Silah operasyonu, Aranan 10 yıla hükümlü yakalandı, Trafikte ters yön cezası, okul çevresinde uygulama, motorsiklet hırsızı ve Torbacılar Emniyet Narkotikten kaçamadı, Jandarmadan Trafik Dedektifleri Projesi Öğrenci Eğitimleri

Silah operasyonu

17.10.2024 Günü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince  ruhsatsız silah bulunduran ve satışını yapan şahısların tespitine yönelik çalışmalar neticesinde; E.Y. yakalandı.  Yapılan aramalarda; 3 Adet Ruhsatsız Tabanca, 1 Adet Ruhsatsız Tüfek, 412 Adet Tabanca Fişeği, 18 Adet Av Tüfeği Kartuşu, 1 Adet Kasatura ele geçirilerek şüpheli hakkında gerekli adli işlemler başlandı.

Aranan 10 yıla hükümlü yakalandı

Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timleri Büro Amirliği ekiplerince Mimar Sinan Mahallesi’nde yaya devriyesi sırasında yapılan kontrollerde;Yağma suçundan 10 Yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan U.Ç. ( 31) ekiplerce yakalandı, cezaevine teslim edildi.

Trafikte ters yön cezası

Bir sosyal medya platformunda yer alan “Erkilet Bulvarında Araç Ters Yönde İlerliyor” konulu paylaşım ile ilgili olarak 17.10.2024 günü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde;Ters yönde ilerleyen araç tespit edildi, araç sürücüsüne Kara Yolları Trafik Kanunun ilgili maddesinden 6.439 TL cezai işlem uygulandı.

Torbacılar Emniyet Narkotikten kaçamadı

Kayseri’de Uyuşturucu madde ticareti yapan ve torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan operasyonlar neticesinde; Y.K. (28) ve H.Ö. (28) yakalandı. Yapılan aramalarda; 8 parça halinde 9,05 gram narkotik madde ele geçirildi.O.T. (27) ve H.Ö hakkında Uyuşturucu Madde Kullanmak suçundan, Y.K. hakkında  uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan gerekli adli işlemler başlatıldı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan operasyon neticesinde; S.T (33),  Ş.G. (37)  ve  İ.Y. (42) yakalandı. Şahısların üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda;  7 parça halinde toplam 11.85 gram narkotik madde,  2300 TL suçtan elde edilen para ve  1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. S.T. ve Ş.G. “Uyuşturucu Madde Kullanmak” suçundan, İ.Y. hakkında “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak” suçundan gerekli adli işlemler başlatıldı.

Narkotik Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerimizce yapılan operasyon neticesinde; H.S. (32) ve B.D. yakalandı. Yapılan sorgusunda H.S.’nin çeşitli suçlardan 9 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezasının olduğu tespit edildi, ikametinde ve aracında yapılan aramalarda;2 parça halinde toplam 3,65 gram narkotik madde ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi. B.D. isimli şahıs hakkında “Uyuşturucu Madde Bulundurmak” suçundan, H.S. hakkında “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak” suçundan gerekli adli işlem yapıldı.

Uyuşturucu madde ticareti yapan ve torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Narkotik Arama Köpeği Mia ile Malatya Yolu Uygulama Noktasında yapılan çalışmalar neticesinde; İ.A. (55)  yakalandı ve yapılan aramalarda; 1 parça halinde 730 gram narkotik madde ele geçirildi. İ.A. hakkında “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak” suçundan gerekli adli işlemler başlatıldı.

Okul çevresinde uygulama

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Kadı Burhaneddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve civarında okul ve çevresinde okulla ilgisi olmayan şahıslara yönelik yapılan Narko-Okul Uygulamasında 15 araç ve 57 şahıs sorgulandı.

Motorsiklet hırsızı yakalandı

15.10.2024 günü Fevzi Çakmak mahallesinde meydana gelen motosiklet hırsızlığı olayı ile ilgili Kocasinan Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği görevlilerimizce yapılan 20 saatlik kamera inceleme çalışmaları neticesinde; U.K. (32) ve O.K. (24) olduğu saptandı.U.K.- ekiplerce yakalandı ve sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Ele geçirilen çalıntı motosiklet sahibine tam ve eksiksiz olarak teslim edildi.

Trafik Dedektifleri Projesi Öğrenci Eğitimleri

Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında; Kayseri İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından  Yahyalı İlçesi Şehit Mustafa Aydın Yatılı Bölge İlkokulu, Ortaokulu ile Necati Kurmel Lisesinde toplam 310 öğrenciye trafik bilincini oluşturmak amacıyla, Karşıdan Karşıya Geçme Kuralları, Işık Kuralları, Emniyet Kemerinin Önemi, Karayolu Üzerinde Yayaların Doğru Hareket Tarzı, Yaya ve Okul Geçidi Kullanımının Önemi ve Diğer Genel Trafik Kuralları ile ilgili konularda uygulamalı trafik güvenliği eğitimi verildi, eğitim sonunda öğrencilere Jandarma çocuk dergisi ve Jandarma boyama kitabı dağıtıldı..

Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında; Kayseri İl J.K.lığı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından 16 Ekim 2024 tarihinde Kocasinan İlçesi Kayseri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde toplamda (260) öğrenciye trafik bilincini oluşturmak amacıyla, Karşıdan Karşıya Geçme Kuralları, Işık Kuralları, Emniyet Kemerinin Önemi, Karayolu Üzerinde Yayaların Doğru Hareket Tarzı, Yaya ve Okul Geçidi Kullanımının Önemi ve Diğer Genel Trafik Kuralları ile ilgili konularda uygulamalı trafik güvenliği eğitimi verilmiştir.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Trenin çarptığı yaşlı adam kurtarılamadı, Karma ekiple  tramvayda ve duraklarda uygulama

Trenin çarptığı yaşlı adam kurtarılamadı Kocasinan ilçesi Saray Bosna Mahallesi Elgin Sokak’ta meydana gelen olayda …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427