Türkiye Genç Fikirler Birliği Platformu Genel Başkanı,Kişisel Gelişim ve Psikoloji Yazarı Mert Can Aslantaş, gençlerin ekonomik anlamda zor durumda olduğunu belirterek, açıklamasında;
“Pandeminin getirdiği zorlukları hep birlikte yaşasakta eğitim öğretim grubundaki gençler teknolojik yetersizlikler sebebiyle iki kat daha zorlu bir eğitim süreci yaşadı.
Her türlü zorluğun üstesinden gelmeyi başaran milletimiz bununda üstesinden gelmekten kaçmadı. Uzaktan eğitimde teknolojik yetersizlikten zorluk yaşayan gençlik, yüz yüze eğitimde ise kaynak kitaplarını almakta güçlük çekiyor. Devletimizin bu konuda vermiş olduğu ders kitapları yetersiz kalırken, kağıtta ve mürekkepte yükselen maaliyet ne yazık ki yayınevlerini; yayınevleri nezdinde de bir gençliği etkiliyor. Eğitim anayasal hukuki bir hak olsa da, ekonomi ne yazık ki hukukun önüne geçiyor. Arkadaşları ile bir sinemaya gidip filmini seyredemeyen gençlik, bir kafede arkadaşları ile günün kritiğini de yapamıyor. Öğretmenin, mimarın, mühendisin bir markette kasiyer olarak çalıştığı, avukatın adliye koridorlarında gülünç ücretlere koşturduğu, doktorun yurtdışı hayaliyle yandığı, gençlerin ise hayretle olanları seyrettiği bir dönemdeyiz. Günler gelip geçerken umutsuzluklar nezdinde kaybolan gençliğimize elbette yine devletimizin umut kapısı olacağına inanıyoruz. Her zorluğun aşıldığı gibi bu zorlu günlerinde aşılacağı aşikardır.” dedi.