Kapadokya Üniversitesi, ICAO’nun ‘AI in the Sky’ Etkinliğinde!, KÜN’de Teknofest Bilgilendirme Konferansı Düzenlendi

Kapadokya Üniversitesi, ICAO’nun ‘AI in the Sky’ Etkinliğinde!

Kapadokya Üniversitesi (KÜN), Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından düzenlenen ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün ev sahipliği yaptığı ‘AI in the Sky’ etkinliğinde yer aldı.

Yapay zekânın havacılık sektörü üzerindeki dönüştürücü etkisi ve Türkiye’nin millî yazılım çalışmalarının ele alındığı etkinlikte, Türkiye’nin bu alandaki yenilikçi çözümleri ve dijitalleşme hedefleri katılımcılarla paylaşıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun, KÜN tarafından geliştirilen İHA Kayıt Sistemi’ne de değindiği ve bu alandaki yeni projeler hakkında bilgi verdiği etkinlikte, katılımcılarla Türkiye’nin inovatif çözümleri ve dijitalleşme hedefleri paylaşıldı. Etkinliğe KÜN’ü temsilen; Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Eyüp Atioğlu ve Havacılık Programları Koordinatörü Mustafa Samet Gençağ katıldı.

KÜN’de Teknofest Bilgilendirme Konferansı Düzenlendi

Kapadokya Üniversitesi (KÜN), gençleri teknoloji ve inovasyon dünyasıyla buluşturmak amacıyla Teknofest Bilgilendirme Konferansı’na ev sahipliği yaptı. Konferansta, T3 Vakfı’nın projeleri, Deneyap Türkiye, Teknofest yarışmaları ve gençlere yönelik fırsatlar ele alındı.

T3 Vakfı Nevşehir İl Sorumlusu Melike Saraç ve T3 Vakfı Eğitmen Mentör Bursiyeri Furkan Durmaz’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilere ve teknoloji meraklılarına büyük bir ilham kaynağı oldu. Konferansta, özellikle T3 Vakfı’nın gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmak için yaptığı projeler ve Deneyap Türkiye ile sağlanan fırsatlar anlatıldı.

Furkan Durmaz, Teknofest yarışmalarına dair önemli bilgiler paylaşarak, yarışmalara katılmanın gençler için nasıl bir öğrenme ve gelişim süreci sunduğunu vurguladı. Ayrıca, Teknofest’te 5 kez finale kalarak önemli başarılar elde eden Durmaz, deneyimlerini katılımcılarla paylaştı ve gençlere rekabetçi dünyada nasıl başarılı olabileceklerine dair ipuçları verdi. Konferansın bir diğer önemli konusu ise, Deneyap Takımlar Dönemi Mentörlük Başvuruları oldu. Melike Saraç, Deneyap Türkiye projesi kapsamında mentörlük başvurularının nasıl yapılacağı hakkında katılımcılara bilgiler verdi ve projelere katılan gençlerin gelişim sürecine nasıl katkı sağlandığına değindi.

T3 Vakfı’nın organizasyonlarına katılım sağlayan öğrenciler, Take Off İstanbul gibi önemli teknoloji etkinliklerinden nasıl faydalanabileceklerini ve girişimcilik dünyasına nasıl adım atabileceklerini de öğrenme fırsatı buldular.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Altun’dan ERÜ’nün Kuruluş Yıldönümü mesajı, Talas Şehit Mahmut Yıldırım Anadolu Lisesi’nde söyleşi

Rektör Prof. Dr. Altun, ERÜ’nün Kuruluş Yıldönümü Dolayısıyla Mesaj Yayımladı Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. …