TÜRKİYE KART YIL SONUNA KADAR KAYSERİ DAHİL 18 İLDE FAALİYETE GEÇECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kartın pilot iller olan Konya, Kayseri, Gümüşhane, Yozgat ve İstanbul Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro hattında uygulanmaya alınmasından itibaren 47 bin 265 kullanıcı tarafından 118 bin 273 kez kullanıldığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, “2024 yılının sonuna kadar Türkiye Kart sistemini toplamda 18 ilde hizmete almayı hedefliyoruz.” Dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kart Projesi’nde gelinen son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, projenin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda PTT tarafından yürütüldüğünü belirterek, “Türkiye’nin 81 ilindeki toplu taşıma kartlarını tek bir kartta toplayacak olan Türkiye Kart Projemiz ile her şehirde farklı kart karmaşışına son vererek Edirne’den Kars’a Türkiye’nin dört bir yanında tek bir toplu taşıma kartı geçerli olacak.” dedi.

Türkiye Kart Yıl Sonuna Kadar 18 İlde Geçerli Olacak

Türkiye Kart Projesini 81 ile yayma noktasında belediyeler ile işbirliğinin önemli olduğunu ifade eden Uraloğlu, Türkiye Kartı’ı pilot iller olan Konya, Kayseri, Gümüşhane, Yozgat ve İstanbul’da Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro hattında kullanıma açtıklarını söyledi. 2024 yılının sonuna kadar sisteme dahil olan il sayısını 18’e çıkartmayı hedeflediklerini belirten Bakan Uraloğlu, “Yıl sonuna kadar İstanbul’da Marmaray, Ankara’da Başkentray, İzmir’de İzban başta olmak üzere, Rize, Kocaeli, Aksaray, Tokat, Karabük, Uşak, Kahramanmaraş, Nevşehir, Kilis, Çorum ve Gaziantep’te kullanıma açmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

5 Pilot İlde 47 Bin 265 Türkiye Kart Satıldı, 118 Bin 273 Seyahat Yapıldı

Türkiye Kart uygulamasına faaliyette olan 5 ilde vatandaşların oldukça yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Hizmete aldığımız 5 pilot ilde kısa sürede 47 bin 265 kişiye Türkiye Kart satışı gerçekleşti. Türkiye Kart ile toplamda 118 bin 273 seyahat gerçekleştirildi.” şeklinde konuştu.

Türkiye Kart PTT İş Yerlerinde

Türkiye Kart almak isteyen vatandaşların PTT iş yerlerinden satın alabileceğini ifade eden Bakan Uraloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vatandaşımıza ulaşımda kolaylık sağlayacak bu projemizi cüzi bir rakamla hizmete sunuyoruz. PTT işyerlerinden Türkiye Kart almak isteyen vatandaşlarımız Şemasız Türkiye Kart için 40 TL, Debit ve Prepaid Türkiye Kartlar için ise 60 TL gibi sembolik bir rakam ödeyecek” dedi. Engelli, şehit yakını, gazi, 65 yaş üstü gibi imtiyazlı gruplara verilecek imtiyazlı kartlara ilişkin de çalışmaların devam ettiğini kaydeden Bakan Uraloğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile görüşmeleri sürdürdüklerini söyledi.

TÜRKİYE KART, KAYSERİ’DE KULLANIMA AÇILDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, entegrasyon çalışmalarının birinci fazı tamamlanan Türkiye Kart’ın Kayseri toplu ulaşımında kullanıma açıldığını duyurdu.

Kayseri, PTT A.Ş. koordinasyonunda yürütülen Türkiye Kart Projesi’nin hayata geçtiği ilk şehirlerden birisi oldu.

Türkiye Kart’ın toplu ulaşım araçlarında yeni alternatif bir ödeme aracı olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nun da belirttiği üzere, Kayseri’nin Türkiye’deki ilk 5 pilot ilden biri olması da Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerin her zaman bir paydaşı olmaya çalışarak yeniliklere ve geliştirmelere açık olduğunun ayrı bir göstergesidir” dedi.

Başkan Büyükkılıç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Proje süresince Kayseri Ulaşım A.Ş. ve PTT A.Ş. arasında güzel bir iş birliği sağlanmış olup projenin hayata geçmesinde verdikleri destek için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na, PTT A.Ş. Genel Müdürü Dr. Hakan Gülten’e ve kıymetli ekiplerine teşekkür ederiz” diye konuştu.

Vizyon projenin detayları hakkında bilgiler veren Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Canbulut da “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda ve PTT A.Ş. tarafından yürütülen Türkiye Kart Projesi için 07.04.2023 tarihinde PTT A.Ş. ve Kayseri Ulaşım A.Ş. arasında imzalanan sözleşme ile çalışmalara başlanmıştı. Bu süreçte Kayseri Ulaşım A.Ş., PTT A.Ş. ve entegratör firma olan E-Kent Geçiş Sistemleri ve Biletleme Teknolojileri A.Ş. teknik ekiplerinin geliştirme, entegrasyon, geçiş ve mutabakat işlemlerinin test ortamlarındaki çalışmaları tamamlanmış olup, Türkiye Kart Projesi’nin birinci fazı olan tam ve indirimli öğrenci kartların Kayseri toplu ulaşımında kullanımına başlanmıştır” şeklinde konuştu.

Canbulut, tam ve indirimli öğrenci kartlarının şu an geçerli olduğunu, projenin ikinci faz çalışmalarının devam ettiğini, kısa zamanda diğer kart çeşitlerinin de kullanımının sağlanması için projenin tüm taraflarının çaba gösterdiğine vurgu yaptı. Canbulut, “Tam kullanıcılar için Türkiye Kartlar PTT şubelerinden tedarik edilebilmekte olup, indirimli öğrenci Türkiye Kartlar için www.turkiyekart.gov.tr internet adresinden başvuruda bulunarak temin edilebilmektedir. Türkiye Kart ile ilgili detaylı bilgi ve açıklamalar www.turkiyekart.gov.tr internet adresinde yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

Türkiye Kartların toplu ulaşımda geçerli güzel bir alternatif ödeme metodu olduğunu ifade eden Canbulut, Kayseri de mevcutta kullanılmakta olan Kart38 Ulaşım Kartlarının kullanımının devam edeceğine vurgu yaptı. Canbulut, bazı basın kuruluşlarının paylaştığı şekilde, mevcut kartların iptali ya da kullanımının son bulacağına yönelik bilgilerin asılsız olup gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Türkiye Kart projesinin şehrin ve toplu taşıma kullanıcıları için hayırlı olmasını dileyen Canbulut, şehrimize katma değer katacak her türlü yenilik için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

“YENİ POLİTİKA VE PROJELERLE YATIRIM FAALİYETLERİMİZİ DAHA DA ARTTIRACAĞIZ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN AYDINLIK YARINLARINI İNŞA ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada, “Cumhuriyetimizin 101. yılı sevincini TUSAŞ’a yapılan alçak terör eyleminin açtığı yaralar nedeniyle buruk bir şekilde idrak ediyoruz. Aziz milletimiz bu tür saldırılara asla boyun eğmeyecektir.  Daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz. Daha az zamanda, daha büyük işler başaracağız.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle yazılı açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu, “Cumhuriyetimizin 101. yılı sevincini Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde savunma sanayimizin gurur kaynağı kuruluşlarından biri olan TUSAŞ’a yapılan alçak terör eyleminin açtığı yaralar nedeniyle buruk bir şekilde idrak ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Aziz Milletimiz Asla Boyun Eğmeyecektir”

Bakan Uraloğlu, yürekleri yakan terör eyleminin ardından her zaman olduğu gibi devletin ve milletin tek yürek olduğunu vurgulayarak, “Ülkemizin en ihtiyaç duyduğu zamanda eşi benzeri olmayan birlik ve dayanışma ruhunu daha da güçlendirdik. Buradan dost-düşman tüm dünyaya bir kez daha hatırlatalım ki aziz milletimiz bu tür saldırılara asla boyun eğmeyecektir. Aksine daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz. Daha az zamanda, daha büyük işler başaracağız.” açıklamasında bulundu.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Aydınlık Yarınlarını İnşa Etmeye Devam Edeceğiz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak yeni ulaşım ve altyapı projelerine hız kesmeden devam ettiklerini belirten Uraloğlu, bu süreçte çevre hassasiyeti, daha az karbon emisyonu, akıllı ulaşım sistemlerinin yaygınlaşması ve hızlı, güvenli, ekonomik ulaşım öncelikleriyle çalıştıklarını kaydetti. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizin bütünsel kalkınmasına ve refahına katkı sağlayacak yeni politika ve projelerle yatırım faaliyetlerimizi daha da arttıracağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yarınlarını inşa etmeye devam edeceğiz.” dedi.

İstiklal Mücadelesinin tüm kahramanlarını şükranla anan Bakan Uraloğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 101. kuruluş yıldönümünü ve tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

19 Eylül Gaziler günü ve mesajlar

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, KAHRAMAN GAZİLER İLE BİR ARAYA GELDİ, ŞEHİTLİKLERİ ZİYARET ETTİ Kayseri Valisi Gökmen Çiçek …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107