DCIM100MEDIADJI_0023.JPG

Talas, Kocasinan, Hacılar, Melikgazi belediye haberleri

TALAS PATİ EVİ’NDE KAPSAMLI İŞBİRLİĞİ

Türkiye’deki doğal yaşam alanı ünvanlı üç barınaktan birisi olan Talas Pati Evi’nde Talas Belediyesi ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Veteriner Fakültesi arasındaki işbirliğinin artırılması kararlaştırıldı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Kanbur, dekan yardımcıları Prof. Dr. Önder Düzlü ve Dr. Öğretim Üyesi İmdat Orhan ile birlikte Talas Pati Evi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Başakpınar yolu üzerinde 15 bin metrekarelik alana kurulan ve 5 doğal mağaranın yer aldığı Talas Pati Evi’nde patileri seven Başkan Yalçın ve beraberindekiler, alanın tüm bölümlerini ziyaret etti.

TEŞHİS VE TEDAVİDE YENİ İŞBİRLİKLERİ

Ziyaretin ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Kanbur, kurulduğu günden bu yana Talas Pati Evi’nin destekçisi olduklarını belirterek, “Yapım aşamasında ve hayvanlar konulduktan sonra danışmanlık hizmetinde bulunmuştuk. Yapılacak işlerle ilgili hep istişarelerimiz oldu. Burası Türkiye’de ilk model bir barınak. Doğal ortamda can dostlarımıza yaşam alanı sunuyoruz. Teşhis ve tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Bugün de başkanımızla birlikte buraya daha fazla nasıl katkı verebilir diye ziyarette bulunduk. Özellikle bilgilendirmeler ile teşhis ve tedavi yöntemleri konularında yeni işbirliği yapacağız. Bu konuyla ilgili fakültemizdeki öğretim elemanlarımızla çalışma içine girip vereceğimiz katkıları daha fazla artırmaya gayret edeceğiz.” dedi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da patilerin sağlığını önemsediklerini dile getirerek yapılacak işbirliği konusunda Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Kanbur ile diğer emeği geçenlere teşekkür ederek, ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

KOCASİNAN’DA NAYLON ÇADIRLI GECEKONDULAR, DÖNÜŞÜMLE MODERN KONUTLARA DÖNÜŞÜYOR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde Kocasinan’ın yeni çehresinin şekillenmeye başladığını belirterek, “Dönüşüm çalışmalarıyla şehrin geleceğini garanti altına alıyoruz” dedi.

Kentsel dönüşüm uygulama alanlarından biri olan Ahievran Mahallesi’ndeki çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, bölgenin yeni yüzünün ortaya çıkmaya başladığını ve bu dönüşümle Kocasinan’a yakışır bir mahalle haline geleceğini söyledi. Ahievran bölgesinde hızlı bir dönüşüm gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, “Kıymetli hemşehrilerim, en önemli kentsel dönüşüm alanlarımızdan biri olan Ahievran Mahallesi’nde dönüşüm çalışmalarımız devam ederken bir yandan da çevre düzenleme ve diğer çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ahievran Mahalle’mizde vatandaşların yüzlerini güldürecek, hayatlarına renk katacak ve çevreyi güzelleştirecek şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yapılan her hizmetin hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyorum. Çalışmalar tamamlandığında, herkesin daha mutlu ve huzur içinde yaşayabileceği bir Kocasinan inşa edeceğiz. Özellikle Kocasinan’ın her bir bölgesinde yaşayan hemşehrilerimize daha güzel hizmet sunmanın gayreti içindeyiz. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bütün hemşehrilerimizin kendince yaşam içerisinde bir karşılık bulabileceği park, sosyal donatılar, yollar, tesisler gibi gündelik yaşam içerinde ihtiyaç duyulan her şeyi, teker teker inşa ediyor ve hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Başladığımız noktadan geldiğimiz noktaya baktığımız zaman çok ciddi mesafeler kat ettik. Bundan sonra proje ve hizmetlerimizi artırarak devam edeceğiz. Her şey Kayseri ve Kocasinan içindir” diye konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” felsefesiyle, vatandaşların Kayseri’de daha mutlu bir şekilde yaşamaları için projelere hız kesmeden devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

TALAS’TA CUMHURİYET KUPASI HEYECANI YAŞANACAK!

Talas Belediyesi, bu yıl Cumhuriyet Bayramına özel bir turnuva hazırlıyor. Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Üniversitesi öğrencilerinin katılabileceği futbol turnuvasında isteyenler takımını kurarak heyecana ortak olabiliyor.

Her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutlayan Talas Belediyesi, bunu bu sene de sürdürüyor.

Kutlama programı kapsamında Cumhuriyet Bayramı coşkusunu gençlere yaşatmak istenilen turnuvada katılımcılar arkadaşlarıyla takımını kurup heyecana ortak olabilecek.

CUMHURİYET COŞKUSU TURNUVADA

Turnuvanın ana sloganı olan “Takımını Kur, Turnuvaya Katıl”, genç sporcuları bir araya getirerek dostluk, rekabet ve cumhuriyet coşkusunu birleştirecek. Son başvuru tarihi 13 Ekim olan turnuvaya kayıt ve daha fazla bilgi 0543 652 3431 ve 0538 595 2344 numaralı telefonlardan alınabilir.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ  “SAĞLIKTA ÖNCÜ” YATIRIMLARA İMZA ATIYOR

Türkiye’ye örnek olacak, inovatif projelerle Melikgazi’nin yaşam standartını yükseltmeyi başaran Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, sağlık alanında hayata geçirdiği projeleriyle takdir topluyor.

Melikgazi’ye 5.5 yıl gibi kısa bir sürede rekor yatırımlar yapan Başkan Palancıoğlu, ilçeye kazandırdığı 15 adet aile sağlığı merkezinin sayısını hızla artırıyor.

“Önce sağlık” temasıyla vatandaşların yüzünü güldüren Başkan Palancıoğlu, “Melikgazi’ye 5 yılda içerisinde 21 okul, 15 kütüphane, 15 aile sağlığı merkezi, 15 sosyal tesis, 18 cami, 9 Kur’an Kursu ve daha birçok rekor hizmeti kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın kendi mahallelerinde sağlık hizmeti almaları büyük kolaylık. “Önce insan”, “önce sağlık” diyoruz ve insana değer veren hizmetlerimizle vatandaşlarımızı memnun ediyoruz. Mahallelerimizde hayata geçirdiğimiz butik sağlık ocaklarımız sayesinde vatandaşlarımız ulaşımda sorun yaşamadan, yürüyüş mesafesinde, kendi aile hekimlerinden hızlı ve kolay bir şekilde sağlık hizmeti alabiliyorlar. Aile sağlığı merkezlerimizin sayısını artırıyoruz. Sağlık alanında yeni fikir ve yatırımlarımız da söz konusu. Özellikle Melikgazi’yi sağlık turizmi açısından bir merkez haline getirmeyi hedeflediğimiz projemiz “Sağlık Turizmi Kampüsü” çok ses getirecek. Bilindiği üzere vatandaşlarımızın sağlık hizmeti almak için farklı şehirlere veya ülkelere tedavi amacıyla yaptığı seyahatler sağlık turizmini geliştirdi. Sağlık Turizmi Kampüsümüz ile diş, göz, saç ekimi, estetik, genel cerrahi, diyet gibi 12 farklı alanda poliklinikler olacak ve Kayseri’ye sağlık turizmini kazandırmış olacağız inşallah. Sağlık alanında yenilikçi bakış açımızla, vatandaşlarımıza verdiğimiz değerle yatırımlarımız çığ gibi büyüyecek. Bu noktada bizlere destek olan hayırseverlerimize ve emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gerçekten büyük bir özveri ile projelerimiz hızlı bir şekilde hayata geçiyor maşallah. Melikgazi’mizde her yaştan vatandaşımızın ihtiyacına yönelik hizmetlerimizi kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.

BAŞKAN ÖZDOĞAN’DAN MANEVİ EĞİTİM MESAJI

‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’  nedeniyle Hacılar genelinde çalışmalar yürüten din görevlileri ile bir araya gelen Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, “Manevi değerlerimizi ve ahlakımızı güçlendirme noktasında en büyük paydaşlarımızsınız. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla ilçe genelinde görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi. Hacılar Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen buluşmaya, Hacılar Kaymakamı Burak Dertlioğlu, İl Müftü yardımcıları ve din görevlileri katıldı.

Başkan Özdoğan, birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, din görevlilerinin topluma sunduğu hizmetlerin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “365 gün boyunca ilçemize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. Sizler, yaz-kış demeden, her zaman özveriyle hizmet veriyorsunuz. Bizim yerel yönetimler olarak iki ana hedefimiz var: İmar işleri ve ihya işleri. İmar, taş duvar ve inşaat gibi somut işler iken, ihya ise manevi değerlerimizi ve ahlakımızı güçlendirmek anlamına geliyor. Bu noktada en büyük paydaşlarımız siz din görevlilerimizsiniz. Manevi eğitimin ve Allah korkusunun ne kadar önemli olduğunu bugünlerde daha iyi anlıyoruz. Allah hepinizden razı olsun.”

Hacılar Kaymakamı Burak Dertlioğlu da din görevlilerinin toplumsal hayattaki rolüne vurgu yaparak, “Bir köyde öğretmen dahi olmayabilir ama imam mutlaka vardır. Muhtar ve imam, köyün demirbaşıdır. Vatandaş, devleti imamla bilir, derdini ona anlatır. İmamların vazifesi sadece namaz kıldırmakla sınırlı değildir; toplumun her anında yanlarında olduklarını hissettirirler” dedi.

Etkinlik sonunda, emekli din görevlisi Tahir Kiraz’a ve katkılarından dolayı Başkan Özdoğan’a plaket takdim edildi. Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

TALAS’TA OKULLARA HEP DESTEK TAM DESTEK

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ilçedeki okullara yaptıkları detaylı hijyen ve temizlik çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Ekim ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Yalçın, Talas Belediyesi olarak eğitimin her zaman yanında olduklarını belirterek, bundan sonra da desteğin devam edeceğini söyledi.

Başkan Yalçın, göreve geldiği günden itibaren Talas’taki merkez ve kırsal okulların bakım ve onarım işlerini yürüttüklerini anlatarak, okullara belirli dönemler halinde vektörle mücadele ilaçlaması ve çevre temizliği gibi konularda çalışma yaptıklarını hatırlattı.

“OKULLARIN KÜÇÜK ONARIMLARINI ÜSTLENDİK”

Son günlerde ülke genelinde gündeme gelen okullardaki temizlik konusunda çalışmalara başladıklarını kaydeden Başkan Yalçın, “Öğretmen kökenli birisi olarak her yılbaşında İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle görüşerek okullardaki fiziki eksikleri tespit edip bize bildirmelerini istiyoruz. Geçen yıl 43 milyon lira, bu yıl ise 13 milyon liradan fazla tutan bakım ve onarım desteği yaptık. Okullarımızın bütün küçük onarımlarını üstlendik. Şimdi temizlik malzemeleri hususunda destek olacağız. Belediyemiz ve milli eğitimden oluşan komisyon kurarak okulların temizlik malzemesi tespitini yapacağız. Bir hafta içinde bunu tamamlayıp hemen çalışmalara başlamayı hedefliyoruz” dedi.

BAŞKAN ÖZDOĞAN’DAN MÜJDE: KENT MÜZESİ AÇILIYOR

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçenin geçmişini gün yüzüne çıkartacak olan Kent Müzesi’nin açılışı için geri sayıma geçildiğini duyurdu. Başkan Özdoğan, müzenin Hacılar’ın tarihini ve kültürel mirasını yansıtacak önemli bir mekân olacağını belirtti.

Başkan Özdoğan, açılması planlanan Kent Müzesi’ni Hacılar’a kazandırmanın heyecanı içinde olduklarını belirtti. Başkan Özdoğan, proje ile ilgili şu bilgileri verdi: “Daha önce Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci kardeşimizin adını verdiğimiz kültür merkezimizdeki fuaye alanında kısmen sergileyebildiğimiz Hacılar’ımızın kültürüne ve geçmişine ait görüntüleri, burada oluşturduğumuz yaklaşık 150 metrekarelik alanı kent müzesi haline getirdik. Bu şekilde daha kapsamlı bir müze oluşturduk.”

Yeni müzenin, ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerini gözler önüne sereceğini vurgulayan Başkan Özdoğan, “Burada Hacılarımızın tarihini, geçmişini, kültürünü yansıtmaya çalışacağız. Gerek yazılı basın, gerekse geçmişteki kültürel yayınları hemşerilerimizin kullandığı bir kısım eşyalarla birlikte sergileyerek vatandaşlarımızın geçmişi tanımasına katkıda bulunmak için çalışmalarımız sürmekte. Projelerimiz arasında olan kent müzesini inşallah yakın bir zamanda açacağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum,” diye konuştu.

Vatandaşlar ve ziyaretçiler, Hacılar Kent Müzesi sayesinde ilçenin zengin tarihi ve kültürel mirasını daha yakından tanıma fırsatı bulacak. Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, bu projenin hemşerilerinin geçmişine daha iyi bir ışık tutacağını ve kültürel bilinci artıracağını da belirtti.

TAREM’DE ÜÇÜNCÜ DÖNEM HAZIRLIĞI

Talas Belediyesi ve Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) işbirliği ile hayata geçirilen Talas Restorasyon Eğitim Merkezi’nde (TAREM) eğitimler hız kesmeden sürüyor.

Bir yandan üçüncü dönem kayıtlarının sürdüğü, diğer yandan da eğitimlerin devam ettiği merkezde Mimari Restorasyon Ahşap, Mimari Restorasyon Taş ve Mimari Restorasyon Demir atölyelerinde her yaştan katılımcılara teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor.

Talas’ın Zincidere Mahallesi’ndeki tarihi Kız Yetimhanesi müştemilatında bulunan alanda gerçekleştirilen olan kurslara, herhangi bir ön sınava girmeksizin isteyen herkes kayıt yaptırabiliyor.

Başvuruların 11 Ekim Cuma gününe kadar Kayseri Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi’ne yapılacağı kurslar hakkında 0352 432 38 38/42340 numaralı telefondan bilgi alınabilir.

ULUSLARARASI İŞ İMKANI

Kursiyerlerin e-devletten sorgulanabilen sertifika sahibi olacağı TAREM ile unutulmaya yüz tutan geleneksel zanaat ve el sanatları gelecek kuşaklara aktarılırken kursiyerlere de gerek yurt içinde gerekse uluslararası restorasyon çalışmalarında iş imkanı doğacak.

KOCASİNAN’IN SAKLI CENNETİ ‘BAYRAMHACI’NIN TURİZM GELECEĞİ ŞEKİLLENİYOR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Bayramhacı bölgesinin turizm potansiyelini canlandırmak ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yunus Emre Şeker ile bir destek protokolü imzaladı. Kocasinan Belediyesi Başkanlık makamında imzalanan protokolde konuşan Başkan Çolakbayrakdar, “Bayramhacı, jeotermal kaynakları ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin yeni turizm merkezi olacak!” dedi.

‘Ortak akıl’ ile hareket ettiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, deniz ve peri bacalarıyla çevrili eşsiz güzellikteki Bayramhacı’nın termal su kaynaklarını Kayseri ve Türkiye turizmine kazandırmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Kocasinan’ı her alanda kalkındırmak için projelere imza atan Başkan Çolakbayrakdar, “ORAN Kalkınma Ajansı ile Bayramhacı bölgesi için yapılacak faaliyetlere yönelik destek protokolünü imzalıyoruz. Bayramhacı’nın turizm potansiyelini ortaya çıkararak bölgeyi turizm açısından zenginleştirmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla işbirliği yapacağız. Bu işbirliği neticesinde ortaya çıkacak fizibilite çalışmasının ardından uygulama adımlarını teker teker hayata geçireceğiz. Önceki çalışmalarımız da bu süreçte önemli bir temel oluşturacak. Dünya çapında örnek olan Çekya’daki 200 yıldan fazla hizmet veren termal bölgeleri inceledik. Sadece sıcak suyla sınırlı olmayan, medikal kür merkezi ve yaşayan şehir konseptiyle planlanan yerleri gördük. Bu örnekleri temel alarak Bayramhacı ve diğer termal kaynaklarımızı entegre etmeyi planlıyoruz. Barajın diğer tarafında Nevşehir’in Göreme, Avanos ve Ürgüp ilçeleri bulunuyor. Bu bölgeye gelen turistler zaman zaman Bayramhacı’yı da ziyaret ediyor. Biz de Bayramhacı’yı Erciyes ve Kapadokya ile bütünleştirecek bir turizm merkezi oluşturmak için çalışıyoruz. Hem şehrimize hem de Türkiye turizmine kazandırmak için büyük gayret gösteriyoruz. Dünya çapında tanıtımı için yaptığımız çalışmaları en kısa zamanda hayata geçireceğiz” ifadelerine yer verdi.

ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yunus Emre Şeker ise projenin teknik bir fizibilite çalışması olacağına dikkat çekerek, “2024 yılı Turizm Fizibilite Destek Programı kapsamında bu değerli projeyi titizlikle sunduğunuz için tüm ekibe teşekkür ediyorum. İnşallah bu fizibilite çalışması ile Kayseri yeni bir turizm alanına kavuşacak ve turizm bağlantıları güçlenerek yerel kalkınmaya destek sağlayacaktır. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Öte yandan protokol kapsamında yapılacak fizibilite çalışmaları, Bayramhacı’nın jeotermal kaynakları ve doğal güzelliklerinin turizme kazandırılmasını amaçlıyor. Kapadokya coğrafyasının bir parçası olan Bayramhacı, bu çalışmalar sonucunda şehrin yeni turizm merkezi olma yolunda ilerleyecek.

Başkan Özdoğan, Anadolu’nun En Büyük Mobilya Fuarını Ziyaret Etti

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Kayseri’de düzenlenen ANAMOB Mobilya Fuarı’nı ziyaret etti. Başkan Özdoğan, “Kayseri’nin fuarlar şehri olduğunu bir kez daha gösteriyoruz” dedi.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Kayseri’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen Anadolu Mobilya Fuarı (ANAMOB) Fuarı’nın açılışına katıldı. Başkan Özdoğan, 200’ün üzerinde yerli ve yabancı firmanın katıldığı fuarda sektör temsilcileriyle görüşerek, sergilenen çarpıcı ve yenilikçi ürünler ile tanıştı.

Başkan Özdoğan, mobilya sektörünün önemli temsilcilerinin fuarda yer aldığını vurgulayarak, Kayseri’nin bu alanda güçlü bir şehir olduğunu ifade etti.

“Kayseri’nin Fuarlar Şehri Olduğunu Gösteriyoruz”

Fuarın açılışında açıklamalarda bulunan Başkan Özdoğan, “Anadolu’nun en büyük mobilya fuarı ANAMOB Mobilya Fuarı bugün itibariyle başladı. 13 Ekim’e kadar sürecek olan bu organizasyona 200’ün üzerinde yerli ve yabancı katılımcı katılıyor. Binlerce yabancı ziyaretçinin yanı sıra on binlerce yerli ziyaretçiyi de bekliyoruz” diye konuştu. 

Başkan Özdoğan, Kayseri’nin ulusal ve uluslararası fuarlar ile cazibe merkezine dönüşeceğini söyleyerek, “Geçen ay Çelik Kapı Fuarı’mızı başarıyla tamamladık. Bu ay ise Mobilya Fuarı ile devam ediyoruz. Kayseri’nin fuarlar şehri olduğunu bir kez daha gösteriyoruz. Tüm halkımızı bu güzel fuarı gezmeye ve yeni ürünlerle tanışmaya davet ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

YILDIRIM BEYAZIT MAHALLESİ’NDEKİ KAVŞAK PROJESİ TRAFİĞİ BÜYÜK ÖLÇÜDE RAHATLATACAK

Melikgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bulunan Olgunlar Caddesi ve Uzay Caddesi’ni birleştiren kavşak projesinin çalışmaları hızla devam ediyor.

Sivas Caddesi ile Mustafa Şimşek Caddesi’nin Hulusi Akar Bulvarı’na entegrasyonunu sağlayacak olan proje neticesinde, trafik akışının daha düzenli hale gelmesi hedefleniyor.

‘’Yıldırım Beyazıt Mahallemize büyük bir hizmet gelmiş durumda.’’

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, ‘’Yıldırım Beyazıt mahallemizde 18 uygulamaları ve imar uygulamalarından sonra birçok alanda yol açıyoruz, park, kaldırım ve çevre düzenlemesi yapıyoruz. Dolayısıyla Yıldırım Beyazıt Mahallemize gerçekten büyük hizmet gelmiş oluyor. Özellikle şu anda bulunduğumuz Uzay Caddesi’nin Olgunlar Caddesi ile kesiştiği noktada, mahkemesi beş yıldır süren yolun açılması ile ilgili gerekli hukuki işlemler tamamlandı. Burada çok geniş bir yol açtık; bu yol, Sivas Caddesi’ni Mustafa Şimşek Caddesi’ne bağlayan ve Hulusi Akar Bulvarı’na giden bir yol. Dolayısıyla, bu aks çok önemli olup trafiği rahatlatacak bir güzergâh olarak hazırlanmış oldu. İnşallah, şu anda altyapı çalışmaları tamamlandı, kaldırımlar yapıldı ve peyzaj çalışmalarına başlamış durumdayız. Peyzajdan sonra da inşallah asfalt çalışması yapılacak ve burayı trafiğe açacağız. Cenabı Allah kaza bela vermesin, hayırlı olsun diyorum.

BATTALGAZİ MAHALLESİ MELİKGAZİ BELEDİYESİ İLE DÖNÜŞÜYOR!

Melikgazi Belediyesi Battalgazi Mahallesi’nde 36 adet daire ve 4 adet dükkandan oluşan 1 blok için kat karşılığı kentsel dönüşüm ihalesi düzenledi.

Melikgazi’de vatandaşlara pek çok alanda rekor hizmetler sağlayan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, kentsel dönüşüme verdiği önemle adından söz ettiriyor. Melikgazi’de 6 farklı noktada gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmaları ile sağlıklı, dayanıklı, nitelikli, depreme dayanıklı yapıları hayata geçiren Başkan Palancıoğlu, eski adıyla Küçükali Mahallesi, yeni adıyla Battalgazi Mahallesi’ni adeta yeniden inşa ediyor.

“Vatandaşlarımız için yeni yaşam alanları oluşturuyoruz!”

Gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmaları ile yeni yapıları ilçeye kazandırmakla kalmayıp kentsel dönüşüm alanlarının çevre düzenlemeleriyle de yaşam alanı oluşturduklarını belirten Başkan Palancıoğlu, Battalgazi Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları kapsamında 36 adet daire ve 4 adet dükkandan oluşan 1 blok için kat karşılığı ihale düzenlediklerini belirterek şunları söyledi:

“Hizmet aşkı ve çalışma sanatımızla ilçemizi günden güne ileriye taşımaya, her adımımızda imza eserler bırakmaya gayret ediyoruz. 600 bin nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık ilçelerinden biri olan Melikgazi’mizde birçok alanda hizmet sağlıyoruz. Belediyecilik faaliyetlerimizin yanı sıra, eğitimden sağlığı, kültürden sanata birçok alanda vatandaşlarımızı memnun etmenin gayreti içerisindeyiz. Bilindiği üzere ilçemizde 6 farklı bölgede kentsel dönüşüm çalışması yürütüyoruz. Kentsel dönüşüm, bizim önem verdiğimiz konulardan bir tanesi. Atıl halde olan konutları dönüştürerek, daha sağlıklı, daha dayanıklı, nitelikli yaşam alanlarını sizlerin hizmetinize sunuyoruz. Vatandaşlarımızdan da bu noktada ciddi bir talep söz konusu. Eskimiş, işlevini kaybetmiş, dayanıksız yapıları kentsel dönüşüm ile dönüştürüyoruz. İlçemizin görüntüsünü bozan, tehlike arz eden metruk yapıları da kaldırarak yeni, modern bir Melikgazi’yi inşa ediyoruz. Bu kapsamda Battalgazi Mahallemizde 36 adet daire ve 4 adet dükkandan oluşan kat karşılığı yeni bir ihale düzenledik. İhaleyi kazanan firmamızı tebrik ediyor; hayırlı olmasını temenni ediyorum. Melikgazi’mize ve hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun. Vatandaşlarımızın hayır duasını alacağımız, hayatını kolaylaştıracağımız, yüzünü güldüreceğimiz hizmetlerimiz için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.”

KOCASİNAN’DA DÜVER MAHALLESİ ANA YOLU YENİLENDİ

Kocasinan Belediyesi, kırsal mahallerinden biri olan Düver Mahallesi’nin ana yolundaki çalışmaları tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu. Merkez ve kırsal mahallelere her alanda hizmet götürmeye devam ettiklerini vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yapılan yatırımlarla geleceğin kırsalını yeniden inşa ettiklerini ifade etti.

Kocasinan Belediyesi Fen İşleri ve Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerinin Düver Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan ana yolu altyapısıyla birlikte yenilediğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına uygun projeler geliştirerek onların hayatlarını kolaylaştırıyoruz. Kırsal mahallelerimizin de Kocasinan’ın diğer bölgeleri gibi gelişmesini ve kalkınmasını önemsiyoruz. Hedefimiz, ilçemizin her köşesini daha modern ve daha yaşanabilir hale getirmek. Bu doğrultuda kırsal mahallelerimizde yol yapım çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bu sefer de eski tarihiyle bilinen kadim mahallelerimizden biri olan Düver Mahallesi’nin ana yolundaki çalışmalarımızı tamamladık. Altyapı çalışmalarıyla birlikte yolumuzu asfaltlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Hem şehir merkezinde hem de kırsal mahallelerde, Kocasinan’ın her köşesinde ihtiyaç duyulan her yerde yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Özellikle kırsal mahallelerimizin altyapısını güçlendirmek ve yaşam konforunu artırmak amacıyla sezon sonuna kadar çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız. Bütün kırsal mahallelerimizde benzer yol ve altyapı çalışmalarını yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Amacımız, her bir vatandaşımızın modern yaşamın imkânlarından faydalanabilmesini sağlamaktır” diye konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, daha konforlu bir Kocasinan için hizmet ürettiklerini ve yapılan hizmetlerle kırsal mahallelerin kaderinin olumlu yönde değiştiğini sözlerine ekledi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Büsam Şehir Akademi 2024 Güz Dönemi Kayıtları, KAYMEK’in Özel Kursları, Kayseri Gastronomi Günleri,

BÜYÜKŞEHİR KAYMEK’İN BİRBİRİNDEN ÖZEL KURSLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427