E-DEVLET KAPISI VATANDAŞIN İLK TERCİHİ!
E-DEVLET KULLANICILARI %37 ARTARAK 63 MİLYON VATANDAŞIMIZ DİJİTAL HİZMETLERLE BULUŞTU!
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU:
-“VATANDAŞLARIMIZ KAMU HİZMETLERİNE ERİŞİMİN KOLAYLAŞTIĞININ FARKINDA”
– “E-DEVLET’İN ÖNEMİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN GÜNDEN GÜNE ARTIYOR”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “E-Devletin önemi vatandaşlarımız için günden güne artıyor. Vatandaşlarımız kamu hizmetlerine erişimin kolaylaştığının farkında. 2023’ün ilk 6’ıncı ayında e-devlet kullanıcı sayısı 63 milyon 330 bin 190 kişiye yükseldi. Önceki yılın ilk altı ayında kullanıcı sayımız 59 milyon 589 bin 845 kişiydi. E-Devlet kullanan vatandaşlarımızın sayısında %37’lik büyük bir artış gerçekleşti. Kullanıcıların 30 milyonu kadın, 33 milyonu da erkek vatandaşlarımızdan oluşuyor” dedi.
Hızlı hizmet imkânı ile vatandaşlarımıza 7/24 hizmet verebilen e-Devlet kullanıcı sayısı, günden güne artış göstermeye devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu E-Devlet kullanıcı istatistik sonuçlarına ilişkin şunları kaydetti:
“E-Devlet Kapısı ile kamu kurumlarının sunduğu hizmetlere tek noktadan, hızlı ve güvenli erişim sağlanıyor. Geliştirilen mobil uygulama ile hizmetlere erişim her yerden mümkün hale geldi. Vatandaşlarımız E-Devlet ile hizmetlere erişimin kolaylaşması, bilgiye çabuk ulaşılması, kırtasiye masraflarının azalması, yönetimde şeffaflığın ve saydamlığın sağlanması, zaman ve maliyet tasarrufunu sağlıyor. Vatandaşlarımız kamu hizmetlerine erişimin kolaylaştığının farkında, e-Devlet’in önemi vatandaşlarımız için günden güne artıyor”
KULLANICI SAYISI %37 ARTIŞ GÖSTERDİ
2022 yılı içinde yapılan iyileştirmeler ve yeni hizmetlerin eklenmesiyle E-Devlet Kapısı’nın kullanımında hızlı bir artış gözlendiğini belirten Uraloğlu, şunları kaydetti: “2022 ilk 6’ıncı ayında 59 milyon 589 bin 845 kişi e-Devlet kullanırken, 2023’ün ilk 6 sonunda 63 milyon 330 bin 190 kişi e-Devlet kullanıyor. E-Devlet kullanan vatandaşlarımızın sayısı geçen seneye nazaran %37 artış gösterdi. 1 milyon 586 bin 819 kişi daha E-Devlet kullanmaya başladı.”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1 milyon kullanıcının katıldığı ankette ise E-Devlet kapısı memnuniyet oranının %95,3’e ulaştığını açıkladı. Uraloğlu: “30 milyon 12 bin 473 kadın, 33 milyon 317 bin 717 erkek kullanıcı, E- Devlet kullanıyor. E-Devlet kapısında hizmet sayısı toplamda 7 bin 169’a ulaştı” dedi.
UTİB, NEW YORK’TA İKİ FUARA BİRDEN KATILDI. TÜRK TEKSTİL VE HAZIR GİYİM ÜRÜNLERİ NEW YORK’TA DÜNYA SAHNESİNE TAŞINDI
Güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocukların karıştığı olay sayısı 601 bin 754 oldu
Güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocukların karıştığı olay sayısı 2022 yılında, 2021 yılına göre %20,5 oranında artarak 601 bin 754 oldu. Bu olaylarda çocukların 259 bin 106’sı mağdur olarak, 206 bin 853’ü suça sürüklenme sebebiyle (kanunlarda suç olarak tanımlanan bir fiili işlediği iddiasıyla), 100 bin 490’ı bilgisine başvurma amacıyla, 16 bin 499’u kayıp (hakkında kayıp müracaatı yapılıp daha sonra bulunan) olması sebebiyle, 12 bin 684’ü kabahat işlediği iddiasıyla, 6 bin 122’si ise bu nedenlerin dışında kalan diğer nedenlerden dolayı güvenlik birimlerine geldi veya getirildi.
Suça sürüklenen çocukların %37,8’i yaralama olayına karıştı Güvenlik birimlerine mağdur olarak gelen 259 bin 106 çocuğun %89,8’ini suç mağduru, %10,1’ini takibi gereken olay mağduru çocuklar oluşturdu. Güvenlik birimlerine suç mağduru olarak gelen veya getirilen 232 bin 739 çocuğun %58,5’i yaralama, %13,7’si cinsel suçlar, %8,7’si aile düzenine karşı suçlar, %4,8’i tehdit, %14,3’ü bu nedenlerin dışında kalan diğer nedenlerden dolayı mağdur oldu.
|
Türkiye’nin En Büyük ve En Değerli Fintek Kuruluşu Param, Ödeme Sistemlerinin Amiral Gemisi PayCore ve bağlı ortaklıklarını almak ve ilgili otorite nezdinde pay devirlerine ilişkin onay süreci de dahil olmak üzere yasal süreçleri başlatmak üzere anlaştı.
400’den fazla çalışanı ile 250’den fazla banka, finansal kuruluş, telekom operatörü ve uluslararası şirkete teknoloji alt yapısı ve finansal yazılım çözümleri sunan Paycore, 30’dan fazla ülkeye teknoloji ihraç eden bir finansal teknoloji şirketi. Ülkemizin en büyük bankalarının yanısıra e-para kuruluşları ve ödeme kuruluşlarının da ödeme sistemi alt yapılarının temelini oluşturan PayCore, Ocean ürünü ile yılda 3 milyardan fazla ödeme işlemini başarı ile tamamlıyor.
22 yıllık deneyimi ile kritik öneme sahip ödeme süreçlerinin yönetiminde büyük kart şemalarının global servis sağlayıcısı Paycore, İstanbul’daki geliştirme ve operasyon merkezleri yanında, Amerika, Dubai ve İngiltere’de de hizmet veriyor.
Ödeme dünyasının gelişmesinde öncü olan Param, agresif büyüme stratejisinin temel yapı taşlarından Ürün ve Teknoloji sahipliğini Paycore satın alması ile hızlandırdı. Param, 2023 yılı bitmeden Türkiye fintek dönüşümü için heyecan yaratacak çok önemli gelişmeler daha paylaşacağını belirtiyor. Güçlü finansal yapısı ve yabancı ortakları ile yakaladığı yüksek başarı ivmesiyle uluslararası yatırımcıların ilgisini üzerinde toplayan Param, global pazarda büyüme hedefi için PayCore’u destekleyecek ve güçlendirecek.
Param, sayısı 1000’i geçen çalışma arkadaşlarına, Paycore satın alması ile 450 yeni çalışma arkadaşı daha eklemek için yasal mercilerin onay süreçlerini sabırsızlıkla bekliyor. Paycore müşterileri, Paycore çalışanları paradan fazlasını sunan Param dünyasının yeniliklerini, çok yakında keşfedecekler.
Bu gelişmenin sektörümüze ve ekonomimize yeni değerler katacağına inanıyoruz.
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU, EKVATOR GİNESİ ULAŞTIRMA, POSTA VE YENİ BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ BAKANI HONORATO EVİTA OMA’YI AĞIRLADI
BAKAN URALOĞLU:
– “İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARET HEDEFİMİZ 50 MİLYAR DOLAR”
– “İSTANBUL-MALABO UÇAK SEFERLERİ EN KISA SÜREDE BAŞLAYACAK”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ekvator Ginesi Ulaştırma, Posta ve Yeni Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Honorato Evita Oma’yı ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Bakan Uraloğlu, görüşmelerde “Ufuk 2035” adlı ulusal kalkınma planı çerçevesinde ekonomideki çeşitliliğe yönelik sektörlerin, balıkçılık, turizm, tarım ve sanayi gibi alanlarda gelişmelerin, ulaştırma sektöründeki ilerlemelerle paralellik gösterdiğini belirterek, “Afrika ülkelerindeki yatırımlar konusunda, Türkiye’nin Afrika Vizyonu çerçevesinde kıta ülkeleri ile ticaret hacmini artırmak için karşılıklı kazanç prensibi ile yatırımlar yapıldı. Kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve özel sektörün inşa ettiği ilişkilerin kıta genelinde barış, istikrar ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamıştır. Türkiye’nin Afrika kıtasındaki toplam ticaret hacminin 2003 yılında 1,35 milyar dolar iken 2022 yılında 40,7 milyar dolara yükseldi. 2023 yılı sonunda ise hedefimiz 50 milyar dolar” diye konuştu.
“PROJELERİ ÖNEMLE TAKİP EDİYORUZ”
Ekvator Ginesi ile ekonomik ve ticari ilişkilerle ilgili olarak Bakan Uraloğlu, “Türk şirketlerinin Ekvator Ginesi’nde gerçekleştirdiği önemli projeleri yakından takip ediyoruz. Ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi bizim için büyük önem arz ediyor. Malabo ve Bata limanları işletmeciliği ihalesini kazanan Albayrak Holding’in, diğer Türk firmaları için de ülkede yatırım yapma örneği teşkil etmesini umuyorum. Denizcilik konusunda, iki ülke arasındaki ihracat ve ithalatın sağlanmasında önemli rol oynayan deniz taşımacılığının geliştirilmesi çok önemli. İki ülke arasında bir denizcilik anlaşması imzalanması için müzakerelere açık olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.
“İSTANBUL-MALABO SEFERLERİ EN KISA SÜREDE BAŞLAYACAK”
Sivil Havacılık konusunda, pandemi nedeniyle durdurulan İstanbul-Malabo seferlerinin artan taleple tekrar başlayacağını da ifade eden Bakan Uraloğlu, “İki ülke arasında imzalanan Hava Ulaştırma Anlaşması iç hukuk onay süreci sorunsuz bir şekilde ilerliyor. Haberleşme konusunda, Ekvator Ginesi Posta İdaresi ile PTT arasındaki ilişkilerin gelecekte yeni iş birlikleri ile zenginleştirileceğini temenni ediyorum. Ayrıca, mobil operatör “Getesa” ile kurulan roaming anlaşmasının sonlandırılmasından üzüntü duyduğunu ve iki ülke operatörleri arasındaki sorunların giderilmesi için destek talep ediyoruz” diye konuştu.
Mobilya sektöründen Uzak Ülkeler Stratejisi Dünyanın ilk 8 mobilya üreticisi arasında yer alan Türkiye, Güney Afrika pazarına odaklandı
Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği 2-5 Ağustos tarihlerinde, Afrika kıtasının en büyük 3’üncü ekonomisine sahip Güney Afrika Cumhuriyetine mobilya sektörüne yönelik Ticaret Heyeti organizasyonu gerçekleştiriyor.
Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Fuat Gürle, “”Uzak Ülkeler Stratejisi” doğrultusunda, 18 ihracatçı firmamızın 50’ye yakın yabancı firmanın katılımı ile Türkiye’nin Sahra Altı Afrika bölgesindeki en önemli ticari ortağı, Afrika kıtasının en büyük 3’üncü ekonomisi Güney Afrika Cumhuriyetine Sektörel Ticaret Heyeti organize ediyoruz. 150’e yakın ikili iş görüşmesine imza atılacak. Güney Afrika Cumhuriyeti bölgesindeki diğer 13 ülkeye açılan bir ticaret kapısı olma özelliği taşıyor.” diye konuştu.
2022 yılında yüzde 30 artışla 672 milyon dolar ihracat
Başkan Gürle, “İhracatçılarımıza yeni pazarların kapısını açmak için hedef ülke olarak seçilen Güney Afrika Cumhuriyeti’ne 2020 yılında yaklaşık 518 milyon dolar mobilya ihracat yaparken 2022 yılında yüzde 30 artışla 672 milyon dolar civarında ihracat gerçekleştirdik. Heyet uzun yıllar sonra Birliğimizce düzenlenen ilk sektörel ticaret heyeti. Heyete yoğun ilgiden memnuniyet duyduk. İhracatçı firmalarımız pazarın avantajlarından en yüksek şekilde faydalandırılacaktır. İzmir mobilya sektörünün gelişimi için en önemli bölgelerden biri. Bunun için gerekli know-how firmalarımızda var.” dedi.
Amacımız tasarım odaklı, marka değeri yüksek bir Ege Mobilyası
Ali Fuat Gürle, “Amacımız tasarım odaklı, marka değeri yüksek bir Ege Mobilyası üst kimliği ile mobilya ihracatından elde edilen katma değeri artırmak. Uluslararası düzeyde sektörlerimizin rekabet gücünü artırmayı hedefleyerek Güney Afrika’ya heyet programı gerçekleştiriyoruz. İhracatımızda yaşanan artışın istikrar kazanması ve önümüzdeki dönemlerde daha fazla artarak devam etmesi için çalışmalarımıza ara vermeden yoğun bir şekilde devam edeceğiz. Yurtdışı pazarlama faaliyetlerimize önümüzdeki dönemde Aralık ayında İsrail ve 2024 başında Suudi Arabistan heyetleri ile hızlandıracağız.” diye konuştu.
Türkiye, Güney Afrika’nın mobilya ithalatında 16’ıncı sırada
Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Hikmet Güngör, “2022 yılı Güney Afrika mobilya ithalat rakamlarına göre yüzde 50’lik pay ve 338 milyon dolar ile Çin açık ara liderken, Çin’i sırasıyla 46 milyon dolarla Polonya ve 34 milyon dolarla Almanya takip etti ve Türkiye ise 8,5 milyon dolar ile Güney Afrika’nın mobilya ithalatında 16’ıncı sırada yerini aldı. Türk markası ve Türkiye algısı son derece pozitif, kaliteli ve uygun fiyatlı olarak biliyor. Pazarda Türk markası tercih ediliyor.” diye konuştu.
Güngör, “Güney Afrika Cumhuriyeti’nde 2021 yılı sonu itibariyle 19 milyon dolar değerinde üç müteahhitlik projesi üstlenildi. Hızla kentleşen Güney Afrika Cumhuriyeti’nde 2030 yılına kadar nüfusun yüzde 70’inin şehirlerde yaşayacağı tahmin edilmektedir. Sürdürülebilir kentsel tasarımlar ve mekânsal planlama çözümlerine duyulan ihtiyacın, inşaat sektörü için önemli fırsatlar sunmaya devam edeceği değerlendirilmekle birlikte, bu süreçte yapı ve inşaat malzemelerine talebin artması da öngörülüyor.” diyerek sözlerini noktaladı.
Güney Afrika Cumhuriyeti Sektörel Ticaret Heyeti’ne katılacak firmalar;
GENTAŞ Dekoratif Yüzeyler San. Tic. A.Ş.
Ananas Mobilya Dekorasyon Mimarlık Endüstriyel Tasarım Sanayi ve Tic. A.Ş.
Blue Cape İnşaat Bilişim Mob. Hır. Teks. Tur. Gıda Tar. San ve Tic. Ltd Şti
BOFİGO GRUP SAN. VE TİC. A.Ş
DECOSIT MOBİLYA İTHALAT İHRACAT SANANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ.
Dekorister Mobilya Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.
ENS LAMINE AHSAP SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
ERİNÖZ BAHÇE MOBİLYALARI SAN. TİC. A.Ş.
GLOBALMOST MOBİLYA İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
KIRICIS MOBİLYA VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.
KONFOR DAYANIKLI TÜKETİM MALLARI MOBİLYA DERİ TEKSTİL İNŞAAT TURİZM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ
MELTEM BEBEK VE GENÇ MOB. SAN. TİC A.Ş
NERR OFİS MOB. SAN. VE TİC.AŞ.
NİRON GRUP SANAL MRKT İLT YAZ GD BS YAY TURZ SAN VE DIŞ TİC LTD ŞTİ
OFİSBAZAAR BÜRO-MUTFAK-BANYO MOD.MOB.SAN VE TİC. LTD. ŞTİ
Sandalyeci Dayanıklı Tüketim Malları Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Vizyon Büro Mob. İnş. ve Turz. San. Tic. Ltd. Şti.