29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, mesajlar, etkinlikler

ÇANAKKALE MÜZESİ CUMHURİYET BAYRAMI’NDA AÇIK

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından ilçeye kazandırılan ve açıldığı günden bu yana ziyaretçi akınına uğrayan “Çanakkale’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Müzesi” 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açık olacak.

9 Ocak’ta açılan ve aradan geçen 9 ayda 100 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan “Çanakkale’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Müzesi” Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşamak isteyenler için salı gününe hazırlandı.

Başkan Yalçın’ın, özellikle gençlere Çanakkale ruhunu aşılamak amacıyla hayata geçirdiği müze, 9 aylık gibi kısa bir sürede ziyaretçi akınına uğradı.

Kiçiköy Mahallesi Gölbaşı Meydanında bulunan tarihi Osmanlı Kültür Sokağı girişindeki eski bir taş konağın içerisine oluşturulan müze, her yaştan ve her kesimden yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Özellikle 18 Mart Çanakkale Şehitleri ile 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi önemli günlerde yoğun ilgi gören müze, bu kez de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na hazırlandı. Son olarak milli ve manevi duyguların zirve yaptığı 30 Ağustos’ta ziyaretçi sayısı bir günde 3 bin 580 kişi oldu. Müzeyi gezenler sergilenen eserleri çok beğendiklerini ve heyecanlandıklarını belirterek o günlere gittiklerini söyledi.

6 BİN 500 ORİJİNAL ESER

Toplam 5 bölümün yer aldığı ve adeta ziyaretçileri Çanakkale Savaşı’nın içine çeken bina içerisinde 2 kütüphane, 2 sergi salonu ve 1 seminer salonu bulunuyor. Müzede Çanakkale Savaşı başta olmak üzere Millî Mücadele ve Cumhuriyetin ilk yıllarına dair 6 bin parça özel eserler de yer alıyor.

Ayrıca 5 bin 400 kitabın bulunduğu sergi ücretsiz şekilde gezilebiliyor.

BAŞKAN ÖZDOĞAN, ORTASEKİ ORMANLARI’NDA CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ’NDE

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Hacılar Belediyesi ve Hacılar Kaymakamlığı tarafından organize edilen Cumhuriyet Yürüyüşü etkinliğinde doğa harikası Ortaseki Ormanları’nda sporcularla bir araya geldi. Burada yapılan etkinlikte sporcularla birlikte yürüyüş yapan Başkan Özdoğan’a, Hacılar Kaymakamı Burak Dertlioğlu, Gençlik spor İlçe Müdürlüğü daire amirleri, kurum müdürleri, HADAK, ERVA Spor Okulu ve diğer spor kulüplerinin sporcuları ile aileler eşlik etti.

Doğaseverlerin gözde alanlarından biri olan Ortaseki Ormanları’nda her geçen gün bir yeni etkinlik yapılarak doğaseverler ve turizm severler tarafından bölge ilgi çekmeye devam ediyor.  Hacılar Belediyesi ve Hacılar Kaymakamlığı olarak düzenlenen ve Başkan Bilal Özdoğan’ın katılımı ile yapılan ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ etkinliğine çok sayıda sporcu ve aile katıldı. Başkan Özdoğan, bölgenin dört mevsim sunduğu eşsiz güzelliklere vurgu yaparak, “Ortaseki, sonbahar ve yaz aylarında farklı bir doğa deneyimi sunan özel bir alan. Hacılar Belediyesi olarak bu doğal güzelliği tanıtmak ve daha geniş kitlelerle paylaşmak için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz” dedi.

Cumhuriyet’in 101. yıl dönümünde yaklaşık 200 sporcunun katılımıyla gerçekleşen yürüyüşle ilgili konuşan Başkan Özdoğan, “Bugün Ortaseki Ormanları’nda Cumhuriyetimizin yıl dönümünü kutlamak amacıyla Hacılar Belediyesi, HADAK, ERVA Spor Okulları ve diğer spor kulüplerimizle birlikte anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirdik. Organizasyona destek veren kaymakamlığımıza, spor kulüplerimize ve belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Sağlık ve sıhhat için bu gibi alanlarda yürüyüş yapmayı tavsiye ediyorum. Cumhuriyetimizi daha da güçlendirmek için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet coşkusunun doğayla buluştuğu bu etkinlikte, Başkan Özdoğan ve sporcular, Ortaseki Ormanları’nın güzelliklerini keşfederek keyifli bir spor faaliyeti gerçekleştirdi.

BAŞKAN ÖZDOĞAN: “CUMHURİYET’İMİZİN 101. YILINI GURURLA KUTLUYORUZ”

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Cumhuriyet’in 101. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyet’in kazandırdığı değerlere ve Türkiye’nin güçlü geleceğine vurgu yaptı. Başkan Özdoğan, Cumhuriyet’in milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en büyük simgesi olduğunu belirterek, bu büyük emaneti gelecek nesillere aktarma sorumluluğuna dikkat çekti.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Cumhuriyet’in 101. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin ilanı, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük yolunda gösterdiği büyük kahramanlığın simgesi; çağdaş, güçlü ve demokratik bir Türkiye için atılan en önemli adımdır. 29 Ekim 1923’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde kurulan Cumhuriyet, ülkemizi her alanda ileriye taşımış, tüm vatandaşlarımızın ortak mirası ve en değerli emanetimiz olmuştur.”

Başkan Özdoğan, millet olarak tarih boyunca vatanımızı korumak için sayısız mücadele verildiğini vurgulayarak, “Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Milli Mücadele’den bugüne, milletimiz tüm imkansızlıklara rağmen en güçlü ordulara karşı vatanımızı savunduk. Bugün de aynı azimle, ülkemize yönelik kirli oyunları boşa çıkaracak, hain emellere asla fırsat vermeyeceğiz. Etrafımızın ateş çemberine döndürülmek istendiği bugünlerde bize düşen, birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmektir. Çocuklarımızın bilinçli, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Aziz şehitlerimizin uğruna can verdikleri değerleri yaşatacak ve ülkemize karşı oynanan oyunları ferasetle boşa çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Bu vesileyle, huzur içinde yaşadığımız vatanımızı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle andığını belirten Başkan Özdoğan, “Ankara’daki menfur terör saldırısında şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimize ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum” dedi.

Cumhuriyet’in 101. yılını coşkuyla kutladıklarını belirten Başkan Özdoğan, Cumhuriyet Bayramı’nın ülkemize mutluluk, huzur ve başarı getirmesini temenni ederek, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tüm vatandaşlarımızın en içten duygularımla kutluyorum” şeklinde konuştu.

CUMHURIYET’IN SİMGESİ, ASRIN PROJESİ MARMARAY 11 YAŞINDA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhuriyet’in 101. yıldönümünde 11. yaşını kutlayan Marmaray’ın açıldığı günden itibaren 1 milyar 205 milyon kişiye hizmet verdiğini bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Marmaray günde ortalama 650 bin yolcuya hizmet veriyor. 2013 yılında yaklaşık 9 milyon olan yolcu sayısı 2024 yılının ilk 10 ayında 208 milyona ulaştı.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Marmaray’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim 2013 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vatandaşın hizmetine sunulduğunu hatırlatarak, “Cumhuriyetimizin 101. yılını kutladığımız bu anlamlı günde Marmaray’ın da 11. yılını kutlamanın büyük gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Marmaray 1 Milyar 205 Milyon Yolcuya Hizmet Verdi

Türkiye’nin 164 yıllık rüyası Marmaray’ın Ağustos 2004’te vurulan ilk kazma ile hayata geçtiğini hatırlatan Bakan Uraloğlu, “Açıldığı günden itibaren 1 milyar 205 milyon yolcuya hizmet veren hattımız ile vatandaşlarımız Sirkeci ve Üsküdar arasını 4 dakika gibi kısa bir sürede hava koşullarından etkilenmeden geçebiliyor. Gurur projelerimizden Marmaray muadillerine göre 60,46 metre derinliği ile dünyanın en derin batırma tüp tüneli ile iki kıtayı birbirine bağlıyor.” açıklamasında bulundu.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Mevlid Kandili ve mesajlar…

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ŞABAN ÇOPUROĞLU’NUN MESAJI Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107