Yazılım ve uygulamalar için performans testi, test otomasyonu, uyumluluk testi, web servis ve API testi, UX/UI testi, manuel test ve kod analizi gibi uçtan uca çözümler sunan Virgosol, düzenlediği eğitimler ve etkinlikler ile de bilişim sektörüne değer katıyor. Sektörüne yenilikçi teknoloji çözümleri sunan Virgosol, Türkiye’nin önde gelen profesyonel danışmanlık ve denetim şirketlerinden Deloitte tarafından her yıl düzenlenen Technology Fast 50 programında büyük bir başarı elde etti. 2023 yılı itibariyle Virgosol, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketi arasında 6. sıraya yerleşti.Virgosol’un İnovasyon Tutkusu ve Hizmet Anlayışı Teknoloji Fast 50 ile Taçlandı
Virgosol bundan 4 yıl önce fark yaratan yazılım testi hizmetleri sunma hedefiyle Türk yazılım ve bilişim sektörüne adım atmıştı. Yakın geçmişte hizmetlerini ülke sınırlarının dışına taşımaya başlayan ve Almanya’da 2. Şubesini açmaya hazırlanan Virgosol; sektöre getirdiği yenilikçi yaklaşımı, teknolojiye olan güçlü tutkusu, uçtan uca çözüm mimarisi ve kaliteli hizmet anlayışı ile 4 yıl önce çıktığı kurumsal yolculuğunda başarı merdivenlerini tırmanmaya devam ediyor. Kuruluşundan bu yana müşteri odaklı çözümleri, inovatif projeleri ve sektördeki başarılı konumuyla dikkat çeken şirket, Technology Fast 50 Listesi’nde Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında 6. sıraya yerleşti. Virgosol’un “Fark Yaratmak” mottosu ile bilişim sektörü için geliştirdiği yazılım testi hizmetleri ve çalışma anlayışı Teknoloji Fast 50 listesi ile taçlandırıldı.
Deloitte’in dünya genelindeki etkisi ve sektördeki saygınlığı, Virgosol’un liderlik hedeflerine ulaşma konusundaki azmini desteklerken yazılım ve bilişim dünyasındaki farkını da bir kez daha kanıtladı. Teknoloji Fast 50 listesinde 6. sıraya ulaşmak Virgosol’un geçmişte elde ettiği başarılarının yanı sıra gelecekteki potansiyelinin de bir yansıması olarak kayıtlara geçti.
“Yepyeni Bir Başarıya Daha İmza Atmanın Gururunu Yaşıyoruz!”
Şirket için önemli bir kilometre taşı olan bu anlamlı başarıyla ilgili Virgosol Kurucu CEO’su Özgür Arzu Er “Deloitte Teknoloji Fast 50 listesinde 6. sırada yer alarak yepyeni bir başarıya imza atmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz! 4 yıl önce Türk yazılım ve bilişim sektöründe fark yaratmak hayaliyle çıktığımız bu yolculukta bugün Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinden biriyiz. Bu büyük başarıda emeği geçen tüm değerli çalışma arkadaşlarıma, birlikte değer yarattığımız ve bize inanan iş ortaklarımıza ve müşterilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Birlikte daha nice büyük başarıları kutlayacağız.” açıklamalarında bulundu.
“Bu Başarıyı Virgosol’un Temellerini Atarken Hedefledik!”
Technology Fast 50 listesine girmenin Virgosol’un henüz kuruluş aşamasındaki hedeflerinden biri olduğunu belirten Virgosol CTO’su Miraç Emektar konuyla ilgili “Deloitte tarafından belirlenen Technology Fast 50 listesinde 6. sırada yer aldığımızı öğrenmek bizi çok mutlu etti. 4 yıl önce değerli ortağım Arzu ile beraber çıktığımız bu yolculukta böyle güzel haberler almak, enerji depoladığımız keyifli molalar oluyor bizim için. Tüm iş ortaklarımızla, bugüne kadar yolu bizimle kesişmiş tüm takım arkadaşlarımızla, güvendiği bir partner olarak bizi seçen tüm müşterilerimizle birlikte en hızlı büyüyen şirketlerden biri olmayı başardık. Bu başarıda emeği olan herkese çok teşekkür ederiz.” açıklamalarında bulundu ve çalışmalarına aynı hızla devam edeceklerini açıkladı.
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) yıllık %58,40, aylık %2,28 arttı
YD-ÜFE (2010=100) 2023 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre %2,28, bir önceki yılın Aralık ayına göre %58,40, bir önceki yılın aynı ayına göre %58,40 ve on iki aylık ortalamalara göre %50,92 arttı.
İmalat yıllık %58,35 arttı
Sanayinin iki sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında %60,92, imalatta %58,35 artış olarak gerçekleşti.
Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara malında %51,29, dayanıklı tüketim malında %62,73, dayanıksız tüketim malında %63,44, enerjide %55,06, sermaye malında %66,37 artış olarak gerçekleşti.
İmalat aylık %2,28 arttı
Sanayinin iki sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında %2,64, imalatta %2,28 artış olarak gerçekleşti.
Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara malında %1,98 artış, dayanıklı tüketim malında %3,31 artış, dayanıksız tüketim malında %2,30 artış, enerjide %3,32 azalış, sermaye malında %4,04 artış olarak gerçekleşti.
Yıllık YD-ÜFE’ye göre 10 alt sektör daha düşük, 15 alt sektör daha yüksek değişim gösterdi
YD-ÜFE sektörlerinden kağıt ve kağıt ürünleri %40,87, ağaç ve mantar ürünleri (mobilya hariç) %43,50, basım ve kayıt hizmetleri %44,99 ile endekslerin en az arttığı alt sektörler oldu. Buna karşılık diğer mamul eşyalar %71,40, mobilya %71,29, b.y.s. makine ve ekipmanlar %70,74 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu.
Aylık YD-ÜFE’ye göre 11 alt sektör daha düşük, 14 alt sektör daha yüksek değişim gösterdi
YD-ÜFE sektörlerinden tütün ürünleri %10,09, kok ve rafine petrol ürünleri %3,32 ile endekslerin azalış gösterdiği alt sektörler oldu. Buna karşılık motorlu kara taşıtları, römork ve yarı römork %4,92, diğer mamul eşyalar %4,37, bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler %4,00 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu.
Tarım-GFE’de (2015=100), 2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %1,44, bir önceki yılın Aralık ayına göre %37,83, bir önceki yılın aynı ayına göre %38,82 ve on iki aylık ortalamalara göre %46,96 artış gerçekleşti.
Yıllık Tarım-GFE’ye göre 4 alt grup daha düşük, 7 alt grup daha yüksek değişim gösterdi
Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın düşük olduğu alt gruplar %8,44 ile gübre ve toprak geliştiriciler ve %25,03 ile hayvan yemi oldu. Yıllık artışın yüksek olduğu alt gruplar ise sırasıyla, %144,54 ile veteriner harcamaları ve %83,90 ile diğer mal ve hizmetler oldu.
Aylık Tarım-GFE’ye göre 2 alt grup daha düşük, 9 alt grup daha yüksek değişim gösterdi
Bir önceki aya göre azalış gösteren alt gruplar sırasıyla, %2,15 ile gübre ve toprak geliştiriciler ve %1,80 ile enerji ve yağlar oldu. Buna karşılık, aylık artışın yüksek olduğu alt gruplar ise sırasıyla, %10,84 ile veteriner harcamaları ve %3,70 ile makine bakım masrafları oldu.
“ACİL DURUM HABERLEŞMESİ İÇİN TÜRKSAT TARAFINDAN KURULAN UYDU ANTENİ SAYISI 3 BİN 272’E ULAŞTI”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) başta olmak üzere; Türk Kızılayı, Orman Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, TRT, Meteoroloji Genel Müdürlüğü gibi kurumlar, TÜRKSAT uydularına doğrudan bağlanma imkânına kavuştu. Bu kapsamda, TÜRKSAT tarafından kurulan uydu anteni sayısı 3 bin 272’e ulaştı.” dedi.
Bakan Uraloğlu yaptığı yazılı açıklamada, acil durum dönemlerinde koordinasyonu üstlenen acil durum müdahale ekiplerinin iletişim altyapısının, TÜRKSAT uydularına emanet edildiğini bildirdi.
AFAD, TÜRK KIZILAYI, JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI GİBİ KURUMLARIN İLETİŞİMİ DOĞRUDAN TÜRKSAT UYDULARINA BAĞLANDI
Uraloğlu, “Afet durumlarında kritik öneme sahip AFAD başta olmak üzere; Jandarma Genel Komutanlığı, Türk Kızılayı ve Orman Genel Müdürlüğü gibi kurumların iletişimi doğrudan TÜRKSAT uydularına bağlandı. Acil durumlarda iletişimde kesinti yaşanmasını önlemek için Sahil Güvenlik Komutanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, TRT gibi kurumlara da küçük çaplı uydu terminali (VSAT) anteni kurulumu yapıldı. TÜRKSAT tarafından kurulan uydu anteni sayısı, 3 bin 272’ye ulaştı.” ifadelerine yer verdi.
AFAD ARAÇLARINA UYDU TERMİNALİ KURULDU
Uraloğlu, ilgili kurumlarla TÜRKSAT arasında yapılan mutabakat ile acil durum müdahale ekipleri, araçları ve kurumları VSAT antenleri ile donatıldığını belirterek, “TÜRKSAT 5B başta olmak üzere, tüm TÜRKSAT uydularına bağlanan terminaller ile afet durumlarında iletişimin kesilmesinin önüne geçilmiş oldu. 100 Mbit’e kadar internet de VSAT antenleri ile kurumlara sağlanan imkânlar arasına girdi. AFAD afet yönetim merkezleri ve araçlarına VSAT anteni kurulumu yapıldı. Türk Kızılayı yardım araçlarının büyük bölümü de antenlerine kavuştu. Güvenlik görevlerinin yanı sıra acil durumlarda en fazla destek alınan Jandarma Genel Komutanlığı’mıza da uydu terminallerinin kurulumu gerçekleştik.” açıklamasında bulundu.
Türk moda endüstrisi ihracattaki kötü gidişe dur demek için Almanya yolcusu
Dünya ekonomisindeki resesyon, Türkiye’deki yüksek enflasyon ve düşük döviz kuru nedeniyle sancılı bir süreçten geçen, 2023 yılında ihracatta yüzde 9 kan kaybı yaşayan Türk moda endüstrisi, ihracattaki düşüşü durdurmak için 2024 yılında pazarlama atağını en güçlü pazarı Almanya’dan başlatıyor.
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 23-25 Ocak 2024 tarihlerinde Almanya’da gerçekleşecek Munich Fabric Start the Source Fuarı’na 10 firmayla milli katılım organizasyonu gerçekleştiriyor.
Almanya’nın konfeksiyon ithalatı yüzde 11,5 düştü
Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi Üyesi ve Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, Türkiye’nin konfeksiyon ihracatındaki düşüşle, Almanya’nın konfeksiyon ürünleri ithalatındaki düşüşün birbiriyle uyumlu olduğuna dikkati çekti. Sertbaş, “Almanya 2022 yılında 52 milyar dolarlık hazırgiyim ürünleri ithal etmişken, 2023 yılındaki ithalatı yüzde 11,5’lik daralmayla 46 milyar dolara indi. Bizim hedefimiz daralmaya rağmen Almanya pazarındaki konumumuzu korumak, Munich Fabric Start the Source Fuarı’nda bu amaçla 3 gün boyunca 2025 yılı ilkbahar-yaz koleksiyonlarımızı perakende zincirlerinin satın almacılarının beğenisine sunacağız” diye konuştu.
Türk hazırgiyim sektörünün 2023 yılındaki tüm olumsuz koşullara rağmen 19 milyar 253 milyon dolarlık ihracat performansıyla en çok ihracat yapan üçüncü sektör olduğu bilgisini paylaşan Sertbaş, dünya ekonomisindeki resesyonun geçmesi, savaşların sona ermesi, Türkiye’de yüksek enflasyonun kontrol altına alınması ve döviz kurlarının üzerindeki baskının kalkması halinde 2024 yılının ikinci yarısından umutlu olduklarını sözlerine ekledi.
Uğuz: “4 fuar, 1 alım heyeti planlıyoruz”
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi Başkanı Tala Uğuz, EHKİB’in ihracatındaki erimeyi durdurmak ve tekrar artışa geçirmek için 2024 yılında Almanya ve Fransa’da 4 fuara milli katılım organizasyonu yapacaklarını, İtalyan alıcılarla Türk ihracatçılarını da İzmir’de Alım Heyeti Organizasyonunda bir araya getireceklerini dile getirdi.
Türk moda endüstrisi olarak 2023 yılında Almanya’ya 3 milyar dolarlık ihracat yaptıkları bilgisini veren Uğuz, “Almanya’ya EHKİB’ten yaptığımız ihracat ise 300 milyon dolar oldu. Almanya hem Türkiye genelinde hem de Ege Bölgesi’nde en büyük ihraç pazarımız. Almanya’nın konfeksiyon ürünleri ithalatında üçüncü büyük tedarikçiyiz. Ekonomiler güçlendiğinde talep oluştuğunda ithalatçıların tercihi olabilmek için Almanya’da fuarda yerimizi alacağız” şeklinde konuştu.
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, pazarlama faaliyetlerine şubat ayında Fransa’da düzenlenecek olan PV Paris Fuarı’yla devam edecek. EHKİB, PV Paris Fuarı’nda 26 firma ile Türkiye Milli Katılım Organizasyonunu gerçekleştirecek.
Munich Fabric Start the Source Fuarı’na; “BETA KONF.TEKS. İHR.İTH.SAN.VE TİC. LTD. ŞTİ., DE TASARIM A. Ş., EVOTEKS TEKSTİL KONF.SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ., EKOLTEKS TEKSTİL KONF. SAN.T.C.A.Ş., İYA TEKSTİL SAN. VE TIC. LTD. ŞTİ., KREATEKS TEKSTİL A.Ş., MD TEKSTİL KONF.TUR.SAN. VE TİC.A. Ş., MEBA GİYİM SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ., SEYFELİ DIŞ TIC. LTD. STI., TAYRA TEKSTİL SAN. TİC. LTD. ŞTİ.” firmaları katılarak 2025 ilkbahar-yaz koleksiyonlarını tanıtacak.
Paris Moda Haftası’nda Timberland, hem podyumlarda hem de sokaklardaydı
Timberland’in İkonik Sarı Botu, Paris Moda Haftası kapsamındaki bir dizi özgün aktivasyon ve marka iş birlikleriyle küresel moda sahnesindeki güçlü konumunu bir adım öteye taşıdı. Orijinal Timberland® Bot geçtiğimiz 50 yıl boyunca, dünyanın dört bir yanındaki kültürler ve topluluklar tarafından benimsenerek yaşamların vazgeçilmez bir parçası oldu. Timberland’in kendine özgü enerjisi ve kültürü bu hafta dünya modasının kalbinin attığı Paris Moda Haftası’ndaydı. Farklı yaşam tarzları ve moda arasındaki bağı kutlamak için Timberland, Paris Moda Haftası boyunca Paris kültürünün içine gerçek anlamda entegre oldu. Moda haftasının boy gösterdiği sokaklarda enerjisini görünür kılmak için kendi imzası olan buğday renginde, büyük reklam panoları, posterler, mağaza vitrinleri ve gece projeksiyonları aracılığıyla Aşkın Şehri Paris’e övgülerini sundu. Je T’aime kalıbını “JE T’IMBS” olarak uyarladığı mesajıyla Timberland, “Timbs” teriminin ilk ortaya çıktığı New York sokaklarını da Paris’e taşıdı. Timberland, ilk kez Paris Moda Haftası boyunca lüksü, sokak stilini ve outdoor stili yansıtan iş birliklerini hayata geçirdi. 16 Ocak’ta Louis Vuitton ikonik Timberland botları kendi yaratıcı gözüyle yeniden yorumladığı iş birliği duyurdu. 17 Ocak’ta, Wales Bonner sadece podyumda karşımıza çıkan özel, gümüş süslemeli Timberland Premium 6 inch botları tanıttı. Paris Moda Haftası kapsamında Timberland, Paris’in kendine özgü estetiğini yansıtan popüler kahve mekânı Recto Verso’ya, ince Amerikan dokunuşları ekleyerek mekânı dönüştürdü. İki gün boyunca ziyaretçiler, Timberland’in marka kültürüne doğru bir yolculuğa çıkmanın yanı sıra özel kahve fincanları eşliğinde ücretsiz Recto Verso lezzetlerini de tattılar. Paris’in canlı gece hayatını da sahiplenmek adına Timberland, 18 Ocak’ta gece yarısı başlayan ve merakla beklenen PDPOOL after-party’ye sponsor oldu. Stéphane Ashpool, ASAP Nast, Kim Turnball ve Ciesay’in de aralarında bulunduğu isimler geceye ikonik Sarı Timberland Botlarıyla katıldılar. “50’nci yılımızın hemen ardından, yeni yılın ilk aylarında, ikonik sarı botlarımızın arkasındaki momentumu devam ettirmek için daha heyecan verici bir yol düşünemiyorum” diye konuşan Timberland’in Pazarlama Direktörü Maisie Willoughby: “Paris Moda Haftası’nın enerjisi sadece podyumlarla sınırlı kalmıyor, sokaklarda taşıyor ve bu anlamda da rakipsiz. Paris’i, modayı ve Timberland yolculuğunun bir parçası olan kültürleri ve toplulukları kutlayan bu ortamın bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz. Je T’imbs!” Orijinal Timberland® Botun dünya çapında benimsenmesi hem marka hem de moda endüstrisi üzerinde kalıcı bir etki yarattı. 80’lerde ikonik botun temsil ettiği rahat Amerikan tarzı, Milano’da yaygınken, 90’larda İngiltere’nin rave kültürünün ve Tokyo’nun moda dünyasında yaratıcılık ve yeniliği temsil eden Harajuku bölgesinin vazgeçilmezi haline geldi. Timberland’i popüler kültürde ve sokak stilinde cesur bir duruşun simgesi haline getiren ise hiç kuşkusuz bugünlere kadar devam eden ve en güçlü bağı olan hip-hop kültürüyle olmuştur.