Talas, Melikgazi, Kocasinan, Hacılar belediye haberleri

TALAS BELEDİYESİ’NDEN YENİ YATIRIM FIRSATLARI

Talas Belediyesi, kaçırılmayacak yatırım fırsatları sunmaya devam ediyor. Düzenlenecek ihalelerle Başakpınar Mahallesi’nde 5 parça 4 katlı konut arsası, Reşadiye’de 2 villa parseli ve Harman Mahallesi’nde 1 dairenin satışı yapılacak. Elde edilecek gelir ise belediyenin yeni yatırımlarında kullanılacak.

Toplam 8 parça taşınmazdan ilk olarak mülkiyeti Talas Belediyesi’ne ait Başakpınar Mahallesi’nde bulunan çeşitli büyüklüklerdeki 5 konut parselinin satışı yapılacak. Kapalı teklif yoluyla yapılacak ihalelerde Malatya yolu üzerinde bulunan arsalar alıcısını bulacak.

Aynı gün ayrıca Reşadiye Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 2 villa parseli açık teklif usulüyle ihaleye çıkacak.

Ayrıca bu ihalelerin ardından son olarak Harman Mahallesi Erhan Caddesi A Blok’ta yer alan 11. kattaki güneydoğu cepheli 2+1 dairenin satışı yapılacak.

Her üç ihale Belediye Meclis Salonu’nda 23 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 15.00’te gerçekleştirilecek.

İhalelerle ilgili ayrıntılı bilgi, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 0352 437 00 54/2420 ve 2440 numaralı telefonlarından alınabilir.

İstekliler, ihale şartnamelerini de yine aynı birimden temin edebilir.

MOBİL BAŞKAN AVRUPA’DA!

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, vatandaşlarla bir araya geldiği Mobil Başkan uygulamasını Strazburg’a taşıdı.

Makamın Strazburg’a taşındığı uygulama, gurbetçi hemşehrileri tarafından da yoğun ilgi gördü.

Mobil Başkan uygulaması ile vatandaşlarla bir araya gelerek talep ve önerilerine bizzat kulak veren Başkan Palancıoğlu, kendisinin de 5 buçuk yıl gibi bir süre yurt dışında yaşadığını belirterek şunları söyledi:

“ Melikgazi Belediye Başkanıyım ama öncesinde üniversitede Harita Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesiydim. Mehmet Özhaseki Bakanımızın danışmanlığını yaptım. Talas Belediye Başkanlığı görevimin ardından 2 dönemdir Melikgazi Belediye Başkanlığı görevinde bulunuyorum. Yurt dışında uzun süre kaldım. Doktora eğitimimi yurt dışında aldım. Haliyle yabancı dil eğitimim var. Gurbeti sizler kadar olmasa da biliyorum. 5 buçuk sene gurbette kaldım. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Avrupa Konseyi’ne 3 dönemdir 18 üye arasından asil üye olarak seçiliyorum ve Ulusal Heyet ile birlikte ülkemizi temsil etmeye çalışıyoruz. Buraya her geldiğimizde koşturmamız çok oluyor. Hazır gelmişken değerli hemşehrilerimizle bir araya gelmek istedim. Kayseri’de “Mobil Başkan” adında yeni bir uygulama başlattım. Makamı mahallelere taşıyoruz. Tüm teknik ekibimle birlikte mahallelere gidiyoruz ve vatandaşlarımızı dinliyoruz, onlarla hasbihal ediyoruz, taleplerini alıyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımızın belediyeye gelmelerine gerek kalmıyor ve oldukça olumlu sonuçlar alıyoruz. Makamı bu kez de Strazburg’a taşımak istedik. Mobil Başkan Strazburg’da, diyelim ve hemşehrilerimizin ülkemizle ilgili, şehrimizle ilgili taleplerini dinleyelim istedik. Melikgazi Belediyemiz vatandaşlara hizmet için canla başla çalışan bir belediye. 5 buçuk senede ilçemize 15 sağlık ocağı, 15 kütüphane, 20 cami, 9 Kur’an Kursu, sosyal tesisler yaptık. Yaptığımız bu tür çalışmaların sayısı 100’ü geçti. Türkiye’de en çok hayırseverlerle çalışan belediyeyiz. Kayseri’de gerçekten bir hayırsever kültürü var. Hayırseverlerimizle birlikte projelerimizi hayata geçiriyoruz. Bizde proje çok, açılış çok. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum.”

BAŞKAN PALANCIOĞLU STRAZBURG’DA TÜRKİYE’NİN SESİ OLUYOR

Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 47. Genel Kurulu toplantıları için Fransa’nın Strazburg şehrinde bulunan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Türkiye’yi Avrupa Konseyi’nde temsil ediyor.

Avrupa Konseyi’nde, 14-17 Ekim tarihlerinde Fransa’nın Strazburg şehrinde düzenlenen toplantıya ulusal heyetle birlikte katılan Başkan Palancıoğlu, toplam 18 üyeden oluşan Türkiye Ulusal Heyetinde yer almaktan onur duyduğunu dile getirerek şunları söyledi:

“Fransa’nın Strazburg şehrinde gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler 47. Genel Kuruluna ülkemizi temsilen katılıyorum. Toplam 18 üyeden oluşan Türkiye Ulusal Heyetinde yer almaktan onur duyuyorum. Ülkemizi Avrupa Konseyi’nde en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. 14 Ekim Pazartesi günü başlayan 47. Genel Kurul 17 Ekim Perşembe günü tamamlanacak. Bilindiği üzere Avrupa Konseyi’nde Yerel ve Bölgesel Yönetimler Meclisi, İzleme Komitesi ve ARLEM’de olmak üzere üç farklı görevde bulunmaktayız. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek, çıkarlarını savunmak üzere 10 yıldır Avrupa Konseyi toplantılarına katılıyoruz. Ulusal heyette yer alan toplam 18 üye içerisinden asil 9 üyeden birisi olarak görev yapıyoruz. Cenab-ı Allah ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi nasip etsin. Ülkemizin menfaatleri doğrultusunda sesimizi duyuruyoruz.”

KOCASİNAN’DA ERKİLET ARABİDİN PROJESİ İLE KADİM TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Kocasinan Belediyesi tarafından Erkilet Arabidin Projesi kapsamında restorasyonu tamamlanan Arabidin Mescidi, vatandaşların hizmetine sunuldu. Anadolu’nun köklü mirasını gün yüzüne çıkarmak için yürütülen ilk çalışmayı tamamladıklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Kadim Erkilet’i Kültür Hazinesi Olarak Yeniden Kazandırıyoruz. Erkilet kültür turizminin merkezi olacak!” dedi.

İlçe genelinde tarihi ve kültürel mirasları aslına uygun şekilde restore ederek geleceğe aktarmak için çok yönlü yatırımlar yapan Başkan Çolakbayrakdar, Erkilet Arabidin Mescidi’ndeki restorasyon çalışmalarını tamamlayıp vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi.

Erkilet bölgesindeki tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarmak ve kültür turizmine kazandırmak için diğer çalışmaların da devam ettiğinin altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, “Erkilet Mahallesi’nde kadim bir geçmişi olan Erkilet Arabidin bölgesini, yeniden bir kültür hazinesi olarak şehrimize kazandırabilmek için yoğun gayret ediyoruz. Özellikle Kadim Erkilet’i kendi doğal haliyle koruyarak, gün yüzüne çıkartacağız. Bu doğrultuda Arabidin Mescidi’ni, aslına uygun şekilde restore ederek yeniden günümüze kazandırdık. Erkilet Arabidin Mescidi, projemizin bir parçası olarak ayağa kalkmış ve hizmete girmiş oldu. Nihayetinde, bu bölgenin eski yaşanmışlığıyla, taş evleriyle, sokaklarıyla, kuru yapı sistemiyle bir mahalle olarak yeniden ayağa kaldırılması için çalışıyoruz. Tabii ki eski evlerin aynısı olması için projelendirme ve çalışmalar uzun bir süreci kapsıyor. İnşallah, aşama aşama Kadim Erkilet dokusunu yeniden şehrin kültür hazinesi olarak kazandırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Proje tamamlandığında, Anadolu’nun köklü mirasını yansıtan tarihimizi gün yüzüne çıkartarak, Kayserimiz ‘in değerine değer katacağız. Mahallemizi, çalışmalar sonunda kültür, sosyal ve sanat gibi her alanda cazibe ve turizm merkezi haline getireceğiz”.

AK PARTİLİ VEKİLLER VE BAŞKANLAR TALAS’TA TOPLANDI

AK Partili belediye başkanları ve milletvekillerinin düzenli olarak bir araya gelerek gerçekleştirdiği istişare ve değerlendirme toplantısı kez Talas’ta yapıldı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ve AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm’ün yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan katıldı.

Gündeme dair gelişmelerin değerlendirdiği toplantıda Kayseri’ye yapılacak hizmet ve yatırımlar ile bazı projeler ele alındı.

7.KAYSERİ KİTAP FUARI’NDA TALAS RÜZGÂRI

Büyükşehir Belediyesi ve SUN Fuarcılık tarafından Dünya Ticaret Merkezinde düzenlenen 7. Kayseri Kitap Fuarı’nda Talas Belediyesi rüzgârı esti.

513 yazar, 412 yayınevi ve milyonlarca kitabın yer aldığı fuarda stant açan Talas Belediyesi’nin, ilçenin tarihi ve kültürel mekânlarının gerçeği aratmayan minyatürleri büyük beğeni topladı.

İlçenin tarihi simgelerinden Kiçiköy Mahallesi’ndeki Gölbaşı Meydanı’nda bulunan Ali Saip Paşa Çeşmesi, Osmanlı Kültür Sokağı ve tarihi motiflerin yer aldığı stantta ayrıca tarihi ve doğal güzelliklerinin anlatıldığı Rota Talas ile Kayseri Girne Hattı, Benim Adım Talas, Talas Zaman Mekân İnsan Manzaraları, Yaman Dede ve Talas Nağmeleri gibi kültürel yayınlar da sergileniyor.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın da 7’den 70’e her yaştan kitapseverlerle buluştuğu stantta ilçenin tarihi hakkında da bilgiler veriliyor.

Başkan Yalçın’ın öğrencilerle buluşup sohbet ettiği stantta ayrıca büyüklerle de yakından ilgileniyor.

BAŞKAN YALÇIN’DAN FUARA DAVET

Fuarla ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Başkan Yalçın, “Büyükşehir Belediyemiz ve SUN Fuarcılık işbirliği ile şehrimizde gerçekleştirilen 7. Kayseri Kitap Fuarı’nın açılışını yaptık. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, tüm hemşehrilerimizi birbirinden değerli yazarların ve yayınevlerinin misafir olacağı fuara ve de görülmeye değer güzelliğiyle Talas Belediyesi standına davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kayseri Kitap Fuarı’nın kapıları 20 Ekim Pazar gününe kadar kitapseverlere açık olacak.

BAŞKAN ÖZDOĞAN, HACILAR’IN NABZINI YOKLUYOR

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçedeki 12 mahallenin muhtarlarıyla bir araya gelerek, istişarede bulundu.

Düzenli olarak muhtarlar ile bir araya gelip Hacılar’ın nabzını yoklayan Başkan Özdoğan, mahallelerin ihtiyaçlarını, karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini ayrıntılı bir şekilde ele aldı.

Başkan Özdoğan, istişare toplantısında muhtarların vatandaşlarla en yakın teması kuran yerel yöneticiler olduğunu vurgulayarak, “Muhtarlarımızın görüşleri ve talepleri, belediye hizmetlerinin planlanmasında çok önemli bir rol oynuyor. Mahallelerinde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını en iyi bilen kişiler olarak muhtarlarımız, bizim için çok kıymetli. Belediye olarak her zaman halkımızın hizmetindeyiz ve muhtarlarımızla iş birliği içinde çalışarak ilçemizi daha yaşanabilir hale getirmek için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Hacılar’ın muhtarları, Başkan Özdoğan’a sorunlarını doğrudan iletebilme fırsatı sunduğu için teşekkür ederek, belediyenin mahallelerine yönelik hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. İşbirliğinin artarak devam etmesini temenni eden muhtarlar, mahallelerindeki gelişimi yakından takip edeceklerini ifade etti.

KOCASİNAN’IN ATÖLYELERİ EKONOMİYE VE ÇEVREYE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Makina İkmal Bakım ve Onarım Merkezi’nin büyük bir sanayi sitesi gibi çalıştığını belirterek, “Atölyelerimizde belediyemizin ihtiyaçlarını karşılayarak, şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz” dedi.

Belediye bünyesindeki Park ve Bahçeler Şefliği ile Makine İkmal Bakım ve Onarım Merkezi’nde; elektrik, boya, marangoz, kaynak, yağlama ve motor gibi bölümlerin bulunduğu alanın önemine değinen Başkan Çolakbayrakdar, birçok atölyenin bir arada bulunduğu bakım merkezi sayesinde çalışmaların daha hızlı, daha kaliteli, daha verimli ve ekonomik hale getirildiğini vurguladı.

Tesislerin büyük bir sanayi sitesi gibi çalıştığına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan bölgesinde yaşayan vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verebilmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu çerçevede atölyelerimizde belediyemizin ihtiyaçlarını karşılıyor ve bazı ürünlerin üretimini yapıyoruz. Özellikle burada istihdam sağlayarak ülkemize hizmet ediyoruz. Elektrik, boya, marangoz, kaynak, yıkama, yağlama ve motor atölyeleriyle araçların bakımını yapıyoruz. Araç-gereç ve iş makinelerinin periyodik bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyoruz. Atölyemizde parklar, bahçeler ve kamusal alanlarda kullanılmak üzere oturma bankları, kamelyalar ve birçok başka ürünü onarıp yeniliyoruz. Ayrıca çöp konteynırlarını tamir ediyor, boyuyor ve yeniden kullanıma sunuyoruz. Bunun yanı sıra, araçların yağ, fren ve şanzıman bakımları, kaporta tamiratı, boya işlemleri, motor yenileme işlemleri ile yazlık ve kışlık lastik değişimleri de tesislerimizde yapılıyor. Bu sayede önemli ölçüde tasarruf sağlıyoruz ve belediyemizin ihtiyaçlarını karşılayarak ekonomiye büyük katkı sağlıyoruz. Titiz ve özverili bir şekilde çalışan işçilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, Kayserililere en iyi hizmeti sunmak için çalışmaların artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ KAZAN KAZAN MODELİ İLE EV SAHİBİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Melikgazi Belediyesi kazan kazan modeli ile vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. Mülkiyeti Melikgazi Belediyesi’ne ait olan 30 adet konut için 23 Ekim Çarşamba günü saat 14.30’da Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu’nda açık teklif usulüyle ihale düzenlenecek.

“%25 peşinat, 36 ay vade farksız eşit taksit, sıfır faiz imkanı sunuluyor!”

Kazım Karabekir, Anbar ve Battalgazi Mahallerinde yer alan konutlar için vatandaşlara ödemede büyük kolaylık sağlanıyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar %25 peşinat, 36 ay vade farksız eşit taksit ve sıfır faiz imkanı ile kolaylıkla ev sahibi olabilecek.  Ev sahibi olmak isteyenler için farklı ve benzersiz bir model geliştiren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, ikinci kez böyle bir ihale gerçekleştireceklerini belirterek şunları söyledi:

“23 Ekim Çarşamba günü saat 14.30’da faizsiz konut satışımızın ihalesine sizleri bekliyoruz. Türkiye’de 36 ay vadeli, faizsiz, %25 peşinat yatırarak alabileceğiniz pek bir daire yok. Bunu Melikgazi Belediyesi olarak ilk defa biz gerçekleştirdik. Birçok vatandaşımız ilk ihalemize girdi ve büyük bir memnuniyet yakaladık. İkinci kez faizsiz konut ihalemizi düzenliyoruz. İnşallah ihalemiz 23 Ekim Çarşamba günü saat 14.30’da Melikgazi Belediyemizde gerçekleşecek. 30 adet daireyi siz değerli hemşerilerimize sunacağız. Yeni evlenecek gençlerimizi, daire ihtiyacı olan vatandaşlarımızı ihalemize bekliyoruz. Bu fırsatı kaçırmayın, diyorum. Şimdiden daire alacak kardeşlerimize hayırlı, uğurlu olsun.”

Başkan Palancıoğlu, satışı yapılan taşınmazın ihale bedelinin vatandaşın talebi ile peşin ödenmesi durumunda toplamda % 30 indirim, 12 ay vadeli ödenmesi durumunda %20 indirim ve 24 ay vadeli ödemesi durumunda %10 indirim uygulanacağını belirtti. İhale detaylarını öğrenmek isteyen vatandaşlar https://www.melikgazi.bel.tr/ihale/mulkiyeti-melikgazi-belediyesi-ne-ait-tasinmazlar-23-ekim-2024-carsamba-gunu-saat-14-30-da-belediyemiz-tiyatro-salonu-nda-2886-sayili-devlet-ihale-kanunu-nun-45–maddesine-istinaden-acik-artirma-suretiyle-satilacaktir-  linkine tıklayarak bilgi alabilirler.

KOCASİNAN, EVDE BAKIM HİZMETİYLE HEM ŞİFA DAĞITIYOR HEM YÜZLERİ GÜLDÜRÜYOR

Kocasinan Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle yatağa bağımlı hastalar, evlerinde düzenli olarak ziyaret edilerek kişisel bakım hizmeti alıyor. Sosyal belediyecilikte de örnek teşkil projelerle vatandaşların hem gönlünü kazanan hem de hayır dualarını alan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Dualarıyla her zaman güç aldığım hemşehrilerimin her şartta yanındayız” dedi.

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini hayata geçiren Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşların yüzünü güldüren ve onları mutlu eden projeler ürettiklerini belirtti. Özellikle sosyal belediyecilik alanında yapılan hizmetlerle 7’den 70’e herkesin gönlünü kazandıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, geçen yıl hayata geçirilen “Yatağa Bağımlı Evde Sağlık Hizmetleri Projesi” ile yine gönüllere dokunduklarını ifade etti.

Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Allah şifa versin. Yatağa bağımlı olup kişisel bakımlarını tek başına yapamayan vatandaşlarımıza, genç ya da yaşlı fark etmeksizin, bu hizmeti sunuyoruz. Bu hizmet, sağlık açısından son derece önemli ve değerlidir. Sağlık Müdürlüğümüzle birlikte, hastaların refakatçileri gözetiminde sağlık çalışanlarımız tarafından bu hizmeti sunuyoruz. Allah, herkese sağlık ve sıhhat versin”.

Birçok projeye öncülük ettiklerinin altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak hayatın her alanında vatandaşlarımıza hizmet sunuyoruz. Hemşehrilerimin hayatlarını kolaylaştırmak ve yüzlerini güldürmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bir yandan rutin belediyecilik faaliyetlerini en iyi şekilde yerine getirirken, diğer yandan sosyal belediyeciliği en üst seviyeye çıkardık. Vatandaşlarımıza en iyisini sunmak ve sorunlarına çözüm üretmek için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. İşimizi en ince detayına kadar en iyi şekilde yaparak Kocasinan’a ve Kayseri’ye değer katıyoruz. Bu doğrultuda ‘Dost Eli’ adını verdiğimiz Kocasinan Gönüllüsü Projesi ile ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını karşılıyor ve yüreklerine dokunuyoruz. Özellikle genç-yaşlı, kadın-erkek fark etmeksizin 7’den 70’e herkese ulaşmaya çalışıyor, her bireyin özel ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz. İlçemizde engelli olup yalnız yaşayan ve yemek yapamayan, ihtiyaç sahibi 65 yaş üstü 225 kişiye haftanın yedi günü bir öğün sıcak yemek ikram ediyoruz. Bütün amacımız, şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın gönüllerine dokunacak hizmetler üretebilmektir” ifadelerini kullandı.

Hayata geçirdiği sosyal projelerle insan hayatına doğrudan veya dolaylı olarak dokunan Başkan Çolakbayrakdar, “Örnek yatırımlarımızla Kocasinan’ı her zaman bir adım öne çıkarmak için çalışıyoruz” dedi.

Projeden faydalanan hastalar ve hasta yakınları ise, “Başkanımızdan Allah bin kere razı olsun. İşi gücü rast gitsin. İyi ki var. Biz çok memnunuz. Hizmet evimize kadar geliyor. Bundan daha büyük bir hizmet olamaz. Ne kadar teşekkür etsek azdır” şeklinde konuştu.

Öte yandan Kocasinan Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle yatağa bağımlı hastalar, evlerinde düzenli olarak ziyaret edilerek kişisel bakım hizmeti alıyor. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilen sağlık ekipleri, yatağa bağımlı hastaların temel bakım ihtiyaçlarını düzenli olarak karşılıyor. Vatandaşlar, belediyenin Evde Sağlık Hizmetleri’nden yararlanmak için 0352 222 70 00 numaralı hattı arayarak başvurabilir veya belediyenin Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü’ne başvurarak destek talep edebilir. Kişisel hijyen ihtiyaçlarını karşılayamayan özel gereksinimli vatandaşların daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Evde Bakım Hizmetleri Projesi ile vatandaşların yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor.

BAŞKAN PALANCIOĞLU MELİKGAZİ’NİN TARİHİNE SAHİP ÇIKIYOR

Yenilikçi ve ileriye yönelik projelere imza atan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, ilçenin tarihi ve kültürel dokusunu da titizlikle koruyarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyor.

Melikgazi’de 16 adet tarihi eseri, aslına uygun olarak yaptırdığı restorasyon çalışmaları ile yeniden ayağa kaldıran Başkan Palancıoğlu, tarihe sahip çıkan çalışmaları ile takdir topluyor.

700 yıllık Köşk Medrese, 500 yıllık Gön Han, Bakkaloğlu Konağı, Mustafa Bey Konağı, Sırçalı Kümbet, Suya Kanmış Hatun Türbesi, Gavremoğlu Konağı, Dört Ayak Türbesi, Bezirhan Çeşmesi, Etiler Çeşmesi, Gülük Cami Çeşmesi, Hasinli Çeşmesi, Seyitgazi Çeşmesi, Filintanın Konağı, Ağırnas Sokak Sağlıklaştırması, Hunat Sanat Merkezi restorasyon çalışmaları ile, ilçenin tarihine sahip çıkıp gelecek kuşaklara aktaran Başkan Palancıoğlu, “ Melikgazi’mize değer verecek projelerimizi hayata geçirirken, öz değerini korumaya, yaşatmaya, gelecek nesillere aktarmaya gayret ediyoruz. Asırlara tanıklık etmiş tarihi eserleri gün yüzüne çıkararak ilçemizin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkıyoruz. Büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış Kayseri’mizin köklü tarihini yarınlara kazandırmak için gayretle çalışıyoruz. Şu ana kadar tam 16 adet tarihi eseri restore ederek ilçemize kazandırdık. Medreseler, konaklar, türbeler, çeşmeler, hanlar yeniden hayat bularak vatandaşımızla buluştu. Yıllar sonra da bu eserlere heyecanla bakacak, araştıracak, tarihine yakından tanıklık edecek nesillerimiz inşallah bu eserleri yaşatmaya devam edecek.” dedi.

“Tarihimize sahip çıkarak geleceğimizi inşa ediyoruz!”

Restorasyon çalışmaları ile tarihi eserleri gün yüzüne çıkarmakla kalmayıp aynı zamanda yeniden işlevlendirerek faaliyete geçiren Başkan Palancıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Tarihi bir yapının kalbine dokunarak yeniden nefes almasını sağlayan restorasyon çalışmalarımız sayesinde, ilçemize aynı zamanda yeni sosyal ve kültürel alanlar da kazandırmış oluyoruz. Eretna Beyliği zamanında yaptırılan 700 yıllık Köşk Medresemiz zamanında tekke, medrese, aşevi, kışla olarak kullanılmış. Günümüzde ise kentteki kültür ve sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapacak. Uzun yıllar tarihi İpek Yolu üzerinde kervanlara konaklama hizmeti veren Tarihi Gön Han, Kapalı Çarşı’nın nefes alacağı, sosyal ve kültürel etkinliklerin, sergilerin yapılacağı nezih bir mekan olacak. Tarihi Bakkaloğlu Konağı’nı ise şehrimizin bağcılık kültürünü yaşatacak “Bağ Müzesi” olarak günümüze kazandırıyoruz. Melikgazi Belediyesi olarak tarihimize sahip çıkarak geleceğimizi inşa etmeye devam edeceğiz.”

KOCASİNAN’DA SİNAN KÜTÜPHANELERİ İLE GELECEĞİN YILDIZLARINA BÜYÜK DESTEK

Kocasinan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Yavuzselim Sinan Kütüphanesi’nde çocuklar ve gençler, serbest zamanlarında ve kitap okuma dersinde, kitap okuyarak ve sosyal etkinliklere katılarak verimli zaman geçiriyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Evlatlarımıza daha güzel yarınlar bırakmak için çalışıyoruz. Bütün gayretimiz, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği içindir” dedi.

Yavuzselim Sinan Kütüphanesi’nde düzenlenen kitap okuma derslerinin çocukların okuma alışkanlığı kazanmalarına katkı sağladığını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, aynı zamanda onlara sessiz ve sağlıklı ortamlarda ders çalışma imkânı sunduklarına dikkat çekerek, “Öncelikle evlatlarımıza kitap sevgisi aşılayan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bilginin kapılarını aralayan bu kütüphanelerle, çocuklarımızın okuma alışkanlığı kazanmalarına vesile olurken, aynı zamanda onlara sessiz ve sağlıklı çalışma ortamları sunuyoruz. Her yaştan öğrenciye hitap eden bu Sinan Kütüphanelerimiz, çocuklarımızın bilgiye kolayca erişebilmeleri ve derslerine odaklanmaları için ideal bir ortam sağlıyor. Bütün gayretimiz, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği içindir. Gençlerimize daha güzel yarınlar bırakmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Kocasinan Belediyesi olarak bugüne kadar eğitim için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bundan sonra da eğitim-öğretime desteği artırarak devam ettireceğiz ve ülkemizin geleceği olan gençlerimiz, çocuklarımız için yatırımlarımız sürecektir. Kocasinan Belediyesi olarak eğitimden sağlığa, kültürden sanata hayatın her alanında hemşehrilerimin yanında yer alarak, Kocasinan’da yaşamanın ayrıcalık olduğunu gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kütüphane sayesinde okuma alışkanlığı kazandıklarını belirten çocuklar ise hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirip, geleceklerine yön vermelerine katkı sağladığı için Başkan Amcalarına teşekkür etti.

BAŞKAN ÖZDOĞAN: “ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR”

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçede devam eden altyapı ve üstyapı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özellikle ulaşım ağını iyileştirme yönündeki projelerin hızla sürdüğünü belirten Başkan Özdoğan, Yukarı Mahalle Sırtbaşı Caddesi ile Beğendik Mahallesi Köşe Beğendik Caddesi’nde sıcak asfalt seriminin tamamlandığını duyurdu.

Başkan Özdoğan, yapılan bu çalışmalarla Hacılar’ın çehresinin değiştiğini ve ilçenin her geçen gün daha da modern bir görünüme kavuştuğunu vurguladı. Özdoğan, “İlçe halkımızın daha konforlu ve güvenli bir ulaşım ağına kavuşması için büyük çaba sarf ediyoruz. Altyapı ve üstyapı çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Farklı mahallelerde başlattığımız asfalt serim işlemlerini mevsim şartları elverdiği sürece devam ettirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Yukarı Mahalle Sırtbaşı Caddesi ve Beğendik Mahallesi Köşe Beğendik Caddesi’nde sıcak asfalt serimi başarıyla tamamlandı. Başkan Özdoğan, bu çalışmaların, ilçedeki ulaşım kalitesini artırmayı ve trafik akışını rahatlatmayı amaçladığını ifade ederek, “Vatandaşlarımız artık daha konforlu yollarda seyahat edebilecek. Altyapı projelerimiz de hızla devam ediyor” dedi.

Başkan Özdoğan, mevsim şartları elverdiği sürece altyapı ve üstyapı çalışmalarının sürdürüleceğini belirtti. “Halkımıza verdiğimiz hizmet sözünü yerine getirmek için tüm ekiplerimiz sahada aktif olarak çalışıyor. Hem merkezde hem de mahallelerimizde ihtiyaç duyulan noktalarda çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz” diyerek, Hacılar halkına daha yaşanabilir bir ilçe sunmak için çalışmaların aralıksız devam edeceğini vurguladı.

KOCASİNAN, YEŞİLMAHALLE’DEKİ PAZAR YERİNİ YENİLEDİ

Kocasinan Belediyesi tarafından yenilenen Yeşilmahalle kapalı pazar yeri, vatandaşların ve esnafların hizmetine sunuldu. Yenilenen kapalı pazar yerinin bölge sakinlerine ve esnafa hayırlı olmasını dileyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, hayatın her alanında herkesin yaşamaktan keyif alabileceği bir Kocasinan inşa ettiklerini vurguladı.

Kocasinan’ı yapılan hizmetlerle her geçen gün modern ve konforlu bir ilçeye dönüştürdüklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, ilçenin prestijini artıran ve bölgeyi cazibe merkezi haline getiren projeler gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.

İlçenin hizmet standardını yeni ve farklı projelerle yükselttiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Hemşehrilerimizin daha mutlu ve huzurlu yaşayabilecekleri ortamları oluşturmak için gayretle çalışıyoruz. Bu kapsamda, mahallelerin ihtiyaçları doğrultusunda konforlu ve hijyenik alışveriş ortamları sağlamak amacıyla ilçemizdeki pazar yerlerini yeniliyoruz. Yeşilmahalle ’deki pazar yerini hızlı bir şekilde yenileyerek hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Yenilediğimiz pazar yeri, daha modern bir görünüme kavuştu. Esnafımızın daha konforlu ve sağlıklı koşullarda vatandaşlara hizmet vermesini sağladık. Vatandaşlarımıza da pazara gelerek daha güzel bir ortamda alışveriş yapma imkânı sunduk. Esnafımıza ve hemşehrilerimize daha kaliteli hizmetler sunmak için her zaman elimizden geleni yapıyoruz. Bölge sakinlerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Pazar yerinin yenilenmesinden memnuniyet duyan vatandaşlar ve esnaflar ise “Pazarımız çok güzel oldu. Yeni haliyle daha temiz bir alışveriş imkânı sunuldu. Yapılan hizmetler için Kocasinan Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

TALAS PERSONELİNİN OKÇULUK BAŞARISI

Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen 2024 Para-Okçuluk Türkiye Şampiyonasına katılan Talas Belediyesi personeli Şehit Kemikkıran, yarışmanın Erkek W1 Açık Kategorisinde üçüncü oldu.

Antalya 100. Yıl Okçuluk Tesislerinde gerçekleştirilen 2024 Para-Okçuluk Türkiye Şampiyonası büyük heyecana sahne oldu.

6 farklı kategoriden 49 sporcunun katıldığı şampiyonada iki gün süren çekişmeli yarışların ardından dereceye girenler açıklandı.

Yarışmanın Erkekler W1 Açık Kategorisinde birinciliği Okçular Vakfı Spor Kulübünden Yiğit Caner Aydın, ikinciliği yine aynı kulüpten Bahattin Hekimoğlu elde ederken üçüncülüğü ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ kulübü adına katılan Talas Belediyesi personeli Şehit Kemikkıran kazandı.

Sonuçları değerlendiren Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kemikkıran’ın başarısından övgüyle bahsederek, “Antalya’da düzenlenen Para-Okçuluk Türkiye Şampiyonası’nda Erkek W1 Açık Kategorisinde Türkiye üçüncüsü olan çalışma arkadaşımız Şehit Kemikkıran’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÖZDOĞAN, TÜGVA’LI GENÇLERLE

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kayseri İl Temsilciliği tarafından Erciyes Kamp Merkezi’nde düzenlenen Gençlik Kampı’na katılan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan gençlerle sohbet ederek, onlara yerel yöneticilik hakkında bilgiler verdi.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kayseri İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Gençlik Buluşması’na katılarak, TÜGVA’lı gençlerle bir araya geldi. Erciyes Kamp Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programa gençler yoğun ilgi gösterdi.

Başkan Özdoğan, gençlerle gerçekleştirdiği sohbette, gençlerin merak ettiği soruları yanıtladı. Gençlerin enerjisinden ve potansiyelinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özdoğan, “Sınırlara sığmayan, yorulmak nedir bilmeyen, heyecanlı ve geleceğe imzasını atan bir gençliğimiz var. Tüm gençlerimize, ülkemize katkı sunan, başarı dolu bir hayat diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında siyasi hayatına dair tecrübelerini paylaşan Başkan Özdoğan, “2003 yılında siyasi hayatımız resmen başladı ama 2002’de gönülden desteklediğimiz Cumhurbaşkanımız ve AK Parti’nin ilk seçim zaferini görmek nasip oldu. O günden bugüne kadar yerel yönetimler aracılığıyla halkımıza hizmet ediyoruz. Belediye başkanlığı, halkın her an yanında olması gereken bir görevdir. Vatandaşlarımız bizi iyi günlerinde de kötü günlerinde de görmek ister, afetlerde yanlarında olmamızı bekler” dedi.

Başkan Özdoğan, Hacılar ilçesine yapılan yatırımlara da değinerek, “Belediye olarak merkezi hükümetle sıkı bir diyalog içerisindeyiz. İlçemize yapılan devlet yatırımlarıyla önemli projeler hayata geçiriyoruz. Bu yaz sonu itibarıyla ilçemize 979 yeni konut kazandırmış olacağız. Temel hedefimiz, bu millete en iyi şekilde hizmet etmek” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda, TÜGVA yetkilileri ve gençlerle birlikte toplu fotoğraf çektiren Başkan Özdoğan, ilerleyen dönemde başka etkinliklerde gençlerle yeniden bir araya gelmek istediklerini belirtti.

BAŞKAN PALANCIOĞLU’NUN “ORTAKÖY SOKAĞI” PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, vizyon projelerinden birini daha hayata geçiriyor. Ortaköy’ün meşhur atmosferini Melikgazi’ye taşıyacak projenin çalışmaları başladı.

“Gastronomi sokağımız için çalışmalarımız başlamış durumda!”

Vatandaşların kumpir, waffle, dondurma, helva yiyebilecekleri, keyifli vakit geçirebilecekleri gastronomi sokağını Melikgazi’ye kazandırmak için çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Palancıoğlu, “ Melikgazi’mizde projelerimizi birer birer hayata geçirmek için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Köşk Mahallesi’nde hayata geçecek olan “Ortaköy Sokağı” projemizi “önce aile, önce ticaret” temasıyla tasarladık. Vatandaşlarımızın aileleri ve sevdikleriyle birlikte keyifli vakit geçirebilecekleri, kumpir, waffle, dondurma, helva yiyebilecekleri, sosyalleşebilecekleri yeni bir mekanı şehrimizle buluşturacağız. İstanbul’un meşhur Ortaköy atmosferini vatandaşlarımızın ayağına getiriyoruz. Hem vatandaşımızı hem de esnafımızı memnun edeceğiz inşallah. Kayseri’nin yeni gözdesi olacak gastronomi sokağımız için çalışmalarımız başlamış durumda. Yerel tatların hizmete sunulacağı sokağımıza gençlerimiz de yoğun ilgi gösterecekler. Şehrimiz için yeni bir renk olacak “Ortaköy Sokağı” çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından inşallah hep birlikte açılışını yapacağız. Büyük bir özveri ile çalışan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hakikaten projelerimizin hayata geçtiğini görmek, vatandaşlarımıza nitelikli hizmet sağladığını görmek bizleri çok mutlu ediyor. Melikgazi’ye değer katan vizyon projelerimiz, nitelikli hizmetlerimiz için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Şimdiden Melikgazi’mize ve Kayseri’mize hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Talas, Kocasinan, Hacılar, Melikgazi belediye haberleri

TALAS PATİ EVİ’NDE KAPSAMLI İŞBİRLİĞİ Türkiye’deki doğal yaşam alanı ünvanlı üç barınaktan birisi olan Talas …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427