İçişleri-Adalet

Yeni ismi ile 5 bin yeni ‘güvenlik korucusu’ alınacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğu ve güneydoğudaki STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle yaptığı toplantıda korucularla ilgili önemli kararlar alındı. 5 bin yeni korucunun alınmasında uzlaşılırken, “güvenlik korucusu” adı verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğu ve güneydoğudaki 49 STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelmişti. Toplantıdan korucular hakkında önemli kararlar çıktı.
Erdoğan, toplantıda Irak’taki Musul Operasyonu ve Suriye’deki Fırat Kalkanı Harekatı hakkında bilgi verirken, Türkiye’nin haklılığını, kırmızı çizgilerini, olası bir göçün ve mezhep çatışmasının Türkiye’ye etkilerini anlattı.

STK temsilcileri ve kanaat önderleri de toplantıda söz alırken, onlar da bölgede devam eden operasyonları ve operasyonların bölgeye etkilerini anlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, güvenlik önlemleri hakkında çalışmaları anlattı. Buna göre, Beştepe’deki zirveden çıkan karar sonucu, 5 bin korucu alınması ve 5 yılda bir devlete ödediği 4 bin liralık silah harcının alınmaması konusunda görüş birliğine varıldı.

Korucular için “geçici” ya da “köy korucusu” tanımı kullanılmayacak. Adları “Güvenlik korucusu” olarak tanımlanacak.

Korucuların sosyal ve özlük haklarında iyileştirme yapılacak. 55 olan emeklilik yaşının daha aşağıya inmesi 40 ya da 45 olması planlanıyor. Emekliye ayrılacak korucuların kadrolarına da akrabaları alınacak. (Kaynak: Habertürk)

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.