Kayserili işadamları, sanayiciler, firma ve yetkilileri Suriye’nin yeniden imarı için Gaziantep’de Suriyeli işadamları ile buluştu

Kayseri MÜSİAD,4 Şubat 2025 günü Suriye’nin  sanayi ve ticaret altyapısının yeniden imarı için Gaziantep’de düzenlenen TÜRKİYE-SURİYE İKTİSADİ İŞBİRLİĞİ ZİRVESİ programına üye firma ve işadamları   ile birlikte katıldı.

İşbirliği zirvesinden şehrimiz adına en iyi faydanın sağlanabilmesi için şube başkanımız Sayın Ferhat AKMERMER Kayseri Ticaret Odası başkanı Sayın Ömer GÜLSOY Kayseri Sanayi Odası meclis başkanı Sayın Abidin ÖZKAYA ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi başkanı Sayın Mehmet YALÇIN ve beraberlerindeki heyetler ile işbirliği zirvesinde başarılı B2B toplantıları gerçekleştirdiler.

Zirve sonrasında açıklamalarda bulunan AKMERMER Kayseri’nin sanayi ve ticari potansiyellerini en üst seviyeye getirebilmek için gerek küresel, gerekse ulusal alanlarda gerçekleştirilebilecek potansiyel her türlü ticari faaliyet için şehrin tüm ekonomi paydaşlarının “ortaklaşa rekabet” kavramına odaklanması gerektiğini belirtti.

Müsiad Kayseri Şube başkanı Ferhat AKMERMER zirve sonrası şunları söyledi.

Biz MÜSİAD Kayseri olarak, Kayseri’nin gerek sivil toplum kurumları gerekse kanunla kurulmuş oda ve borsaları olsun   Suriye’nin yeniden yapılanmasında şehrimizin tüm sanayici,tüccar ve diğer işadamlarının  gerekli payı almaları hususunda, zirve sonrasında da ortaklaşa rekabet kavramına dair koordinasyon toplantılarına  devam etmelerinin  çok önemli olduğunu düşüyoruz.

Bu konuda zirveye katılan şehrimizin sanayi,ticaret ve organize sanayi bölgelerinin çok değerli başkanlarına zirve sonrasında hemen başlatacağımız ve ilki  MÜSİAD ev sahipliğinde olacak rutin  koordinasyon toplantıları ile şehrimiz adına çok faydalı sonuçlar çıkartabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Kayseri OSB Heyeti, düzenlenen Türkiye-Suriye İktisadi İşbirliği Zirvesi’ne Katıldı

 

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, Yönetim Kurulu Üyeleri Zafer Baktır ve Nuri Çetinçağlar, Suriye’nin sanayi ve ticaret altyapısının yeniden imarı için T.C. Ticaret Bakanlığı, MÜSİAD ve İBF iş birliği ile Gaziantep’te düzenlenen Türkiye-Suriye İktisadi İşbirliği Zirvesi programına katıldı.

MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Sn. Ferhat Akmermer, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Sn. Ömer Gülsoy, Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Sn. Abidin Özkaya ve MÜSİAD yetkililerinin de yer aldığı zirve programı kapsamında Kayseri OSB yönetimi, firma ziyaretleri yaparak B2B toplantılarında görüşmelerde de bulundu.

Katıldıkları zirveye ilişkin değerlendirmede bulunan ve Suriye’de yaşanan yönetim değişikliği sonrasında bu ülkenin öneminin daha da arttığına işaret eden Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, “Türkiye-Suriye İktisadi İşbirliği Zirvesi’nin hazırlanmasında emeği geçen herkese özellikle teşekkür etmek istiyorum. Düzenlenen zirve gerçekten büyük bir başarı ile gerçekleştirildi. Özellikle Kayseri’nin sanayi ve ticaret yatırımları bakımından Suriye’de büyük bir atılım içinde olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Başkan Yalçın, “Kayseri’nin 2024 yılı ihracat rakamı 3 milyar 750 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamı daha yukarılara taşımak için yeni pazarlara ihtiyaç duyduğumuz bir gerçektir. Yeni yönetimi ile Suriye, Kayseri’nin ilk hedefleri arasında olmalıdır. Bu bakımdan ilerleyen günlerde iki ülke arasında karşılıklı heyet ziyaretleri ile sanayi yatırımları, inşaat sektörü yatırımları ve ticaretin geliştirilmesi için adımlar atmalıyız” diye konuştu.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

İSTİKBAL, ULUSLARARASI İSTANBUL MOBİLYA FUARI NA DAMGA VURACAK!

Türkiyenin lider mobilya markası İstikbal, 21 25 Ocak 2025 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi nde …