Dünya

Öğretmen Selçuk Yusuf Arslan’ı ETF ‘Yeşil Beceriler Ödülü’ne layık gördü

Öğretmen Selçuk Yusuf Arslan Avrupa Eğitim Vakfı (ETF) tarafından Yeşil Beceriler Ödülü’ne layık görüldü

Hazırladığı çevre ve kodlama projesiyle, Selçuk Yusuf Arslan Avrupa Eğitim Vakfı (ETF) tarafından Yeşil Beceriler Ödülü’ne layık görüldü.

ETF’nin düzenlediği Yeşil Beceriler yarışmasına 39 ülkeden 134 başvuru yapıldı. Bilişim Teknolojileri öğretmeni Selçuk Yusuf Arslan’ın gözetiminde yürütülen “Kodlama eğitiminde çevre temalı çalışmalar” başlıklı proje, halkoyuyla yapılan değerlendirmede en fazla oyu alan üç proje arasında yer aldı.Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Selçuk Arslan, çevrimiçi eğitimin çevre üzerindeki etkisine ilişkin farkındalık yaratmak üzere çalışmalarını yoğunlaştırdı.  Pandemi döneminde senkron ve asenkron çevre temasıyla çevrimiçi etkinlikler düzenlediler. Bu çalışmalar sayesinde öğrenciler kodlama öğrenerek çevre bilinci kazandılar. Çevrimiçi düzenlenen ödül töreninde Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Filistin ve Hindistan’la birlikte yarışmanın üç kazananından biri oldu. Kazanan üç yarışmacı, ETF ve UNESCO’nun Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve UNICEF ile işbirliğinde 21-25 Haziran 2021’de düzenlediği “Hayat boyu öğrenme sistemleri kurmak: dijital çağda yeşil ve kapsayıcı toplumlar için beceriler” başlıklı çevrimiçi etkinlikte açıklandı.“Karbon ayak izini hesaplayan yazılım”, FCHgo! uluslararası proje yarışmasında birinci olan “hidrojen yakıt pillerini açıklayan oyun tabanlı eğitim yazılımı”, çevre sorunlarına robotik çözümler üreten, kız öğrencilerin projesi “More Coding for Girls” ve İzmir’in bir köy okulunda uygulanan “Doğa için Kodla” projeleri, okulun çevre ve kodlama konularında yürüttüğü projelerdir.Bugün, 9 Kasım’da, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut Sn. Selçuk Yusuf Arslan’ı kutlayarak, kendisine ETF ve Avrupa Birliği’nin Yeşil Beceriler ödülünü takdim etti.ETF hakkındaAvrupa Eğitim Vakfı, AB’nin komşu ülkelerini eğitim, öğretim ve işgücü piyasası sistemlerinde reform yapmaları konusunda destekleyen AB kurumudur. Reformu desteklemek, kanıta dayalı yaklaşımları teşvik etmek, değişimi belgelemek, analiz sunmak ve yeni beceri ihtiyaçlarının öngörülebilmesine yönelik tartışmaları teşvik etmek amacıyla politika yapıcılar ve uygulayıcılarla birlikte çalışır. AB Yeşil Mutabakatı doğrultusunda, temiz, karbon nötr, döngüsel ekonomiler ve toplumlara yönelik eğilim, AB’nin komşu ülkelere sağladığı dış yardımlarını da şekillendirmektedir.Dr. Selçuk Yusuf Arslan hakkındaAnkara Altındağ Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bilişim teknolojileri öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Meslekte 15. Yılını çalışmaktadır. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği ve Bilgisayar Eğitimi programlarında; doktora eğitimini ise Hacettepe Üniversitesi Eğitim Yönetimi programında tamamlamıştır. Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Gerçekleştirilmesinde STEM Yaklaşımı: Türk Eğitim Sistemi İçin Politika Önerisi başlıklı bir tez yazmıştır. Arslan’ın STEM eğitimi, özellikle kız öğrencilerin kodlama becerilerinin geliştirilmesi ve iklim değişikliğine teknoloji yoluyla çözüm konularına odaklanmıştır.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.