MİLLİ ve YERLİ NEYİMİZ KALDI?

Mustafa TEMİZER  

Cumhuriyet dönemi ekonomik bağımsızlığımızın teminatı olarak kurulan (Ankara Fişek Fabrikası (1924), Gölcük Tersanesi (1924), Şakir Zümre Fabrikası (1925), Eskişehir HavaTamirhanesi (1925), Alpullu Şeker Fabrikası (1926), Uşak Şeker Fabrikası (1926), Kırıkkale Mühimmat Fabrikası (1926), Bünyan Dokuma Fabrikası (1927), Eskişehir Kiremit Fabrikası (1927), Kırıkkale Elektrik Santrali ve Çelik Fabrikası (1928), Ankara Çimento Fabrikası (1928), Ankara Havagazı Fabrikası (1929), İstanbul Otomobil Montaj Fabrikası (1929), Kayaş Kapsül Fabrikası (1930), Nuri Killigil Tabanca, Havan ve Mühimmat Fabrikası (1930), Kırıkkale Elektrik Santrali ve Çelik Fabrikası (1931), Eskişehir Şeker Fabrikası (1934), Turhal Şeker Fabrikaları (1934), Konya Ereğli Bez Fabrikası (1934), Bakırköy Bez Fabrikası (1934), Bursa Süt Fabrikası (1934), İzmit Paşabahçe Şişe ve Cam Fabrikası (1934), İzmit Kağıt ve Kartın Fabrikası (1934), Zonguldak Kömür Yıkama Fabrikası (1934), Keçiborlu Kükürt Fabrikası (1934), İsparta Gülyağı Fabrikası (1934), Ankara, Konya, Eskişehir ve Sivas Buğday Filoları (1934), Kayseri Bez Fabrikası (1934), Nazilli Basma Fabrikası (1935), Bursa Merinos Fabrikası (1935), Gemlik Suni İpek Fabrikası (1935), Keçiborlu Kükürt Fabrikası (1935), Zonguldak Taş Kömür Fabrikası (1935), Ankara Çubuk Barajı (1936), Barut, Tüfek ve Top Fabrikası (1936), Nuri Demirağ Uçak Fabrikası (1936), Malatya Sigara Fabrikası (1936), Bitlis Sigara Fabrikası (1936), Malatya Bez Fabrikası (1937), İzmit Kağıt ve Karton Fabrikası (1934), Karabük Demir Çelik Fabrikası (1937), Divriği Demir Ocakları (1938), İzmir Klor Fabrikası (1938), Sivas Çimento Fabrikası (1938) fabrikaları özelleştirme adı altında satarak veya kapatarak ekonomik bağımsızlığımıza darbe vuran sözde  cumhuriyetçi, muhafazakar, milliyetçi, işbirlikçiler milli iradeyi temsil edebilir mi, milli olabilir mi?

Araç Muayene İstasyonları, Aselsan Elektrik San. Ve Tic. Aş. Hisseleri, Aspilsan, Thy, Tdi (Trabzon Limanı…,) Madencilik (Eti Holdin, Eti Bakır….), Bankalar, Tedaş, Seka İşletmeleri, Termik Santraller, Sigortalar, Şeker Fabrikaları, Sümer Holding, Termel Sanayi İşletmeleri ( Traktör İşletmeleri, Hektaş Aş, ( Vetirener İlaçları Ve Halk Sağlığı İlaçları), Tügsaş (Türkiye Gübre Sanayi)…. Metal Sanayi ( Erdemir; İsdemir, Çelbor, Taksan…), Çimento Sanayı, Tekel, T. Telekom, Tüpraş….   gibi ülkenin can damarı kurumları satanlar milli iradeyi temsil edebilir mi, milli olabilir mi?

Bizim Yağ, Cola Turka, İçim Süt, Sana Yağ’, Çamlıca Gazoz, Damla Su, Erikli Su, Eskipazar, Komili Zeytin Yağı,  Saka Su, Sırma Su,  Yörsan, Yumoş,  Hayat Su, Akmina, Yedigün, Kent Şekerleme, Filiz Gıda, Nuhun Ankara, Golf Dondurma, Uno : Uno, Namet, Banvit Tavuk , Bizim Mutfak, Kırlangıç, Sezai Ömer Madra Zeytinyağları, Falım Sakız, Jelibon, Yemek Sepeti, Hacı Şakir, Can Bebe, Beymen, Of Çay, Turkcell, Teb Bankası, Profilo, Atasun Optik, Baymak,  Erkunt Traktör, Hisarlar Makine, Mng Kargo, Petrol Ofisi, Polisan, Filli Boya, Ulusoy Elektrik, Kamil Koç, vb bir çok yerli ve milli markamız satılarak yabancıların eline geçtiyse, yerli firmaların bir kısmının sahipleri aynı kalsa da ülkedeki güvensizlik nedeniyle yurt dışında şirket kurup Türkiye’deki şirketini yurt dışındaki şirketine  satarak Türkiye yerine başka ülkelere katma değer sağlıyorsa……. Milli ve yerli neyimiz kaldı?

Resmi kayıtların dışında paravan şirket ve şahıslar aracılığıyla yabancılara satılan gayri menkullerin satışı hızla devam ediyorsa, parayla vatandaşlık satılıyor, ülkemiz sömürülüyorsa ….. İktidar ve muhalefet ülke kaynaklarının sömürülmesine engel olmak yerine bu sömürü düzenini birlikte koruyorsa.  Milli ve yerli neyimiz kaldı?

Sözde iktidar ve muhalefet, vatandaşlar arasında sağlaması gereken milli birliği millet düşmanı, bebek katili terörist başı ile müzakere ediyorsa….. Ülkemizin vatanı ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak yerine ayrışıp bölünmeye çanak tutuyorsa. Milli ve yerli neyimiz kaldı?

İşleyen düzen sömürü düzenidir. İzlenen siyaset milli birliği sağlama değil; milli birlik söylemleri ile milleti aldatarak milleti ayrıştırıp kutuplaştırmaktır. Ülkenin vatanı ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ortadan kaldırmaktır.

Bu düzenin, bu siyaset anlayışının değişmesi gerekir.  Ama nasıl? Bunu başarmak için her alanda yeni bir milli mücadele şarttır.
“Millet Partisi” kadrolarının yarım asrı aşkın zamandır yaptığı “Milletim Uyan! Varlığın, birliğin, geleceğin tehlikede!” Her alanda “Yeniden Milli Mücadele” çağrısını duymak zorundayız.
Türkiye Cumhuriyeti Gazi Meclisten, yabancı aklıyla değil; milli irade ile yönetilecek. Türkiye yabancı aklı ile değil; Türk zekası ile yükselecek diyen Millet Partisinin “Amasız, fakatsız her yerde ADALET, her zaman ADALET, herkes için ADALET” anlayışı ile ortaya koyduğu
İnsan hak ve hürriyetlerine dayalı HUKUK DEVLETİ
Millî iradenin önündeki engellerin kalktığı DEMOKRASİ
Din düşmanlığı gibi din istismarının da bittiği LAİKLİK
Fakirlik ve çaresizliğin tarihe gömüldüğü herkesin sosyal adalet şemsiyesine alındığı KERİM DEVLET
Bilim, hikmet ve erdemle donatılan, sorun üretmeyen, çözüm üreten BİLGE DEVLET ve BİLİM TOPLUMU
Büyüyen, gelişen, zengin, mutlu, muktedir ve insanlığın yeni barış medeniyeti İSLAM RÖNESANSI’nı yöneten MUHTEŞEM TÜRKİYE projesinin gerçekleşmesi için maddi ve manevi her türlü destekte bulunmak vatan, millet, din, devlet, hak, hukuk adalet, barış diyen tüm samimi vatandaşlarımızın görevidir.  Unutmayalım ”İştirak etmediğimiz, çilesine katlanmadığımız bir kurtuluş mümkün değildir.”

Milletimizin ve yöneticilerimizin uyanması basiretle hareket etmesi (Yanılmadan gerçekleri görebilmesi, gelecekle ilgili sezgi, uyanıklık, anlayış, kavrayış ve vizyon sahibi olması) dilek temenni ve duasıyla…

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Eğitimde Eleştirel Düşünce ve Bilinç Gelişiminin Önemi ve Geleceğimiz

İbrahim Ortaş [email protected] Bilindiği üzere, eğitim sistemimiz çoğunlukla ezbere bilgi yüklemesi eksenli ve teste dayalı …