Gündem

Zam memur emeklisini memnun etti işçi emeklisini üzdü

Emekliler zam konusunda yine hayal kırıklığına uğradı. Yine memur emeklisinin yüzü güldü. İşçi emeklileri yine cezalandırıldı. Toplu sözleşme kapsamında bu yıl tek zam alan memur emeklilerinin maaşında, 2015’te 2 kez artış yapılacak. Memur emeklileri, toplu sözleşmeye göre, Ocak’ta yüzde 3 zam alacak. Temmuz’da ise bir yüzde 3 artış daha yapılacak, ayrıca 2015’in ilk yarısında enflasyon yüzde 3’ü aşarsa, bunun da farkı verilecek.
2015 yılı programında memur emeklilerinin Temmuz zammıyla ilgili öngörü yer aldı. Buna göre; memur emekli aylıklarının, oluşacağı tahmin edilen yüzde 0.63’lük enflasyon farkı nedeniyle Temmuz’da yüzde 3.63 artırılması planlanıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 2015’te çift zam alacak. Zam oranları, memur emeklilerinden farklı olacak. Maaşlarda Ocak ve Temmuz aylarında, bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar artış olacak. SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının önceki 6 aylık enflasyon tahminine göre Ocak ve Temmuz’da sırasıyla yüzde 3.45 ve yüzde 3.63 artırılması öngörülüyor. Kesin zam oranları ise Ocak ve Temmuz’da açıklanacak 6 aylık enflasyon verileriyle belli olacak.

Onur Özgür Güleç

Teknik Destek Uzmanı, Web Master, Teknoloji Yazarı, Android Meraklısı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.