Avrupalı akademisyenler Talas’ta, Büyükşehir’den kedilere mama, Çiftçilere Tohum Desteği, Tınaztepe asfalt

AVRUPALI AKADEMİSYENLER TALAS’TA

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile yürütülen Erasmus+ programı kapsamında şehirde bulunan Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden 17 akademisyen, Talas’ın tarihi dokusu ve kültürel miras değerlerini gezdi.

ERÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünün proje ortağı olduğu “Avrupa Medyasında Göç Anlatıları: Öğretmek, Öğrenmek ve Yansıtmak, Migramedia” (Migration Narratives in European Media: Teaching, Learning, and Reflecting, MigraMedia)” isimli Erasmus+ Programı kapsamında Kayseri’ye gelen akademisyenler Talas’a hayran kaldı.

Aralarında Almanya, İspanya, Yunanistan ve Ukrayna’nın da olduğu 5 farklı üniversiteden gelen akademisyenlere ilçenin tarihi dokusunu ve kültürel miras değerleri tanıtıldı.

Başta Talas’ın tarihi Osmanlı Kültür Sokağı olmak üzere, Su Medeniyetleri Galerisi, Çanakkale’den Cumhuriyete 100. Yıl Müzesi, Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi olmak üzere birçok dokusunu inceleyen akademisyenler üstü açık gezi otobüsüyle ilçeyi gezdi.

Gezinin sonunda akademisyenlere Talas’ın tarihi dokusu ile kültürel miras değerlerinin yer aldığı magnetler ile Rota Talas’ın İngilizcesi başta olmak üzere Talas Belediyesi’nin çeşitli yayınları hediye edildi.

BÜYÜKŞEHİR, YAŞLI VATANDAŞIN KEDİLERİ İÇİN “MAMA” TALEBİNİ ANINDA YERİNE GETİRDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, gönül belediyeciliğinin çarpıcı örneklerinden birini daha göstererek, evinin bahçesinde beslediği sokak hayvanları için mama desteği isteyen yaşlı bir vatandaşın talebini anında yerine getirdi.

Melikgazi ilçesi Turan Mahallesi’nde yaşayan 74 yaşındaki hayvansever Pembe Umaç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden evinin bahçesinde beslediği kediler için mama talebinde bulundu. Bu talebe kayıtsız kalmayan Büyükşehir ekipleri, Umaç’ı evinde ziyaret ederek, mama desteği sundu.

“Memduh Büyükkılıç, Her Zaman Başkanımız”

Pembe Umaç isimli vatandaş, kedi maması talep ettiğini ve mamanın ekipler tarafından anında getirildiğini belirterek, “Yavru kedilerim açtı, çok ikrama geçti. Allah razı olsun, işi gücü rast gelsin. Memduh Büyükkılıç, her zaman başkanımız, kalbi büyük. Şu kedilerimizi doyurdunuz ya Allah işinizi gücünüzü rast getirsin. Kardeşlerim bir gün sürmeden anında getirdiler, verdikleri sözü yerine getirdiler. Sabah uyandığımda bu kedilere ne yedireyim diyordum” ifadelerini kullandı.

“Bugün Rahat Uyku Uyuyacağım, Kediler Doydu Ya”

Büyükkılıç’ın hayvansever bir başkan olduğunu vurgulayan Umaç, “Memduh Büyükkılıç başkanımıza çok teşekkür ederim. Zaten köyümüze çok faydası olduğu gibi böyle hayvanlara da yardımcı oluyor, çok mutlu oldum, bugün rahat uyku uyuyacağım, kediler doydu ya, hayvanları sevin, sayın” diye konuştu.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR’DEN DOĞAL AFETLERDE MAĞDUR OLAN ÇİFTÇİLERE TOHUM DESTEĞİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, değişik zamanlarda meydana gelen doğal afetler nedeniyle zarar gören üreticilerin yanında yer almaya devam ederek, mağdur olan çiftçilerin üretimlerine destek olmak amacıyla tohum dağıtımı yapacak.

Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nda gündem maddeleri arasında yer alan bir çalışma ile yine üreticinin yanında yer alacak.

Mecliste, Kayseri’de muhtelif zamanlarda meydana gelen doğal afetler nedeniyle zarar gören çiftçilerin üretimlerine destek olmak amacıyla tohum dağıtımı yapılması için Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü arasında yapılacak olan ortak iş birliği protokolünü imzalamak üzere Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç veya görevlendireceği kişiye yetki verilmesi talebi görüşüldü.

Başkan Büyükkılıç, tohumların tamamını hibe şeklinde dağıtacaklarını belirterek, çiftçinin ve üreticinin her zaman yanında olacaklarını söyledi.

Talep, meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ TINAZTEPE MAHALLESİ’NDE ASFALT VE ÇEVRE DÜZENLEMESİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Melikgazi Belediyesi, Tınaztepe Mahallesi’nde asfalt ve çevre düzenlemesi çalışmaları gerçekleştiriyor. Şehirdeki yol kalitesini artırmak amacıyla planlı ve titiz bir çalışma yürüten Melikgazi Belediyesi ekipleri, hem sürücülere hem de yayalara önemli bir konfor sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

İlçenin ulaşım altyapısını güçlendirmek ve vatandaşlara daha konforlu bir sürüş deneyimi sunmak için asfalt çalışmalarına hız kesmeden devam edildiğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, ‘’Melikgazi’ye değer katmak ve vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tınaztepe Mahallesi’nde hayata geçirdiğimiz asfalt çalışmaları, otopark ve kaldırım yenileme düzenlemeleriyle, hizmetlerimize devam ediyoruz. Burada toplamda 600 tonluk bir asfalt çalışması yaparak yollarımızın kalitesini artırdık. Bu çalışmamız, vatandaşlarımıza konforlu sürüş deneyimi sunmakla birlikte trafik güvenliğini de beraberinde getiriyor. Bunun yanı sıra, şehrimizin ekonomisine katkı sağlayan, Tınaztepe Mahallesi’nde bulunan esnaflarımızın dükkanlarının önünde bulunan kaldırımları ve otoparkı yeniledik. Hizmet aşkımızla yola çıkarak, Tınaztepe Mahallesi’nde yürüttüğümüz asfalt ve çevre düzenlemesi çalışmaları ile semtimizdeki ulaşım konforunu üst seviyeye çıkarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cenab-ı Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Tüm mahalle sakinlerimize hayırlı olsun diyorum.’’ dedi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Talas, Kocasinan, Hacılar, Melikgazi belediye haberleri

TALAS PATİ EVİ’NDE KAPSAMLI İŞBİRLİĞİ Türkiye’deki doğal yaşam alanı ünvanlı üç barınaktan birisi olan Talas …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427