
Ramazan etkinlikleri: Kocasinan’da meclis, iftar sofrası, Talas’ta Çanakkale müzesi, başkana Gazze yetkisi, Melikgazi’de yenilenen mecliste ilk toplantı, Hacılar’da Futsal Takımını tebrik
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, BARAKADA YAŞAYAN DUDU TEYZE VE OĞLUNA SAHİP ÇIKTI
Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Hastanesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda bir baraka içerisinde kısıtlı imkânlar ile yaşayan hasta Dudu Ö. ve oğlu Mehmet U.’ya yardım eli uzatarak sahip çıktı.
Gönül belediyeciliği ve sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet üreten Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından, barakada yaşadıkları ve zor durumda oldukları paylaşılan Dudu Ö. ve Mehmet U.’ya kayıtsız kalmayarak, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu öncülüğünde Huzurevi ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü ekibiyle birlikte hane ziyareti gerçekleştirildi.
Anne ve Oğul Huzurevine İkna Olmadı
Oldukça kısıtlı alan ile temel ihtiyaçları karşılamada yetersiz imkânı bulunan tek göz barakada yaşam mücadelesi veren Dudu Ö. ve oğlu Mehmet U.’yu ziyaret eden Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu, onları huzurevinde ağırlamayı teklif etti.
Daire Başkanı Karcıoğlu, huzurevinin sunduğu imkânları detaylı bir şekilde açıklayıp, huzurevinde daha güvenli, sıcak ve konforlu bir yaşam sürebileceklerini belirtse de uzun süren görüşmeye rağmen Dudu Ö. ve oğlu Mehmet U.’yu razı edemedi.
“Allah Sizden, Devletimizden Razı Olsun”
İkna çalışmalarına rağmen huzurevini reddeden Mehmet U. ve annesi Dudu Ö., gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Biz birbirimize bakıyoruz. Biz huzurevine gidemeyiz. Allah sizden, devletimizden razı olsun. Yokluğunu vermesin. Onların sayesinde geçinip gidiyoruz” ifadelerinde bulundu.
Bacağında platin olduğunu ve bu durumun uzun süredir devam eden ciddi ağrılarla birlikte hareket kabiliyetini kısıtladığını beyan eden Dudu Ö.’ye kayıtsız kalmayan Karcıoğlu, durumu değerlendirerek, acilen bir sağlık desteği sağlanması gerektiği düşüncesiyle, Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop ile doğrudan iletişime geçti. Başhekim Altıntop, telefon görüşmesi neticesinde Dudu Ö.’nün durumunu dikkate alarak Evde Sağlık Hizmetleri ekibinin en kısa sürede yönlendirileceğini bildirdi. Bu hizmet kapsamında, düzenli sağlık kontrolü, gerekli ilaç temini ve fiziksel durumunun daha yakından takip edilmesini kararlaştırdı. Altıntop ayrıca, Dudu Ö.’nün ihtiyaç halinde hastaneye sevki için hazırlık yapılacağını da belirtti.
Duruma ilişkin olarak Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu tarafından yapılan değerlendirmede, şu ifadelere yer verildi:
“Yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda, Dudu Ö. ve oğlu Mehmet U.’nun içinde bulundukları yaşam koşullarının hem fiziksel hem de sosyal açıdan sürdürülebilir olmadığı kanaatine varılmıştır. Barakanın temel ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalması, sağlık risklerini artırması ve sosyal izolasyona yol açması nedeniyle, anne ve oğul için en uygun yardım yönteminin kurum bakımına alınmaları olduğu değerlendirilmiştir. Kurum bakımının, düzenli sağlık hizmeti, dengeli beslenme, güvenli bir barınma ortamı ve sosyal etkileşim imkânları sağlayarak yaşam kalitelerini artıracağı düşünülmüştür. Ancak kişiler, alıştıkları çevreden ayrılmak istemediklerini ve kendi düzenlerini sürdürmeyi tercih ettiklerini açıkça ifade etmişlerdir. Bu doğrultuda, talepleri dikkate alınarak alternatif destek yöntemlerine yönelinmiştir. Gıda ihtiyaçları için Sosyal Destek Kartı sağlanmış, ısınma sorununa çözüm olarak Darülaceze Vakfı aracılığıyla odun yardımı yapılmıştır. Ayrıca, Dudu Ö.’nün sağlık sorunlarını hafifletmek ve düzenli takip sağlamak amacıyla Kayseri Devlet Hastanesi tarafından Evde Sağlık Hizmetleri yönlendirmesi gerçekleştirilmiştir. Şu an için ailenin temel ihtiyaçları kısmen karşılanmış olsa da durumlarının hassasiyeti göz önüne alındığında, ilerleyen süreçte daha kapsamlı bir destek gerekebileceği değerlendirilmiştir.”
ÇOLAKBAYRAKDAR ÇİFTİ, BU SEFER DE KOCASİNAN’IN KADİM BÜYÜKLERİYLE ORUCUNU AÇTI
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bu sefer iftar programında Kocasinan’ın kadim büyükleriyle bir araya geldi. Başkan Çolakbayrakdar, eşi Fatma Çolakbayrakdar ile birlikte Argıncık Kayabaşı Mahallesi’nde ikamet eden Ahmet Şaki (65) Amca ve eşi Yeter (61) Teyze’nin misafiri oldu. Ziyarette büyüklerin hem gönlünü hem de hayır duasını alan Başkan Çolakbayrakdar, “Büyüklerimiz, Başımızın Tacıdır. Her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
“BÜYÜKLERİMİZ BAŞIMIZIN TACIDIR, HER ZAMAN YANLARINDAYIZ”
Kadim büyüklere sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dileğinde bulunan Başkan Çolakbayrakdar, “Rabbim, tutmuş olduğumuz oruçları kabul eylesin. Mevlam, sağlık ve sıhhat içerisinde nice Ramazanlara erişmeyi nasip eylesin. Bugün saygıdeğer büyüklerimizle birlikte iftarımızı yaparak orucumuzu açtık. Hem Kocasinan Belediyesi olarak hem de şahsım olarak her zaman büyüklerimizin yanındayız. Kıymetli büyüklerimiz, bizim başımızın tacıdır. Geleceğe köprü vazifesi gören, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara aktaran değerli büyüklerimize toplum olarak değer veriyoruz. Rabbim, yaşlılarımızın hayır duasından bizleri mahrum bırakmasın. Allah, yaşlılarımızı başımızdan eksik etmesin. Değerli büyüklerimize hayırlı ve sağlıklı ömürler diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Çolakbayrakdar çiftinin ilgisinden son derece memnun olduklarını dile getiren Ahmet Amca ve Yeter Teyze de dualar ederek, “Her zaman yanımızda olan, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve hizmetlerini çok beğendiğimiz Belediye Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
MELİKGAZİ’DE 2025 YILI PARK VE BAHÇELERİN YILI OLACAK
Birçok alanda yaptığı hizmetlerdeki gibi yeşil alan ve fidan dikim çalışmalarında da rekor çalışmalara imza atan Melikgazi Belediyesi, baharın gelmesiyle yeni ağaç dikimine başladı.
“Melikgazi’ye Yılları Kazandırıyoruz”
‘Fidan Değil Ağaç Dikiyoruz’ sloganıyla Melikgazi’de 15 ila 20 yaşında çeşitli türdeki ağaçları Melikgazi’ye kazandırdıklarını ve fidan dikiminde rekor kırdıklarını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi’de 2025 yılı önemli projelere sahne oluyor. Biz o yüzden 2025 yılı Melikgazi yılı olacak demiştik. Her dönem olduğu gibi ‘Fidan değil ağaç dikiyoruz.’ diyoruz ve çınar ağaçlarını toprakla buluşturuyoruz. Melikgazi olarak farklı bir teknikle yola zarar vermeyecek şekilde çınar dikiyoruz. Biz Melikgazi’ye yılları kazandırıyoruz. Buraya bu büyük ağaçları dikerek Melikgazi’ye en az 15 yılını kazandırıyoruz. Bugün Hunat Mahallesi, Hoca Ahmet Yesevi Bulvarındaki refüje yaklaşık 30-35-40 kutur kalınlığında çınarlar diktik. Dolayısıyla 2 sene içerisinde 15 yıllık ağaç büyüklüğünde bir ağaç olacaklar. İlçemizde parklarda, kavşaklarda, refüjlerde ağaç dikmeye, ilçemizi yeşillendirmeye devam edeceğiz. Baharın gelmesiyle ağaçlandırma çalışmalarına devam edeceğiz. Temel hedefimiz ilçemizi ağaçlandırmak. Sadece ağaçlandırma yapmıyoruz. Özellikle vurgulamak istiyorum binlerce ağaç aldık, süs bitkisi aldık. Süs bitkileri, ışıklandırma ve peyzaj bitkileri ile ilçemizi estetik olarak daha güzel bir görünüme kavuşturmak için çalışıyoruz. Melikgazi’de 2025 yılı park ve bahçelerin yılı olacak. Şehir merkezi ve yaşanılan bölgeleri her gün çalışma yaparak güzelleştiriyoruz. Hayırlı olsun.” dedi.
KOCASİNAN ERKEK TAKIMI ŞAMPİYON, KADIN TAKIMLARI İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜ OLDU!
Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Takımları, Türkiye Yıldızlar Bölge Müsabakaları’nda büyük bir başarıya imza attı. Erkek takımı, Güneydoğu Grubu’nda şampiyon olurken; kadın A takımı ikinci, kadın B takımı ise üçüncü oldu. Bu başarılı sonuçlarla, Kocasinan masa tenisi erkek ve bayan takımları, 7-11 Mayıs 2025 tarihlerinde Amasya’da yapılacak olan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı.
Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından düzenlenen Yıldızlar Takım Bölge Yarışmaları, Balıkesir, Antalya, Sivas ve Mersin illerinde yapılan müsabakalarda tamamlandı. Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Takımları, Mersin Seyfi Alanya Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Güneydoğu Bölge maçlarında önemli bir başarıya imza attı. Erkek takımı, gösterdiği üstün performansla Güneydoğu Grubu’nda şampiyon olmayı başardı. Kadın takımları da başarılı sonuçlarla turnuvada kendilerini gösterdi. Kadın A takımı, zorlu rakipleri karşısında sergilediği mücadele ile ikinci sırada yer alırken, kadın B takımı ise turnuvayı üçüncü sırada tamamladı.
Sporcuları tebrik eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Elde ettikleri bu başarılarla Kayseri’yi bir kez daha gururlandırdılar ve Türkiye şampiyonası yolunda önemli bir adım attılar. Kendilerini kutluyor, Amasya’da daha büyük başarılar elde etmelerini temenni ediyorum” dedi.
Başkan Çolakbayrakdar, sporun her dalında genç yeteneklere verdikleri desteğin önemini vurgulayarak, ilçeyi ulusal ve uluslararası alanda temsil etmeye devam edeceklerini belirtti. Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın masa tenisi alanındaki başarılarına da dikkat çekerek, “Masa tenisinde elde ettiğimiz başarılar, sadece bu yıl için değil, ilçemizin spor tarihine altın harflerle kazınmıştır. Masa tenisinde tarihi bir başarıya imza attık, ancak bu başarı tek bir anlık zaferin ötesinde, geleceğe yönelik bir adımın temelidir. Bu başarılar, bize gençlerimizin potansiyelini daha iyi şekilde değerlendirmek ve onları daha büyük başarılar için hazırlamak adına ilham veriyor. Sporcularımız, her müsabakaya gittiklerinde bizlere mutlu haberlerle dönüyorlar. Yavrularımız, her defasında yüzümüzü ak ediyor. Hem yurt içinde hem yurt dışında sporcularımız, gururla şehrimizi ve ülkemizi temsil ediyor. Ay yıldızlı formayı hak ederek taşıyorlar. Bundan dolayı çocuklarımızı ve onlarla birlikte bu işe emek veren Milli Takım Antrenörleri Halil Adak ile Kemal Balım’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kocasinan Belediyesi’nin spor alanında atacağı adımların ve yatırımların, gençlerin gelişimi için önemli birer fırsat oluşturacağını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın adını ulusal ve uluslararası arenada daha da duyurmak için kararlılıkla çalışacaklarını sözlerine ekledi.
RAMAZAN AYINDA SAĞLIKLI BESLENMENİN ÖNEMİ
Ramazan ayı, oruç tutanlar için beslenme ve yaşam şeklinin değiştiği özel bir dönem olarak öne çıkıyor. Bu süreçte uzun saatler aç kalındığı için hem sindirim hem de bağışıklık sisteminin korunması büyük önem taşıyor. Uzmanlar, sağlıklı bir Ramazan geçirmek için doğru beslenme alışkanlıklarının benimsenmesi gerektiğini belirtiyor. İstanbul Rumeli Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, Ramazan ayında sağlıklı beslenmeye yönelik önerilerini paylaştı.
Sahura Kalkmak Büyük Önem Taşıyor
Ramazan’da sağlıklı bir şekilde oruç tutabilmek için sahura kalkmanın önemine dikkat çeken Yenipınar, sahurda protein, sebze ve lif açısından zengin besinlerin tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Kan şekerinin dengelenmesi, sağlıklı bir sindirim süreci ve uzun süre tok kalmak için peynir, yumurta, zeytin, meyve, domates, salatalık, tahıllı ekmek, ceviz, badem ve yulaf ezmesi gibi besinlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Çorba veya sebze yemeklerinin çabuk sindirildiğini, bu yüzden sahurda tüketilecekse yanında mutlaka peynir veya yoğurt gibi protein kaynaklarının bulunması gerektiğini söyledi. Aksi takdirde hızlı sindirilen yiyeceklerin daha çabuk acıkmaya sebep olabileceğini vurguladı.
İftarda Ani ve Hızlı Yemek Tüketimine Dikkat
İftar sofralarının genellikle gereğinden fazla yemekle donatıldığını belirten Yenipınar, kan şekeri düştüğü için hızlı ve fazla yemek yemenin sağlık açısından olumsuz etkiler doğurabileceğini ifade etti. Oruç tutmanın temel amacının vücudu dinlendirmek, sağlığı korumak ve iradeyi güçlendirmek olduğunu belirterek, iftarın bilinçli bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi. Özellikle ağır ve yağlı yemeklerin, tatlıların metabolizmayı zorladığını ve mide rahatsızlıklarına neden olabileceğini vurguladı.
İftara bir çorbayla başlanmasının mideyi rahatlatacağını belirten Yenipınar, ardından 15-20 dakika bekleyerek ana yemeğe geçmenin daha sağlıklı bir yaklaşım olduğunu ifade etti. Ana yemek olarak az yağlı et, tavuk, balık, etli sebze yemekleri veya iyi pişmiş kurubaklagillerin tercih edilmesini önerdi. Ayrıca, iftar sofralarında mutlaka salataya yer verilmesi gerektiğini, az miktarda pide veya esmer ekmek tüketilerek öğünün tamamlanabileceğini söyledi. Yemekten 1-2 saat sonra ise meyve, sütlü tatlı veya komposto gibi hafif tatlıların tercih edilmesinin kilo kontrolüne yardımcı olacağını belirtti.
İftar Sonrası Hareket Etmek Sindirimi Kolaylaştırıyor
İftar sonrası hareketsiz kalmanın sindirim sürecini olumsuz etkilediğini belirten Yenipınar, yemek yedikten hemen sonra televizyon veya bilgisayar başına geçmek yerine kısa yürüyüşler yapmanın sindirime yardımcı olacağını ifade etti. Eğer dışarı çıkma imkânı yoksa evde basit egzersizler yapmanın da faydalı olacağını söyledi.
Sıvı Tüketimine Özen Gösterilmeli
Ramazan’da sıvı tüketiminin önemine değinen Yenipınar, susama hissi duyulmasa bile iftar ve sahur arasında düzenli olarak su içilmesi gerektiğini belirtti. Suya ek olarak, kafein içeren içecekler yerine süt, ayran, sade soda, taze sıkılmış meyve-sebze suları ve bitki çaylarının tercih edilmesini önerdi. Metabolizmayı hızlandırmak için yeşil çay içilebileceğini, sindirim sorunları ve ödemin atılması için rezene, melisa ve papatya çaylarının tüketilebileceğini söyledi. Kan şekerinin dengelenmesi için bitki çaylarına kabuk tarçın eklenebileceğini de belirtti. Ancak, vücuttan fazla su atımına sebep olan sinameki, kiraz sapı ve mısır püskülü gibi diüretik çayların Ramazan ayında tüketilmemesi gerektiğini vurguladı.
Kabızlık Sorununa Karşı Lifli Gıdalar Öneriliyor
Ramazan ayında beslenme düzenindeki değişikliklere bağlı olarak kabızlık probleminin sık görüldüğünü belirten Yenipınar, bunu önlemek için lif oranı yüksek gıdaların tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Kurubaklagiller, kepekli tahıllar ve sebzelerin lif açısından zengin olduğunu belirterek, salatalara zeytinyağı eklenmesini önerdi. Bağırsak sağlığının korunması için yoğurtla birlikte keten tohumu veya çörek otu tüketilebileceğini söyledi. Ayrıca, prebiyotik takviyelerin bağırsak florasını düzenlemeye yardımcı olabileceğini belirtti.
Yemeklerin Pişirme Yöntemleri de Önemli
Ramazan ayında yemeklerin nasıl pişirildiğinin de sağlık açısından önemli olduğunu belirten Yenipınar, ızgara, haşlama, fırında ve buğulama gibi yöntemlerin tercih edilmesi gerektiğini ifade etti. Kavrulmuş veya kızartılmış yemeklerin mideyi zorlayabileceğini belirterek, bu tür pişirme yöntemlerinden kaçınılmasını önerdi.
Örnek Beslenme Programı
Ramazan ayında sağlıklı beslenmek için örnek bir beslenme programı sunan Yenipınar, sahurda protein ve lif açısından zengin besinlerin tüketilmesi gerektiğini belirtti. Örneğin, bir gün sahurda peynir, yumurta, zeytin, domates, salatalık ve tam tahıllı ekmekten oluşan bir kahvaltının uygun olabileceğini, bir başka gün ise yulaf ezmesi, keten tohumu, meyve ve yoğurt içeren bir öğünün tercih edilebileceğini söyledi.
İftar için ise ilk gün mercimek çorbası, kıymalı biber dolması, yoğurt ve salata gibi bir menü önerirken, ikinci gün kemik suyu ile yapılmış sebze çorbası, ızgara tavuk veya balık, salata ve kepekli ekmek içeren bir öğünün tercih edilebileceğini ifade etti. Tatlı olarak ise ağır şerbetli tatlılar yerine sütlaç, kazandibi veya güllaç gibi hafif tatlıların tüketilmesini önerdi.
‘ÇANAKKALE MÜZESİ’ GECE 23.00’E KADAR AÇIK
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın vizyonuyla genç nesillere Çanakkale ruhunu aşılamak amacıyla açılan “Çanakkale’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Müzesi”ne Ramazan ayarı geldi.
Çanakkale Kara Savaşları Zaferi’nin yıl dönümü olan geçen yıl 9 Ocak’ta hizmete giren ve açıldığı günden bu yana büyük ilgi gören müzenin ziyaret saatlerinde düzenlemeye gidildi.
Kiçiköy Mahallesi Gölbaşı Meydanında bulunan tarihi Osmanlı Kültür Sokağı girişindeki eski bir taş konağın içerisine oluşturulan müze, pazartesi günleri hariç haftanın diğer günleri sabah saat 9.00 ile iftardan sonra saat 23.00’e kadar ziyaretçilere kapılarını açık tutacak.
Özellikle 18 Mart Çanakkale Şehitleri ile 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi önemli günlerde yoğun ilgi gören müzenin, Ramazan ayında da ziyaretçilerle dolup taşması bekleniyor.
6 BİN 400 ORİJİNAL ESER
Toplam 5 bölümün yer aldığı ve adeta ziyaretçileri Çanakkale Savaşı’nın içine çeken bina içerisinde 2 kütüphane, 2 sergi salonu ve 1 seminer salonu bulunuyor. Müzede Çanakkale Savaşı başta olmak üzere Millî Mücadele ve Cumhuriyetin ilk yıllarına dair 6 bin parça özel eser de yer alıyor.
Ayrıca 5 bin 400 kitabın bulunduğu sergi ücretsiz şekilde gezilebiliyor. Öte yandan müzeyi genişletmek amacıyla yanında bulunan binada düzenleme çalışmaları devam ediyor.
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, KÖŞK MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, hem ibadet hem ziyaret kapsamındaki teravih namazının 6’ncısını Köşk Mahallesi H. Ahmet Zeki Yurttaş Camii’nde eda ederek vatandaşlarla da buluştu.
Ramazan ayının feyzini, birlikteliğini ve huzurunu vatandaşlarla teravih namazlarında yaşamaya özen gösteren Başkan Büyükkılıç, ziyaretlerini ara vermeden sürdürüyor.
Bu kapsamda Köşk Mahallesi H. Ahmet Zeki Yurttaş Camii’nde teravih namazını kılarak vatandaşlar ile de bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Bu akşam teravih namazımızı H. Ahmet Zeki Yurttaş Camii’nde eda ettik. Rabbim bu mübarek Ramazan akşamında ettiğimiz duaları hayırlı eylesin. Birlikteliğimizi ve huzurumuzu daim eylesin. Ramazan’ımızı Kadir Geceleri ve Ramazan Bayramları ile hep birlikte feyz ile neşe ile karşılamamızı nasip eylesin” ifadelerinde bulundu.
Başkan Büyükkılıç, teravih namazı buluşmasında vatandaşlarla fotoğraf çekinip, sohbet ederken, çocuklara Kayserispor forması hediye etti. AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından ikram edilen su, lokum ve kuruyemişi vatandaşlara dağıtan Büyükkılıç’a teravih namazında ve vatandaşla buluşmasında AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan Hayri Danacı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mücahid Soyak da eşlik etti.
BÜYÜKŞEHİR’DEN RAMAZAN’IN MANEVİ ATMOSFERİNE UYGUN BİR SÖYLEŞİ
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ramazan Etkinlikleri kapsamında gerçekleşen Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç’ın söyleşisine katıldı. Maneviyatı ve tasavvufu konu alan sohbet, Kayserililer tarafından büyük ilgiyle izlendi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Etkinlikleri kapsamında şehre gelen Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, tasavvuf ve manevi konularla ilgili olarak bilgi ve görüşlerini paylaştığı bir söyleşi gerçekleştirdi.
Ramazan ayının huzur ve manevi derinliğini hissettiren bu anlamlı etkinliğe Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ile birlikte katıldı.
Başkan Büyükkılıç, Prof. Dr. Kılıç’a Kayseri’yi tanıtan Erciyes kitabını hediye edip, “Kayseri’mize hoş geldiniz” diyerek, konuklarına nazik bir karşılamada bulundu.
Söyleşi sırasında, Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, Ramazan’ın insanın manevi yönünü besleyip güçlendiren bir zaman dilimi olduğuna dikkat çekerek, Kayserililerle içten bir sohbet gerçekleştirdi. Kılıç, katılımcılara tasavvufun derinliklerinden, maneviyatın insana kattığı huzur ve dengeye kadar birçok önemli konu üzerine değerli bilgiler aktardı.
Prof. Dr. Kılıç, Kayseri’de bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, Başkan Büyükkılıç’a teşekkürlerini iletti.
KOCASİNAN BELEDİYE MECLİSİ, GAZZE İÇİN TEK YÜREK OLDU
Kocasinan Belediye Meclisi, Mart ayı toplantısını gerçekleştirdi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yönetiminde yapılan toplantıda, Belediye Meclisi, Filistinli kardeşlerimize destek sağlama konusunda oy birliğiyle karar aldı. Gündem maddesiyle ilgili konuşan Başkan Çolakbayrakdar, “Bu mübarek Ramazan ayında dualarımız ve desteklerimiz Gazzeli Müslüman kardeşlerimizle. Aldığımız kararların hayırlı olmasını diliyorum” diyerek, yardım sürecine yönelik çalışmaların en kısa sürede başlayacağı müjdesini verdi.
Kocasinan Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı’nda gündemde bulunan toplam 16 madde görüşülerek, karara bağlandı. Erkilet Camikebir, Yenidoğan, Sancaktepe, Boztepe, Molu ve Şeker Mahallelerinin imar planlarının görüşüldüğü toplantıda gündem maddeleri arasında yer alan belediyeye ait Erkilet Mahallesi 107 ada 1 parselde kayıtlı taşınmazın Sağlık Bakanlığı adına tahsis edilmesi talebi görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca toplantıda Kocasinan Belediyesi, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocasinan Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü arasında ‘Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası, Satranç Turnuvası, Tiyatro gösterileri ile Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık, Temel Afet Bilinci’ alanlarında işbirliği protokolü yapılması ve yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı veya görevlendireceği kişiye imza yetkisi verilmesi kararı oy birliğiyle kabul edildi.
Özellikle gündem maddesinde yer alan Gazze ve Filistin’de yaşayan insanlara yapılacak yardımlar için Belediye ile Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD), Kızılay ve Türkiye Diyanet Vakfı gibi kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılması, yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi görüşüldü ve oy birliğiyle karar alındı.
Böyle bir hassas konuda oy birliğiyle karar alındığı için meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Çolakbayrakdar, Türkiye, bir yandan zulümlerle mücadele ederken bir yandan da mazlumlara kucak açtığını belirterek “Peygamber Efendimizin (S.A.V) ‘Müslüman Müslümanın kardeşidir, onu terk ve ihmal etmez’ Hadis-i Şerif’inde buyurduğu gibi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Biz kimsesizlerin kimsesiyiz, biz zalimlerin karşısında mazlumların yanındayız’ dediği gibi Kocasinan Belediyesi olarak bizlerde zulme uğrayan mazlumların her zaman yanlarındayız. Bu çerçevede bir nebze de olsa elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Önemli olan Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesi altında bu cennet vatanda huzur içerisinde yaşayabilmektir. Gazze’de yaşanan olaylara, hepimizin yüreği kanıyor. Rabbim, en kısa zamanda Gazzeli kardeşlerimize kendi vatanlarında kendi topraklarında özgür bir şekilde yaşamayı nasip eylesin. Cennet gibi vatanda yaşıyoruz. Şükredecek çok şeyimiz var” ifadelerini kullandı. Gündemdeki maddeler görüşüldükten sonra toplantı sona erdi.
“İHTİYACI GİDERMEDE ÇOK ŞÜKÜR SIKINTIMIZ YOK”
Talas Belediye Meclisi toplanarak 2025 yılı Mart ayı toplantısında gündemde bulunan 24 maddeyi karara bağladı. Toplantıda konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Ramazan ayında yapılan çalışmalarla ilgili, “İhtiyacı giderme noktasında çok şükür sıkıntımız yok ama ihtiyaç sahiplerine ulaşmada sıkıntımız oluyor” dedi.
“ULAŞAMADIĞIMIZ İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ BİZE BİLDİRİN”
Başkan Mustafa Yalçın, meclis üyelerinin Ramazan ayını kutlayarak başlarken, “Mevlana Restoranımızı 300 kişilik ücretsiz iftar için açtık. Bir grup iş insanımız sponsorluğunu üstlendi biz de ev sahibi olduk. Bir ay boyunca İkram Sofrası hizmet verecek. Tesisimize çok yakın olan Talas Kızılay ile de görüşerek onlara destek verip günlük 100 kişilik iftar da orada veriyoruz. Hayır Çarşımızda iki ay önce kırsaldaki ilkokul, ortaokul ve liseye giden bütün öğrencilerimize hayırseverler üzerinden ayakkabı temin ettik. Muhtarlarımıza, mahallenizde gıda, giyim ve yakacak ihtiyacı olan varsa bize haber vermezseniz vebali sizde dedik. İhtiyaç sahibi olup bize ulaşanlara biz yardım ediyoruz. Müracaat edemeyen, onurundan gelemeyen insanlar varsa bize bildirirseniz biz ona ulaşalım. Hayır Çarşımızda hayırseverlerimizle çark dönüyor. İhtiyaç sahipleriyle buluşturma noktasında sıkıntımız var. İhtiyacı gidermede sıkıntımız yok.” diye konuştu.
Başkan Yalçın’ın konuşmasının ardından meclis gündeminde bulunan maddelerin görüşülmesine geçildi.
BAŞKAN YALÇIN’A GAZZE’YE YARDIM YETKİSİ
Talas Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen Mart ayı oturumunda İmar ve Bayındırlık Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonu’na ait raporlar ile çeşitli müdürlüklere ait konuların yanı sıra Gazze’ye yardım için yetki de görüşülerek kabul edildi. Mecliste Başkan Yaçın’a Gazze’ye Kızılay üzerinden insani yardım protokolü imzalanması için yetki verildi.
Meclis oturumu, 7 Nisan 2025 Pazartesi günü saat 16.00’da toplanmak üzere sona erdi.
MELİKGAZİ’NİN YENİLENEN MECLİS SALONU BİRÇOK ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
Melikgazi Belediyesi, eski meclis salonunu yenileyerek, bundan sonra birçok etkinliğe ve toplantıya ev sahipliği yapacak daha modern ve nitelikli bir Meclis Salonu yaptı.
Yenilenen Meclis Salonu’nun girişindeki fuaye alanında bir de Ressam Ekrem Belbaşı’nın 11 ayda parça parça işleyerek tamamladığı Mimar Sinan’ın dev mozaik anıtı da yer alıyor.
“Bu Mozaik Anıt Melikgazi’de Mimar Sinan’ın Anısını Yaşatacak”
Yenilenen Meclis Salonu’nda ilk meclis toplantısını yaptıklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi Belediyesi olarak hem belediye personelimizin hem de vatandaşlarımızın nitelikli hizmet almasını sağlıyoruz. 2 aydır Meclis Salonu’muzda devam eden yenileme çalışmalarımız tamamlandı. Yeni salonumuzu bugün hizmete kazandırdık ve açılışını meclis üyelerimiz ile birlikte yaptık. Yeni Meclis Salonu’muzu sadece meclis toplantılarında kullanmayacağız. Burayı bundan sonra birçok toplantı ve etkinlikler için de kullanacağız. Başta Başkan Yardımcılarım, müdürlerim ve ekip arkadaşlarıma özverili çalışmaları için teşekkür ederim. Sanata değer veren bir belediye olarak Meclis Salonu’muzun girişine bir de özel bir çalışma yaptık. Dünyaya mal olmuş mimarlık dehası Mimar Sinan’ımız Ağırnaslı. 100 yıllık bir ömre 400 civarında eser sığdıran onur ve gurur kaynağı bir Mimar Sinan’ın hemşehrisi olmaktan gurur duyuyoruz. Bu kapsamda onun hatırasını yaşatmak için Ressam Ekrem Belbaşı’na Mimar Sinan’ın 3x 3,75 metre boyutlarında mozaik anıtını yaptırdık. 11 ay emek vererek bu güzel esere imza attı. Kendisine emekleri için de ayrıca teşekkür ederim. Yeni Meclis Salonumuzda ilk meclis toplantımızı da yapmış olduk. Rabbim yeni salonumuzun güzel hizmetlere vesile olunmasını ve burada hayırlı kararlar alınmasını nasip etsin” dedi.
BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, İFTARDA MECLİS ÜYELERİ VE AİLELERİYLE BİR ARAYA GELDİ
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve aileleriyle iftar programında bir araya geldi. Yapılan hizmetlerle şehrin yaşam kalitesinin arttığını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, şehrin ve Kocasinan’ın huzuru ile mutluluğu için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.
Kocasinan Belediyesi’nin ev sahipliğinde Mimarsinan Pidecisinde düzenlenen iftar programına, Başkan Çolakbayrakdar ve eşi Fatma Çolakbayrakdar’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve aileleri katıldı. Başkan Çolakbayrakdar, iftar öncesi tüm masaları tek tek dolaşarak onlarla sohbet etti.
Kocasinan Belediyesi olarak vatandaşların refah seviyesini yükseltmek ve bölgedeki yaşam kalitesini artırmak için gece gündüz çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, Ramazan ayında tutulan oruçların kabul olmasını dileyerek, “Rabbim, tutmuş olduğumuz oruçlarımızı inşallah makbul eylesin. Ramazan Bayramı’na ve nice bayramlara ulaşmayı nasip etsin. Huzur içinde, bu cennet vatanda, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesi altında nice bayramlar geçirmeyi nasip eylesin” dedi.
Başkan Çolakbayrakdar, dünyanın farklı bölgelerinde özellikle Gazze ve Filistin’deki Müslümanların zorluklar içinde olduğunu belirterek, “Birçok coğrafyada acılar ve gözyaşları devam ediyor. Duamız, bu mübarek günlerde Rabbim, tüm Müslümanların kendi topraklarında ve kendi vatandaşlıklarında inançlarını özgürce yaşayabilmeyi nasip eylesin. Huzur içinde ibadet yapabilmek için bir vatana, bir bayrağa ve bir devlete ihtiyaç var. Eğer bir devletiniz, bir bayrağınız varsa, ezanlarınızı duyabiliyor, huzur içinde ibadetlerinizi yapabiliyorsunuz. O yüzden Rabbim, bin yıldır yaşadığımız bu cennet vatanda, nihayet kıyamete kadar, bu Anadolu topraklarında huzur içinde yaşamamızı daim eylesin. Bugün, meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız ve müdürlerimizle birlikte iftar açıyoruz. Hep beraber, bu şehre ve Kocasinan’a hizmet etmekteyiz. Bu şehirde yaşayan insanların huzurunu, mutluluğunu ve yaşamını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra da, bugüne kadar olduğu gibi, daha iyi hizmetler sunmak nasip olur. Allah kabul etsin. Hayırlı Ramazanlar” ifadelerini kullandı.
Meclis üyeleri ise Başkan Çolakbayrakdar’a Kocasinan Belediyesi’nin ilçeye yaptığı başarılı çalışmalar ve projeler için teşekkürlerini iletti.
İftar programı, samimi sohbetlerle son buldu.
BAŞKAN ÖZDOĞAN, HACILAR’IN GURUR KAYNAKLARINI TEBRİK ETTİ
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Kayseri Yıldızlar Futsal Turnuvası’nda Kayseri birincisi olarak önemli bir başarıya imza atan Hacılar Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu Futsal Takımı’nı makamında ağırladı.
Ziyarete Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu Futsal Takımı’nın antrenörleri Ömer Faruk Ocak ile Şahin Kabul de eşlik etti. Başkan Özdoğan, genç sporcuların elde ettiği başarının Hacılar’a büyük gurur yaşattığını belirterek, “Gençlerimiz, sporda gösterdikleri azim ve başarıyla Hacılar’ımızı en güzel şekilde temsil ediyor. Kayseri’de 64 takım arasından birinci olan takımımız, bölge turnuvasında da önemli bir başarıya imza attı. Ankara ve Niğde takımlarını yenerek yarı finale yükseldiler. Bu süreçte kendilerine gerekli desteği sağladık, bundan sonraki mücadelelerinde de yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Türkiye Finalleri İçin Mücadele
Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu Futsal Takımı, Yozgat’ta düzenlenecek yarı final müsabakalarında Ankara, Samsun, Aksaray, Giresun ve Bursa takımlarından üç rakip ile karşılaşacak. Yarı finali geçen ekipler, Türkiye finallerine katılma hakkı kazanacak.
Takım antrenörü Ömer Faruk Ocak, desteklerinden dolayı Başkan Özdoğan’a teşekkür ederek, “Başkanımızın maddi ve manevi desteği, sporcularımızın motivasyonunu artırdı. Bu süreçte yanımızda olmaları bizler için çok kıymetli” dedi.
Başkan Özdoğan, sporculara başarılar dileyerek, “Sizler, Hacılar’ın gururusunuz. Yarı final yolunda sizlere güveniyoruz. Hacılar Belediyesi olarak her zaman yanınızda olacağız” diye konuştu.
Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.