BAŞKAN YALÇIN’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ GÖSTEREN PERSONELE TAKDİR
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, parkta çalışırken bulduğu yüklü parayı polise teslim eden belediye personeli Yüksel Soylu’yu makamında ağırladı.
Başkan Yalçın, hafta sonu Mevlana Mahallesindeki görev alanı olan Şehit Polis Memuru Yaşar Şimşek Park’ında çalıştığı esnada karlar üzerinde yüklü miktarda Türk Lirası bulan park ve bahçeler müdürlüğünde görevli Yüksel Soylu ile bir araya geldi.
Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet Kılıç’ın da yer aldığı ziyarette Başkan Yalçın, Soylu’ya gösterdiği örnek davranışından ötürü teşekkür etti.
“SOYADIN GİBİ SOYLUSUN”
Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Başkan Yalçın, olayın meydana gelişini anlatan Soylu’yu takdir ederek, “Soyadın gibi kendin de soylusun. Gösterdiğin bu örnek davranışın için tebrik ve takdir ederek gözlerinden öpüyorum. Bizleri onurlandırdın. Ailene selamlarımızı ilet.” dedi.
“İNŞALLAH SAHİBİNE ULAŞIR”
Parkın görevlisi Yüksel Soylu da çalışırken karlar üzerinde bulduğu yüklü miktar parayı polisi arayarak Talas İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim ettiğini söyledi. Soylu, “İnşallah para sahibine ulaşır” diye konuştu.
BAŞKAN YALÇIN’DAN HEDİYELER
Görüşmenin sonunda Başkan Yalçın, Soylu’ya çeşitli hediyeler verirken çocuklarına da oyuncak gönderdi.
Yahyalı’da Kar Şenliği Coşkusu
Yahyalı Belediyesi tarafından düzenlenen Yahyalı Aladağlar Suna Yaylası 2.Kar Şenliği, binlerce vatandaşın katılımıyla büyük bir coşkuyla Aladağlar Suna Yaylası’nda gerçekleşti. Kışın beyaz örtüsü altında eğlence dolu anların yaşandığı şenlikte, her yaştan insan için birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi.
Şenlik Alanında Eğlence Doruktaydı
Şenlik, sabah saatlerinde Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ün açılış konuşmasıyla başladı. Başkan, etkinliğin kış turizmine katkı sağlamasının yanı sıra, vatandaşların bir araya gelerek keyifli vakit geçirmesi için önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Açılışın ardından, şenlik alanında birbirinden eğlenceli etkinlikler başladı.
Kızak yarışları, kar üstünde voleybol turnuvaları, kardan adam yapma yarışması,muay thai gösterisi,halat çekme gibi birçok aktiviteye katılan vatandaşlar, doyasıya eğlendi. Özellikle çocukların kızak turları, minik katılımcılardan büyük ilgi gördü.
Lezzet Şöleni: Sıcak İkramlar
Soğuk havada içleri ısıtmak için şenlik alanında belediye tarafından ücretsiz sucuk ekmek,ekmek arası kıyma,çay ve ayran ikramı yapıldı. Ayrıca şenlik kapsamında kurulan standlarda yiyecekler ve çocuklar için oyuncaklar satışa sunuldu. Katılımcılar, hem eğlenceli anlar yaşadı hem de ücretsiz yemek yeme fırsatı buldu.
Başkan’dan Şenliğe Rekor Katılım İçin Teşekkür
Festivalin sonunda konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, “Hemşehrilerimizi kış mevsiminin keyfini çıkarmaya davet etmek ve ilçemize canlılık kazandırmak için bu festivali düzenledik.Belediyecilik yol yapmak,imar yapmak değildir.Bu gibi etkinliklerle vatandaşlarımızı bir araya getirerek keyif dolu anları yaşatmaktır.İnsanlarımızın bu etkinliklere ihtiyacı var.Şenliğimize yaklaşık 2 bin kişi katıldı.Bir o kadar insanımızda maalesef kilometrelerce oluşan araç trafiğinden dolayı geri dönmek zorunda kaldı.Ben tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.Amacımız vatandaşlarımızın kış aylarını keyifle geçirmesi ve birlik ve beraberliğimizin pekişmesidir.” dedi.
Bu Güzel Etkinlik Her Yıl Yapılmalı
Şenliğe katılan vatandaşlar, Yahyalı Aladağlar yaylaların tanıtıldığı bu etkinliklerin her kış sezonunda yapılması gerektiği söylediler.
Karı kendileri için eğlenceye dönüştürüldüklerini ifade eden vatandaşlar şöyle konuştular:
“Karı eğlenceye dönüştürebilmek için bugün bu şenliğe katıldık. Memleketimiz adına yapılan çok güzel bir etkinlik. Ailemiz, eşimiz, dostumuz ile geldik. Aladağlar zaten görülmesi gereken bir yer. Etkinlik ve organizasyon çok iyi. Herkes gayet eğlendi. Çok güzel bir ortam hazırlanmış.Yahyalı Belediyesine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.
BAŞKAN PALANCIOĞLU MELİKGAZİ’Yİ AKIL KÜPLERİ İLE DONATIYOR
Kütüphaneciliğe farklı bir bakış açısı getiren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, ilçeye kazandırdığı yeni nesil, modern ve çok sevilen Akıl Küpü Kütüphanelerinin sayısını artırmaya devam ediyor.
Gençlerin ihtiyaçları doğrultusunda yeni projeler geliştiren Melikgazi Belediyesi, Aydınlıkevler Mahallesi’ne yeni bir Akıl Küpü Kütüphanesi daha yapacak.
Kütüphaneleri ile Anılan Bir İlçe Olmak…
Öğrencilerin kariyer yaşamlarına eğitim projeleri ile destek olduklarını söyleyen Başkan Palancıoğlu, “Gençlerimiz, ders çalışmak, kitap okumak, dolu dolu vakit geçirmek için kütüphanelere büyük değer veriyor. Melikgazi Belediyesi olarak kütüphanelerimizden öğrencilerimizin en güzel şekilde faydalanmaları için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. İlçemizde 15 adet Akıl Küpü Kütüphanemiz var. Yeni kütüphane projelerimizle bu sayımız giderek de artıyor. Eğitim, kültür ve sanat kısacası çocuklarımızın geleceğine yön veren her türlü proje bizim için çok kıymetli. Bu kapsamda da bugüne kadar pek çok yatırımı ilçemize kazandırdık. Önemli fırsatlar sunan kütüphanelerimiz çok sevildi ve yoğun ilgi görüyor. Bu gayretimizi her geçen yıl bir üst seviyeye taşıyoruz. Bu kapsamda Aydınlıkevler Mahallemize yeni bir kütüphane daha kazandırıyoruz. 2 katlı olarak tasarladığımız kütüphanemizde zemin katta kafeterya ve grup çalışma odaları, üst katta açık çalışma alanları bulunacak. Gençlerimizin her zaman yanındayız ve destekçisiyiz. Onların eğitimlerini en iyi şekilde sürdürebilmeleri ve kendilerini en iyi şekilde geliştirebilmeleri için yapmış olduğumuz okullar, kütüphaneler, sosyal ortamlar, teknoloji atölyelerimizle onların yanlarında olacağız. Kütüphaneleri ile anılan bir ilçe olmak için çalışmaya devam edeceğiz. Yeni kütüphanemizin şimdiden hayırlı olmasını dilerim.” dedi.
TALAS BELEDİYESPOR BAŞARIYA DOYMUYOR
2024 yılını başarılarla dolu geçiren Talas Belediyespor yeni yılda da hız kesmeden başarılı sonuçlar almaya devam ediyor.
2025 yılına U-14 ve U-16 takımlarının kazandığı Kayseri Şampiyonluğu ile başlayan Talas Belediyespor, bu kez de Süper U-18 liginde zirveye çıktı.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın kurmuş olduğu Sporcu Fabrikasının bir yansıması olarak alt yaş kategorilerinde ardı ardına başarılar elde eden Talas Belediyespor, 2024 yılında Kayseri şampiyonluklarının yanında U-14’te Türkiye Şampiyonu olmuştu.
Amaçlarının sporcu yetiştirmek olduğuna dikkat çeken Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “5 yıl önce kurduğumuz Sporcu Fabrikası güzel sonuçlar vermeye devam ediyor. Basketbol, tekvando, karate ve masa tenisinde sporcular yetiştiriyoruz. Bununla birlikte futbolda önemli başarılara imza atıyoruz. Geçen yıl tüm alt yaş kategorilerinde bizim takımlarımız il birincisi olmuştu. Hatta U-14 takımımız büyük bir başarıya imza atarak Türkiye Şampiyonluğuna ulaşmıştı. Bu yıla da hızlı başladık. Ocak ayı içerisinde U-14 ve U-16 takımlarımız şampiyon olarak Kayseri’yi temsil etme hakkını elde etmişti. Şimdi de Süper U-18 takımımız aynı başarıya imza attı. Gururluyuz. Tüm çocuklarımızın gözlerinden ve gönüllerinden öpüyorum. Bu başarıda katkısı olan tüm teknik heyetimizi de tebrik ediyorum. Ayrıca bize güvenen ve sürekli destek olan ailelerimize teşekkür ediyorum” dedi.
BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN 2025 YILINA YÖNELİK GÜÇLÜ BİR VİZYON
Kocasinan Belediyesi, Kocasinan’ı ve Kayseri’yi geleceğe taşıyacak, şehre yakışır çalışmalar için bir ay süren yoğun toplantıların ardından 2025 yılına yönelik hazırlıklarını tamamladı. Hava koşullarının elverişli hale gelmesiyle birlikte yatırımların hayata geçirilmeye başlanacağını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Şehrimizin geleceği için büyük bir değişim ve dönüşüm sürecini başlatıyoruz. Vatandaşlarımıza dokunan projelerle şehrimize yakışır hizmetler sunmaya devam edeceğiz” dedi.
Kocasinan Belediyesi toplantı salonunda başkan yardımcıları ve ilgili müdürlerle bir araya gelen Başkan Çolakbayrakdar, mahallelerdeki vatandaşların beklentilerini, taleplerini ve muhtarlar aracılığıyla iletilen istekleri göz önünde bulundurarak, Kocasinan’da büyük bir değişim ve dönüşüm sürecini başlatacaklarını söyledi.
Başkan Çolakbayrakdar, projelerin hayata geçirilmesiyle Kocasinan ve Kayseri’nin geleceğe daha güçlü bir şekilde taşınacağının altını çizerek, şunları kaydetti: “Yaklaşık bir aydır Kocasinan bölgesindeki yapılması gereken işlerle ilgili olarak birimlerimizle toplantılar gerçekleştiriyoruz ve artık bu toplantıların sonuna gelmiş bulunuyoruz. Gerçekleştirilen bu toplantılar sonucunda aldığımız kararlarla, Allah nasip ederse, önümüzdeki günlerde hava şartlarının da uygun hale gelmesiyle birlikte, 2025 yılındaki yatırımlarımızı ve yatırım programlarımızı hayata geçirmeye başlayacağız. Özellikle mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın bizden beklentilerini, taleplerini, Çözüm Merkezi’nden gelen istekleri ve muhtarlarımız aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz toplantılarda dile getirilen talepleri göz önünde bulundurarak, Kocasinan’daki büyük resmi değişim ve dönüşüm sürecini başlatacağız. Artık bu toplantıların sonucunda alacağımız kararlarla sahada fiilen uygulamalara başlanacak bir döneme giriyoruz. Vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak, onlara dokunacak hizmetleri yeniden hayata geçireceğiz. İnşallah, kazasız belasız ve sağlıklı bir şekilde Kocasinan’ı ve Kayseri’yi geleceğe taşımayı, şehrimizin ihtiyaçlarını karşılayacak projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Bu projeler, gerek yolların ve bulvarların açılması, gerek çevre düzenlemeleri, gerekse parkların yapılması gibi çeşitli mahallelerdeki ihtiyaçları tek tek tamamlayarak hayata geçirilecek. Elbette ki bu çalışmalar, Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Kentsel Tasarım, Kentsel Dönüşüm ve Kırsal Hizmetler gibi müdürlüklerimizin gerçekleştireceği temel işlerdir. Bu alanlarda en iyi hizmeti sunma gayreti içerisindeyiz. Ancak bunun yanı sıra, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak amacıyla sosyal ve kültürel hizmetlerimizi de planladık. Amacımız, vatandaşlarımızın yaşadıkları mahallelerde daha nitelikli bir yaşam sürmelerini sağlamaktır”.
2025 yılının sağlık ve huzur içinde geçmesini ve şehre yaraşır hizmetlerle dolmasını temenni ettiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Halka hizmeti Hakka hizmet” anlayışıyla vatandaşlara hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek sözlerini noktaladı.
KOCASİNAN, DÖNÜŞÜMLE YUNUSEMRE ’YE DE SOSYAL TESİS KAZANDIRIYOR
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Yunusemre Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımı son aşamaya gelen sosyal tesisin inşaatını inceledi. Yunusemre bölgesinde 2015 yılından beri ‘İğne oyası oyar’ gibi kentsel dönüşüm çalışmalarını hızla yerine getirdiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “İlk günden beri ne söz verdiysek, hepsini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Değer kattığımız Kocasinan’ımızın her köşesinde ihtiyaçları karşılamak için kararlılıkla ilerliyoruz” dedi.
Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bölgeye kazandırılacak olan tesiste çalışmalarını kontrol eden Başkan Çolakbayrakdar, çalışanlarla sohbet edip, kolaylıklar diledi. Kocasinan Belediyesi olarak kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini ve dönüşümle birlikte sosyal dönüşümü de aynı anda gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, “Yunusemre Kentsel Dönüşüm Projesi içerisindeyiz. Proje kapsamında bölgeye sosyal tesis kazandırıyoruz ve inşaatının son aşamasındayız. En kısa zamanda tesisi tamamlayarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak. Yunusemre Kentsel Dönüşümü, özellikle bu bölgedeki gecekonduların ve imarsız yapılaşmaların sonlandırılması, şehrin yeniden imarlı bir kimliğe kavuşması, bölgedeki imar hareketinin hızlanmasıyla birlikte önemli bir aşamaya geldi. Şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde, hak sahiplerinin haklarını teslim ettik. Bundan sonra ise sosyal tesisle birlikte bölgenin sosyal hayatını renklendireceğiz. Yollarıyla, parklarıyla, çevre düzenlemesiyle ve en önemlisi ilk günkü sözlerimizi yerine getirmenin mutluluğu içindeyiz. Şükürler olsun ki ne demişsek, bugün geldiğimiz noktada verdiğimiz sözlerin hepsini teker teker yerine getirdik. İnşallah bundan sonrasında, bu bölgedeki çalışmalarımızı olduğu gibi, Kocasinan’ımızın her bir bölgesinde ihtiyaç olan her şeyi yerine getirmenin kararlılığıyla emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Türkiye’ye örnek ve model kentsel dönüşüm gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini “Biz, şehrimizi ve vatandaşlarımızı çok seviyoruz. Bu şehre sevdalı ve bu milleti seven ekip ruhuyla çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyerek noktaladı.
MELİKGAZİ ZABITASI RAMAZAN ÖNCESİ SIKI DENETİM YAPIYOR
Melikgazi Belediyesi Zabıta ekipleri, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde vatandaşların daha sağlıklı ve standartlara uygun gıda tüketmelerini sağlamak için denetimlerini sıklaştırarak ilçede bulunan büyük marketler, pazar yerleri ve pastane, fırın gibi iş yerlerini denetledi.
Halk sağlığını koruyacak ve fırsatçılara izin vermeyeceğiz…
Denetim çalışmalarının düzenli aralıklarla tekrarlanacağını ve tüm işletmelerin gereken özeni göstermesinin kamu sağlığı açısından önemli olduğunu vurgulayan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Vatandaşlarımızın sağlıklı bir Ramazan Ayı geçirmesi için Melikgazi Belediyesi Zabıta ekiplerimiz olarak gıda ve hijyen denetimi gerçekleştirdiler. Denetimlerimiz özellikle Ramazan ayı gibi yoğun dönemlerde toplum sağlığı ve gıda güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Yıl boyunca sürdürdüğümüz denetimlerimizi Ramazan ayı öncesinde sıklaştırdık, ramazan boyunca da sürdüreceğiz. Denetimler kapsamında, işletmelerdeki hijyen koşulları, ürünlerin fiyatlarının fahiş olup olmadığı, ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığı, son kullanma tarihleri ve fiyatlandırmalar detaylı şekilde incelendi. Fahiş fiyat uygulamaları, eksik gramaj ve raf-kasa fiyat farklılıklarına karşı titiz bir çalışma yürütüldü. Esnaflarımız, gerekli hususlara gereken önemi vermeye devam etmeliler. Halk sağlığını koruyacak ve fırsatçılara asla izin vermeyeceğiz.” dedi.
Yangın Güvenliği Kapsamında Fırın ve Lokantaların Bacaları da Denetlendi
Denetimlerde ayrıca fırın ve lokantaların baca yeterlilik belgeleri kontrol edilerek, baca raporları, yağlı kanal, baca temizleme ve denetim yönetmeliğine istinaden denetimi de yapıldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığınca uygunluk belgesi verilen firmalar tarafından baca temizliği ve bakımının yapılmasının zorunlu olduğu da hatırlatıldı.
Özellikle uyulması gereken genel hijyen kurallarını esnaflara titizlikle anlatan Zabıta ekipleri, denetimlerin aralıksız bir şekilde gerçekleşeceğini de belirterek, vatandaşların karşılaştıkları olumsuz durumları belediyeye bildirmeleri çağrısında bulundular.
EVLENMEK İSTEYEN ÇİFTLER MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NİN YENİLENEN NİKAH SALONUNDA MUTLULUĞA İLK ADIMLARINI ATIYORLAR
Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Evlendirme Memurluğu çalışanları ile bir araya gelerek çalışmaların değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirdi.
Evliliğin, kişinin hayatında aldığı en önemli karar olduğunu belirten Başkan Palancıoğlu, yenilenen nikah salonunu inceleyerek evlenmek için Melikgazi Belediyesi’ne başvuruda bulunan vatandaşlarla bir araya gelip mutluluklar diledi.
Ülkenin geleceği için güçlü ve mutlu evliliklerin yapılması, sağlam aile temellerinin atılmasının önemine değinen Başkan Palancıoğlu, yaptığı açıklamasında şunları dile getirdi:
“Melikgazi Belediyesi nikah salonumuzu yenileyerek daha güzel hale getirdik. Nikah dairesindeki memur arkadaşlarımızla sabah çayı içerek yapacağımız çalışmaları değerlendirip onlara teşekkür etmek için gelmiştim. Tevafuk nikah tarihi almak için Viyana’dan gelen çiftimiz ve Suriye’de görev yapan Uzman Çavuşumuzla denk geldik. Hayattaki en önemli karar nikah kararı. Dolayısıyla bütün evlenmek isteyenlere tavsiyemiz evleneceği kişiyi doğru seçmeleri. Bu ülkenin geleceğe iyi hazırlanması için en önemli karar, evliliklerin uzun ömürlü olması. Cenab-ı Allah herkese anlaşabileceği, bir ömür boyu mutlu yaşayabileceği kişilerle evlenmeyi ve hayırlı evlat sahibi olmalarını nasip etsin; çünkü bu ülkenin geleceği buna bağlı. Arkadaşlarımızı şimdiden tebrik ediyorum. Allah hayırlı, mübarek etsin diyorum. Cenab-ı Allah en kısa zamanda bekarlara evlenmeyi nasip etsin.”
“Melikgazi Belediyemiz Bir Tek Uzayda Nikah Kıymıyor!”
Ailenin toplumun en önemli yapı taşı olduğunu belirten Başkan Palancıoğlu, evliliğe ilk adım atmak isteyen; ancak nikah salonlarına gelemeyen vatandaşlara Melikgazi Belediyesi tarafından birçok kolaylığın sağlandığını belirterek, “Dünya evine girmek isteyen; ancak nikah salonlarımıza gelme imkanı olmayan vatandaşlarımıza biz gidiyoruz. Düğün salonlarının yanı sıra evlerde, hastanelerde, cezaevlerinde, ihtiyaç duyulan her yerde memurlarımız nikah kıyıyorlar. Melikgazi Belediyemiz bir tek uzayda nikah kıymıyor, diye şakalaşıyoruz. Allah tüm çiftlerimize hayırlı evlilikler nasip eylesin. Melikgazi Belediyesi olarak vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmayı görev ediniyoruz.” dedi.
“Melikgazi Belediyemiz 2024 yılında tam 3 bin 800 çiftin nikahını kıydı.”
Melikgazi Belediyesi Evlendirme Memurluğu tarafından 2024 yılı içerisinde toplam 3 bin 800 nikah kıyıldığını belirten Başkan Palancıoğlu sözlerine şöyle devam etti:
“ Toplumun temelini aile oluşturur. Güçlü, huzurlu toplumlar temelinde güçlü ve huzurlu aileleri barındırırlar. 2024 yılı içerisinde nikahları kıyılan toplam 3 bin 800 çiftimiz dünya evine girdi. Birçok nikahı bizzat kendim kıyarak çiftlerimizin bu mutlu anlarına tanıklık ettim. Bir ailenin kurulmasına şahitlik etmek, çiftlerin mutluluklarına ortak olmak bizim için de mutluluk verici bir durum. Başvuru yoğunluğu nedeniyle Evlendirme Memurluğumuz sıkı bir mesai ile çalışıyor. Çiftlerimiz evlenme isteğiyle belediyemize başvuruyor. Nikah akitlerinin yapılmasını isteyen çiftler, kimlik ve 5’er adet fotoğraf ile Evlendirme Memurluğuna gelerek gerekli evrakların tamamlanması için yönlendirip, beyanları ve imzaları alındıktan sonra uygun bir tarih için nikah randevusu alabiliyorlar. Dünya evine giren bütün çiftlerimizi tebrik ediyorum.”
KOCASİNAN’IN GURURU MİLLİ SPORCUSU, DÜNYA SIRALAMASINDA 45. SIRAYA YÜKSELDİ
Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Milli Sporcuları Kenan Eren Kahraman ve Ayten Ceren Kahraman, Nevşehir’de düzenlenen WTT Youth Contender turnuvasında büyük bir başarıya imza attı. Kenan Eren Kahraman, U15 kategorisinde şampiyon olurken, Karışık Çiftler kategorisinde partneri Nil Başaran ile ikinci oldu. Bu sonuçla birlikte, Kenan Kahraman Dünya sıralamasında U15 Erkekler kategorisinde 45. sıraya yükseldi. Ayrıca, Kocasinan sporcusu Ayten Ceren Kahraman da U15 kategorisinde üçüncülük elde etti.
Kocasinan gururu masa tenisi sporcularını ve hocalarını tebrik eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Sporcularımız, yine yılı şampiyonluklarla taçlandırılmaya başladı. Milli gururlarımız, bizleri bir kez daha gururlandırdı” dedi.
Kenan Eren Kahraman ile Ayten Ceren Kahraman’ı tebrik eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Öncelikle Milli sporcularımızı tebrik ediyor, kutluyorum. Hem Kayseri’mizin hem Ülkemizin büyür bir gurur Kaynağı olan Kenan Eren Kahraman ile Ayten Ceren Kahraman ve onlarla birlikte bu işe emek veren kulübümüzün ve Milli Takımın Antrenörü Halil Adak, Kemal Balım’ ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Spor yatırımlarımız, başarılarla taçlanıyor. Sportif alanda birçok branşta başarı üstüne başarı elde ediyoruz. Sporcularımız, ay yıldızlı formayı layıkıyla taşıyıp, İstiklal Marşımızı Uluslararası camiada okutturarak, her defasında bizim gururumuz oluyorlar. Bilindiği üzere kulübümüz sayesinde Kayseri, masa tenisinde Türkiye sıralamasında en başarılı il unvanını taşıyor. Şehrimizi ve ülkemizi en güzel şekilde temsil ediyorlar. Bu vesileyle gerek Kocasinan Belediyesi olarak gerek ise şahsım olarak her zaman sporcularımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.
Başkan Çolakbayrakdar, başarıların devam etmesi için tüm sporculara her zaman desteklerini artırarak sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
BAŞKAN ÖZDOĞAN: “ESNAFIMIZIN GÜCÜ, HACILAR’IN GÜCÜDÜR”
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçe genelindeki esnafları ziyaret ederek talep ve önerilerini dinledi. Esnafla samimi sohbetler gerçekleştiren Başkan Özdoğan, “Hacılar’ımızın gelişiminde esnaflarımızın emeği büyük. Onların daha iyi şartlarda hizmet vermesi için yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Ziyaretleri sırasında Hacılar ekonomisinin can damarı olan esnafların görüş ve önerilerini dinleyen Başkan Özdoğan, belediye olarak esnaf dostu projeler geliştirmeye devam edeceklerini belirtti. İlçedeki ticari faaliyetlerin her geçen gün arttığını ve Hacılar’ın ekonomik anlamda büyüdüğünü vurgulayan Başkan Özdoğan, “Esnafımızın güçlü olması, ilçemizin güçlü olması demektir. Birlikte üretecek, birlikte büyüyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Esnaf ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Başkan Özdoğan’a ilgi ve destekleri için teşekkür etti. Başkan Özdoğan, esnaf ziyaretlerine devam edeceklerini ve her fırsatta Hacılar sakinleriyle bir araya gelerek hizmetleri daha ileriye taşımak için çalışacaklarını söyledi.