ORUÇ BİLEN/NEVŞEHİR
Hasta ve Yaşlı Öz Bakımına Destek Eğitim Kursu Başlıyor
Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kadın Çalışmaları Eğitim Merkezi KAÇEM tarafından Hasta ve Yaşlı Öz Bakımına Destek Eğitim Kursu düzenlenecek.
Hasta ve Yaşlı Bakım eğitimine fiziksel yetersizliği olmayan ilkokul mezunu herkes katılabiliyor.
Milli Eğitim Bakanlığı MEB onaylı sertifikanın verileceği kurs kapsamında Hasta ve Yaşlı Bakım Sertifikası olan kişilere Huzurevlerinde, Bakımevlerinde, Hastanelerde çalışma imkânları sunulurken kursu bitirip sertifika alan bireyler evde özel hasta bakıcılığı da yapılabiliyor.
Bu kurs programını bitiren bireyin; kişi mahremiyetine özen göstererek, sağlık ve kalite kurallarına uygun bakıma ihtiyacı olan bireyin öz bakımına destek olma ile ilgili bilgi ve becerilere sahip olması amaçlanıyor. Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler, kazandıkları yeterlikler doğrultusunda rehabilitasyon merkezleri, hastahaneler, Yaşlı Bakım Evlerinde çalışabiliyorlar.
Kurs programı Teorik ve Uygulamalı olarak yapılacak ve uzman öğretmenler eşliğinde dersler işlenecek.
Hafta içi Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 09.00-14.00 saatleri arasında düzenlenecek olan Hasta ve Yaşlı Öz Bakımına Destek Eğitim Kursu 03 Mart 2025 tarihinde başlayacak. Başvurular 0384 2124025 numaralı telefondan alınmaya başlarken aynı zamanda Nevşehir Belediyesi web sitesi üzerinden Kaçem kurs başvuruları butonundan yapılabilecek.
Japon Heyetten Belediye Başkanı Rasim Arı’ya Ziyaret
Japonya’ da turizm, ticaret, tanıtım ve ekonomi alanlarında faaliyet gösteren firma temsilcilerinden oluşan bir heyet hem gezi ve incelemelerde bulunmak hem de ileriye dönük işbirliği yapmak amacıyla Nevşehir’e geldi.
Japonya’nın Okinawa Bölgesinden Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu üyeleri ve iş adamlarından oluşan 35 kişilik heyet ekonomi araştırma turunun bir parçası olarak Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı makamında ziyaret etti.
Başkan Arı’nın makamında ağırladığı Japon Heyete Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yüzer ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü yetkililerince sunum yapıldı.
Ziyarette; Belediye Başkanı Rasim Arı heyete, Kapadokya’nın Merkezi Nevşehir hakkında genel bilgiler vererek sohbet etti.
Yatırımcı Japon heyet Nevşehir’in turizm potansiyelini yerinde ve gelişmiş olarak değerlendirirken genel amacın hem yatırım yapmak hem de Japon turist sayısını artırmak olduğu öğrenildi.
Japonya’nın en güneyinde bulunan Okinawa adası gelişen bir turizm bölgesi olarak değerlendirilirken ziyaretin Türkiye ve Japonya arasındaki dostluk ilişkileri, işbirliği ve tanıtım faaliyetlerini geliştirmeye yönelik iyi bir adım olduğu bildirildi.
Ziyaret sonrasında toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirilirken misafir heyet daha sonra Kayaşehir ve Meryem Ana Kilisesi’ne teknik gezi gerçekleştirdi.
%50 SANAT, %50 HAYAT PROJESİ
İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Ar-Ge birimi tarafından il genelinde eğitim gören öğrencilerin bulundukları okul bünyesinde belirlenen temalar üzerinden; öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra yaşadığı bölgenin özelliklerini tanımasına; sosyal, kültürel ve sanatsal yönden gelişimlerine katkı sağlamak, öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmek, öğrencilere yeni ilgi alanları ve beceriler kazandırmak, öğrencilerin duygu, düşünce ve yeteneklerini sergilemesine imkân vermek amacıyla “%50 Sanat, %50 Hayat Projesi” hazırlandı. Bu kapsamda projede yer alan okulların yöneticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı şube müdürü Feyyaz SOLAK başkanlığında yapıldı.
9 PROJE KAYSERİ BÖLGE SERGİSİNE DAVET EDİLDİ
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BIDEB) tarafından lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla “2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” düzenlenmektedir. Bölgede 7 ilden toplam 1.307 proje başvurusu yapılmış, 100 proje Kayseri bölge sergisine davet edilmiştir. Nevşehir’den 17 okulun yaptığı 50 proje başvurusundan 9 proje Kayseri bölge sergisine davet edildi.
Proje başvurusu kabul edilen okullarımız ve projeleri:
Nevşehir Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi-Sağlıklı Nefesler İçin İnsansız Hava Araçlı Önlemler
Nevşehir Fevzi Dirikoç Fen Lisesi-Atamdan Miras: Halk Takvimi
Nevşehir Derinkuyu Zeliha Ekmekci Anadolu İmam Hatip Lisesi-Lise Öğrencilerinin Sağlıklı Beslenme Tutumları, Kantin Kullanım Davranışları ve Etiket Okuma Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi
Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi-Doğaya Duyarlı Tek Kullanımlık Biyonanokompozit Yara Kapatıcı
Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi-Avokado Çekirdeği Parçacıkları ve Gümüş Nanopartikül (Agnp) Katkılı Antibakteriyal Biyoplastik Ambalaj Tasarımı
Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi-Ritim Şifreli Otomobil Kilit Sistemi
Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi-Eco-Pest Yapay Zeka Destekli Çevre Dostu Zararlı Böcek İmha Sistemi
Nevşehir Halil İncekara Bilim ve Sanat Merkezi-Görüntü İşleme Teknolojisi İle Görme Engellilerin Konut Güvenliğini Sağlamak
Özel Koleji Fen Lisesi-Arsenik Tehlikesine Karşı Tohumlara Çevre Dostu Süper Güç: Yeşil Sentez Demir Nanopartikülleri
Toplum Destekli Polislik Faaliyetleri
Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında 50. Yıl Anaokulu ziyaret edilerek anaokulunda bulunan çocuklarımızla bir araya gelinmiş, basit güvenlik tedbirleri ile ilgili bilgilendirme yapılmış ve çocuklarımızla birlikte çeşitli oyunlar oynayarak keyifli vakit geçirilmiş, çocuklarımıza boyama kalemi ve kitabı hediye edilmiştir.
Orta Anadolu Türküleri İzleyiciden Tam Not Aldı
Nevşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Hacıbektaş Abdallar ve Müzisyenler Kültür Dayanışma Derneği ile Kültür ve Sanat Topluluğu tarafından muhteşem bir müzik dinletisi programı gerçekleştirildi.
Hacıbektaş Kaymakamı Abdülkadir Nar, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Kaim, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Kırşehirli, Nevşehir Gençlik Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Nevşehir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdoğan Korkutmaz, Hacıbektaş Abdallar ve Müzisyenler Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Şahin Kavlak ve çok sayıda müzikseverin katıldığı gecede Hacıbektaş ve Orta Anadolu türküleri seslendirildi.
Levent Özmen’in katkılarıyla ücretsiz olarak düzenlenen Müzik Dinletisinde türkü severler Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir araya geldi.
Semah ritüeli, dinletiler ve birbirinden güzel türkülerin seslendirildiği müzik dinletisi programa katılan müzikseverlerden tam not aldı.
Dernek Başkanı Şahin Kavlak açıklamasında “Nevşehir Belediye Başkanımız Rasim Arı’ya sanata verdiği destek ve katkıdan dolayı şükranlarımı arz ediyorum. Eserlerimizi icra etme imkanı sağladığı ve bizleri burada buluşturduğu için şahsım, derneğim ve bütün katılımcılar adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Diksiyon, Spikerlik Ve Sunuculuk” Kurs Kayıtları Başladı
Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde “Diksiyon, Spikerlik ve Sunuculuk Kursu” açılıyor.
Nevşehir Belediyesi tarafından medya mensupları, halkla ilişkiler çalışanları, seminer ve konferans yöneticilerine yönelik “Diksiyon, spikerlik ve sunuculuk” kursu açılacağı bildirildi.
Teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada gerçekleştirilecek eğitimlerle kursiyerlere görsel medya, televizyon haberciliği, canlı program çekimleri, spikerlikte jest ve mimik, bakış, duruş, spiker okumalarında duyguları yansıtma, sunuculukta jest ve mimik gibi konularda eğitim verileceği ifade edildi.
Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan kursa katılmak isteyenlerin Nevşehir Belediyesi web sitesi üzerinden kayıt oluşturmaları gerekiyor.
Eğitime Kimler Katılabilir?
Etkili, ikna edici ve güven verici bir konuşma yapmak ve dinleyiciyi etkilemek her şeyden önce doğru bir Diksiyon ile mümkündür. Samimi, içten ve düzgün bir Diksiyon ile yapılan her konuşma, anlatılanları ilgiyle ve merakla dinletir.
Etkili bir iletişim kurmak isteyenler, doğru Türkçe ile konuşmak isteyenler, sunum yaparken zorluk çekenler, topluluk içinde konuşurken heyecanlananlar, topluluk önünde konuşurken beden dilini kullanmakta zorlananlar, iletişim alanında çalışanlar, diksiyon ve güzel konuşma alanlarında kendini geliştirmek isteyenler kursa katılabiliyor.
11 Şubat 2025 tarihi itibariyle kurs başvuruları alınmaya başlarken Diksiyon, Spikerlik Ve Sunuculuk kursu 17 Şubat 2025 Pazartesi gününde başlayacak. Kursa 17 yaş ve üzeri bütün vatandaşlar ücretsiz olarak katılabiliyor.
Tarihi Kayaşehir Yerli ve Yabancı Konuklarını Ağırlıyor
Kapadokya’nın Merkezi Nevşehir’de bulunan tarihi yerleşim yeri Kayaşehir yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.
Üçüncü derece arkeolojik sit alanı konumunda bulunan ve içinde fresklerle bezeli kayadan oyma kilise, geçiş tünelleri ve bine yakın odanın bulunduğu Kayaşehir’e, kış mevsiminde bölgeyi tercih eden yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor.
Tur otobüsüyle alana gelen turistler, yürüyüş yolları, kayadan oyma tüneller ve odaları geziyor.
Kayaşehir’in geçmişe yolculuk yapmak isteyenler için önemli turizm merkezi olduğu ifade edilirken bir ilk olarak faaliyete geçen VR Dijital Deneyim Müzesi, yerli ve yabancı turistlerin de büyük ilgisini çekiyor.
Kapadokya’nın eşsiz güzelliklerini VR gözlükleriyle deneyimleme fırsatı sunan müze, bölgeye gelen ziyaretçilerin dört mevsim balon uçuşunu sanal olarak yapabilmesine ve Kayaşehir’in eski yaşamını gözlemlemesine olanak tanıyor. Ayrıca VR Dijital Deneyim Müzesi, Kayaşehir’den çıkarılan eserlerin sergilendiği bir merkez olarak da önemli bir kültürel değer taşıyor.
Kayaşehir, zengin tarihi dokusuyla yaz kış ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunarken, Kapadokya’nın turizm haritasında önemli bir yer edinmeye devam ediyor.
Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, daha önce Kale olarak bilinen, Kayaşehir’in hem Nevşehir’de hem de Türkiye’de turizmin önemli destinasyon noktalarından bir tanesi olduğunu söyledi. Başkan Arı, “Bu şehrin makus tarihini değiştireceğine inandığımız bölge burası yani Kayaşehir. 5 farklı medeniyete ev sahipliği yapan, beraberinde şehrin turizm açısından en önemli noktalardan birisi olacak kale bölgesiydi. Kale bölgesindeki çalışmaları 2019 yılından itibaren başlatmıştık. Hedefimiz 1 milyon turisti bu şehre getireceğiz demiştik. O gün hayal olarak görünenin bu gün gerçekleşmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Onlarca turist otobüsü şehir merkezine gelerek Kayaşehir’i görme fırsatı buluyorlar. İnşallah bundan sonraki adımımız ile birlikte bu bölgede konaklamaları oluşturduğumuz andan itibaren şehrin ekonomisine katkı sağlayacak bir merkez. Bu toprakların derinliklerinde saklı kalan güzelliği gün yüzüne çıkardık ve onu tüm dünyayla buluşturuyoruz. Kayaşehir, sadece bir destinasyon değil, geçmişin izlerini bugüne taşıyan bir kültür mirası. Henüz yolun başındayız daha. Kayaşehir, şehrimizin ruhunu yeniden canlandıracak ve hepimizin gurur duyacağı bir değer haline gelecek. Gelin, birlikte tarihe tanıklık edelim” ifadelerini kullandı.
GENÇ AŞÇILAR NEVŞEHİR’İ GURURLANDIRMAYA DEVAM EDİYOR
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Uluslararası Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Kayseri Bölge Final”i 7 il ve 15 okulun katılımıyla gerçekleştirilmiş olup, Kapadokya Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Nevşehir’e ait yöresel yemeklerini modern sunumla birleştirerek Nevşehir birincisi, bölge ikincisi ödülünü almıştır. Kapadokya Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adına öğrenciler Emir Burhan SALMANLI, Dağhan Mustafa ÇINAR, Damla Fatma BAYTIN ve danışman öğretmen Nuri EZİLMEZ katıldı.
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme Çalışmaları
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bilgilendirme faaliyetleri kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kadın Sığınma ve Konukevinde kurum çalışanları ve katılımcılara yönelik yapılan etkinlikte UYUMA Projesi, Narko Nokta, Narko Rehber, Narko Kaan, Narko Göçmen, NARVAS, Foto Blok, Metamfetamin Modülü, En İyi Narkotik Polisi Anne ve Önleyici Faaliyetlerimiz hakkında bilgilendirme yapılmıştır.
Toplum Destekli Polislik Faaliyetleri
Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında İlimizde bulunan 30 Ağustos ilkokulu -Anaokulu ziyaret edilerek anaokulunda bulunan miniklerimize pasta götürülerek sürpriz yapılmış aynı zamanda ilkokul bölümünde öğrenim gören çocuklarımız ile kartopu oynayarak kar heyecanlarına ortak olunmuştur.
İŞ EKİPMANLARI PERİYODİK KONTROLLERİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENDİ
Nevşehir’de bulunan işveren(okul müdürü) / işveren vekillerine(sorumlu müdür yardımcısı) yönelik “İş Ekipmanları Periyodik Kontrolleri Bilgilendirme Semineri” düzenlendi. Daha güvenli eğitim ortamları için İl Millî Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik birimi koordinesinde, periyodik kontrol uzmanlarınca okul/kurumlarda bulunan iş ekipmanlarının periyodik kontrolleri yıl içerisinde belirlenen takvim doğrultusunda yapılarak işveren/işveren vekilleri tarafından risklere yönelik tedbirler alınması sağlanmaktadır. Bu kapsamda bilgilendirme yapmak üzere 20 eğitim yapılmış olup 548 idareci katılım sağlamıştır.
Jandarmadan tarihi eser operasyonu
Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı olarak vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamlarını idamesettirmelerini sağlamak ve halk sağlığını korumak maksadıyla kaçakçılık suçlarına yönelik mücadele faaliyetlerimize aralıksız olarak devam edilmektedir.
Bu kapsamda; Acıgöl ilçesi Tatlarin Beldesinde 17 Şubat 2025 günü adli makamlardan alınan arama kararına istinaden (İ.A.) isimli şahsa ait ev ve eklentilerinde yapılan arama faaliyetinde 5607 ve 2863 sayılı kanun kapsamında değerlendirilen; 68 adet tarihi obje ve sikke,2 adet kurusıkı tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet şarjör, 1 adet bıçak, 1 adet el dedektörü, 1 adet büyük dedektör, 7 adet av tüfeği fişeği ele geçirilmiştir.Olayla ilgili (İ.A.) isimli şahıs gözaltına alınmış olup, alınan talimatlar doğrultusunda ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır.
Türkiye İkincilik Kupasını Takdim Ettiler
Erkekler Salon Hokeyi Süper Liginde Türkiye İkincisi olan Nevşehir Belediyesi SK Hokey takımı antrenörleri Mahmut Yunus Cengiz ve Mehmet Demir Nevşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek kazanılan kupayı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yüzer’e takdim etti.
Antrenörler Mahmut Yunus Cengiz ve Mehmet Demir, Başkan Yardımcısı İbrahim Yüzer’e Nisan ayında Konya’da Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılacak Avrupa Açık Alan Hokey Şampiyonasında ve Türkiye Açık Alan Süper Liginde de şampiyonluk sözü verdiler. Başkan Yardımcısı İbrahim Yüzer’de antrenörleri tebrik ederek “Nevşehir Belediyesi’nin bulunduğu tüm branşlarda ve liglerde yeri şampiyonluktur. Bundan sonra ki tüm müsabaka ve şampiyonalara bu bilinçle hazırlanacağız. Başarılar diliyorum” diye konuştu.
2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
2024-2025 eğitim öğretim yılı 2. dönem okul güvenliği toplantısı Vali Yardımcısı Ramazan Yıldırım başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tarık Ziya Turan, İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddet ve Çocuk Şube Müd.Kısım Amiri Tülay Öztürk, merkez ilçe mahalle muhtarları, okul müdürleri, servis yöneticileri ve okul aile birliği başkanlarının katılımları ile gerçekleştirildi.
Toplantıda; eğitim öğretim faaliyetlerinin huzur ve güven içerisinde devam etmesini sağlamak üzere, çocukların her türlü suç ve zararlı alışkanlıktan uzak tutulması ile korunmasına yönelik ilgili tarafların iş birliğiyle önleyici ve koruyucu tedbirlerinin yeterli seviyede alınmasına yönelik hususlar görüşüldü.
TEKNOFEST TANITIM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
2018 yılından itibaren gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda yüzbinlerce gencin hayallerini gerçekleştirmesi için çeşitli disiplin ve kategorilerde teknoloji yarışmaları düzenlenmektedir. Her yıl yenilenen yarışma kategorileriyle dikkat çeken ve Türkiye’nin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarına ev sahipliği yapan TEKNOFEST, 2025 yılında 52 ana kategori ve 118 alt kategoride İstanbul’da gerçekleştirilecektir.
”TEKNOFEST 2025 Teknoloji Yarışmaları” çalışmaları kapsamında Nevşehir’de T3 Vakfı Nevşehir İl Sorumlusu Melike SARAÇ’ın sunumuyla tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya ildeki merkez ilçesine bağlı ilkokul, ortaokul ve liselerden 1 yönetici ve 1 öğretmen katıldı.
NEVŞEHİR ÖĞRETMENEVİ VE AKŞAM SANAT OKULU MÜDÜRLÜĞÜ, BAŞARILARI İLE GURURLANDIRMAYA DEVAM EDİYOR
Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Müzeleri, Kütüphaneler ve Öğretmenevleri Daire Başkanlığının yaptığı öğretmenevleri sınıflandırma uygulaması neticesinde Nevşehir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, belge almaya hak kazanan 263 öğretmenevi arasına girdi ve “A Hizmet Sınıfı Belgesi” alan 8 kurumdan biri oldu.
Kadınlar Sutopu 1. Lig Müsabakaları Balıkesir’de Başladı
Balıkesir Olimpik Yüzme Havuzu, 07-09 Şubat tarihleri arasında önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı. İçerisinde Nevşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün de olduğu Türkiye’nin dört bir yanından gelen sutopu takımları, Kadınlar Sutopu 1. Lig Altın ve Bronz Grup Müsabakalarında kozlarını paylaşmak üzere Balıkesir’de bir araya geldi.
Nevşehir Belediyesi Kadınlar 1. Lig Sutopu Takımı 2025 sezonu ilk etabından Balıkesir’den nağmalup olarak ayrılarak sezonu mükemmel bir başlangıç yaptı.
Turnuvada, Altın Grup’ta 4 takım, Bronz Grup’ta ise 5 takım yer alıyor.
Gruplar, her maçta gösterdikleri performanslarla şampiyonluk yolunda kritik adımlar atarken, aynı zamanda sıralamalarını belirleyecek mücadelelere giriyor. Sporcular üstün performansları ile izleyicilere büyük heyecan yaşatıyor.
Nevşehir Belediyesi Kadınlar 1.Lig Su Topu Takımı, katıldıkları ilk grup maçlarında büyük bir başarıya imza atarak ilk turnuvalarından yenilgisiz olarak ayrılırken maç boyunca sergiledikleri mücadeleci ruh ve takım uyumu ile heyecan dolu bir maç sergilediler.
Nevşehir Belediyesi SK Su Topu takımı kazandıkları bu galibiyetlerle turnuvaya güçlü bir başlangıç yaparak sezona damgasını vuran takımlardan birisi oldu.
Oynanan Müsabakalarda Maç Sonuçları;
NEVŞEHİR BELEDİYESİ SK 25 – ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE 2
NEVŞEHİR BELEDİYESİ SK 17 – ANTALYASPOR 14
İSTANBUL YEŞİLYURT 8 – NEVŞEHİR BELESİYESİ SK 22
İZMİR ESTİ 0 – NEVŞEHİR BELEDİYESİ SK 16
Nevşehir Belediyesi’nin spora ve genç yeteneklere verdiği destekle, takımın gelecekteki başarılarının devam etmesi bekleniyor.
Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı yaptığı kutlama açıklamasında “Sporcularımızın sezonda yeni galibiyetlerinin devamımı diliyor ve onları yürekten kutluyoruz. Nevşehir Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz. Nevşehir spor marka kültürünü sen üst seviyelere taşıyacağız” diye konuştu.
NEVŞEHİR İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DERİNKUYU SAĞLIK HİZMETLERİNİ ZİYARET ETTİ
Nevşehir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar, sağlık hizmetlerinin yerinde değerlendirilmesi amacıyla Derinkuyu ilçesinde kapsamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında Derinkuyu İlçe Devlet Hastanesi Acil Servisi, Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), Göçmen Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezleri incelendi.
Sağlık çalışanları ve hastalarla sıcak bir sohbet gerçekleştiren Tartar, sunulan sağlık hizmetlerinin mevcut durumunu değerlendirdi. Vatandaşların taleplerini dinleyen ve sağlık çalışanlarının fedakârlıklarına vurgu yapan Tartar, hizmet kalitesini daha da artırmak için çalışmaların süreceğini ifade etti.
Program kapsamında son olarak Derinkuyu Kaymakamı Esra BOZAN ‘I makamında ziyaret edilerek sağlık alanındaki iş birliği konuları ele alındı. İlçede sağlık alanında yapılan yatırımlar ve sunulan hizmetler değerlendirilirken, halkın sağlık hizmetlerine daha kolay erişebilmesi adına sürdürülen projeler görüşüldü. Ziyarette Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Cahit Yusuf Dönmez de hazır bulundu.
MEB Onaylı Bilgisayar İşletmenliği ve Operatörlüğü Kursu
Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi’nde (KAPEM) açılacak olan Bilgisayar İşletmenliği ve Operatörlüğü Kursu için kayıtlar bugün başladı.
Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren KAPEM’de Bilgisayar İşletmenliği ve Operatörlüğü Kursu açılacak. Nevşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortak yürütülen ve ücretsiz olarak açılacak olan kursa 17 yaş ve üzeri herkes katılabilecek. Hafta içi her gün 09.00-12.00 saatleri arasında yapılacak olan kurs bitiminde Milli Eğitim Bakanlığı MEB onaylı sertifika verilecek.
Sınırlı kontenjanla açılacak kursa katılmak isteyenler 17 Şubat 2025 tarihi itibariyle Nevşehir Belediyesi web sitesi üzerinden hızlı menü içerisinde bulunan Gençlik ve Spor Hizmetleri Kurs Başvuruları sekmesinden online olarak başvurusunu yapabilecek. Bilgisayar İşletmenliği ve Operatörlüğü Kursu 20 Şubat 2025 tarihi itibariyle başlayacak.
Mustafa Sacit Sümer, Türkiye Şampiyonu Oldu
Nevşehir Belediyesi Spor Kulübü oyuncusu Mustafa Sacit Sümer gençler tırmanış kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu. 15-16 Şubat 2025 tarihlerinde Spor Tırmanış Gençler (Genç-Genç AB) Türkiye Bouldering Şampiyonası Isparta’da düzenlendi.
Türkiye Dağcılık Federasyonu 2025 yılı faaliyet programında yer alan ve 15-16 Şubat 2025 tarihlerinde Isparta’da yapılan Spor Tırmanış Gençler (Genç-Genç AB) Türkiye Bouldering Şampiyonası tamamlandı.
Spor Tırmanış Gençler (Genç- Genç AB) Bouldering Türkiye Şampiyonasında başarılı antrenör İrem Selen Kafalı nezaretinde hazırlanan Nevşehirli sporcu Mustafa Sacit Sümer yine büyük bir başarı elde ederek Türkiye şampiyonu oldu ve Nevşehir’i bir kez daha gururlandırdı.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖLÇME DEĞERLENDİRME MERKEZİ, TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME UYGULAMALARI SEMİNERLERİNE DEVAM EDİYOR
İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ ile ilgili bilgilendirici çalışmalar kapsamında merkez ve ilçelerinde görev yapan okul/kurum müdürlerinin tamamına ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları’ semineri verildi. Yoğun ilgi gören seminerler, Ölçme Değerlendirme Merkezinin yanı sıra Avanos, Derinkuyu, Gülşehir, Kozaklı ve Ürgüp ilçelerinde gerçekleştirildi.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile birlikte ölçme ve değerlendirme uygulamalarının artık süreç odaklı ve geliştirici bir yaklaşımla yürütüleceği belirtilen seminerlerde katılımcılara, yeni ölçme değerlendirme yöntemleri hakkında bilgiler verildi. Sınıf içi ölçme kapsamında gerçekleştirilecek yazılı sınavların bilgi ve beceri bütünlüğünü ölçecek şekilde eğitim kurumu sınıf/alan zümreleri tarafından hazırlanıp, uygulanmasının önemi vurgulanarak bu sürecin başarılı bir şekilde yürütülmesinde okul idarecilerinin rolü vurgulandı.
Ülke ve il genelinde yapılacak ortak sınavlarda uygulama birlikteliğinin sağlanması ve etkin sonuçlar elde edilmesi açısından okul idarecilerinin Ölçme Değerlendirme Merkezi ile olan iletişim ve iş birliğinin öneminin de vurgulandığı seminerlerde bu kapsamda yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Millî Eğitim Bakanlığınca öğrencilere bireyselleşmiş eğitim, öğretmenlere ise öğrencileri izleme imkânı sunarak akademik başarıyı artırmak ve uzmanlarca filtrelenmiş içeriklerle bu alandaki ihtiyaçların giderilmesini sağlamak amacıyla hazırlanan Öğrenci – Öğretmen Destek Sistemine (ÖDS) (https://ods.eba.gov.tr), öğrencilerin istedikleri dersten istedikleri testi çözebileceği ve çözdüğü testin de değerlendirmesine anında ulaşabileceği E-izleme modülüne (https://eizleme.meb.gov.tr/) ve modülün öğretmenler tarafından nasıl etkili kullanılabileceği konusunda bilgiler verildi. Millî Eğitim Bakanlığının EBA üzerinden oluşturduğu zengin içerikli bir kaynak sayfası olan OGM Materyal sayesinde etkileşimli kitaplardan, soru bankalarına; konu özetlerinden, deneyler ve projelere kadar her türlü materyale ulaşılabileceği vurgulandı. https://ogmmateryal.eba.gov.tr/ adresinden bu zengin içeriklerin incelenebileceği belirtildi.
Ayrıca Millî Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen MEBİ bireysel öğrenme platformunun https://mebi.eba.gov.tr/), YKS’ye hazırlanan öğrenciler başta olmak üzere; tüm öğrencilerin derslerini pekiştirmelerine, konu tekrarlarını istedikleri zaman yapmalarına, ihtiyaç duydukları içeriklere hızlı ve kolay bir şekilde erişim sağlamalarına imkân tanıdığı belirtildi.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları hakkında farkındalık oluşturmak, rehberlik etmek, idareci ve öğretmen yeterliklerini artırmak amacıyla Nevşehir Ölçme Değerlendirme Merkezinin düzenlediği seminerler, okullarda görev yapan öğretmenlerle devam etmektedir.
Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları
Nevşehir Belediyesi Teknoloji Fest 2025 Liseler arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları dalında takım kuruyor.
Kurulacak olan takıma yazılım, tasarım, kural amiri ve asistanı, devre birleştirme işlerinden anlayan ekip arkadaşları alınacağı bildirildi. Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kurulacak olan takım için son başvuru tarihi 22 Şubat 2025 olarak belirlendi. Nevşehir’i Tekno Fest’te temsil edecek tek liseler arası takım olacak olan bu çalışma İstanbul’da düzenlenecek.
Yarışmanın genel amacı olarak alternatif ve temiz enerji kaynaklarının kullanımını teşvik ederek, otomotiv sektöründe teknik ve mesleki deneyim kazandırmak, öğrencilere takım çalışması becerileri kazandırmak ve ülkedeki elektrikli araç gelişimine yönelik insan kaynağı yetiştirmeyi amaçlıyor.
Yarışlara, Türkiye, Azerbaycan ve KKTC’de eğitim gören tüm lise ve dengi okul öğrencileri, Türkiye’deki BİLSEM, Gençlik Merkezleri, Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Bilim Merkezleri ve Bilim Atölyelerinin lise seviyesindeki öğrencileri takım halinde başvuru yapabiliyor. Takımlar, en az 5(beş) en fazla 15 kişiden oluşuyor.
Nevşehirli Vatandaşlara Kandil Simidi İkram Edildi
Nevşehir Belediyesi tarafından, Berat Kandili münasebetiyle vatandaşlara kandil simidi ikramında bulunuldu. Nevşehir Belediyesi, her kandilde olduğu gibi Berat Kandilinde de yatsı namazı çıkışı Nevşehir halkına kandil simidi dağıttı.
Kandil simitleri, Nevşehir Belediyesi görevlileri tarafından camilerin önüne kurulan stantlardan vatandaşlara ikram edildi.
Nevşehirli vatandaşlar yatsı namazında okunan Kur’ân-ı Kerim, mevlid-i şerif, salât-u selâm, ilâhî, kaside ve dualar eşliğinde mübarek Berat gecesinin feyiz ve bereketinden istifade ederek dua ettiler.
Belediye Başkanı Arı açıklamasında “Bu mübarek güzel günlerin ve gecelerin İslam coğrafyasına barış ve huzur getirmesi temennisiyle Nevşehir halkı başta olmak üzere bütün İslam aleminin mübarek üç aylarını ve Berat Kandilini tebrik ediyorum. Allah dualarımızı kabul etsin” dedi.
Neapolis Şehrinden Nevşehir’e Ziyaret
Yunanistan’ın Neapolis şehrinde yaşayan Ortodoks din temsilcilerinden oluşan bir heyet Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı makamında ziyaret etti.
Meryem Ana Kilisesini ziyaret eden heyet daha sonra Nevşehir Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Rasim Arı ile makamında bir süre görüştü.
Heyet bu görüşme de mübadele öncesinde Nevşehir’de yaşayan Rum halkının kültürel mirasının somut bir göstergesi olan ve restore edilerek turizme kazandırılan Meryem Ana Kilisesinin son halinden duydukları hayranlık ve memnuniyeti dile getirerek Başkan Arı’ya teşekkür ettiler.
Ayrıca görüşmede mübadele sonrasında Yunanistan’a giden Rumların orada kurmuş olduğu Neapolis şehriyle kardeş şehir ilişkilerinin tesis edilmesi ve belediye nezdinde yapılan araştırmalar neticesinde Yunan arşivlerinde bulunan bilgi ve belgelerin paylaşılması hususları da ele alındı.
Belediye Başkanı Rasim Arı görüşmede, dinlerin ortak paydası olan evrensel sevgi, barış ve hoşgörü mesajının önemini vurguladı ve mübadele öncesinde Türkler ve Rumların Nevşehir’de bir arada huzur ve barış içinde yaşadıklarını ifade etti. Başkan Arı, o günlerin bir anısı olarak Nevşehir’in tarihsel kültür mirasının en nadide örneklerinden olan Çanlı Kilise ve Tahtalı Kahvenin aslına uygun olarak restorasyonu ve çevre düzenlemesinin yapılması konusundaki sürecin devam ettiğini de sözlerine ekledi.
Görüşme sonunda heyet, Belediye Başkanı Rasim Arı’yı Nisan ayında Neapolis şehrinde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacaklarını ifade ederek Selanik Metropolitinin hediyesini takdim ettiler.
Kapadokya’nın Merkezi Nevşehir’de önemli bir destinasyona sahip Kayaşehir’i turizme kazandırarak Nevşehir’i Dünya markası yapan Belediye Başkanı Rasim Arı, restorasyonu kendi döneminde yapılan Meryem Ana Kilisesi’ni de Nevşehir turizm marka değerinin içine dahil ederek daha çok turist çekmeyi hedefliyor.
Nevşehir’de Sağlık Zirvesi: Ankara Heyeti, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü’nde MHRS ve Normal Doğum Planını Görüşmek İçin Bir Araya Geldi
Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü, 2024-2025 sağlık hizmetleri planlaması kapsamında önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı.
MHRS istatistikleri ve normal doğum eylem planı faaliyetleri üzerine düzenlenen bilgilendirme toplantısında, sağlık sisteminin verimliliği ve hizmet kalitesinin artırılmasına yönelik değerlendirmeler yapıldı.
Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, USHAŞ Genel Müdürü Behlül Ünver, Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammet Atak, Sağlık Bakanlığı Baş Saha Koordinatörü Dr. Osman Açıkgöz, Nevşehir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar, başkanlar, başkan yardımcıları, Nevşehir il ve ilçe devlet hastanelerinin başhekimleri ve uzmanlar katıldı.
Toplantıda, Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Tarık Akbaş, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) istatistikleri üzerine kapsamlı bir sunum yaptı. Sunumda, hastane randevu sisteminin etkinliği, hasta memnuniyeti ve hizmet sürekliliğini sağlama konularında önemli veriler paylaşıldı. Akbaş, MHRS’nin sağlık hizmetlerinde erişilebilirliği artırmada kritik bir rol oynadığını belirterek, randevu süreçlerinin daha verimli hale getirilmesi için yürütülen çalışmalardan bahsetti.
Ardından, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Cahit Yusuf Dönmez, normal doğum eylem planı faaliyetleri hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Normal doğum oranlarının artırılmasına yönelik uygulamalar, anne ve bebek sağlığını destekleyen projeler ve doğum hizmetlerindeki kalite standartlarının yükseltilmesi üzerine önemli bilgiler paylaşıldı. Normal doğumun teşvik edilmesi toplantının öne çıkan başlıkları arasında yer aldı.
Toplantının sonunda, Nevşehir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar, USHAŞ Genel Müdürü Behlül Ünver, Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammet Atak ve Sağlık Bakanlığı Baş Saha Koordinatörü Dr. Osman Açıkgöz’e toplantıya sağladıkları katkılar nedeniyle teşekkür etti ve kendilerine hediye takdiminde bulundu.
Gerçekleştirilen toplantının, Nevşehir’de sağlık hizmetlerinin kalitesini artırma, hastaların sağlık sistemine erişimini kolaylaştırma ve hizmet s
Toplum Destekli Polislik Faaliyetleri
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz faaliyetleri kapsamında halkımızın yoğun olduğu bölgelerde “Dolandırıcılık” ve “Mal Varlığına Karşı İşlenen Suçlar” ile ilgili vatandaşlarımıza broşür dağıtılarak iletişim yoluyla dolandırıcılık, araç ve gayrimenkul gibi alım satım işlemlerinde ve internet üzerinden yapılan alışverişlerde dikkat edilmesi gereken konularında gerekli bilgilendirme yapılmıştır.
Kaçak içki operasyonu
Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı olarak vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamlarını idame ettirmelerini sağlamak ve halk sağlığını korumak maksadıyla kaçakçılık suçlarına yönelik mücadele faaliyetlerimize aralıksız olarak devam edilmektedir.
Bu kapsamda; Avanos ilçesi Çavuşin köyünde 08 Şubat 2025 tarihinde 20.00-22.00 saatleri arasında icra edilen Sahte/Kaçak Alkol Uygulamasında (N.O.) isimli şahsa ait işyerinde yapılan denetimde, satışa hazır sahte barkodlu 5607 sayılı Kanun kapsamında değerlendirilen (139) adet şişe içerisinde toplam (105) litre sağlıksız ve uygunsuz koşullarda üretildiği tespit edilen kaçak/sahte şarap ele geçirilmiştir.
Olayla ilgili (N.O.) isimli şahıs gözaltına alınmış olup, alınan talimatlar doğrultusunda ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır.
KAPEM’de Etkili Okur Yazarlık Kursu Başlıyor
Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde “Etkili Okur Yazarlık Kursu” başlıyor.
17 yaş ve üzeri bütün vatandaşların başvurabileceği kurs programı hafta içi her gün 09.00-12.00 saatleri arasında olacak. Kurs amacı olarak bireylere doğru iletişim, saygı, duyarlılık, vatanseverlik gibi değerlerin kazandırılması ve bu yolla bireylerin geliştirilmesi hedefleniyor.
Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle hizmete açılan kurslar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde yürütülüyor.
Etkili Okur Yazarlık Kursu programı sonunda; etkili okuryazarlığın yaygınlaştırılması, kurmaca ve gerçeklik kavramları hakkında bilgilendirme, Türk Dilinin özenli kullanılması, yazım kurallarının ve noktalama işaretlerinin doğru kullanılması, öykü yazma yöntemlerini kavraması, Olay yazıları hikaye, masal, tiyatro, diyalog ve anı örneklerini hazırlayabilme, etkileşimlerde zaman, mekan, kişi ve olayları bağlantılı bir boyutta kurgulama, Resim, fotoğraf ve gazete haberlerinden hikayeler oluşturabilme, Şiirlerin özelliklerini türlerini tespit edebilme ve yazabilme, Roman’ın yapı ögelerini bilme ve roman tekniklerini kullanabilme ve üretilen bir eseri yayına hazırlayabilme amaçlanıyor.
Uzman eğitimciler tarafından düzenlenecek Etkili Okur Yazarlık Kurs başvuruları 12 Şubat 2025 tarihi itibariyle Nevşehir Belediyesi web sitesi üzerinden alınmaya başlanırken kurs 17 Şubat 2025 tarihinde başlayacak.
Kursa katılıp kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere uluslararası geçerliliği olan Milli Eğitim Bakanlığı MEB onaylı sertifika verilecek.
ÖĞRENME SÜREÇLERİ VE SOSYAL ETKİNLİKLER DAİRE BAŞKANI İHSAN ERKUL, OKULLARI ZİYARET ETTİNevşehir’de gerçekleştirilen “Genç Sada Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması 5. Bölge Finali” programı kapsamında ilde bulunan Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğrenme Süreçleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı İhsan Erkul, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı eşliğinde Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geldi.
İMAM HATİP LİSELERİ VE ORTAOKULLARI ARASINDA DÜZENLENEN ”GENÇ SADÂ KUR’AN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI 5. BÖLGE FİNALİ” NEVŞEHİR’DE YAPILDI
Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları arasında düzenlenen ”Genç Sadâ Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması 5. Bölge Finali” Nevşehir’de yapıldı.
Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesinin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen yarışma Nevşehir, Aksaray, Eskişehir, Kırşehir, Kırıkkale, Niğde, Mersin, Ankara, Konya ve Karaman olmak üzere 10 ilden öğrencilerin katılımıyla Nevşehir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Düzenlenen yarışmaya; Vali Yardımcısı Ramazan Yıldırım, Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğrenme Süreçleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı İhsan Erkul, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İl Müftüsü Kazım Güzel, İl MEM Müdür Yardımcısı Murat Saltık, İl MEM Şube Müdürü Yücel İrmak, STK temsilcileri, idareci, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.
Seçici kurul üyeleri; Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyeleri Fatih Okumuş ve İbrahim Noğman, Nevşehir Hacı Bektaş Veli İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Mustafa Sağlam, Kurşunlu Camii imamı Nuri Aksom ile M. Rüştü Aşıkkutlu Kur’an Kursu öğreticisi Fatih Ateş’ten oluştu.
Vali Yardımcısı Ramazan Yıldırım, Daire Başkanı İhsan Erkul, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İl Müftüsü Kazım Güzel ve seçici kurul üyeleri tarafından yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, yarışmanın gerçekleştirilmesinde emeği ve katkısı olan Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne, Nevşehir Müftülüğüne, Din Öğretimi Şubesine, jüri üyelerine, ev sahipliği yapan Nevşehir Öğretmenevi ve ASO Müdürlüğünün idareci ve personeline, destek veren ve katkıda bulunan ildeki Sivil Toplum Kuruluşlarına, yarışmayı koordine eden Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesine, idarecilere, öğretmenlere, velilere ve öğrencilere teşekkür etti
Nevşehir Güne Beyaz Örtü İle Uyandı
Son yılların en yoğun kar yağışının yaşandığı kentte Nevşehir Belediyesi ekipleri aralıksız kar temizleme çalışması yapıyor. Nevşehir Meteoroloji Müdürlüğü tarafından Nevşehir için yoğun kar yağışı uyarısı dün yapılırken Kapadokya’nın Merkezi Nevşehir yeni güne beyaz örtü ile uyandı.
Saha çalışmalarını bizzat kendisinin yürüttüğü karın ilk yağdığı saatlerde açıklama yapan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı “Gece saat 02.15 civarındayız şu an ve yoğun bir kar yağışı var şehrimizde. Bu berekete şükrediyoruz tabii bu bereketin karşılığında da biraz fedakarlık yapmak gerekiyor. Biz ekiplerimizle birlikte sahadayız. Sizin hayatınızı kolaylaştırabilmek için çalışıyoruz. Belediye Başkanı olarak bir hizmetkarınız olarak şimdiden hepinize kolaylıklar diliyorum. Gözünüz arkada kalmasın belediyemiz işinin başındadır. Hepinizin duasını bekliyorum. Hepinizi Allaha emanet ediyorum” diye konuştu.
Nevşehir kent merkezinin tamamında toplam 52 araç ve 360 personelle yürütülen çalışmalarda bir yandan ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmaması için yoğun mesai harcanırken, bir yandan da kent merkezindeki kar küreme işlemi aralıksız devam ediyor.
Nevşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü ve Nevşehir İtfaiyesi ekiplerinin yoğun mesai harcadığı çalışmalar ekiplere zor anlar yaşatıyor.
Nevşehir il genelinde ki okulların tamamı 1 gün süreyle tatil edilirken
Meteoroloji Tahminler Dairesi Başkanlığı ve Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda yayınlanan meteorolojik uyarılar neticesinde dün saat 22:00 dan itibaren başlayan kar yağışı yer yer yoğun olarak devam ediyor. Nevşehir’de ölçülen kar kalınlıklarına göre Nevşehir Merkez 39 cm ve taze kar kalınlığı 15 cm olurken Avanos/ Altıpınar Köyü’nde kar kalınlığı 26 cm ulaştı. Nevşehir’de metre kareye 12 kilogram kar yağışı yağdığı bildirildi.
Nevşehir il genelinde kar yağışı bugün saat 21.00’e kadar aralıklarla devam edecek.
Jandarma denetimi
Nevşehir İl Jandarma Komutanlığınca; trafikte tüm yol kullanıcılarının huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını sağlamak, denetim faaliyetleri yoluyla algılanan yakalanma riski duygusunu artırmak ve emniyet kemeri kullanımı konusunda dikkat seviyesini en üst düzeyde tutarak araçların karışabileceği trafik kazaları ile can kayıplarını önlemek, sürücülerin ve yolcuların trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılması amacıyla trafiği denetleme ve düzenleme faaliyetleri icra edilmektedir.
Trafik Jandarmalarınca; Cumhurbaşkanlığı Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı doğrultusunda; 11 Şubat 2025 günü 10.00-12.00 saatler arası sivil kıyafetli trafik Jandarması personeli tarafından yolcu taşımacılığı yapan otobüslere yönelik icra edilen denetleme ve kontrollerde;
Nevşehir Merkezinden köy ve beldelerine yolcu taşımacılığı yapan otobüslere yönelik denetimde (şoförlerin araç kullanırken cep telefonu, emniyet kemeri, trafik kurallarına uyup uymadıkları ve yolcuların emniyet kemeri takıp takmadıkları vb.) konularında (5) otobüsün denetimi yapılmış olup, kurallara uymadığı tespit edilen şoförler hakkında trafik idari para cezası uygulanmıştır.
Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Trafik Jandarmaları tarafından vatandaşlarımızın yolculuklarını huzur ve güven içerisinde yapabilmeleri için trafik denetim ve kontrollerimiz aralıksız devam etmektedir.
Emekliye Ayrılan Personele Teşekkür Plaketi
Nevşehir Belediyesi’nden emekli olan personele hizmetlerinden dolayı teşekkür edilerek plaket verildi.
Nevşehir Belediyesi Ahmet Faik Çakıllı Özel İnsanlar Eğitim Merkezi Birim Sorumlusu Elif İldeniz, 25 yıllık çalışma süresinin sonunda emekliliğe ayrılan personel Ali Erkek’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Birim Sorumlusu İldeniz, Nevşehir Belediyesi’nin değişik birimlerinde uzun yıllar görevlerde bulunduktan sonra emekliye ayrılan Ali Erkek’i Eğitim Merkezi Biriminde kabul etti.
Erkek’e bundan sonraki hayatında sağlık, huzur ve mutluluk dileyen İldeniz, “Biz büyük ve kocaman bir aileyiz. Bugüne kadar başta saygı olmak üzere hoşgörü ve özveri ile belediyemize verdiği hizmetlerden ötürü şahsım ve kurumum adına, teşekkür ediyor, emeklilik yaşamında sağlık ve esenlikler diliyorum” diye konuştu.
Birim Sorumlusu İldeniz daha sonra emekliliğe ayrılan Erkek’e plaket takdiminde bulundu.
Aksaray 1989 SK Kulübü’nden Başkan Rasim Arı’ya Ziyaret
Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenen TVF Kadınlar 2. Lig Yarı Final müsabakaları için Nevşehir’de bulunan Aksaray 1989 SK Kulübü Başkanı Ferit Gemici ve oyuncular Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı makamında ziyaret etti.
35 yıldır çeşitli spor branşlarında faaliyet gösteren Aksaray 1989 SK Kulübü yönetimi, teknik heyeti ve sporcular play-off müsabakaları için geldiği Nevşehir’de Başkan Rasim Arı’yı ziyaret ederek sohbet ettiler.
Geçtiğimiz hafta Ürgüp’te düzenlenen çeyrek final müsabakalarında Grup Birincisi olup Yarı Final müsabakaları oynamaya hak kazanan ve 16 takımdan birisi olarak yoluna devam eden Aksaray 1989 SK Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Gemici ziyaret kapsamında Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’ya forma ve atkı hediye ederek kulüp hakkında bilgiler aktardı. Başkan Gemici, misafirperverlikleri ve samimi kabullerinden dolayı Belediye Başkanı Rasim Arı’ya teşekkür etti.
Belediye Başkanı Rasim Arı ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek oynanacak olan 2. Lig Yarı Final müsabakalarında kulüp yönetimine ve oyunculara yürekten başarılar diledi.