Yerel Haberler

Melikgazi ve Kocasinan’da Ramazan davulu yasaklandı

Özellikle zorunlu olmamasına karşın, ‘geleneksel’ olarak devam ettirilen ‘Ramazan davulu’, geçtiğimiz yıllarda istenmedik olayların artması üzerine Kocasinan ve Melikgazi ilçelerinde yasaklandı. Yasal hiçbir dayanağı olmayan, belediyeler tarafından dar gelirli ailelere ‘gönüllülük esası’ ile verilen  ‘Ramazan davulu’na bu kez belediyeler izin vermedi. Valilik ve ilçe kaymakamlıkları da destekledi. Geçen yıl, bazı mahallelerde, ramazan davulu yüzünden  hem çalanlar, hem hayali davulcular,  hem de muhtarlara yönelik saldırılarla bazı istenmedik olaylar görülmüştü.

‘Ücret talep etmeyeceğim, gönüllüyüm’ diyen kişilerin ramazanın son günlerinde evleri tek tek gezerek kendi belirledikleri ücretleri istemeleri vatandaşları da çileden çıkartıyordu. Vatandaşlar, ramazan davulu yüzünden yaşlıların, hastaların, bebeklerin rahatsız edildiğini, artık teknolojinin gelişmesi ile sahurda isteyenlerin çok rahat uyandığını belirterek, ilgili makamlara sık sık ‘Ramazanda davulu yasaklayın’ talebinde bulunuyordu. Son seçim öncesi gezilerde de seçilen başkanlar bu konuda ‘yasaklayacağız’ sözü vermişti. Artık Ramazanda davul çalınmayacak.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.