Yeni Baro Başkanı ve Yönetimi, Toplu Taşımadaki İlk RES Projesi, ERÜ Evim Kampüs Festivali, MHP’ye “Hayırlı Olsun” Ziyareti, Selçuklu Eserleri Sergisi,

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, YENİ BARO BAŞKANI VE YÖNETİMİNİ AĞIRLADI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen seçimlerin ardından Kayseri Baro Başkanı olarak seçilen Av. Murat Tolga Özsoy ve heyetini makamında kabul etti.

Başkan Büyükkılıç, başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Baro Başkanı Av. Murat Tolga Özsoy ve yönetiminin nazik ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Büyükkılıç, Av. Özsoy ve yönetim kurulu üyelerine yeni görevlerinde başarılar dileyerek Kayseri Barosu’na bağlı tüm avukatlara selam ve sevgilerini iletti.

Kayseri Baro Başkanı Av. Murat Tolga Özsoy ise sıcak ve samimi sohbetlerinden dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkürlerini sunarak, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Ziyaret sonunda, günün anısına hatıra fotoğrafı da çektirildi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN CUMHUR İTTİFAKI ORTAĞI MHP’YE “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Kocasinan ve Talas belediye başkanları ile birlikte Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanlığı, Melikgazi ve Kocasinan ilçe başkanlıklarına ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ve beraberindeki heyet, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı olarak atanan Enes Ertuğrul Kalın’ı, Melikgazi İlçe Başkanı Murat Titizbaş’ı ve Kocasinan İlçe Başkanı Behsat Önder’i ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

Başkan Büyükkılıç’a MHP ziyaretinde AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ile partililer de eşlik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, birlik ve beraberlik içerisinde dayanışmanın en güzel örneğini sergilemeye devam edeceklerini söyleyerek, “Misafirperverlikleri için Başkanlarımıza ve yönetimlerine teşekkür eder, yeni görevlerinde başarılar dilerim” dedi.

“Her Zaman Büyüğümüz, Ağabeyimiz”

AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, MHP’nin Kayseri İl Teşkilatı yeni yönetimini tebrik ederek, “Kayseri’nin yine Türkiye’ye örnek yüzünü beraber sergileyelim inşallah. Zor zamanlardayız ama birlikteliğimiz bu zor zamanları her zaman aşar. Yönetim tanıtım toplantısında gerçekten güzel bir toplantı tertip edilmiş, tebrik ediyorum. Memduh Başkanımın da mesajını okuttunuz, kendisi şehir dışındaydı ama Allah razı olsun her zaman büyüğümüz, ağabeyimiz. Sıkıştığımızda her daim yanımızda olan, Kayseri için çok kıymetli” dedi.

MHP Kayseri İl Başkanı Enes Ertuğrul Kalın da Cumhur İttifakı birlik ve beraberliğine vurgu yaparak, “Cumhur İttifakı’nın bir ve beraber hareket etmesi çok önemli. Kayseri’mizi bu noktada çok kıymetli görüyorum. Hem parti tabanımızın teşkilatla olan uyumu, hem sizlerin teşkilatınızda olan uyumlarınız gerçekten Türkiye’ye örnek gösterilecek seviyede. Üç teşkilatımız da değişti, dolayısıyla teşkilata bir heyecan da geldi” ifadelerini kullandı.

GENÇ DOSTU BÜYÜKŞEHİR’DEN, ERÜ EVİM KAMPÜS FESTİVALİ’NDE ÖĞRENCİLERE YÖNELİK HİZMET TANITIMI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Alo 153 İletişim Merkezi ve Beyaz Masa Birimi, Erciyes Üniversitesi Evim Kampüs Festivali’nde stant açarak hem genç dostu Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere yönelik hizmetleri hem de üniversiteye yeni başlayan öğrencilere kent hakkında bilgiler verdi.

Öğrenci dostu hizmetleriyle gönüllere dokunan Büyükşehir Belediyesi, festivaller ve etkinliklerde de gençlerle buluşuyor.

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak vatandaşa hizmet veren Alo 153 İletişim Merkezi ve Beyaz Masa Birimi, Erciyes Üniversitesi tarafından düzenlenen Evim Kampüs Festivali’nde öğrencilere danışmanlık ve tanıtım hizmeti verdi.

Büyükşehir’in Alo 153 İletişim Merkezi ve Beyaz Masa Birimi, özellikle üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin genç dostu şehir ödüllü Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri hakkında bilgi edinmesi ve bu hizmetlerden faydalanabilmeleri amacıyla standı ziyaret eden gençlere bilgilendirici tanıtımlar yaptı.

Büyükşehir’in kampüs içerisinde yer alan festival alanındaki standını ziyaret eden gençler de uygulamadan memnuniyetlerini dile getirdiler.

Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencisi Melike Diri, Büyükşehir Belediyesi’nin Evim Kampüs Festivali’nde bulunmasının önemine işaret ederek, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi şehircilik olarak gerçekten takdir edilebilir bir şehircilik belediyesi var” diyerek sosyal belediyecilik yönünden belediyelere büyük sorumluluk düştüğünü ve destek beklediklerini ifade etti.

Festivalde Büyükşehir’in standını ziyaret ederek öğrencilere yönelik hizmetlere dair bilgi edindiğini belirten Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrenci Enes Yusuf Eroğlu da “Gerçekten çok güzel fırsatlar var öğrenciler için, gençler için” sözleri ile gençleri Büyükşehir standına davet etti.

Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencisi Yusuf Emre ise birçok etkinliğe katıldıkları festivalde Büyükşehir Belediyesi standını da ziyaret ettiklerini ifade ederek, Büyükşehir’in öğrencilere yönelik fırsatları hakkında bilgi edindiklerini ve Büyükşehir Belediyesi standında sorunlarının dinlenip çözüm üretme yönünde hizmet verildiği için Büyükşehir’e teşekkür etti.

Öte yandan festival açılışında Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi tarafından konser verildi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN SELÇUKLU ESERLERİ SERGİSİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü iş birliği ile hazırlanan “Selçuklu Eserleri Sergisi” açılışı, Selçuklu Uygarlığı ve Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi’nde gerçekleştirildi.

22-27 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilecek sergininin açılışı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı Gürcan Senem, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Şube Müdürleri ve Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü tarafından gerçekleştirildi. Ayrıca sergi açılışında Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü uzman eğiticileri ve öğretmenler ile çok sayıda katılımcı da hazır bulundu.

Sergide Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Ali Durmuş, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığı’na, Selçuklu ürünleri ile ilgili gerçekleştirdikleri sergiye ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında, olgunlaşma enstitüleri tarihi ve hakkında, katılımcıları bilgilendirdi.

Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanı Gürcan Senem ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak diğer kamu kurum ve kuruluşlar ile iş birliklerinin devam ettiğini, Selçuklu eserlerinden esinlenerek hazırlanan ürünlerin ziyaretçilerin beğenisine ve ilgisine sunduklarını ifade etti. Senem, serginin Selçuklu Uygarlığı ve Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi’nde olmasının ayrı bir anlam ifade ettiğini belirterek, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’a da desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü iş birliği ile gerçekleştirilen söz konusu sergide, Selçuklu motifleri ile bezenmiş çiniler, nakış örtüler, kitre bebekler, seramikten yapılmış ürünler, panolar, Selçuklu kıyafetleri ile Selçuklu dönemini yansıtan bazı eserler yer alıyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren sergi,  Selçuklu Uygarlığı ve Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi’nde 22-27 Ekim tarihlerinde gezilebilecek.

BÜYÜKŞEHİR’İN TOPLU TAŞIMADAKİ İLK RES PROJESİ’NDE ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.’nin Türkiye’nin toplu taşıma sektöründeki ilk rüzgâr enerji santrali (RES) olma özelliğindeki projesinde, çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

İnşa edilecek olan üç adet rüzgâr türbininden ilkinin temel imalatı tamamlandı. Türbin kule ve kanatlarının Kasım ayında Kayseri’ye ulaşmasının ardından, projenin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

“Hedefimiz: Projeyi Yıl Sonuna Tamamlamak Olacak”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, projenin planlandığı şekilde ilerlediğini ve türbin parçalarının Kasım ayının başı itibarıyla peyderpey Kayseri’ye doğru sevk edilmeye başlanacağını duyurdu. Büyükkılıç, “Projemizi bitirmek için 2024 yılı sonu gibi iddialı ama gerçekleştirebileceğimizi düşündüğümüz bir hedef koyduk. Bunun için tüm ekip arkadaşlarımızla gece-gündüz canla başla çalışıyoruz” dedi.

“Gelecek Nesillere Sürdürülebilir Bir Toplu Ulaşım İçin Çalışıyoruz”

Projenin karbon ayak izini azaltmada önemli katkı sağlayacağını vurgulayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Toplu taşıma sisteminde çevreci çözümler sunacak bu proje, gelecek nesillere sürdürülebilir bir toplu ulaşım sağlayacak” diye konuştu.

Büyükkılıç, “Kayseri Ulaşım A.Ş.‘nin rüzgâr enerji santrali, ülkemizin sadece ulaşım sektörüne değil, aynı zamanda temiz enerjiye geçiş hedeflerine de önemli bir katkı sunacak. Yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanımı, şehrimizin çevre dostu politikalarını daha da güçlü ve ayağı yere basan hedefler haline getirecek. Kayseri’nin, bu projeyle birlikte diğer şehirlerdeki toplu taşıma sistemlerine çevreci çözüm konusunda örnek oluşu da ayrı bir gurur kaynağı olacak” şeklinde konuştu.

Proje ilerleme çalışmaları hakkında bilgiler veren Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Canbulut ise “İncesu Fırınönü mevkiindeki bu projenin şimdiye kadar, yol ve platform açma hafriyat çalışmaları ile türbin ankraj, inşaat çeliği döşemeleri işi tamamlandı. Türbinlerden ilkinin temel beton imalatı da bitti. Diğer türbinlerin de yapı ruhsatı izinleri alındı ve çok kısa sürede temel betonları tamamlanacak” dedi.

Proje sahasında platform ve yol çalışmaları için 500 bin metreküpü aşan boyutta hafriyat çalışması yapıldığına vurgu yapan Canbulut, “Her bir türbin temeli için 95 ton inşaat çeliği ve 650 metreküp beton kullanıldı” şeklinde bilgiler verdi.

Canbulut, yeni nesil, yüksek teknolojiye sahip rüzgâr türbinleri hakkında şunları söyledi:

“3 adet türbin ile 21 megawatt (MW) gücünde olacak bu projede, türbinlerin her biri 113 metre kule yüksekliğine ve 81,5 metre kanat uzunluğuna sahip olacak. Bu devasa yapılar, Kayseri’nin toplu taşıma sistemine çevreci çözümler sunacak.”

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

KAYSERİ PINARBAŞI 2. KISIM AT VE TİGH ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107