AK Parti’de Hacılar, Felahiye, Özvatan kongresi, Talas’ta çiftçilere eğitim, Kitap fuarı, Gezeravcı’ya “Bilim Şenliği” Daveti, Kış hazırlıkları, Kocasinan IQ İnovasyon ve AR-GE Merkezi,

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN İKİ KONGREDE “HİZMET” VURGUSU

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti’nin Felahiye ve Özvatan ilçe kongrelerine katılarak, birlik, beraberlik ve dayanışma mesajı verirken, ‘hizmet’ vurgusu yaptı.

AK Parti, Kayseri’de “Umudun, İcraatın, Geleceğin Adı AK Parti” sloganı ile ilçe kongreleri devam ederken, Pazar günü, Felahiye ve Özvatan ilçelerinde kongreler gerçekleştirildi.

Felahiye Kadın ve Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen kongreye Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekili S. Bayar Özsoy, AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar, gençlik kolları, parti teşkilatı, ilçe yönetimi, cumhur ittifakı MHP ilçe teşkilatı ve ilçe sakinleri katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilk olarak Felahiye İlçe Kongresi’ne katılarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede, Başkan Büyükkılıç’a ilçe sakinleri sıcak ve samimi ilgi gösterdi.

“Biz de Kucaklaşma, Muhabbet, Dava Aşkı, İnsanlığa Sevda ve Hizmet Var”

Salonu dolduran kalabalığa hitap eden Başkan Büyükkılıç, “Biz sizleri seviyoruz, sizlere minnettarız, sizlere hizmetkârız. Sizler bizim gururumuz, yüz akımızsınız. Biz de kucaklaşma, muhabbet, dava aşkı, insanlığa sevda ve hizmet var” dedi.

Büyükkılıç, hizmet etmeye devam ettiklerini belirterek, “Mazlumun sesi olan, dünya insanlığının yüz akı olan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Bahçeli’ye sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler diliyorum. Biz Felahiye’mizin insanlarını seviyoruz, yine hizmet etmeye devam edeceğiz, sizlere minnettarız” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç’ın konuşması sırasında sık sık ‘İşte başkan, işte teşkilat’, ‘gençlik burada, başkanının yanında, ‘Ak kadınlar burada, başkanının yanında’ sloganları atıldı.

Felahiye 8’inci Olağan İlçe Kongresi’nde görevini devreden Ali Temirci’ye bu zamana kadar yaptığı çalışmalar için teşekkür eden Büyükkılıç, yeni İlçe Başkanı Kemal Korkmazyiğit’e de görevinde başarılar diledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç Felahiye’nin ardından Özvatan’a geçti.

Özvatan Kadın ve Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen kongreye AK Partililerin yanı sıra cumhur ittifakı ortağı Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir ile MHP ilçe teşkilatı da katıldı.

Hizmet ve eser siyaseti yaptıklarını söyleyen Başkan Büyükkılıç, ilçede yaptıkları hizmetleri anlatarak, yatırım ve hizmetlerin devam edeceğini vurguladı.

Büyükkılıç, Özvatan 8’nci Olağan İlçe Kongresi’nde görevini devreden Erkan Bulut’a çalışmalardan dolayı teşekkür ederken, görevi devralan Kemal Dumlu’ya da yeni görevinde başarılar diledi.

BAŞKAN ÖZDOĞAN: “TEŞKİLATLAR BİZİM GÖZBEBEĞİMİZDİR”

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, AK Parti Hacılar 8. Olağan İlçe Kongresi’ne katıldı. Yasin Mutlu, kongrede tek aday olarak AK Parti Hacılar İlçe Başkanı seçildi.

Yeni başkan Yasin Mutlu’yu tebrik eden Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, “Teşkilatlarımız bizim göz bebeğimiz, kongreler de yenilenme, güçlenme heyecanı, tecrübeyi bir araya getirme dönemidir” dedi.

AK Parti Hacılar 8. Olağan İlçe Kongresi, partililer ve teşkilat üyeleri tarafından büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Kongreye; AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, iş insanları, oda temsilcileri ve partililer katıldı. Yapılan kongrede Yasin Mutlu, AK Parti Hacılar İlçe Başkanı seçildi.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, kongrede yaptığı konuşmada, “Teşkilatlarımız bizim göz bebeğimiz. Kongreler, yenilenme, güçlenme ve tecrübeyi bir araya getirme dönemleridir. Görevini devreden kıymetli kardeşim Ahmet Övüç’e ve önceki dönem ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Yasin kardeşimle birlikte daha güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi. Başkan Özdoğan, yeni AK Parti yönetimiyle Hacılar’da hizmetlerin aksamadan devam edeceğini de vurguladı.

Önceki dönem AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Övüç, görevini devrettiği konuşmasında, “Yasin kardeşime ve ekibine yürekten başarılar diliyorum. İhtiyaç duyulursa her zaman yanlarında olduğumu bilsinler” diyerek, Yasin Mutlu’ya başarı dileklerinde bulundu.

Yeni ilçe başkanı Yasin Mutlu ise, “Bugün devraldığımız bu bayrağı daha ileriye taşımak için yola çıkıyoruz. AK Parti olarak toplumun her kesimini kucaklayarak, yeni umutlar yeşerteceğiz. En önemli görevimiz, bu güveni boşa çıkarmamak ve liderimizin çizdiği yolda kararlılıkla ilerlemektir” dedi.

Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ise kongrede yaptığı konuşmada, “Görevler bizler için emanettir ve Müslüman, emanete ihanet etmez. Hep birlikte bu görevleri layıkıyla yerine getireceğiz. Kongremizin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek, yeni yönetime başarılar diledi.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Yasin Mutlu’nun oy birliğiyle seçildiğini belirterek, “Hacılar, AK Parti’nin gurur kaynağıdır. Teşkilatçılığın gereği, yük alan insanlar olmaktır. Vatandaşlarımızla iç içe olarak, Cumhurbaşkanımızın yükünü hafifletmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Kongrede başkan seçilen Yasin Mutlu’nun yönetimi şu isimlerden oluştu:

Ejder Palaz, Tayfun Alparslan, Nurettin Karamavuş, Aslan Yılmaz, Ekrem Yurdakul, Yaşar Ördek, Mustafa Arslan, Seher Çevrim, Selçuk Baktır, Rıfat Nursaçan, Muhammet Ali Erdoğan, Tuğba Nazlı, Alper Burak Sağır, Mustafa Kartal.

TALAS’TA ÇİFTÇİLERE YENİ EĞİTİMLER

İlçedeki üreticilerin her zaman yanında olan Talas Belediyesi, bu kapsamda yeni eğitim programları düzenlemeye devam ediyor.

Yaz mevsiminde tohum desteklerinden çeşitli makine yardımlarına kadar çiftçinin yanında olan Talas Belediyesi, hasat zamanın bitmesiyle birlikte durağan sezonda da boş durmuyor.

Çiftçilerin arazideki işlerinin tamamlanmasının ardından teorik eğitimler hız kesmeden sürüyor.

Son olarak Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünden Prof. Dr. Yusuf Konca tarafından Koçcağız ve Kamber mahallelerindeki büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerine yönelik eğitim verildi.

Prof. Konca tarafından verilen eğitimlerde besin değeri yüksek olan İtalyan çimi, yem şalgamı, tritikale bitkileri ve silaj yapımı gibi konular anlatıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin de katıldığı eğitim programında üreticiler soru cevap ile merak edilen konuları da sorma fırsatı buldu.

Talas Belediyesi’nin kırsal mahallelerdeki çiftçilere yönelik kış sezonu eğitimleri belirli program dahilinde devam edecek.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN İLK TÜRK ASTRONOT GEZERAVCI’YA “BİLİM ŞENLİĞİ” DAVETİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 25-26-27 Ekim tarihlerinde Kayseri’de düzenlenecek olan 6. Bilim Şenliği’ne ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı’yı davet etti.

Başkan Büyükkılıç, İstanbul’da AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve İç Anadolu Bölge Başkanı Av. Mustafa Köse, AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu ve uzaya giden ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı ile bir araya geldi.

Kayseri’de Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleşecek olan bilim şenliğinin önemine işaret eden Başkan Büyükkılıç, “Sevgili Gezeravcı’yı Bilim Şenliği’ne davet ederek, Kayserili hemşehrilerimizin kendisini görmekten mutluluk duyacaklarını dile getirdik. Bu etkinlik, gençlerimize bilim ve teknolojiye olan ilgilerini artırma fırsatı sunacak” dedi.

Kayseri Bilim Merkezi ve TÜBİTAK iş birliği ile 25-26-27 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Bilim Şenliği’nde, bilimsel çalışmalar, atölye çalışmaları ve çeşitli etkinliklerle dolu bir programla katılımcıları ağırlayacağını söyleyen Büyükkılıç, Kayseri’deki bu önemli etkinlikte, bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmayı, genç nesilleri bilime yönlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

YAZAR YENİŞEHİRLİOĞLU: “KAYSERİ KİTAP FUARI HER YIL DAHA DA GÜÇLENEREK DEVAM EDİYOR”

Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, Büyükşehir Belediyesi 7’nci Kayseri Kitap Fuarı’nda imza ve söyleşi etkinlikleri ile kitapseverlerle bir araya geldi. Başkan Büyükkılıç’a teşekkür eden yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, Kayseri Kitap Fuarı’nın her yıl daha da güçlenerek devam ettiğini söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, her yıl düzenlediği kitap fuarı ile kültürel bir etkinlik geleneğini başarıyla sürdürürken, bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen fuarda birbirinden önemli yazar, şair ve düşünürü misafir etti.

Bu kapsamda, Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, kitap fuarında imza ve söyleşi etkinlikleri ile kitapseverlerle bir araya geldi.

Çok Önemli Bir Kitap Fuarı Organizasyonu

Yenişehirlioğlu, birçok ilde kitap fuarları sezonu açılmasına rağmen, Kayseri’nin organizasyonunun her yıl daha da güçlenerek devam ettiğini vurgulayarak, “Birçok ilde kitap fuarları sezonu açıldı fakat Kayseri, benim her sene gördüğüm kadarıyla üstüne ekleyerek devam ediyor. Çok önemli bir kitap fuarı organizasyonu bu. O yüzden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bu taşın altına elini koyanlara ayrı ayrı teşekkür ederim” diye konuştu.

En önemli teşekkürü kitapseverlerin hak ettiğini ifade eden Yazar Yenişehirlioğlu, “En önemli teşekkürü vatandaşımız hak ediyor. Onların teveccühü olmasa, ziyaretlere gelmeseler fuarın hiçbir anlamı yok” dedi.

“Kitap Fuarları, İnsanoğlunun İhyası İçin Çok Önemli Mabetlere Dönüştü”

Yenişehirlioğlu fuarın önemine vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Kitap fuarları dünyanın bu kadar acımasızlaştığı dönemde, insanoğlunun bu kadar asli unsurlarından savrulduğu, uzaklaştığı bir dönemde insanoğlunun ihyası için çok önemli mabetlere dönüştü. 7’ncisi gerçekleşen Kayseri Kitap Fuarı’nda da birbirinden değerli yazarlar geliyor ve vatandaşın bu ilgisini görünce insan gururlanıyor. Kayseri’de olmaktan çok mutluyum.”

KASKİ’DE KIŞ HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, kış aylarında olası sel ve su baskınlarının önüne geçebilmek için kent genelinde yağmur suyu ızgaraları, yağmur suyu terfileri, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı temizliğine başladı.

Merkez ve ilçelerin tamamında altyapı faaliyetlerini aralıksız bir şekilde sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, kış aylarının yaklaşmasıyla su baskınları ve taşkınlara karşı önlem almak için titiz bir çalışma yürütüyor.

Bu kapsamda farklı noktalardaki yağmur suyu ızgaraları, yağmur suyu terfileri, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında bakım onarım çalışmalarına hız verildi. Araç yoğunluğunun fazla olduğu bulvar ve caddelerde trafiğin aksamaması için tüm bu çalışmalar gece saatlerinde gerçekleştiriliyor. Çalışmalar sayesinde yağışlarda oluşabilecek su taşkınlarının önüne geçilmesi öngörülüyor.

Diğer yandan KASKİ tarafından yapılan açıklamada özellikle ana arterlerde belirlenen noktalarda temizlik çalışmalarının periyodik olarak devam edeceğine dikkat çekilirken, her hangi bir mağduriyet ile karşılaşılmaması için mazgallara çöp veya benzeri şeylerin atılmaması gerektiğine vurgu yapıldı.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, ” KOCASİNAN IQ İLE GELECEĞİN TÜRKİYE’SİNİ İNŞA EDİYORUZ”

Kocasinan Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Kocasinan IQ İnovasyon ve AR-GE Merkezi’ ile gençler, teknoloji altyapısı noktasında daha donanımlı şekilde geleceğe hazırlanıyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Güçlü Türkiye’nin teminatı olan evlatlarımızı, daha donanımlı bir gelecek için hazırlıyoruz” dedi.

Sümer Yenimahalle Tesisi’ndeki sınıfları ve atölyelerin bulunduğu ‘Kocasinan IQ’ merkeziyle çocuklara ve gençlere sistematik düşünme becerisi kazandırmanın yanı sıra ezberci yaklaşımdan uzak, düşünen bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor. Çocukların ve gençlerin günümüzde zihinsel gelişimlerini televizyon, bilgisayar ve internet gibi alışkanlıkların olumsuz etkilediğini hatırlatan Başkan Çolakbayrakdar, güçlü Türkiye’nin yarınları ve aydınlık geleceğin teminatı olan çocukları daha donanımlı yetiştirmek için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Gençler ve çocuklar için hayata geçirdikleri ‘Kocasinan IQ’ merkeziyle, beynin doğru ve aktif kullanımı sayesinde çocukların akıl dolu saatler geçirdiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Eğitim ve öğretim konusunda Türkiye’ye örnek olan projeler ve yatırımlar gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Bizler biliyoruz ki; gençlerimiz ve çocuklarımız, bu ülkenin teminatıdır. Bundan dolayı Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için daha donanımlı gençlerin yetişmesine katkı sağlıyoruz. Böylelikle gençlerimiz, güçlenen, büyüyen Kayseri’nin ve Türkiye’nin istikbali olacak. Bu doğrultuda gençlere yönelik bir mekanı daha ilçemize ve Kayseri’mize kazandırdık. Kocasinan IQ İnovasyon ve AR-GE Merkezi’nde; ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerimiz, robotik kodlama, yazılım, Arduino’nun yanı sıra model uçaklar ve insansız hava araçları üzerinde çalışıyor, öğreniyor ve projeler üretiyorlar. Gençlerimizin, özellikle teknoloji altyapısı konusunda donanımlı bir şekilde yetişmeleri için hayata geçirdiğimiz bu merkezle, geleceğin mühendisleri ve bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlamak amacıyla yoğun çaba gösteriyoruz. Diğer yandan Kocasinan Akademi ile el becerilerinden kültürel etkinliklere, sanatsal faaliyetlerden daha farklı alanlarda hizmet ediyoruz. Çocuk Kulübü ve Gençlik Merkezimizle de çocuklarımıza ve gençlerimize farklı bir ufuk açabilmek için çalışıyor ve geleceğe hazırlıyoruz. KOCAFEST ile ise Anadolu’nun ortasında ‘Dijital bir Fidan’ diktik. Bu fidanı akıl, bilgi ve gayretle büyütmenin çabası içerisindeyiz.  Bütün gayretimiz; Büyük ve Güçlü Türkiye’nin yarınları olan evlatlarımızın daha iyi bir şekilde yetişebilmesi içindir. Biz onların geleceği adına yarınlarda huzurlu ve mutlu olmaları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, gençler ve çocukların hayal gücünü geliştiren ve ufuklarını açan farklı konsept çalışmaların yer aldığı merkez ile zihinsel gelişimlerine büyük katkı sağladıklarını sözlerine ekledi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Mozaik Kazı Çalışmaları, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği’nden Gastronomi Günleri ve Kitap Fuarı Teşekkürü, 11 Yıllık Anıyı Kayseri Kitap Fuarı’nda Yeniledi, başkana ziyaretler

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKECEK MOZAİK KAZI ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427