Asker adaylarına çanta ve Türkçe tabela protokolü
ASKER ADAYLARINA TALAS’TAN ÇANTA HEDİYESİ
Talas Belediyesi tarafından bir süre önce başlatılan asker çantası uygulaması devam ediyor. Uygulama kapsamında vatani görevlerini yerine getirmek üzere askere gidecek Talaslı gençlere asker çantası hediye ediliyor.
İlçe sınırları içerisinde ikamet eden Mehmetçiklerin, kışlada ihtiyaç duyabilecekleri temel askeri malzemelerin yer aldığı çantada başta Türk Bayrağı olmak üzere tıraş takımı çantası, tıraş köpüğü, tırnak makası, askılı boyun cüzdanı, iğne-iplik dikiş seti, sırt çantası, asker iç çamaşır takımı, çamaşır yıkama filesi, kirli çamaşır torbası, temiz çamaşır torbası, çorap ve ayakkabı boyası bulunuyor.
Vatani görevini yerine getirmek için askere giden gençlere hayırlı tezkereler dileyerek sözlerine başlayan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Bir süre önce asker çantası uygulamasını başlatmıştık ve bunu devam ettiriyoruz. Mehmetçiğimiz bizim göz bebeğimizdir, bundan dolayı da şanlı ordumuzun bir mensubu olmak için birliklerine teslim olacak evlatlarımızın da yanında oluyoruz. Allah devlete zeval vermesin. Devletimiz her türlü eksikliklerini karşılıyor elbette ama askerimiz için ne yapsak azdır.” dedi.
BAŞVURULAR SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE
Sevk (sülüs) belgesi ile Talas Belediyesi Hayır Çarşısına Başvuruda bulunan Talaslı asker adayları, çantalarını teslim alabilecek. Asker çantası uygulamasından ilk başladığı Mayıs 2021 tarihinden bu yana 200 kişi yararlandı.
MELİKGAZİ BELEDİYESİ VE TBB, TÜRKÇE TABELA İÇİN PROTOKOL İMZALAYACAK
Melikgazi Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) arasında Belediyeler için İlan ve Reklam Materyallerinin Kent Estetiğini Geliştirecek Şekilde Düzenlenmesi ve Tabelalarda Türkçe’nin Güzel Kullanımı Yarışması Projelerinin gerçekleşmesi için protokol imzalanacak.
Yarışmayı kazanan belediye olarak TBB’den ödül aldıklarını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Cumhuriyet Mahallesi Kazancılar Caddesi ve Kumaşçılar Geçidi Sokak’ta projeyi uygulanacağız. Kazancılar Çarşısı içerisindeki 200 metrelik yol üzerindeki 106 adet dükkânın tabelalarının ve 1600 metrekarelik alandaki üst örtü ve zemin kaplama malzemelerinin yenilenmesi yapılacak. Alanda dil bütünlüğü olmayan tabela karmaşasının ve görüntü kirliliğinin giderilerek daha nezih bir alan oluşturmayı, tabelalarda Türkçe’nin güzel kullanılmasının sağlanması, çevre dükkân tabelalarının dönüşümü için örnek ve sürdürülebilir bir etki oluşturmak hedefindeyiz. Türkçe’nin yerinde doğru, kurallara uygun, açık, anlaşılır ve güzel bir şekilde kullanılmasını sağlamak istiyoruz. ‘Belediyeler İçin İlan ve Reklam Materyallerinin Kent Estetiğini Geliştirecek Şekilde Düzenlenmesi ve Tabelalarda Türkçe’nin Güzel Kullanımı Yarışması’nda Türkiye Belediyeler Birliği’nden 500 bin TL ödül kazanmıştık. Şimdi protokol imzalayacağız. Melikgazi’mizi daha da güzelleştirmek ve turizm potansiyelini artırmak adına yapacağımız çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.” dedi.