Öğrenci ve velilere tavsiyeler, KTO ve Kayseri OSB’den değerlendirme, yeni araçlar, KESOB’dan küçük esnaf övgüsü, Zabıta haftası kutlama

Yeni dönem öncesinde Odakır’dan öğrenci ve velilere tavsiyeler

 “BUGÜNÜN VE YARINLARIN OLANAKLARINI İYİ DEĞERLENDİRİN”

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasının öncesinde öğrencilere ve velilere yönelik bir açıklama yaptı. Başkan Şeyhi Odakır açıklamasında, “Öğrencilerimize yeni dönemde başarılar dilerken, kendilerini geleceğe en iyi şekilde hazırlamaları gerektiğini, bugünün ve yarınların olanaklarını iyi değerlendirmeleri gerektiğini unutmamalarını hatırlatmak isterim” diye konuştu.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın birinci dönemi 9 Eylül 2024 Pazartesi günü, ikinci dönemi de 3 Şubat 2025 Pazartesi günü başlayacak. Yeni eğitim öğretim yılında binlerce öğrenci ders başı yapacak. KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, yeni dönem öncesinde hem velilere hem de öğrencilere yönelik tavsiyelerde bulunmak amacıyla açıklamalarda bulundu.

ODAKIR: “ÖĞRENCİLERİMİZİ GELECEĞİN MESLEKLERİNE YÖNLENDİRMELİYİZ”

Başkan Şeyhi Odakır, velilere yönelik yaptığı açıklamasında, evlatlarının okul ile ilişkilerini iyi gözlemlemeleri gerektiğini, neye eğilimleri olduklarını tespit etmeye çalışmaları gerektiğini belirtti. Odakır, kimi öğrencilerin sanatkarlığa, farklı mesleklere kabiliyeti olabileceğini belirterek, şöyle devam etti: “Kıymetli velilerimiz, hayatınızın en değerli varlıkları olan evlatlarınız yakında ders başı yapacak. Kimisi yeni başlayacak, kimisi de sınıf geçmiş olacak ya da mezuniyetine az kalmış olacak. Elbette her velimiz evladının okuyup halk içindeki tabiriyle ‘adam’ olmasını ister, diploma sahibi olmasını, kimseye muhtaç olmadan ayaklarının üzerinde durmasını ister. Biz büyükler evlatlarımızın geleceği için bunu bekler, isteriz. Bunları isterken çocuğumuzun isteklerini, beklentilerini, yönelimlerini unutmamalıyız. Günümüz şartlarında öğrencilerimizi geleceğin mesleklerine yönlendirmeliyiz. Onların neye becerileri varsa, neyi severek yapıyorlarsa bunları önceden sezebilmeliyiz. Eğer tespit etmekte zorlanıyorsak uzmanından destek almalıyız. Bugün fabrikalarda, sanayide, tarımda hayatın birçok alanında her zamankinden daha çok kalifiye, yetişmiş, yeterliliği yüksek kişilere ihtiyaç var. Bir avukata, bir doktora, bir mühendise, bir memura ihtiyaç olduğu kadar sanatkarlık yönü ağar basan işlerde de insanlara ihtiyacımız var. Bu eğitim yolculuğunda bunları göz ardı etmeyelim. Evet çocuklarımız okumalı, okulsuz olmaz ancak bunu yaparken başka başka beceriler de kazanmalı. Herkes diplomalı olmak, üniversite bitirmek zorunda değil. Velilerimiz bu konuları gözden kaçırmamalı. Bu yüzden velilerimize iyi bir dönem geçirmelerini ve iyi kararlar alabilmelerini diliyorum.”

“GÜNÜMÜZÜN VE GELECEĞİN MESLEKLERİNİ İYİ ARAŞTIRIN”

Öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Başkan Odakır, şu ifadeleri kullandı: “Değerli öğrencilerimiz, yeni bir döneme daha başlıyorsunuz. Kiminiz yeni bir sürece giriyor, kiminiz de devam ediyorsunuz. Gençler, okumak, bir meslek sahibi olmak kendinize yapacağınız en büyük yatırım. Hayatınızı kurmak ve sürdürmek için önemli bir süreçten geçiyorsunuz. İlginiz olduğu alanlarda eğitimler alıyor geleceğinizi hazırlıyorsunuz. Bu hazırlığınızı yaparken zaman zaman kendinizi test edin, neye beceriniz var, ne yapmak sizi mutlu eder ve kazanç sağlarsınız, hangi olanaklar daha çok es geçmeyin. Elbette bir diploma sahibi olmanız çok önemli ama diploma sahibi olacakken başka becerileriniz var mı yok mu bunları kendinizde gözlemleyin. Günümüzün ve geleceğin mesleklerini iyi araştırın. Hangi alanlarda yetişmiş kişilere ihtiyaç olabileceğini unutmayıp içerisinde yer aldığınız alanı kıyaslayıp doğru kararlar almaya çalışın. Gerektiğinde uzmanlardan, büyüklerinizden destek alın ki yarınınıza katkınız olsun. Bugün alacağınız kararlar, çalışmalar yarının en büyük temeli olacaktır. Kendinize yatırım yapın, okuyun, gezin, değerlendirin, ufkunuzu açacak çalışmalara girişin, yeni mesleklerde tecrübeler kazanın yani kendinizi ölçün. Bunlar size güzel katkılar sağlayacak. Hepinize başarılar, kolaylıklar diliyorum.”

Odakır, yeni eğitim öğretim döneminde öğretmenlere de başarılar dileyerek, “Öğretmenlerimiz başımızın tacı. Evlatlarımız kendi evladı gibi görüp davranan, yaklaşan, öğüt veren, yönlendiren kıymetli öğretmenlerimize de sevgilerimi iletiyor, iyi bir dönem geçirmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.

Odakır: “Küçük esnaf bir şehrin bel kemiğidir”

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasına sayılı günler kala, vatandaşlara seslenerek gerekli alışverişlerin yerel firmalardan, küçük esnaflardan yapılmasını tavsiye etti. Odakır, “Küçük esnaf bir şehrin bel kemiğidir. Vatandaşlarımıza alışverişlerindeki önceliklerini yerli firmalarımıza ve küçük esnaflarımıza vermelerini öneriyoruz” diye konuştu.

KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlamasına günler kala vatandaşlara seslenerek bir çağrıda bulundu.

“HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR”

Alışverişlerin yerel firmalardan ve küçük esnaftan yapılmasının önemine değinen Odakır, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Pazartesi günü itibariyle yeni eğitim öğretim dönemi başlıyor. Binlerce öğrencimiz, öğretmenlerimiz ders başı yapacak yeni bir döneme başlayacak. Bu süreçte öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin çeşitli ihtiyaçları olacağı için aynı zamanda bir alışveriş dönemi de olacak. Haliyle çeşitli sektörlerde, çarşı pazarlarda bir hareketlilik oluşturacaktır. Küçük esnafımızın bu süreçten olumlu etkilenmesi için hepimize görev düşüyor. Kayserimizin en büyük sivil toplum kuruluşunun, 50 bine yakın esnaf ve sanatkarımızın temsilcisi olarak, vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Alışverişlerimizi yerli firmalarımızdan ve küçük esnaftan yapalım. İlk tercihimiz küçük esnafımız olsun, kazanan esnafımız olsun. Şehrimizin ekonomisine, esnafına katkı sağlayalım. Elbette her vatandaşımız dilediği şekilde dileği yerlerden dilediği ürünleri alabilir, alışverişi yapabilir ama küçük esnafımızı unutmamak gerekir. Küçük esnaf bir şehrin bel kemiğidir. Piyasanın hareketlenmesinden, ekonominin canlanmasından küçük esnafımız da payını almalı. Vatandaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin iyi bir dönem geçirmelerini umuyor, başarılar diliyorum.”

Başkan Odakır’dan Zabıta Haftası mesajı

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, 1-7 Eylül Zabıta Haftası dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Zabıta Teşkilatı 198’inci yaşını kutluyor. Esnaf ve sanatkâr dostu Kayserimizin esnaf ve sanatkâr dostu Zabıta Teşkilatı personellerinin Zabıta Haftası’nı kutluyorum” dedi.

1-7 Eylül Zabıta Haftası dolayısıyla açıklamalar yapan KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, teşkilatın bu yıl 198’inci yaşını kutladığını söyledi. Başkan Odakır, yapılan çalışmalarla vatandaşlara düzenli, huzurlu ve güvenli yaşam alanları sağlayan, esnaf ve sanatkârlara desteklerini esirgemeyen zabıtaların önemli bir görev yürüttüklerini dile getirdi.

ZABITA HAFTASI KUTLU OLSUN

Odakır, kutlama mesajında sözlerini şöyle sürdürdü: “Zabıta Teşkilatımızın kökeni Osmanlı dönemi İhtisap Kurumu’na dayanıyor. İhtisap Teşkilatı’nın izlerine İslamiyet’in ilk yıllarında da rastlanmaktadır ve iyiliği emreden kötülükten men eden Muhtesiplerin varlığı tarihte geçmektedir. Osmanlı İmparatorluğu’nda Bostancıbaşı, Kavaşbaşı, Kuloğlu Başçavuş olarak teşkilatlanan Zabıta Teşkilatı, günümüz Türkiye’sinde ise Zabıta Teşkilatı ismiyle son halini almış, yasa ve tüzüklerle görev ve sorumlulukları belirlenerek bölge halkının düzenini koruyup devam ettirme, sağlık, huzur ve esenliğini sağlamak gibi görevleri bulunmaktadır. Kentin huzurunu sağlayan ve kentin esenliğinin koruyucuları olan Zabıta Teşkilatı’nın esnaf ve sanatkârlarımız açısından da yeri ve önemi ayrıdır. Esnaf ve sanatkâr dostu Kayserimizin esnaf ve sanatkâr dostu zabıtalarının Zabıta Haftaları’nı kutluyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.”

Başkan Yalçın’dan Yeni OVP Değerlendirmesi: Yeni OVP Büyümeyi Sağlam Temeller Üzerine Konumlandırmıştır

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, kamuoyuyla paylaşılan Yeni Orta Vadeli Program’a ilişkin değerlendirmede bulundu.

Yeni OVP’yi olumlu bulduğunu ifade eden Başkan Yalçın, “Türkiye ekonomisinin 3 yıllık hedef ve politikalarının yer aldığı Orta Vadeli Program’ın başta sanayicilerimizin olmak üzere toplumun her kesimine hayırlar getirmesini diliyorum. Yeni program ekonomimizdeki aksaklıkları kısa vadede çözmeyi hedefleyen ve dengeli büyümeyi sağlam temeller üzerine konumlandıran bir yapıdadır. ” dedi.

Başkan Yalçın, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ve 2025-2027 dönemini kapsayan Yeni OVP ile temel ekonomik büyüklükler ve hedeflerin yeniden belirlendiğini anımsattı. Yalçın, “Programın öncelikli ve ana hedefi enflasyon oranının kısa vadede tek haneli rakamlara indirilmesi olarak belirlenmiştir. Bu konudaki kararlılığın üst düzeyde olduğu gözlemliyoruz. Enflasyonu kısa vadede dizginleyecek ekonomi yönetimine olan güvenimiz tamdır.” şeklinde konuştu.

Bütçe açığı ve cari açık konusunda da Yeni OVP’de önemli saptamaların yer aldığını gözlemlediklerini belirten Başkan Yalçın, “Bütçe açığının gayrisafi yurt içi hasılaya oranının 2025’te yüzde 3,1, program dönemi sonunda ise yüzde 2,5 olarak gerçekleşeceği öngörülmektedir. Sıkı para politikası ve önemli tasarruf tedbirleri sayesinde bütçe açığının hedeflere ulaşması hiç zor olmayacaktır. İhracatımızın 2027 yılında 320 milyar dolar seviyesine ulaşması hedeflenmiştir. İthalatın da 417 milyar dolar olarak gerçekleşmesinin hedeflendiği Yeni OVP’de cari açık konusunda önemli bir iyileşme sağlanacağı ortaya konulmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Yeni OVP’de, işsizlik oranının 2024 sonunda yüzde 9,3 olacağına işaret edildiğini kaydeden Başkan Yalçın, “İşsizlik oranının kademeli olarak azalması ve 2027 için ise yüzde 8,8 olarak gerçekleşmesi hedefi önemlidir. İşsizliği önüne geçilmesindeki en önemli unsur yeni yatırımların özel sektör eliyle oluşturulmasıdır. Bu bakımdan yatırım desteklerinin daha artacağına olan inancımız pekişmiştir.” dedi.

Başkan Yalçın, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yeni OVP ile makroekonomik ve finansal istikrarın güçlendirmesi hedeflenmektedir. Mali disiplinin korunması, enflasyonun tek haneye düşürülerek fiyat istikrarının sağlaması, AR-GE ve yenilikçilik kapasitesinin geliştirilmesi, yeşil ve dijital ekonomiye geçiş odağında teknolojik dönüşümü sağlaması,  iş gücü piyasasının daha da etkinleştirmesi, iş ve yatırım ortamını iyileştirmesi ve ekonomide kayıt dışılığı azaltması hedeflerinin ön planda bulunması sürdürülebilir büyüme açısından büyük önem arz etmektedir. Sanayiciler olarak, üretmek, istihdam sağlamak ve ihracat yapmak başlıca görevimizdir. Hükümetimizin çizdiği yeni yol haritası bizlere de ışık tutacaktır. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Yeni OVP’nin hazırlanmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, programın ülkemize ve sanayicilerimize hayırlar getirmesine Yüce Allah’tan temenni ediyorum.”

Yalçın: Büyümede Yaşanan Daralma Umutları Kırmamalıdır

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan, 2024 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Başkan Yalçın, “Türkiye ekonomisinin 2024 yılı ikinci çeyreği (nisan-haziran dönemi) Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) büyüme oranı yüzde 2,5 olarak gerçekleşmiştir. Büyüme oranı yılın ilk çeyreğinde 5,3 olarak gerçekleşmişti. Yaşanan düşüşe karşın ikinci çeyrekte elde edilen oran ekonomimizin güçlü duruşunun göstergesi konumundadır.” dedi.

Yalçın, “Küresel ekonomide yaşanan gelişmelerin etkisinde olan Türkiye’nin büyüme rakamında düşüş olsa da 16 çeyrektir üstü üste kesintisiz büyüme sağlanması önemlidir. Orta Vadeli Program’da (OVP) yer alan hedeflere daha kısa sürede ulaşılabilmesi için sanayilerimizin-ihracatçılarımızın özellikle ucuz maliyetli krediye kolay ulaşımı sağlanmalı, yeni destekler verilmelidir.” diye konuştu.

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, “İhracatımızın neredeyse yarısını gerçekleştirdiğimiz AB ülkelerindeki ekonomik daralma, dünya genelinde yaşanan tüm zorluklar ve ihracat pazarlarındaki daralma 2024 yılı ikinci çeyreği büyüme rakamında düşüşe neden olmuştur. Yılın kalan 2 çeyreğinde de düşüşler görülebilir ancak Türkiye ekonomisinin büyümeyi sürdüreceğini tahmin ediyoruz. Büyümede yaşanan daralma umutları kırmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Başkan Yalçın, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“GSYH’yi oluşturan başlıklar incelendiğinde; diğer hizmet faaliyetleri yüzde 7,4, inşaat yüzde 6,5, tarım sektörü ile gayrimenkul faaliyetleri yüzde 3,7, bilgi ve iletişim faaliyetleri ile finans ve sigorta faaliyetleri yüzde 3,4, kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri yüzde 3,2, hizmetler yüzde 2,9, mesleki, idari ve destek hizmet faaliyetleri yüzde 0,6 artış göstermiş, sanayi sektöründe ise yüzde 1,8 azalma yaşanmıştır. Orta Vadeli Plan’a göre 2024 yılında 267 milyar dolarlık ihracat hedeflenmektedir. Bu hedefe ulaşılabilmesi ve büyüme rakamlarının yukarı yönlü olabilmesi için ihracatımızda da etkili büyüme sağlanması gerekmektedir. İşçilik maliyetlerinin yüksekliği, döviz kuru sıkıntıları, girdi maliyetleri gibi nedenlerle uluslararası piyasalardaki rekabet yapabilme kapasitemizin azaldığı görülmektedir. Sanayicilere verilecek destekler, orta ve uzun vadede verimlilik artışına bağlı olarak Gayrisafi Yurt İçi Hasıla’daki büyüme hızını artırabilecektir. Sanayicilerimiz, Eximbank’tan sağlanan kredi hacminin artırılmasını beklentimizdir. Sağlanacak yeni destekler, verimlilik ve istihdam artışına olumlu etki yapacaktır. 2024 yılı için en önemli konu enflasyon olmaya devam edecektir. Sürdürülebilir büyüme için kontrol altına alınmış bir enflasyon en önemli şarttır.”

KTO BAŞKANI GÜLSOY İKİNCİ ÇEYREK BÜYÜME RAKAMLARINI DEĞERLENDİRDİ: EKONOMİMİZİN DAHA DA BÜYÜMESİ İÇİN İHRACATTA VİTES YÜKSELTMEK GEREKİYOR

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İkinci çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Gülsoy, “Ekonomimiz tüm zorluklara rağmen büyüme performansını sürdürmüştür. Bu büyümeyi dengeli, istikrarlı, kapsayıcı ve sürdürülebilir kılmak için ihracatta vites yükseltmek gerekir.” dedi.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Türkiye’nin 2024 yılı 2. çeyreğinde 2,5 büyümesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Gülsoy, “Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre, Türkiye ekonomisi 2024 yılının ikinci çeyreğinde (Nisan-Haziran dönemi) gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) büyüme oranı yüzde 2,5 olmuştur. Ekonomimiz Kovid-19 salgını tedbirlerinin uygulandığı 2020 yılının ikinci çeyreğinden sonra üst üste 16 çeyrek büyümüş olması bizler için çok önemlidir. Orta Vadeli Program’da (OVP) yer alan hedeflere daha kısa sürede ulaşılabilmesi için iş insanlarımızın, ihracatçı üretimin desteklenmesi gerekmektedir.” diye konuştu.

Gülsoy İkinci çeyrek verilerine ilişkin; “Geçen yıla göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak, diğer hizmet faaliyetleri yüzde 7,4, inşaat yüzde 6,5, tarım sektörü ile gayrimenkul faaliyetleri yüzde 3,7’şer, bilgi ve iletişim faaliyetleri ile finans ve sigorta faaliyetleri yüzde 3,4’er, kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri yüzde 3,2’şer, hizmetler yüzde 2,9, meslek, idari ve destek hizmetleri faaliyetleri yüzde 0,6 arttı. Söz konusu dönemde sanayi sektörü faaliyetleri ise yüzde 1,8 azaldı.” dedi.

Büyümeyi kalıcı kılmak için dengeli, kapsayıcı, istikrarlı ve sürdürülebilir bir yol izlenmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Gülsoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fiyat istikrarı ve finansal istikrar hayati önem taşımaktadır. Devam eden yapısal sorunların çözüme kavuşturulması ve desteklerin devam etmesi büyük önem arz etmektedir. Büyüme rakamları, ülkemizin yatırım ve üretim en zor şartlar altında dahi devam ettiğini göstermesi bakımından çok kıymetlidir. Bu rakamları yukarı çekmek için ihracatımızda da etkili büyüme sağlanması gerekmektedir. İhracatımızın önündeki en büyük engel yüksek maliyet, düşük kur ve finansmana erişimde yaşanan sıkıntılardır. Ülkemizin hedeflerine ulaşması, ihracatımızın sürdürülebilir olması için bu konularda şartlar elverdiğince devletimizin, ihracatçı üyelerimize nefes aldıracak adımları atmasını talep etmekteyiz. Çarkların dönmesi, istihdamın zarar görmemesi, ekonominin büyümesi için ihracatta vites yükseltmemiz gerekiyor. Daha fazla üretim, yatırım, istihdam, ihracat için kamu ve özel sektör el birliği ve ortak akıl ile çalışmalıdır. İş dünyası olarak bizler tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Özel sektörün azmi ve iştahı yerinde ama sağlanacak yeni destekler verimlilik ve istihdam artışına olumlu katkı sağlayacaktır. İş dünyası olarak içinde bulunduğumuz finansal şartların ve yatırım ikliminin süratle iyileştirilmesini beklediğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Enflasyonun düşmesi için ekonomiden sorumlu üst düzey yetkililerin de dile getirdiği “rasyonel zeminde” gerekli yapısal reformların hızlıca uygulanmalıdır.”

Kayseri OSB Araç Filosuna 5 Yeni Hizmet Aracı Eklendi

Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü hizmet araçlarını yenilemeye devam ediyor. Sanayicisine yönelik hizmetlerini hızlı ve etkin gerçekleştirmek için büyük çaba gösteren Kayseri OSB Yönetimi, 5 yeni hizmet aracı daha alarak filosunu güçlendirdi.

Mehmet Yalçın başkanlığındaki Kayseri OSB yönetimi, göreve geldikleri 2022 yılı Haziran ayından bu yana sanayicilere verilen hizmetlerde kullanılan 14 yeni aracını Bölge müdürlüğü filosuna katmış oldu.

Yeni alınan araçlar için Kayseri OSB hizmet binası önünde tören düzenlendi. Törene; Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Bölge Müdürü Abdulmenap Esko ve Danışman Kamil Akçadırcı ile personel katıldı.

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, törende yaptığı konuşmasında tasarrufa büyük önem verdiklerini vurgulayarak, mevcut araç filosundaki hizmet araçlarının yaşlanması ve bakım onarım masraflarının artması nedeniyle yenileme kararı aldıklarını belirtti.

Göreve geldikleri günden bugüne kadar sanayicilere hizmet sunulmasında kullanılan araç ve ekipmanları gözlemlediklerini kaydeden Başkan Yalçın, “Yaptığımız planlama çerçevesinde 2023 yılında çöp kamyonu, sepetli araç ve traktör gibi 6 hizmet aracının bölge müdürlüğümüz araç filosuna kazandırmıştık. 2024 yılı içinde ise 8 hizmet aracını filomuza katmış bulunmaktayız. Bugüne kadar 14 aracı filomuza katarak, kıymetli sanayicilerimize verdiğimiz hizmetin kalitesini daha da artırmaya çaba gösteriyoruz. İlerleyen zamanda ihtiyaçlarımız dâhilinde araç filomuzu yenilemeyi ve gençleştirmeyi sürdüreceğiz.” dedi.

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, yeni araçların sanayicilere ve Bölge Müdürlüğüne hayırlı olmasını diledi. Alınan 5 adet yeni araç törenin ardından hizmet vermeye başladı.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

HOLLANDA DEVLET ARŞİVİNDEKİ TÜRKİYE’DE MERKEZ BANKASI’NIN KURULMA ÇALIŞMALARINI İÇEREN DOSYAYI MEHMET TÜTÜNCÜ İNCELEDİ

Mehmet TÜTÜNCÜ araştırdı İlhan KARAÇAY derledi: Hollanda’nın dünyaca ünlü bankacısı Gerard Vissering’in hazırladığı rapor ve …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427