TÜSİAD Dönüşümü Başlat! İş Fikri Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu
TÜSİAD’ın Türkiye genelinde yenilikçi bakış açısını yaygınlaştırmak ve girişimcilik dönüşümünü tetiklemek amacıyla 2011 yılından bu yana düzenlediği Bu Gençlikte İŞ Var! Programı kapsamında 18-30 yaş arası gençlere yönelik olarak hayata geçirdiği Dönüşümü Başlat! İş Fikri Yarışması’nın kazananları belli oldu. Yarışmanın 2023 birincisi “Palgae”, ikincisi “Elektroplax”, üçüncüsü ise “Fuway” ekipleri oldu.
Türkiye’nin en yaygın erken aşama girişimcilik programı TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! kapsamında bu yıl İş Bankası ana sponsorluğunda düzenlenen Dönüşümü Başlat! İş Fikri Yarışması’nın 2023 Final Töreni 28 Temmuz Cuma günü çevrimiçi ortamda gerçekleşti.
Final Töreni’nde jüri üyeliklerini TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masası Başkanı Dr. İzel Levi Coşkun, Bu Gençlikte İŞ Var! Çalışma Grubu Eş Başkanı Zeynep Köksal Yaykıran, Çalışma Grubu Üyesi Çiğdem Toraman, Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt ve İş Bankası Dijital Bankacılık Müdürü Emre Ölçer üstlendi.
Mart ayında başlayan yarışma sürecinde eğitim ve mentorluk almaya hak kazanan 57 ekip arasından seçilerek finale kalan Electroplax, Fuway, Gojenie, Kernel Dynamics, Metadoxia, Palgae, Sorslab ekiplerinin iş fikirlerini sunduğu törende;
– Karbon yakalama teknolojisi ile alg tabanlı biyoplastik hammaddesi üreterek endüstriyel atıkları döngüsel ekonomiye kazandıran Palgae birincilik ödülünü;
– Kullan at sınıfına ait şarj edilemeyen özellikteki alkali pilleri, güneş enerjisi ile şarj ederek tekrar kullanıma kazandıran Elektroplax ikincilik ödülünü;
– İnsanların adım attıklarında kaldırım taşında oluşan basıncı elektrik enerjisine dönüştürmeyi amaçlayan yeşil enerji girişimi Fuway üçüncülük ödülünü kazandılar.
Final Töreni’nin açılışında yarışmaya katılan tüm gençleri kutlayan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “Gençlerimizin enerjisi, yaratıcılığı ve tutkusu geleceğimizi şekillendirmede kritik bir rol oynuyor. TÜSİAD olarak ilk günden beri amacımız gençlerimizin iş fikirlerine rehberlik etmek ve onları girişimcilik yolculuklarında yalnız bırakmamak. Cesur adımları ve yenilikçi düşünceleri toplumumuzda dönüşümü başlatma gücüne sahip. Bu nedenle TÜSİAD olarak genç girişimcilerimizin her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.
Dönüşümü Başlat! yarışmasının TÜSİAD’ın girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla iş fikri aşamasına yönelik olarak başlattığının altını çizen TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masası Başkanı Dr. İzel Levi Coşkun ise, yılın ikinci yarısından itibaren şirketleşme ve büyüme aşamalarına yönelik yeni programlar başlatacaklarını duyurdu.
İş Bankası’nın ana sponsor, Anadolu Efes, BASF Türk, Destek Patent ve Mazars Denge’nin gümüş sponsor, Paribu Hub’ın ise bronz sponsor olarak desteklediği program hakkında ayrıntılı bilgiye www.bugenclikteisvar.com internet sayfasından ve programın sosyal medya hesaplarından ulaşabilirsiniz.
EagleBurgmann, Mas Academy’nin Konuğu Oldu
Yarım asırdır Türkiye pompa sektörünün lider firması olan Masdaf, pompa sektörünün yenilikçi okulu Mas Academy kapsamında düzenlediği eğitimlerle insana yatırım yapmaya devam ediyor.
Masdaf, son olarak 24 Temmuz’da çözüm ortağı EagleBurgmann ile satış ve AR-GE ekibine yönelik bir eğitim düzenledi. Masdaf Tuzla Genel Müdürlük binasında bulunan Özer Polatoğlu Oditoryumu’nda düzenlenen eğitimde EagleBurgmann Satış Destek Mühendisi Gürçay Gürpınar, “akışkan teknolojilerinde kullanılan salmastra tipleri” konusunda önemli bilgiler paylaştı.
Masdaf, pompa sektörünün yenilikçi okulu Mas Academy kapsamında düzenlediği eğitimlerle insana yatırım yapmaya devam ediyor.
‘Birlikte daha ileri’ mottosuyla düzenlediği eğitimlerde hem çalışanlarının hem de iş ortaklarının bilgilerini güncel tutmalarını hedefleyen Masdaf, son olarak 24 Temmuz’da çözüm ortağı EagleBurgmann ile satış ve AR-GE ekibine yönelik bir eğitim düzenledi. Masdaf Tuzla Genel Müdürlük binasında bulunan Özer Polatoğlu Oditoryumu’nda düzenlenen eğitimde EagleBurgmann Satış Destek Mühendisi Gürçay Gürpınar, “akışkan teknolojilerinde kullanılan salmastra tipleri” konusunda önemli bilgiler paylaştı.
“Sektörel uzmanlıkların geliştirilmesi amacıyla hayata geçirdiğimiz Mas Academy kapsamında eğitim programlarımızdan birini daha başarıyla tamamladık” diyen Masdaf Endüstri Teknolojileri Satış Müdürü Cem Hanedanoğlu, EagleBurgmann iledüzenledikleri eğitimin önemine dikkat çekti:
“Masdaf olarak yarım asra yaklaşan geçmişimiz boyunca eğitimlere önem verdik. Çünkü ileri teknoloji bir ürün geliştirmek ve yüksek müşteri memnuniyeti sunabilmek için ekibinizin becerilerini artıracak eğitimler düzenlemeniz gerekiyor. Bu nedenle Mas Academy kapsamında hem teknik eğitimler hem de kişisel gelişim eğitimleri düzenliyoruz. Ekibimizin donanımlı olması bizim için önemli. Yani sadece bir pompanın sunduğu faydaya değil, ürünlerimizde kullandığımız her bir komponenti neden tercih ettiğimize ve komponentlerin ürünün performansı üzerindeki etkilerine de hakim olmalarını önemsiyoruz.. Kısacası iyi bir satış mühendisi olabilmek için ürünün tüm komponentlerine de hakim olmak gerekiyor.
EagleBurgmannile gerçekleştirdiğimiz ‘akışkan teknolojilerinde kullanılan salmastra tipleri’ konulu eğitim de bu kapsamda planladığımız eğitimler arasında yer alıyor. Çünkü salmastra, akışkan teknolojilerinin üretiminde kritik öneme sahip. Ancak doğru salmastra kullanarak, akışkan sızıntılarının giderilmesini ve basınç kayıplarının önlenmesini sağlayabilirsiniz.
Düzenlediğimiz bu tür eğitimler ile ürünün tüm komponentlerine hakim olan satış mühendislerimiz, ürün tercihi noktasında müşterilerimizi de bilgilendiriyor. Kısacası eğitimli satış mühendisi, müşterinin de bilinçlenmesi anlamına geliyor. Bilinçli müşteriler ise ürün ve hizmet tercihinde yalnızca fiyata değil, faydaya da odaklanıyor” diyerek sözlerini tamamladı.
Pfizer Gelişen Pazarlar ve Çin Medikal Çözüm Ortağı Dr. İlknur Akbulut oldu
Pfizer ailesine 2014 yılında, 18 yıllık ilaç endüstrisi deneyimiyle Medikal Terapötik Alan Müdürü olarak katılan ve Terapötik Alan Liderliği, Dijital Medikal Liderliği ve Medikal Projeler Etkinlik Takımı Liderliği gibi görevler üstlenen Dr. İlknur Akbulut, Gelişen Pazarlar ve Çin Medikal Çözüm Ortağı olarak atandı.
1995 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Dr. İlknur Akbulut, 2008 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uzman Yöneticilik Programını da tamamlamasının ardından 2015 yılında Anadolu Üniversitesi’nden Sağlık Kurumları İşletmeciliği diploması aldı. Dr. İlknur Akbulut, 2014 yılında Pfizer Türkiye’ye Medikal Terapötik Alan Müdürü olarak katıldı. Nadir Hastalıklar ve Dahili Uzmanlıklar alanlarında Terapötik Alan Liderliği de dahil olmak üzere artan sorumluklar aldı. Bu rollerde, bölgesel sorumlulukları olan medikal takımlar kurdu ve takımları genişletti. Yenilikçi dijital projelerin geliştirilmesine öncülük eden Dr. Akbulut, Medikal Projeler ve Etkinlik Takımı ile medikal yapay zekâ projelerine de liderlik ederken, Pfizer Türkiye Yelken Takımı’nın bir üyesi olarak da birçok yarışta Pfizer’e ödül getirdi.
Pfizer Gelişen Pazarlar ve Çin Medikal Çözüm Ortağı Dr. İlknur Akbulut yeni görevi hakkında şunları söyledi: “Pfizer’de bizler “bilim kazanacak” ilkesiyle çalışıyoruz. Hastalığın değil, bilimin kazandığı ve dünyanın her neresinde olursa olsun, tüm hastaların hayatlarını değiştiren çığır açan yeniliklere erişim sağladığı bir gelecek hayal ediyoruz. Tecrübemizi ve kaynaklarımızı, bilimin öncülüğü ve işimize olan tutkumuzla birleştirerek, hastaların yaşamlarını anlamlı ölçüde dönüştürmeye adıyoruz. Bir hekim olarak Pfizer’in üyesi olmaktan dolayı gurur duyuyorum.”
Asteks, başarısını ITMA 2023’te de sürdürdü
Küresel tekstil endüstrisini dört yıl aradan sonra buluşturan ITMA 2023 fuarına katılan Asteks, fuar boyunca apron ve manşon çeşitlerinin yanı sıra, gelişmiş rektefiye teknolojisiyle tekstilcilerin yeni yatırımları için uğrak noktasına dönüştü. Dayanıklı ve uzun ömürlü apron ve manşon çeşitleri ile gelişmiş rektefiye ve otomasyon teknolojileri uzmanı Asteks, 8-14 Haziran tarihleri arasında katıldığı uluslararası tekstil makineleri fuarı ITMA 2023’te küresel tekstil endüstrisiyle buluştu. Milano’da gerçekleşen fuar boyunca en yeni çözümlerini ve kurumsal vizyonunu paylaşan Asteks, 2023 yılının ikinci yarısına ve 2024 yılına ilişkin güçlü beklentiler elde etti. Asteks standında sergilenen yeni nesil 401-SF&M manşon rektefiye makinesi ziyaretçilerden yoğun ilgi görürken, bu çözümle entegre çalışabilen en yeni Ar-Ge çözümü UV-305 manşon yüzeyi iyileştirme makinesi de ilk kez tanıtıldı. Asteks Pazarlama ve Satış Müdürü Sabri İlknur fuara dönük yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; “Barselona’da gerçekleştirilen ITMA 2019 fuarının büyük bir başarıyla tamamlanmasının ardından küresel çapta ciddi büyüme beklentileri oluşmuştu. Ancak yıl sonunda patlayan pandemi ile birlikte tüm pazarlarda durgunluk ve tedarik zincirinde kesintiler yaşandı. Dolayısıyla birçok noktada yatırımlarda ve siparişlerde ciddi sorunlar ortaya çıktı. Pandeminin geride kalmasıyla birlikte yeniden normalleşmenin yaşandığı ve büyüme dinamiklerinin etkinliğini artırdığı bu dönemde, Milano’daki ITMA 2023 sektör için çok önem kazandı. Asteks olarak yeniden canlanan pazarlarla bağlantımızı güçlendirmek, potansiyel yeni müşterilere ulaşmak için katıldığımız ITMA 2023 fuarında beklentilerimizi karşılayan bir sonuç elde ettik. ITMA’nın asıl başarısını, fuardaki görüşmelerin daha sonra gerçek satış anlaşmalarına dönüşmesi belirleyecektir. Bu yönde çok olumlu sinyaller aldık.” 401-SF&M ve UV-305 entegrasyonu tekstilcilerin ilgisini çekti ITMA 2023 boyunca rektefiye alanındaki zengin ürün gamını ve uzmanlığını öne çıkaran Asteks, küresel pazarda kabul görmüş apron ve manşon çeşitlerinin yanı sıra, %100 kendi Ar-Ge çalışmalarının ürünü olan teknolojilerini ziyaretçilerine direkt tanıtma fırsatı yakaladı. Stantta sergilenen yeni nesil yüksek verimli 401-SF&M Rektefiye Makinesi ziyaretçiler tarafından yakından incelendi, performansı ve otomasyon kabiliyetiyle göz doldurdu. Asteks ürün portföyünün en yenisi UV-305 manşon yüzeyi iyileştirme makinesi de ilk kez ziyaretçilere tanıtıldı. 401-SF&M ile entegre çalışabilen UV-305, iplikhanelerin işletme verimliliği ve rektefiye kalitesi için yeni standartlar belirliyor. Tekstil endüstrisinin dijitalleşme ve sürdürülebilirlik talepleri nedeniyle ciddi bir dönüşüm yaşamaya başladığını belirten Sabri İlknur, fuarda tanıttıkları çözümlerin bu taleplere yanıt verecek tasarıma ve fonksiyonel özelliklere sahip olduğunu anlattı. İlknur sözlerini şöyle sürdürdü; “Asteks kendisini artık sadece apron ve monşon üreticisi olarak konumlandırmanın ötesine geçti ve bir teknoloji şirketine dönüştü. Katıldığımız bütün fuarlarda teknoloji üreticisi kimliğimizin altını çiziyor ve geliştirdiğimiz çözümleri tanıtıyoruz. ITMA’da tanıttığımız entegre çalışabilen bu iki çözümümüz rektefiye dairelerinde çalışmayı hızlandırıp, kolaylaştırırken, manuel hataların önüne geçiyor ve çalışma konforunu artırıyor. Yüksek otomasyon kabiliyeti ve fonksiyonelliği ile 401-SF&M manşon rektefiye makinemiz pazara sunulduğu ilk günden bu yana büyük beğeni kazandı. Rektefiye sürecini kontinü ve otomatik hale getirmek için sonraki adımda geliştirdiğimiz yeni UV-305 manşon yüzeyi iyileştirme makinemiz işletmelere ciddi kapasite artışı sunuyor. Endüstri 4.0, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik taleplerinin rektefiye dairelerini etkilememesi mümkün değil, Asteks olarak tekstilcilere bu konuda öncü çözümler sunduğumuzu gösterdik.” Asteks küresel pazarın her noktasında ziyaretçileri standında ağırladı Fuar boyunca birçok farklı pazardan gelen tekstil üreticileriyle buluştuklarını söyleyen Sabri İlknur, mevcut pazarların yanı sıra hedef pazarlardan da ziyaretçileri ağırladıklarını aktardı. İlknur, Türkiye, Özbekistan, Pakistan ve Bangladeş başta olmak üzere, Çin, Vietnam, Romanya, Polonya, Bulgaristan, İtalya, Türkmenistan ve Güney Amerika ülkelerinden ziyaretçilerin kayda değer rakamlara ulaştığını belirtti. Tekstil üretiminin olduğu pazarlarda bir talep artışı görüldüğünü aktaran İlknur, ITMA 2023 fuarının sipariş ve satışlardaki etkisinin yıl sonu itibariyle daha net olarak görülebileceğini dile getirdi. Geniş bir ürün gamına sahip olduklarını hatırlatan İlknur, fuardaki görüşmelerde apron ve manşon çeşitleri ile rektefiye makinelerinin yanı sıra, manşon takma presleri, ölçüm cihazları, manşon UV cihazı, keçe temizleme makinesi gibi çözümlerin de sağladığı yatırım ve işletme avantajlarıyla ele alındığını paylaştı. Sürdürülebilirlik ve dijitalleşme tekstil endüstrisinde temel trendler Sürdürülebilirlik ve dijital dönüşümün ITMA 2023’ün ana temaları olduğunu ve birçok firmanın bu alandaki yeniliklerini sergilediğini söyleyen Sabri İlknur, Asteks olarak uzun zamandır bu alanda tekstilcilere katma değer yarattıklarını vurguladı. “İklim krizinin konuşulduğu ve çözüm arandığı günümüzde tekstil üretiminin çevresel ayak izi hiç olmadığı kadar öne çıkıyor” diyen İlknur, sözlerini şöyle tamamladı; “Geliştirilen yeni teknolojiler ham madde ve enerji tasarrufu sağlamanın yanı sıra verimli üretim ve geri dönüşüm süreçlerine odaklanıyor. Tekstil üretimindeki tedarik zincirinin her bir aşamasında artık yeni kriterler var. Asteks olarak eğirme alanında biz de geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz uzun ömürlü ve dayanıklı apron ve manşonlarla tekstilcilerin karbon ayak izini en aza indirmesine katkı sağlıyoruz. Ayrıca otomasyon yeteneği yüksek yeni teknolojilerimiz rektefiye işinde manuel hataları ortadan kaldırmanın yanı sıra, standart kaliteleri ve uzun ömürlü çalışmayı garanti ediyor. Yeni çözümlerimiz de dijitalleşme, Endüstri 4.0 ve elbette sürdürülebilirlik ekseninde geliştiriliyor ve pazarda takdir görüyor.” |