Uyuşturucuya 20 gözaltı, 10 tutuklama
20.02.2025 – 22.02.2025 tarihleri arasında Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimizce ilimizde uyuşturucu madde ticareti yapan ve torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde; 20 şahsa gerekli adli işlemler yapılmış ve
10 şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Yapılan operasyonlarda; 884 adet Narkotik Hap ve çeşitli miktarlarda Uyuşturucu Madde ele geçirilmiştir.
İki Bisiklet Hırsızı yakalandı
17.02.2025 günü Sahabiye Mahallesinde meydana gelen Bisiklet ve Elektrikli Bisiklet Hırsızlığı suçunun şüphelilerinin yakalanması için Kocasinan Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerimizce yapılan çalışmalar neticesinde,Yaklaşık 30 saatlik Güvenlik Kamerası ve Kgys Görüntüleri incelemesi sonucu M.E.H.(26) ve M.E.A- (18) isimli şahıslar YAKALANARAK haklarında gerekli adli işlemler başlatılmış, suça konu çalıntı motosiklet ele geçirilerek sahibine tam ve eksiksiz olarak teslim edilmiştir.
Sahte temizlik malzemesi üretenlere operasyon
KOM Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği ekiplerimizce bir şüpheli şahsın kiralamış olduğu depoda sahte temizlik malzemesi üreterek İlimizde piyasaya sürdüğü bilgisi alınması üzerine;21.02.2025 günü adrese yapılan operasyon neticesinde H.K. (36) ve M.A. (36) isimli şahıslar ekiplerimizce YAKALANMIŞTIR.
Yapılan aramalarda,13.512 kg sahte deterjan ve 1.290 kg sahte oda parfümü ele geçirilmiştir. Şahıslar hakkında TCK 187 (Kişi Sağlığını Tehlikeye Sokacak Şekilde Üretim Yapılması ) suçundan gerekli adli işlemler başlatılmıştır.Halkımızın sağlığını ve huzurunu bozmaya çalışanlar ile mücadelemiz aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edecektir
Trafik magandasına ceza
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerimizce sosyal medya platformlarında yer alan “Trafikte Makas Atan Sürücü Kameralarda” ve “Hastane Caddesinde Sürücü Aracını Bu Şekilde Bırakıp Gitmiş Yorumu Size Bırakıyorum” konulu paylaşımlar ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde;“Trafikte Makas Atan Sürücü Kameralarda” paylaşımına konu araç ekiplerimizce tespit edilmiş ve aracın tescil plakasına Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerinden toplam 9.267 TL cezai işlem uygulanmıştır.
“Hastane Caddesinde Sürücü Aracını Bu Şekilde Bırakıp Gitmiş Yorumu Size Bırakıyorum” paylaşımına konu araç ekiplerimizce tespit edilerek ve aracın tescil plakasına Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerinden toplam 993 TL cezai işlem uygulanmıştır.İhbarda bulunan duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.