Magazin-Yaşam

“Cesur Yüzüm” projesiyle kanser mücadelesine destek

Kanser hastalarının ve hasta yakınlarının cesaretli duruşundan ilham alarak, kanserle mücadelede doğru bilgilendirmenin önemine dikkat çekmek isteyen Türk Tıbbi Onkoloji Derneği ve AstraZeneca Türkiye, birlikte imza attıkları “Cesur Yüzüm” projesini hayata geçirdi. İki kurum bu kampanyayla herkesi “kansere karşı cesur yüzlerini göstermeye” çağırdı.
Dünyada her yıl 239.000 kadın yumurtalık kanserine yakalanırken, 152.000’i bu sebeple yaşamını yitiriyor[i] . Yumurtalık kanseri, Türkiye’de 100.000 kadından yaklaşık 7’sinde görülse de en ölümcül jinekolojik kanser olarak öne çıkıyor[ii]. Türk Tıbbi Onkoloji Derneği tarafından, AstraZeneca Türkiye’nin desteğiyle hayata geçirilen “Cesur Yüzüm” kampanyasının ilk adımı 8 Mayıs Dünya Yumurtalık Kanseri Günü’nde atılarak, “kanser yolculuğunda kararlılıkla hasta ve hasta yakınlarının yanında duruyoruz, kansere cesur yüzümüzü gösteriyoruz” mesajı verildi.
Kanserin teşhis edildiği andan itibaren başlayan süreci, hastalar ve yakınlarının hekim yönlendirmesiyle umutlarını kaybetmeden, kararlılık ve cesaretle sürdürmeleri gerekiyor. Bu bilinci tüm topluma aşılamak ve kanserle mücadele edenlere destek olmak amacıyla yola çıkan Türk Tıbbi Onkoloji Derneği, AstraZeneca Türkiye’nin desteğiyle kanser hastalarının cesaretlerinden aldığı ilhamla bir farkındalık kampanyası başlattı. 8 Mayıs Dünya Yumurtalık Kanseri Günü’nde başlayan kampanya kapsamında sosyal medya kullanıcıları, yüzlerine sürecekleri cesur yüzüm boyalarıyla kanser mücadelesinde cesaret temalı ve #cesuryüzüm hashtag’li paylaşımlar yapmaya, bu paylaşımlarında kanserden bahsetmeye ve kendi hikayelerini anlatmaya davet edildi. Böylece kanser hastalarına ve hasta yakınlarına “cesaret ve kararlılıkla yanınızdayız” mesajı verilmesi hedeflendi. Hastalar ve hasta yakınlarına ayrıca, bu mücadelede kendilerine yardımcı olacak doğru ve detaylı bilgiyi hekimlerinden alabilecekleri hatırlatılarak, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği tarafından hazırlanmış içeriklere kanser.org adresinden ulaşabilecekleri vurgulandı. Ayrıca 10-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen “Tasarım Tomtom Sokak’ta” etkinliğinde açılan bir stant ile projenin duyurusu gerçekleştirildi. Standı ziyaret eden kişiler yüzlerine cesur yüzüm boyası sürüp, sosyal medya hesaplarından paylaşarak farkındalığın artırılmasına katkıda bulundular. Ayrıca proje kapsamında, Moda Tasarımcısı Bahar Korçan, konuk konuşmacı olarak AstraZeneca Türkiye ofisini ziyaret etti.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.