Anadolu Üniversiteler Birliği Fuarları AGÜ’de Başlıyor
Üniversite Tanıtım Fuarlarının bu yıl ilki 6 Mayıs’ta Kayseri’de Abdullah Gül Üniversitesi’nde yapılacak.
Anadolu Üniversiteler Birliği’nin (AÜB) düzenlediği Üniversite Tanıtım Fuarlarının bu yıl ilki, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Sümer Kampüsü’nde yapılacak. Lise öğrencileri, 6 Mayıs Pazartesi günü düzenlenecek fuarda üniversite yaşamı, bölümler ve kariyer olanakları hakkında detaylı bilgiler edinebilecek.
AGÜ Sergi Salonunda gerçekleştirilecek fuar, 09.00’da yapılacak açılış töreni ile başlayıp, tüm gün devam edecek. Fuarda, lise öğrencileri, katılımcı üniversitelerin stantlarını ziyaret ederek üniversiteler, bölümler ve meslekler ve üniversitelerin sağladığı olanakları hakkında detaylı bilgiler edinebilecek.
Fuarda ayrıca, öğrencilere gelecek planlamaları konusunda rehberlik etme fırsatı da sunulacak.
AGÜ Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz bu fuarın, gençlerimizin geleceklerini planlama sürecinde önemli bir rol oynayacağını belirterek, “Fuarda öğrenciler bölümleri meslekler, üniversite tercihleri ile ilgili açılacak stantlarda akademisyenlerden detaylı bilgileri edinebilecek. Fuarda, Anadolu Üniversiteler Birliği üyesi üniversiteleri tanıma fırsatı da bulacak.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Yılmaz, tüm lise öğrencilerini, aileleriyle birlikte fuara katılmaya davet etti.
Kapadokya Üniversitesi Kabin Hizmetleri Ön Mülakatları Başlıyor!
Kapadokya Üniversitesi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından verilen yetki ve önde gelen havayolu şirketlerinin iş birliği ile eğitim veren Kabin Hizmetleri Bölümü için ön mülakatlar başlıyor.
Kapadokya Üniversitesinin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından verilen yetkiyle ve önde gelen havayolu şirketlerinin iş birliği ile eğitim veren kabin hizmetleri bölümünde okumak isteyen öğrenci adayları için ön mülakatlar başlamıştır.
Havayolu şirketleri tarafından işe alımlarda aranan uçuşa uygunluk şartlarını öğrenmek ve “Mesleki Eğilim Bursu”ndan yararlanmak isteyen adayların ön mülakatlara katılması beklenmektedir.
Fiziki ve mesleki uygunluk değerlendirmelerinin yapılacağı üç aşamadan oluşan ve ortalama 15 dakika sürecek olan ön mülakatlara katılım ücretsizdir.
Kontenjanlar sınırlı olduğu için katılmak isteyen adayların 0530 386 35 06 ve (0384) 353 50 09 numaralı telefonları arayarak önceden randevu almaları gerekmektedir.
Bu yıl 10 ilde yapılacak ön mülakatlara ilişkin takvim aşağıdaki gibidir. Randevu alırken belirtmek kaydıyla her aday kendisine en uygun olan ildeki mülakata katılabilir.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yerleşkesi ve Kapadokya Yerleşkesi olmak üzere iki ayrı kampüste eğitim veren Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.
Mülakat tarihleri ve iller hakkında detaylı bilgi için; https://kapadokya.edu.tr/haberler/kabin-hizmetleri-on-mulakatlarimiz-basliyor-2024
Kapadokya Üniversitesi Kurumsal Akreditasyon Belgesi Aldı
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Kapadokya Üniversitesi, Kurumsal Akreditasyon Belgesi aldı.
Kapadokya Üniversitesi, 2015 yılından beri kalite güvence çalışmaları ile köklü bir kalite geçmişine sahiptir. 2016 yılında YÖKAK tarafından başlatılan kurumsal dış değerlendirme sürecine katılan ilk 20 kurumdan biri olmuştur. Kapadokya Üniversitesi, YÖKAK tarafından 2020 yılında yapılan izleme süreci ile ikinci aşamayı da tamamlamış oldu.
YÖKAK tarafından 10-13 Aralık 2023 tarihleri arasında Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) kapsamında liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme ile toplumsal katkı ana ölçütler olmak üzere toplam 14 alt ölçüt üzerinden değerlendirme yapılmış ve Kapadokya Üniversitesi akreditasyon belgesi almaya hak kazanmıştır.
YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı düzenlendi
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı”nda Kapadokya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Öztürk “Kurumsal Akreditasyon Belgesini” Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’tan aldı.
Kurumsal Akreditasyon Programı nedir?
Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü kapsamında değerlendirilmesini sağlayan bir dış değerlendirme yöntemidir. KAP Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından oluşturulan değerlendirme takımları tarafından Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Ölçütleri ile Kurumsal Dış Değerlendirme ve Akreditasyon Kılavuzu kapsamında yürütülmektedir.
TFAYY XXIII: “Sinema ve Ötesi”
XXIII. Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı, 09-10-11 Mayıs’ta Kadir Has Üniversitesi’nde!
Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler (TFAYY) Konferansı’nın 23.’sü 09-11 Mayıs 2024 tarihlerinde “Sinema ve Ötesi” temasıyla düzenleniyor. Bu yıl da Kadir Has Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün ev sahipliği yapacağı konferans, post-sinema kavramı etrafında; yeni teknolojiler ve yeni formlar, sinematik dilin dönüşümü, genişleyen/genişletilmiş sinema, post-sinema seyircisi, oyun, interaktif belgeseller ve çevrimiçi dünyalar başlıkları altında, sinemanın yeni teknolojilerle ve farklı sanat formlarıyla çetrefilli ilişkisine ışık tutan günümüzün çok tartışmalı konularını içeriyor. Programın içerisinde yer alacak video-denemeler de, bu kendini yeniden tanımlayan sinemasal anlatıya daha yakından bakmamıza imkan tanıyacak. Etkileşimli deneyimlerden sanal gerçekliğe kadar birçok teknolojik değişimin ekseninde ele alınacak sinema ve ötesi, yedi akademik oturumda hem Türkçe hem İngilizce dillerinde tartışılacak.
Üç gün boyunca sürecek konferansın iki ana konuşmacısı, post-sinema üzerine yaptıkları çalışmalarla isimlerini duyurmuş; New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Marina Hassapopoulou ve Yönetmen Deniz Tortum. Bunun yanı sıra, konferansın ikinci gününde, bu yılın temasını da belirlemiş olan KHAS Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melis Behlil tarafından yürütülen “Positioning the Spectator in Cinematic Virtual Reality” başlıklı projesine dair bir oturum da düzenlenecek. Bu çalışma, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 121K238 Numaralı proje ile desteklenmiştir. Projeye verdiği destekten ötürü TÜBİTAK’a teşekkürlerimizi sunarız.
TFAYY XXIII Program Kurulu:
● Elif Akçalı (Kadir Has Üniversitesi)
● Melis Behlil (Kadir Has Üniversitesi)
● Reşat Fuat Çam (Kadir Has Üniversitesi)
● İpek Çelik Rappas (Koç Üniversitesi)
● Ahmet Gürata (İzmir Ekonomi Üniversitesi)
● Ersan Ocak (TED Üniversitesi)
● Ece Vitrinel (Galatasaray Üniversitesi)
TFAYY XXIII Düzenleme Komitesi:
● Melis Behlil
● Doğu Su Dönmez
● Ülkünur Keskin
● Neşe Öztemir Hazan
● M. Esen Tan
● Melis Terlemez