KAYÜ ile Kayseri SMMMO Arasında Staj İşbirliği Protokolü İmzalandı
Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) ile Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) arasında staj kabul işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında KAYÜ Pınarbaşı Alparslan Türkeş Yerleşkesinde yer alan Suna Yalçın Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören öğrenciler, stajyer öğrenci arayan Kayseri SMMMO’ya üye meslek mensubu ve muhasebe bürolarında staj yapabilecekler.
KAYÜ Senato Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza töreninde yapılan konuşmalarda Pınarbaşı Suna Yalçın MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kemal Yavuz, imzalanan protokolün hayırlı olmasını diledi.
Kayseri SMMMO Başkanı Ali Yedikaya ise “İmzaladığımız bu protokolün her iki kuruma hayırlı olmasını diliyorum. Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odamızın üye sayısı her geçen gün artıyor. Meslek mensubu sayımız da artıyor. Fakat piyasada sıkıntı var, ara eleman bulamıyoruz. Bürolarda çalıştırabileceğimiz deneyimli meslek elemanı bulamıyoruz. Bu durumu inşallah imzaladığımız bu tür eğitim ve staj protokolleri ile inşallah aşacağız. Oda olarak bizler gerek şehrimizin gerekse ülkemizin faydasına olan, değer katan her türlü çalışmada varız” dedi.
Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da, uygulama ve proje odaklı üniversite misyonu ile öğrencileri en iyi şekilde meslek hayatına hazırlamaya çalıştıklarını kaydetti.
Rektör Karamustafa, “Kayseri Üniversitesi marka değeri altında çok farklı platformlarda Kayseri SMMMO ile protokollerimiz oldu. Gerek lisansüstü eğitim bağlamında, gerekse Uygulamalı Bilimler Fakültemizin Muhasebe ve Finans Bölümü bağlamında işbirliklerimiz oldu. Pınarbaşı Alparslan Türkeş Yerleşkemizdeki Suna Yalçın MYO öğrencilerimizi kapsayan staj protokolü ile de işbirliğimizi devam ettiriyoruz. Buradan mezun olan öğrencilerimiz, muhasebe ve mali müşavir büroları için operasyon elemanı niteliğindeler. İleride Sosyal Bilimler MYO’muz bünyesinde de muhasebe elemanı yetiştirecek bir bölüm daha açmayı planlıyoruz. Öğrencilerimiz bizim için çok önemli. Öğrencilerimiz siz meslek odaları için de çok önemli. Muhasebe ve Mali Müşavirlik sektörünün tamamen teknoloji odaklı gitmesi mümkün değil. Bilgiyi tamamen dijital ortamda makinenin kontrolüne vermeniz de mümkün değil. Neticede dijital platformlar, makinalar işin hamallık kısmını yapmakta. Dijital ortamı ve makinayı kullananlar bilgi, yetenek, deneyim ve kabiliyet sahibi insanlardır. Muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinde insan kaynağı, bilgi, deneyim ve tecrübenin son derece önemli olduğunu söyleyebiliriz. Bu bağlamda biz öğrencilerimizi meslek alanlarında en iyi şekilde yetiştirmeye gayret ediyoruz. Ben imzalanan bu protokolle Kayseri SMMMO Başkanı nezdinde tüm muhasebecilere, mali müşavirlere, öğrencilerimize ve öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyor, protokolün hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol imzalandı ve toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.
Kayseri Üniversitesi ile Kayseri SMMMO arasında imzalanan staj kabul işbirliği protokolü kapsamında; KAYÜ Pınarbaşı Alparslan Türkeş Yerleşkesindeki Suna Yalçın MYO’da Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Bankacılık ve Sigortacılık ile Pazarlama bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, sömestr ve yaz tatili döneminde Kayseri SMMMO’ya üye stajyer öğrenci arayan meslek mensubu ve muhasebe bürolarında staj yapabilecekler.
ERÜ’nün THE 2023 Yılı Etki Sıralamasındaki Başarısı
Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından birisi olan Times Higher Education (THE) tarafından 2023 Yılı Etki Sıralaması sonuçları açıklandı.
Birleşmiş Milletlerin (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri göz önüne alınarak yapılan ve kurumsal veriler dikkate alınarak gerçekleştirilen THE 2023 Yılı Etki Sıralamasında Erciyes Üniversitesi (ERÜ) önemli bir başarı gösterdi. Dünyada 112 ülkeden 1591 üniversitenin katıldığı bu uluslararası sıralamada üniversitemiz 301-400 aralığında yer alırken, ulusal sıralamada ise Özyeğin Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi ile birlikte 4. sırada yer aldı.
ERÜ, THE 2023 Yılı Etki Sıralamasında bütün başlıkları kapsayacak şekilde 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi için veri sağlandı. Yayınlanan sonuçlara göre ERÜ, “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” kategorisinde dünyada 90. sırada, “İklim Eylemi” kategorisinde dünyada 100. sırada ve Karada Yaşam kategorisinde dünyada 100-200 aralığında yer alarak önemli bir başarı gösterdi. Buna göre ERÜ bu 3 kategoride dünyanın en iyi 200 üniversitesi arasında yer alma başarısını gösterdi.
NNYÜ’DE HOTPACK DEVİR-TESLİM ETKİNLİĞİ
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan geleneksel Hotpack Devir-Teslim töreni yapıldı.
NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinin bu yıl mezun olacak dördüncü sınıf öğrencilerine yönelik düzenledikleri Hotpack Devir-Teslim Töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılığı törende Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Büşra Kepenek Varol, sıcak torba anlamına gelen ve fizyoterapistlerin klinikte sıklıkla kullandığı tören isminin esinlenildiği Hotpack uygulaması hakkında bilgi verdi.
Bu yıl mezun olacak öğrencilerin üçüncü sınıf öğrencilerine Hotpack devir-teslim ettiği törene, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan ve öğrencilerin rol aldığı kısa film gösterimi renk kattı. Öğrenciler ayrıca üniversite hayatında yaşadıkları pek çok anıyı sinevizyon gösterisi ile bir kez daha hatırlama fırsatı buldu.
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri geleneksel Hotpack Devir-Teslim Töreni sonunda öğretim üyeleri ile birlikte pasta kesip hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Abdullah Gül Üniversitesinden Uluslararası Başarı
AGÜ, WURI 2023 Dünya Yenilikçi Üniversiteler Sıralaması’nda 15’inci Sıraya Yükseldi
2023 WURI Dünya Yenilikçi Üniversiteler Listesinde 15’inci Sırada Yer Alarak Büyük Bir Başarı Elde Eden AGÜ, Listeye Türkiye’den Giren Tek Üniversite Oldu
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) WURI 2023 Dünya Yenilikçi Üniversiteler listesinde 15’inci sırada yer alarak büyük bir başarı elde etti. Cambridge, Oxford ve Yale gibi dünyanın en köklü üniversitelerini bile geride bırakan ve listeye Türkiye’den giren tek üniversite olan AGÜ, “Öğrenci Hareketliliği ve Ulaşılabilirlik” alt kategorisinde ise dünya 1’incisi oldu.
Üniversitelerin topluma gerçek katkılarını değerlendirmek amacıyla Hansa Üniversiteler Birliği tarafından oluşturulan WURI 2023 Dünya Yenilikçi Üniversiteler Sıralaması, ABD’nin Florida eyaletindeki Florida Gulf Coast Üniversitesi’nde düzenlenen törende açıklandı.
Açıklanan listeye göre, genel sıralamada geçen yıl 23’üncü sırada yer alan AGÜ bu yıl 15’inci sıraya yükselerek büyük bir uluslararası başarı elde etti. Genel listede Cambridge, Oxford, Yale, Johns Hopkins ve Columbia gibi dünyanın köklü üniversitelerini geride bırakan AGÜ, listeye Türkiye’den giren tek üniversite oldu. AGÜ, “Öğrenci Hareketliliği ve Ulaşılabilirlik” alt kategorisinde ise tüm üniversiteleri geride bırakarak dünya 1’inciliğini elde etti.
Gerçekleştirdiği bilimsel araştırmalar ve çağdaş eğitim anlayışıyla bilime ve topluma ileri düzey katkı sağlamayı hedefleyen AGÜ, listede “Endüstriyel Uygulama” alt kategorisinde de 37’nci sırada yer aldı.
Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, AGÜ’nün henüz çok genç bir üniversite olmasına rağmen dünyanın en saygın üniversitelerinin yer aldığı listede boy göstererek yenilikçi ve lider niteliğini bir kez daha ve güçlü bir şekilde tescil ettirdiğini söyledi.
AGÜ’nün uluslararası saygın bir üniversite olma yolunda hızla ilerlemekte olduğunu ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, bu başarının elde edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Öteyandan, Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz ve ABD’nin Minerva Üniversitesi Rektörü Mike Magee törene Hansa Üniversiteler Birliği Yönetim Kurulu’nun özel davetlisi olarak katılırken, her iki üniversitenin rektörü aynı zamanda Birliğin Yönetim Kurulu’nun yeni üyeleri oldular.
WURI Yenilikçi Üniversiteler Sıralaması’nda, üniversitelerin araştırma ve eğitim programlarındaki yaratıcı ve yenilikçi yaklaşımları dikkate alınıyor. Sıralama, Öğrenci Hareketliliği ve Ulaşılabilirlik, Endüstriyel Uygulama, Girişimcilik Ruhu, Etik Değer, Kriz Yönetimi ve Dördüncü Sanayi Devrimi gibi farklı kategorilerde üniversitelerin topluma gerçek katkıları değerlendirilerek oluşturuluyor.
WURI 2023 Dünya Yenilikçi Üniversiteler Sıralaması linkleri:
Genel Sıralama: https://www.wuri.world/%EB%B3%B5%EC%A0%9C-2022-global-top-100
Öğrenci Hareketliliği ve Ulaşılabilirlik: https://www.wuri.world/%EB%B3%B5%EC%A0%9C-2022-top-50-student-mobility-and
Endüstriyel Uygulama: https://www.wuri.world/%EB%B3%B5%EC%A0%9C-2022-top-50-industrial-application
AGÜ, Dünya Üniversiteleri Arasında İlk 200’de
Abdullah Gül Üniversitesi, 2023 TIMES Toplumsal Etki Sıralamasında Dünya Üniversiteleri arasında İlk 200’e Girdi
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) dünya üniversiteleri arasında ilk 200’e girdi. Dünyanın en prestijli yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education’ın (THE) 2023 Toplumsal Etki Sıralaması’nda dünya üniversiteler arasında ilk 200’e giren AGÜ, uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi.
Bu yıl Suudi Arabistan’ın Thuwal Şehrinde düzenlenen Küresel Sürdürülebilir Kalkınma Kongresi’nde (The Global Sustainable Development Congress) açıklanan TIMES’ın Toplumsal Etki Sıralamasında 112 ülkeden 1591 üniversite listelendi.
Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH) göz önünde bulundurularak yapılan sıralamada AGÜ, dünyadaki tüm üniversiteler arasında 101-200 bandında yer aldı.
AGÜ, Türkiye’de İTÜ’nün ardından 2’inci sırada yer alırken, AGÜ’yü ODTÜ (101-200), Hacettepe (201-300), Yıldız Teknik (201-300), Erciyes (301-400), Özyeğin (301-400) ve Sakarya (301-400) üniversiteleri izledi.
Dünya sıralamasında Yoksulluğa Son kategorisinde 28’inci, Amaçlar İçin Ortaklıklar kategorisinde 74’üncü, Nitelikli Eğitim kategorisinde 98’inci sırada yer alan AGÜ, gerçekleştirdiği topluma katkı sağlayan çok sayıda etkinlik ve proje sayesinde geçen yıla göre performansını 6 puan daha yükseltti.
Geçtiğimiz günlerde, Hansa Üniversiteler Birliği tarafından oluşturulan ve ABD’nin Florida eyaletindeki Florida Gulf Coast Üniversitesi’nde düzenlenen törende açıklanan 2023 WURI Dünya Yenilikçi Üniversiteler listesinde de 15’inci sırada yer alan AGÜ, Türkiye’den listeye giren tek üniversite olmuştu.
Dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girme başarısını değerlendiren Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, AGÜ’nün kuruluşundan beri eğitim, araştırma ve topluma katkıya büyük önem verdiklerini belirterek “Eğitim ve araştırmanın yanısıra yeni nesil üniversitelerin en önemli ayırt edici özelliği olan topluma olumlu katkı yapma konusunda da dünyanın en genç ve lider üniversitesi olduk” dedi.
Dünya sıralamasında ilk 200’de Türkiye’den AGÜ, İTÜ ve ODTÜ’nün, dünyadan da M.I.T. gibi köklü ve başarılı üniversitelerin yer aldığını kaydeden Rektör Yılmaz hem Türkiye’nin hem de dünyanın en iyi üniversiteleri arasında olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Times 2023 Toplumsal Etki Genel Sıralaması: https://www.timeshighereducation.com/impactrankings