“TÜRKİYE, CESARETİNİ DÜNYAYA GÖSTERMİŞ BİR ÜLKEDİR”
Talas Belediyesi ile kardeş şehir olmak için Kayseri’ye gelen Güney Kore’nin Geumsan ilçe Belediye Başkanı Beomin Park ile Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ön protokol imzaladı. Ziyarette konuşan Geumsan Belediye Başkanı Park, Kore Savaşlarına atıfta bulunarak, “Türkiye, cesaretini dünyaya göstermiş bir ülkedir. Her zaman minnetle anacağız.” dedi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Güney Kore’den gelen heyeti belediye binasının girişinde karşıladı. Makamda gerçekleşen ziyarette konuşan Güney Kore Geumsan Belediye Başkanı Beomin Park, Talas’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, dostane ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.
Başkan Beomin Park, Türkiye ile Güney Kore arasında 1950’li yıllarda ilişkilerin çok samimi boyuta geldiğini ifade ederek, “Kore Savaşında Türkiye, Kore’nin özgürlüğünü korumak için askerlerini ülkemize gönderen adalet havarisidir. Cesaretini tüm dünyaya göstermiş bir ülkedir. Kore ile kan paylaşan kardeş bir ülkedir. Kahramanmaraş merkezli büyük depremde Güney Kore arama kurtarma ekibi gönüllü olarak gelmiş böylelikle iki ilke arasındaki dostluk daha da ilerlemiştir. Sayın başkanım bu ilişkide biz de ilçe olarak Türkiye ile ilk işbirliği ve ortağı olarak Talas ilçesi ile kardeş şehir olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.
“TALAS İLE İŞBİRLİĞİ KURMAK İSTİYORUZ”
Başkan Park, “Bizim ginsengimiz ilçemizin iksiri olup 1500 yıllık bir geçmişe sahip olan Kore’nin birinci sınıf ürünüdür. Yetiştirme, işleme, dağıtma ve kültürel alanlarda öncü bir yerdir. 2018 yılında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından dünya verimli tarım mirası olarak tescil edilerek uluslararası tarıma kazandırılan dünyadaki tek ginsengtir. Talas ile kültür, turizm, festivaller, ekonomi ve ticari alanlarda işbirliği yaparak samimi çalışmalar göstermek istiyoruz.” diye konuştu.
“BERABER ÇALIŞMAK İSTERİZ”
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise, Güney Kore heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kore Savaşı’na askerlerimiz giderek bizim tarafımızdan daha çok tanındı. Talas biraz daha ilim, konaklama ve üniversite ihtiyaçlarını karşılayan bir ilçedir. İlçemizin 2 yüz bin nüfusu var. Üniversite öğrencileri ve akademisyenler önemli sayıda. İnşallah biz de size geliriz. Kültür sanat etkinlikleri, festivaller ve toprak verimliliğiyle alakalı beraber çalışma yapmak isteriz.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Güney Kore’nin Geumsan İlçe Belediye Başkanı Beomin Park ile Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın arasında işbirliği ön protokolü imzalandı. Ziyaret, karşılıklı hediyeler ile sona erdi.
BAŞKAN ÖZDOĞAN, HACILAR EKONOMİSİ İÇİN DÜĞMEYE BASTI
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Hacılar’ın ticari cazibe merkezine dönüşmesi hedefiyle yeni projeler için düğmeye bastı.
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Hacılar’da ticaretin daha da gelişmesi, girişimcilerin ve esnafın güçlenmesi amacıyla Hacılar İlçe Merkezi Ticaret Alanları Projesi’nin başlatılacağını duyurdu.
Başkan Özdoğan, proje ile ilgili bilgi vererek, “İlçe merkezine yeni ticaret alanları ekleyerek, işletmelerin büyümesine ve yeni girişimcilerin faaliyet göstermesine olanak sağlayacağız. Bu kapsamda, çeşitli sektörlerde dükkânlar ve işletmeler için uygun alanlar oluşturacağız” dedi.
İşverenler için uygun koşulların oluşturulacağını dile getiren Başkan Özdoğan, “Yeni ticaret alanlarında modern altyapıya sahip, donatılmış, çağdaş mimariye sahip mekânlar oluşturmayı planlıyoruz. İşletmelerin ihtiyaçlarına uygun, işlevsel ve çekici ticaret alanları inşa edeceğiz” diye konuştu.
Ticari merkezlerin çekici olmasına özel ilgi gösterdiklerini söyleyen Başkan Özdoğan, “Proje kapsamında, ticaret alanlarıyla birlikte yeşil ve açık alanları da artırarak, ilçe merkezinin estetik ve konforunu güçlendireceğiz. Bu sayede, hem ekonomik canlılığı artırmayı hem de ilçe merkezini daha yaşanabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN PALANCIOĞLU, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BAĞ MÜZESİNİ İNCELEDİ
Tarihi restorasyon çalışmaları ile Melikgazi’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini koruyarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan Melikgazi Belediyesi, Germir Mahallesi’nde bulunan Tarihi Bakkaloğlu Konağı’nı restore edip Bağ Müzesi olarak Kayseri’ye kazandırıyor.
“Kayseri’nin kadim bağ kültürü bu müzede yaşayacak.”
Türkiye’de örneğine nadir rastlanan Bağ Müzesi restorasyon çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi Belediyesi olarak yaptıkları restorasyon çalışmaları ile tarihi değerlere sahip çıkmaya, gelecek nesillere kültürel birikimleri aktarmaya gayret ettiklerini belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:
“ Melikgazi Belediyesi olarak birçok projemizi hayata geçiriyoruz. Bunlardan bir tanesi de Kayseri’nin kadim bağ kültürünün gelecek nesillere aktarmamıza vesile olacak Melikgazi Bağ Müzesi. Germir Mahallemizde, eski, tamamen yıkılmış Bakkaloğlu Konağı sahipleriyle anlaşarak devraldık. Burası tamamen yıkılmış bir konaktı. Toplam 5000 metrekare bahçeye sahip konağın tamamının restorasyonunu yaptık, şu anda bitmek üzere. Tamamlandığı zaman önümüzdeki yaz tefrişini yaparak burayı sosyal bir mekan ve tesis olarak hayata geçireceğiz. Burada katmerler, bazlamalar pişecek, bağ kültürünü yaşayacağız, kuyudan su çekeceğiz. Dalından kayısı, dut yediğimiz, ceviz topladığımız bağlarımızı burada yaşatmaya çalışacağız. Özellikle corona ve depremle birlikte maalesef bağ kültürü artık yavaş yavaş bitmeye başladı. Her yer villalarla ve bahçeli evlerle dolmaya başladı. Dolayısıyla bağcılık kültürünü gelecek nesillere aktarmak için Melikgazi Bağ Müzesi’ni hayata geçiriyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor; hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
KOCASİNAN’DA COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİN KALİTESİNİ KORUMAK İÇİN DENETİMLER YAPILIYOR
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın coğrafi işaretli ürünleri olan Erkilet Kedi Bacağı, Cırgalan Biberi ve Yamula Patlıcanı’nın kalite açısından sürdürülebilirliğinin sağlanması ve bu ürünlerin ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığının artırılmasına büyük katkı sağladıklarını belirtti.
Kocasinan Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Erciyes Üniversitesi, Kayseri Ticaret Odası, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kocasinan Ziraat Odası iş birliğiyle oluşturulan komisyon tarafından, Coğrafi İşaretli Erkilet Kedi Bacağı, Cırgalan Biberi ve Yamula Patlıcanı’nın yıllık denetimi yapıldı. Denetimlerin önemine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, bu denetimlerin coğrafi işaretli ürünlerin özgün yapılarının korunarak gelecek nesillere aktarılmasında büyük rol oynadığını ifade etti.
Kayseri’nin her köşesinin kendine has özellik ve değerleriyle öne çıktığını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Zengin ve köklü bir tarihe sahip olan Kayseri’mizin milli ve manevi değerlerini, kültür, sanat ve turizm faaliyetlerimizle gelecek nesillere aktarıyoruz. Biliyoruz ki geçmişi olmayanın geleceği olmaz. Kültürüne ve değerlerine sahip çıkmayan şehirler zamanı aşamaz. Bu nedenle, yerel değerlerimize sahip çıkıp onları tanıtmak, gelecek nesillere aktarmak, markalaşmalarını sağlamak ve ekonomiye kazandırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Coğrafi işaretli ürünlerimiz olan Gömeç Fasulyesi, Erkilet Kedi Bacağı, Cırgalan Biberi ve Yamula Patlıcanı gibi ürünlerimizi tanıtmak ve ekonomik değerlerini artırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. İnşallah bu çabalarımız karşılık bulur ve ilçemize özgü bu yöresel ürünler, ülkemizde ve dünyada tanınır hale gelir. Eğer bu çalışmalar kültür turizminin bir parçası olursa hem vatandaşlarımıza hem de ülkemizin ekonomisine katkı sağlamış oluruz. Ürünlerimizi ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kocasinan Belediyesi olarak şehrin yemek kültürüne büyük katkı sağladıklarını da belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Bunlardan biri olan, şehrimizin tescilli markası Kafe Sinan ve Glütensiz Kafe Sinan ile geleneksel ve yöresel yemeklerimizi yaşatıyoruz. Hanım kardeşlerimize istihdam sağladığımız Kafe Sinan Hanımeli tesislerimizde, yöresel yemeklerimizi üreterek Kayseri’nin lezzetlerini hemşehrilerimizin beğenisine sunuyoruz. Bunlar şehrimizin güzellikleridir” diye konuştu.
Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri’nin yöresel ürünlerini tanıtmak ve markalaştırmak için gayretlerinin devam edeceğini de sözlerine ekledi.
CIRGALAN BİBERİ: KOCASİNAN’A ÖZGÜ ÜRÜN
İsmini yetiştirildiği mahalleden alan Cırgalan Biberi, özellikle yöre insanı tarafından aranan lezzetlerin başında gelir. Ne acı ne tatlı olan bu biber, sofraların baş tacıdır. Üretici için önemli bir ekonomik değer olan biber, toz biber haline gelene kadar zahmetli ve uzun bir süreçten geçer. Mart ve Nisan ayında toprakla buluşan biber, yaz sonunda hasat edilir. Toplanan biberler, tek tek seçilerek çöplerinden ayrılır, yıkanır ve kurutulur. Daha sonra değirmende toz haline getirilip satışa sunulur. Cırgalan Biberi’nin üretimi zor ve zahmetlidir. Yörenin toprak yapısı, havası ve sulama suyu özellikleri, bu biberi diğerlerinden ayırır. Cırgalan Biberi, sağlık açısından bir vitamin deposudur; sindirimi kolaylaştırdığı, kan dolaşımını olumlu etkilediği, mikrop kırıcı olduğu ve bulaşıcı hastalıklara karşı vücudu dirençli kıldığı gibi birçok özelliğiyle bir şifa kaynağıdır. Organik ürünlere büyük destek veren Kocasinan Belediyesi, tadı, lezzeti, acılık oranı, rengi ve kokusuyla Cırgalan Biberi daha da popüler hale getirdi.
YAMULA PATLICANI: KOCASİNAN’A ÖZGÜ ÜRÜN
Yemliha’da özellikle kadın çiftçiler tarafından yetiştirilen Yamula Patlıcanı, kendine has aroması ve çekirdeksiz yapısıyla dikkat çeker. Yamula Patlıcanı’nın güzelliği ve lezzeti tüm Türkiye’de bilinir. Coğrafi işaretiyle birlikte Türkiye’de aranan bir lezzet olan bu patlıcan, reçel, kurutulmuş patlıcan, turşu gibi birçok lezzetli üründe kullanılır ve sofraların vazgeçilmezi haline gelmiştir.
ERKİLET KEDİ BACAĞI: KOCASİNAN’A ÖZGÜ ÜRÜN
Erkilet’in meşhur üzüm ve cevizinden binbir zahmetle üretilen, doğal ve şifa kaynağı olan Kedi Bacağı, bu yöresel ürünün adıyla anılır. Kocasinan Belediyesi tarafından düzenli olarak tanıtımı yapılan bu ürün, unutulmaması ve kuşaktan kuşağa bir kültürel miras olarak aktarılması için önemlidir.
MOBİL BAŞKAN’IN YENİ DURAĞI SELÇUKLU MAHALLESİ OLDU
Melikgazi’nin birçok mahallesinde, vatandaşın talep ve önerisinin Başkan Palancıoğlu tarafından birebir değerlendirildiği “Mobil Başkan”ın yeni durağı Selçuklu Mahallesi oldu.
Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu ve teknik ekibinin her bir talebi tek tek değerlendirerek çözüm ürettiği uygulama vatandaşları memnun etti.
Makamı mahallelere taşıdığını belirterek Melikgazi’yi karış karış gezip talep ve önerilere kulak veren Başkan Palancıoğlu, “ Selçuklu Mahallemizdeyiz. Mobil Başkan’la makamı mahallelere taşıdık. Dolayısıyla sizlere gelip talep ve önerilerinizi dinliyoruz. 2019 yılında aday olduğumda vatandaşlarımız, pazarcılarımız Selçuklu Pazar Yeri’ni yenilememizi istedi. Biz de söz vermiştik. Sözümüzü tuttuk ve pazar yerini yenilemekle kalmayıp ön tarafına da çok güzel bir sosyal tesis yaptık. Kütüphanemiz, MELMEK kursumuz, fitness salonumuz olmak üzere çok güzel bir merkez kazandırdık. Burada çocuk sayısı çok olduğu için okul yapmak istedik. Danişmetgazi, Osmanlı Mahallelerimize okullar yaparak buradaki okul sorununu çözdük. Ama ihtiyaç olan yere yine yapacağız. Selçuklu Mahallemizde ana yollar başta olmak üzere birçok altyapı ve üstyapı çalışması yaptık. Elektrik İdaresi, Ulaşım A.Ş. ve KASKİ’den arkadaşlarımız da buradalar. Taleplerinizle teknik ekibimle birlikte ilgileniyoruz. Cenab-ı Allah birliğimizi daim eylesin. Biraz önce futbol sahasının yenilenmesini isteyen çocuklarımızı da kırmıyoruz ve sahayı yeniliyoruz. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Selçuklu Mahallesi Muhtarı Hatice Bağırgan, “Belediyemizden ne talepte bulunursak çok çabuk dönüş yapılıyor. Hizmetler güzel, çok memnunuz. Palancıoğlu Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.
Selçuklu Mahallesi sakinleri ise Başkan Palancıoğlu’na ve ekibine verdikleri destekten, ilgi ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.
BAĞLAMA ÖĞRENMEK İSTEYENLER TALAS MUSİKİ CEMİYETİ’NE
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından dört yıl önce hizmete sunulan Talas Musiki Cemiyeti’nde kadınlar ve yetişkinler için düzenlenen bağlama kursuna kayıtlar başladı.
Tarihi ilçe Talas’ın tarihi yerlerinden Kiçiköy Mahallesi Osmanlı Kültür Sokağı’ndaki Talas Musiki Cemiyeti’nde verilecek bağlama kursuna kadın ve yetişkin, isteyen herkes kayıt yaptırabilecek.
Haftada iki grup halinde düzenlenecek kursların kadınlara özel olanında hafta içi temel düzeyde eğitim verilirken, hafta sonu ise yetişkinler için temel ve orta düzeyde kurs gerçekleştirilecek.
Ücretsiz şekildeki kurslara kayıt yaptırmak veya bilgi almak isteyenler hafta içi 08.30-17.30 saatleri arasında 0352 437 07 03 numaralı telefonu arayabilir.
TALAS DENEME BAHÇESİNDE ARONYA HASADI
Talas Belediyesi, belediyeye ait deneme bahçelerinde üretimini gerçekleştirdiği aronya meyvesinin hasadına başladı. İlçede sürdürülen tarımsal destek programları kapsamında üretilen yüksek antioksidan özelliklere sahip dikkat çekici bir süper meyve olarak bilinen aronya, Talas’ın çiftçilerine örnek olacak.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Reşadiye Ek Hizmet Binasında 3 bin metrekarelik alanda kurulan Tıbbi ve Aromatik Bitki Deneme Bahçelerinde bu ürünün hem yerel üretime katkı sağlamak hem de çiftçilere yeni bir ürün alternatifleri sunmak amacıyla başlatıldığını belirtti.
Başkan Yalçın, “Aronya, hem sağlık açısından faydalı hem de ekonomik katma değeri yüksek bir ürün. Bu üründen 129 kilo hasat elde edildi. Belediyemizin öncülüğünde yapılan bu üretimle çiftçilerimize yeni fırsatlar sunmayı hedefliyoruz.” dedi.
Deneme üretiminde başarılı sonuçlar alınan aronya, hem dileyen ilçe çiftçisine üretmesi için sunulacak hem de piyasaya örnek teşkil edecek.
Belediyenin kırsal kalkınmayı artırma projeleri kapsamında üretim kapasitesinin artırılması ve bölge çiftçisinin teşvik edilmesi planlanıyor.
TALAS’IN GENÇ MUCİTLERİNDE TEKNOFEST HAZIRLIĞI
Talas Belediyesi’ne ait Türkiye’nin sabit arenalı tek Espor ve İnovasyon Merkezinde eğitim gören gençler, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana’da düzenlenecek Teknofest 2024’e katılacak.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın önemli projelerinden Talas Espor ve İnovasyon Merkezinde robotik kodlama, arduino ile modelleme ve baskı alanlarında yetişen geleceğin yetenekleri ilk kez Teknofest’te yer alacak.
Atatürk Bulvarı tramvay son durakları karşısındaki Talas Belediyesinin ileri teknolojiye ve yeniliklere kapı açan Espor ve İnovasyon Merkezi’nde hummalı hazırlıklar başladı.
Geleceğe yönelik gençlere önemli eğitimlerin verildiği merkezde ayrıca gençlerin teknolojiyi yakından takip etmesini sağlayan birçok AR-GE projesi de geliştiriliyor.
Merkezde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde bugüne kadar 1.560 öğrenci eğitim alarak, teknoloji dünyası ile buluştu. Bunlar arasından seçilen 72 yetenekli öğrenciden oluşan teknoloji takımları, ülke genelindeki çeşitli teknoloji yarışmalarında önemli başarılara ulaştı. Bunların en üst seviyesi ise Türkiye’nin en prestijli teknoloji yarışmalarından biri olan Teknofest’te elde edildi.
Espor ve İnovasyon Merkezi tarafından eğitim alan takımlar tarafından Teknofest 2024’te 8 takım yarı finale, 4 takım ise finale yükselerek büyük bir başarıya imza atıldı.
Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali olan Teknofest 2024’te yerini alarak Kayseri’yi ve Talas’ı gururla temsil edecek merkez, bu önemli organizasyonda stant açarak başarılarını sergileyecek.
KOCASİNAN, TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI FİDANLIĞINDA YEŞİLLİK PROJELERİNE HIZ VERDİ
Kocasinan Belediyesi, Türkiye’nin en kapsamlı fidanlığında pamuk ve farklı bitkiler yetiştirerek Kayseri’nin yeşil dokusunu çeşitlendiriyor. Fidanlığı gezip, pamuk gibi farklı bitkilerin yetiştirildiği ürünleri inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, “Türkiye’nin en kapsamlı fidanlığında, pamuk ve farklı bitkilerle Kayseri’nin yeşil dokusunu çeşitlendiriyoruz” dedi.
Oruçreis Mahallesi’ndeki Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı fidanlığındaki çalışmaları takip eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, özellikle üretilen pamuk bitkisinin bakım çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bu çalışmayla hem estetik güzelliği artırmayı hem de bölgeye ekonomik katkı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Pamuk ve farklı bitkilerle Kayseri’nin yeşil dokusunu zenginleştiriyoruz. Fidanlığımızda yetiştirdiğimiz bitkilerle hem Kayseri hem de Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz” diye konuştu.
Daha yeşil bir Kayseri için çalışmaların aralıksız devam ettiğine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’ı değiştirmeye ve daha da güzelleştirmeye devam ediyoruz. Bir yandan ilçemizin dört bir yanına fidan ve ağaç dikerken diğer yandan ise parklarımızı çeşitli bitkilerle rengarenk hale getiriyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz tarafından fidanlıklarımızda ağaç ve çalı türü bitkiler ile mevsimlik çiçek üretimi yapılmaktadır. Oruçreis ve Gömeç bölgesinde bitki üretim merkezi gibi çalışan ve alt yapı ile yenileme çalışmalarının hızla devam ettiği fidanlıklar; toplam 50 bin metrekare alan üzerine kurulu olup, ağaç, çalı türü bitki, tıbbi ve aromatik bitki, iç mekan çiçek olmak üzere toplam 500 bin ’den fazla bitki bulunmaktadır. Tüm bunların yanı sıra 10 bin metrekarelik alana kurulu bitkisel harç üretim tesisinde günlük bin metreküp bitkisel harç üretimi yapılmaktadır. Hafriyat toprağından peyzaj alanları için verimli toprak üreten Toprak Üretim Tesisi ( Bitkisel Harç Üretim Tesisi) günlük bin metreküp üretim kapasitesine sahiptir. Fidanlıklarımızda yetiştirdiğimiz bitkilerle hem Kayseri hem de Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz. İlçe genelinde bahar, yaz, sonbahar ve kış mevsimlerinde şartlara uygun çiçeklendirme çalışmalarını yürütüyoruz. Yeşil ve daha yeşil bir Kayseri için durmadan çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri’nin yeşillendirilmesi ve estetik görünümünün artırılması için çalışmaların artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.
MOBİL BAŞKAN OSMANLI’YA MÜJDELERLE GİTTİ!
Başlatmış olduğu Mobil Başkan uygulamasıyla Melikgazi’de sık sık vatandaşlarla bir araya gelen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Osmanlı Mahallesi sakinlerine müjdelerle gitti.
Mobil Başkan uygulamasıyla makamı mahallelere taşıdıklarını belirten Başkan Palancıoğlu, Osmanlı Mahallesi sakinleri tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı.
“Çalışma, proje çok!”
Osmanlı Mahallesi’nde hayata geçireceği yeni hizmetlerin müjdesini veren Başkan Palancıoğlu, “ Mobil Başkan uygulamasını başlatarak makamı mahallelere taşıdık. Başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz, KASKİ, elektrik idaresi ve Ulaşım A.Ş olmak üzere Büyükşehir Belediyemize bağlı birimlerden arkadaşlarımızla mahalleleri gezerek taleplerinizi dinliyoruz. Yatırım planlarımız dahilinde olan çalışmalarımızdan bahsediyoruz. Dolayısıyla bu şekilde İhtiyaçlarınızı da karşılamış olacağız. Cenab-ı Allah birliğimizi daim eylesin. Osmanlı Mahallemizin merkezindeyiz ve ilk müjdemi veriyorum! Osmanlı Mahallemizde bulunan İkinci Bahar Evimiz nüfusumuza göre küçük geliyor, oturma alanı yetersiz kalıyor. O yüzden buraya çay, kahve içeceğimiz bir sosyal tesis yapacağız. Çay kahve içeceğiz, televizyonumuzu izleyeceğiz, sohbet edeceğiz. Osmanlı, Selçuklu ve Danişmentgazi Mahallelerimize birçok yatırım yaptık; yapmaya devam edeceğiz. Biliyorsunuz ki okul bizim için önemli. Türkiye’de en çok okul yapan belediyeyiz. 21 okul yaptık, bu sayı giderek artıyor. Osmanlı ve Danişmentgazi Mahallemize okul yapmıştık, Selçuklu Mahallemize sosyal tesis, kütüphane yaptık. Yollar, parklar birçok şey yaptık; yapmaya da devam edeceğiz. Osmanlı Mahallemizde eğitim vermeye başlayan ilkokulun yanına bir tane de anaokulu yapacağız. Onun da müjdesini vereyim. Hayırlı olsun yeni anaokulumuz. Burada çocuk sayımız çok. Burada sizlerin de çocuklarımızın da rahat edeceği birkaç tane daha çok güzel park yapacağız. Yazın da parklarımızı etkinlik alanı olarak kullanacağız. Çalışma, proje çok. Hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.
Osmanlı Mahalle Muhtarı Beytullah Üregen, Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu’na mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyip çözüm getirdiği için teşekkür etti.
Mobil Başkan uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, bu güzel uygulama sayesinde talep ve önerilerini direkt Başkan Palancıoğlu’na iletme imkanı buldular.
BAŞKAN MUTLU’NUN İLK ADRESİ BAŞKAN ÖZDOĞAN OLDU
AK Parti’nin yeni Hacılar İlçe Başkanı Yasin Mutlu, görevi teslim almasından sonra ilk ziyaretini Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’a gerçekleştirdi.
Geçtiğimiz gün AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir tarafından kendisine görevi tevdi edilen AK Parti Hacılar İlçe Başkanı Yasin Mutlu’nun ilk durağı Hacılar Belediyesi oldu. Başkan Mutlu, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’ı makamında ziyaret etti.
Yeni ilçe başkanına görevinde başarılar dileyen ve görüş alışverişinde bulunan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, şunları söyledi:
“Yasin kardeşimiz, yıllarca beraber çalıştığımız değerli bir arkadaşımız. Bu görevi, başarılı bir şekilde sürdüren Ahmet Övüç Başkanımızdan devraldı. Yaklaşan kongre süreciyle teşkilatımızı daha güçlü bir yapıya kavuşturacağız. Yasin Mutlu Başkanımızın önderliğinde Hacılar teşkilatının daha büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum. Davasına olan inancıyla daima gayretle koşan, önceki dönem İlçe Başkanımız Ahmet Övüç’e, ilçemize ve AK Partimize yapmış olduğu katkılar için teşekkür ediyorum.”
AK Parti Hacılar İlçe Başkanı Yasin Mutlu ise “Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir’e ve İl Başkanımız Fatih Üzüm’e teşekkür ediyorum. Bilal Başkanımızla önceki dönem meclis üyeliğinden beri birlikte çalışıyoruz. Teşkilatımızın gücüne güç katacak yeni arkadaşlarımızla birlikte Hacılar için her zaman var olacağız” diye konuştu.
PARANIN GEÇMEDİĞİ DOST MARKET VE MAĞAZA İLE VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ ALIŞVERİŞ İMKÂNI
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Dost Eli Projesi kapsamında vatandaşlara alışveriş keyfi yaşatan paranın geçmediği Dost Mağaza ve Dost Market’i ziyaret etti. Farklı bir sosyal belediyecilik hizmeti sunduklarını ve sevgi puanlarıyla alışveriş imkânı sağladıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Her zaman paranın geçmediği mağazalarla hemşehrilerimizin yanındayız” dedi.
Her alanda olduğu gibi sosyal belediyecilikte de Türkiye’ye örnek olan hizmetler sunduklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Dost Market ve Dost Mağaza, ihtiyaç sahibi ailelerin paranın geçmediği tek market ve mağaza konforunda alışveriş yapabildiği bir ortamdır. Belirli dönemlerde gelir durumlarına göre A ve B grubu olarak sınıflandırılan aileler, kartlarına yüklenen puanlarla evlerinin her türlü ihtiyacını A’dan Z’ye kadar karşılayabilmektedir. Kocasinan Belediyesi sadece park-bahçe düzenlemesi, fen işleri ve temizlik gibi hizmetlerle değil aynı zamanda sosyal belediyecilik anlayışıyla da hemşehrilerimizin yanında yer almaktadır. Amacımız, vatandaşlarımıza her alanda daha fazla destek olmak ve onların yüreklerine dokunmaktır. Her geçen gün büyüyen Dost Market ve Dost Mağaza’mız, önümüzdeki günlerde konsepti daha da zenginleştirerek, hemşehrilerimizin karşısına çıkma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Kocasinan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki paranın geçmediği Dost Market ve mağazada gelir durumlarına göre A ve B grubu olarak sınıflandırılan aileler, “Dost Eli” isimli kartlarına yüklenen puanlarla evlerinin her türlü ihtiyacını karşılayabiliyor. Aileler, gıdadan temizlik malzemesine, kıyafetten ev eşyasına kadar A’dan Z’ye her ürünü market ve mağaza konforunda ücretsiz olarak temin edebiliyor. Dost Market ve Dost Mağaza uygulaması vatandaşlar, tarafından da büyük takdirle karşılanıyor. Vatandaşlar, belediyenin her alanda yanlarında olduğunu hissettiklerini dile getiriyor.
BAŞKAN ÖZDOĞAN, “ÇALIŞMALARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR”
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçenin imar ve altyapı düzenlemeleri için kapsamlı çalışmaların sürdüğünü belirterek, yürütülen projelerle Hacılar’ın çehresini modern bir görünüme kavuşturduklarını vurguladı. Başkan Özdoğan, “İlçemizde devam eden büyük projelerin yanı sıra altyapı ve yol yapım çalışmalarına da aralıksız devam ediyoruz. Hacılar’ın geleceği için önemli adımlar atıyoruz” dedi.
Hacılar Belediyesi olarak geniş bir yelpazede çalışmalar yürüten ekipten kış dönemi öncesinde altyapı çalışmalarına tamamlamak istiyorlar. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, “Sosyal konuttan kentsel dönüşüme, eğitimden sağlığa, spordan turizme kadar her alanda projelerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Aynı zamanda altyapı ve yol yapım çalışmalarımızda büyük bir ivme yakaladık. Bu sezon 5.000 metre yeni imar yolu açtık, 6.500 ton asfalt dökerek yollarımızı yeniledik ve toplamda 65.000 metrekarelik bir alanda ortalama 11.800 metre kilitli parke uygulaması gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.
Akyazı Mahallesi’nde elektrik hatlarının yer altına alınması gibi önemli altyapı çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Özdoğan, “İlçemizde altyapı kuruluşlarımızla iş birliği içerisinde, özellikle doğalgaz hattı çalışmalarına hız verdik. Karpuzsekisi Mahallesi-Çayırkaşı, Akyazı Mahallesi-Seyranlı ve Yukarı Mahalle-Hasandağı’nda yaklaşık 8 kilometre doğalgaz hattı döşedik. Bu, vatandaşlarımızın daha konforlu ve güvenli bir yaşam sürmelerine katkı sağlayacak önemli bir adımdır” ifadelerini kullandı.
Başkan Özdoğan, özellikle imar yolu açma ve asfaltlama çalışmalarının hava şartları elverdiği sürece devam edeceğini vurgularken, altyapı hizmetlerinin Hacılar halkına kesintisiz bir şekilde sunulması için gayret ettiklerini de belirtti. “İlçemizin her köşesinde, hem yol yapımında hem de altyapı çalışmalarında titizlikle ilerliyoruz. Hacılar’ın geleceği için sağlam temeller atıyoruz” dedi.
BÜYÜKBÜRÜNGÜZ MOBİL BAŞKAN’LA BULUŞTU!
Melikgazi Belediyesi’nin vatandaşların talep ve önerilerine bizzat ulaştığı, kulak verdiği uygulaması Mobil Başkan, Büyükbürüngüz Mahallesi sakinleriyle buluştu.
Mobil Başkan uygulamasıyla Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu’na istek ve önerilerini birebir ileten mahalle sakinleri uygulamadan duydukları memnuniyetlerini dile getirdi.
Büyükbürüngüz Mahallesi’nde önemli çalışma ve yatırımda bulunduklarını belirten Başkan Palancıoğlu, uygulamaya katılan vatandaşlara teşekkür ederek şunları söyledi:
“Bugün Büyükbürüngüz Mahallemizde Mobil Başkan uygulamamızı gerçekleştiriyoruz. Mobil Başkan uygulamamızla makamı mahallelere taşıyoruz; sizlerle bir araya geliyoruz. Dolayısıyla sizlerin şehir merkezine gelmesine gerek kalmadan biz sizleri burada ziyaret ederek taleplerinizi, önerilerinizi dinliyoruz. Geçen sene KASKİ asbestli boruları değiştirmek üzere bir çalışma başlattı. Büyükşehir Belediyemizin Kayserigaz ile anlaşmasıyla birlikte doğalgazın buraya gelmesi sağlandı. Öncelikle Kayserigaz ve KASKİ’e teşekkür ediyoruz. Kayserigaz’ın Büyükbürüngüz gibi kırsal mahallelerde imar planı zorunluluğu getirmesiyle birlikte biz de imar ile ilgili çalışmalar yaptık; bizim arkadaşlarımız imar planı yaptılar. Hatta yeni gelişme alanı olarak bazı alanlar tespit ettik ve oralara yeni imar getirdik. Tüm taleplerinizle teker teker ilgileneceğiz. Katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”
Büyükbürüngüz Mahalle Muhtarı Ali Çuhadar, yapılan hizmetler için mahalle sakinleri adına memnuniyetini dile getirerek, “Büyükbürüngüz halkı olarak bizlere verdiğiniz hizmetlerden dolayı sizlere teşekkür etmek istiyoruz.” dedi.