Yahyalı’da sıcak asfalt, Kocasinan’dan Yemliha’ya tapu müjdesi, örnek tarım projesi

YAHYALI’DA SICAK ASFALTLAMA İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Yahyalı Belediyesi tarafından 2023 yılı yaz aylarında sıcak asfaltlama yapılacak sokak ve caddelerde hazırlıklara başladı.

İlk olarak Seydili Mahallesi 2. Cadde’de başlayan çalışmaları yerinde inceleyen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk konu ile ilgili yaptığı açıklamada “2023 yılı Yahyalı için sıcak asfalt, sathi kaplama ve kilitli parke yılı olacak. Bizlere sabır göstererek bekleyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Seydili 2. Cadde, Emniyet Müdürlüğü ile çevre yol arası, çevre yol ile yeni sanayi arası, Şehit Adem İlkkılıç Caddesi’nde bsk sıcak asfalt çalışması yapacağız. Malum kış aylarında yollarımızda bozulmalar meydana gelmişti. İnşallah bütün bozulan yollarımızı bakıma alacağız. Hamd olsun belediye olarak maddi sıkıntımız yok. Bu güzel insanlara yaptığımız çalışmalar helal olsun. İlçemizin 41 mahallesi var. Biz tüm birimlerimiz ile bu mahallelerimizde çalışmalar yapıyoruz. İnsanlarımızın gönüllerini aldığımıza inanıyorum. Bu ilçe için gayretle çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR; “45 YILLIK TAPU SORUNUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Yemliha Mahallesi’ndeki 45 yıllık tapu sorunun çözüldüğünü ve mahallenin içerisinde yapılması gereken asfalt çalışmalarının da bu yıl yapılacağının müjdesini verdi.

Yemliha Mahallesi’ni ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Çolakbayrakdar, bölge sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Onlarla sohbet eden Başkan Çolakbayrakdar, her mahallenin ihtiyacına göre hizmetler ürettiklerini belirterek, yapılan hizmetlerle Yemliha Mahallesi’ni de daha da güzelleştirdiklerini söyledi. Kocasinan’a yapılacak her ne varsa en iyisini yapmanın gayreti içinde olduklarını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar; “Kocasinan Belediyesi olarak her mahallemizde olduğu gibi Yemliha Mahallesi sakinlerine de daha güzel hizmetler sunabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Özellikle 5 yıldan fazla süredir üzerinde çalıştığımız 45 yıllık tapu sorunu. nihayete erdi. O zaman mevcut Yemliha Belediyesi, 1978-1986-1987-1989 ve son olarak 2001 yıllarında arsalarını vatandaşa satmış ama tapulandırma noktasında süreçten veya başka nedenlerden dolayı bir şekilde tabulaştırılamamış. Yani o muhtelif dönemlerde arsalar vatandaşa satılmış ama arsalar tabulaştırılamamış.. 45 senedir, bir sorun var. Zaman içerisinde bu arsaların mülkiyeti, TOKİ’ye geçmiş. Biz, şuanda TOKİ ile protokolleri ve anlaşmaları yaptık. Bu arsalar ile ilgili şuana kadar tespit edebildiklerimiz, eğer yine böyle arsası olan vatandaş var ise o günkü şartlarda elinde evrakı olan, kaydını ispat edebilen veya o zamanda Yemliha Belediyesi’nin encümen kararları olanlara tapularını devir edeceğiz. 45 yıllık sorunu çözdük. Ayrıca Yemliha’daki okulun bulunduğu yeri de bu yıl asfaltlayacağız. Bunların müjdesini buradan veriyoruz. Bütün gayretimiz vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve huzurunu artırmaktır” ifadelerine yer verdi.

Kocasinan Belediyesi’nin hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yemliha Mahalle Muhtarı Ömer Topal ve vatandaşlar ise her zaman yanlarında olan Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR; “KOCASİNAN, ŞEHRİN MERKEZİNDE TARIMSAL ÜRETİMLE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”

– KOCASİNAN’DA TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK TARIM PROJESİNDE HANIMELİ

Kocasinan Belediyesi, şehrin merkezinde tüm Türkiye’ye örnek olacak özgün bir tarım modeli projesini daha hayata geçirdi. Kadınların hem organik ürünleri üreteceği hem de satışını yapacağı 25 bin dönümlük tarım arazisini Kayseri’ye kazandıran Başkan Çolakbayrakdar, şehrin merkezinde tarımsal üretimle hem kadın kooperatifi hem tematik hem de sıra dışı bir çalışmayı, Kocasinan’dan başlattıklarını söyledi.

Başkan Çolakbayrakdar, Şeker Mahallesi’ndeki Bekir Yıldız Bulvarı ile Şehir Hastanesi kavşağının yanında bulunan 25 bin dönümlük arazi üzerinde sebze fidelerini toprakla buluşturarak, projeyi başlattı. Özellikle çocuklarla birlikte fideleri diken Başkan Çolakbayrakdar, yeni kurulan ve 8 kurucu üyesi olan Kocasinan Hanımeli Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi üyeleriyle sohbet etti.

Proje kapsamında 11 kadın üreticiyle şehrin merkezinde tarımsal üretime başlattıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar; “Kıymetli hemşehrilerim, Kocasinan Belediyesi olarak sıra dışı yine farklı bir hizmetle sizlerin karşısındayız. Kocasinan Hanımeli Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi’nin Şeker Mahallesi’ndeki Hanım kardeşlerimizin üretim yaptığı tarlalarındayız. Yanımda bulunan kahraman hanım kardeşlerimizin her birinin ayrı ayrı tarlada üretim yapacağı mekan olan burada, ata ve yerel tohumlarla üretim yapılacak. Gündelik olarak üretebilecekleri; domates, çilek, biber, patlıcan, kabak, salatalık, fasulye, bamya, böğürtlen ve yeşillik gibi çeşitler yer alacak. Kurmuş olduğumuz kooperatif, aktif bir şekilde tarlada üretime başlamış vaziyette. Annelerin eli burada da farklılığını hissettirmiş olacak. Şehrin merkezinde kent tarımının yapıldığı sayılı şehirlerden bir tanesiyiz. Kayseri’den bir büyükşehirden kadınların merkezde tarımsal üretim yapmış olduğu kooperatifle bir ilk olacağız. Öncelikle ellerine emeğine sağlık. Hanım kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bin 200 metrekarelik parseller olmak üzere toplam 25 bin dönümlük arazide 11 üreticinin yer aldığı bu çalışma, ileriki zamanlarda daha da büyüyecek. Şimdiye kadar yaptığımız yatırımların yanı sıra bundan sonra da yeni projelerimizle Kocasinan’ımız için farkındalık oluşturacak projeleri hayata geçireceğiz. Bütün gayretimiz, şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine destek olarak istihdama katkı sağlamaktır” diye konuştu.

Kocasinan Belediyesi olarak gelecek nesiller ve sağlıklı toplumlar için özellikle ata tohumların yetiştirilmesi noktasında tarıma büyük destek verdiklerinin altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, şehir merkezinde vatandaşları tarımı buluşturan projenin Kocasinan modeli olarak, Türkiye’ye örnek olacağını sözlerine ekledi.

Kooperatif Başkanı Büşra Minaz ise organik tarımın yaygınlaştırılması ve kadının istihdamı konusunda çok önemli bir proje olduğunu ifade etti.

Diğer kadın üreticilerden Rukiye Katırcı da böyle bir imkânı sağladığı için Kocasinan Belediyesi’ne ve Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Figen Udül ise organikçi olarak Kayseri’nin her yerinde olacaklarını belirterek, Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkürlerini iletti.

Zeynep Bağcı da hayalini gerçekleştiren Başkan Çolakbayrakdar’a dualar etti.

Gülay Akkuş ve Nurdan Ünal ise kendileri için her türlü imkanı sağlayan Başkan Çolakbayrakdar’a minnettar olduğunu dile getirdi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Talas’ta taksitli yatırım fırsatı, Alaybeyli meydan düzenlemesi, Öğretmenler günü futbol turnuvası, Özel 24 Kasım Sürprizi, Melikgazi’de akıl küpü, yatay mimari, kışa hazırlık, Kocasinan’da tasarruf, ilaçlama, Hacılarda kaliteli ulaşım, vergi uyarısı,

TALAS BELEDİYESİ’NDEN TAKSİT İMKANLI YATIRIM FIRSATLARI Talas Belediyesi, yatırım yapmak isteyenlere kaçırılmayacak fırsatları sunmaya devam …