“Hürmetçi Sazlığı” İçin İş Birliği, “Öğrencilere Özel” Eğitim Programı, Sağlık ve Spor İçin “Yüksek İrtifa” Vurgusu, Yahyalı’ya yatırım, Halk Kütüphanesi inceleme, Erciyes’te En Havalı Voleybol Turnuvası, Öğrenci Ailelere Sosyal Yardım Başvuruları, Kayserililer, Kitap Fuarı’nı Dört Gözle Bekliyor,

VALİLİK VE BÜYÜKŞEHİR’DEN “HÜRMETÇİ SAZLIĞI” İÇİN İŞ BİRLİĞİ

Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile doğa tutkunlarının vazgeçilmez adresi olan, yılkı atlarının özgürlüğe koştuğu Hürmetçi Sazlığı’nın ziyaretçilerine daha kaliteli hizmet sunulması ve turizm alanında daha çok tanıtılması amacıyla çalışmalar yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı tarafından kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilen İncesu ve Hacılar ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Hürmetçi Sazlığı, Kayseri Valiliği öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi ve paydaşların yer aldığı toplantıda masaya yatırıldı.

Toplantı kapsamında, Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile doğaseverlerin vazgeçilmez destinasyonu olan bölgede yeniden çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Türkiye’nin dört bir yanından fotoğraf tutkunlarının ilgisini çeken, Erciyes Dağı’nın eteğinde yılkı atlarına ev sahipliği yapan turizmin merkezi Hürmetçi Sazlığı, yapılacak kaliteli hizmetlerle doğa tutkunlarının yine vazgeçilmez adresi olacak.

ERCİYES’TE EN HAVALI VOLEYBOL TURNUVASI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes A.Ş. ve Spor A.Ş. tarafından 12-13 Ekim tarihleri arasında Erciyes’te düzenlenecek olan “En Havalı Voleybol Turnuvası” için kayıtlar başladı.

Türkiye’nin en gelişmiş, dünyanın ise sayılı kayak merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi, sadece kış sporları ile değil, ev sahipliği yaptığı sporun çeşitli dallarındaki organizasyonlarla sporcuları ve sporseverleri kentin zirvesinde buluşturmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi, Erciyes A.Ş. ve Spor A.Ş. iş birliğinde ACES 2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri ünvanına yakışır spor organizasyonlarına bir yenisi daha ekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi, Erciyes A.Ş. ve Spor A.Ş. tarafından 12-13 Ekim tarihleri arasında Erciyes’te düzenlenecek olan “En Havalı Voleybol Turnuvası” için kayıtlar başladı.

Erciyes Kayak Merkezi Tekir Kapı’da düzenlenecek turnuva ‘takımını oluştur, sen de bu heyecana ortak ol’ sloganı ile voleybol tutkunlarını, Erciyes’in muhteşem doğasında spor ve eğlence dolu bir etkinliğe davet ediyor.

Erciyes’teki En Havalı Voleybol Turnuvası hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyen sporseverler 0549 696 00 38 numaralı telefon üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

KAYSERİLİLER, KİTAP FUARI’NI DÖRT GÖZLE BEKLİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenecek olan kitap fuarında kitapların büyülü dünyasını Kayserililer heyecanla bekliyor. 7’nci Kayseri Kitap Fuarı öncesi, parklardaki ağaçlar, yazarların eserleriyle süslenip, anlamlı bir farkındalık oluşturuldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 3 milyonu aşkın kitap, 513 yazar ve 412 yayınevinin okurları ile buluşacağı 7’nci Kayseri Kitap Fuarı’nda birbirinden ünlü yazar ve şairler, hayranları ile bir araya gelecek.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın özel önem verdiği alanlardan olan Kayseri Kitap Fuarı, her yıl bir önceki yılın ziyaretçi rekorunu kırarak Türkiye’ye örnek olurken kitapseverler, yeni kitapları keşfetme, yazarlarla tanışma ve etkileşim kurma fırsatı bulacak.

Ağaçlar Kitaplarla Süslendi

7’nci Kayseri Kitap Fuarı öncesi, Büyükşehir Belediyesi önünde yer alan park içerisindeki ağaçlar, yazarların eserleriyle süslendi. Heyecanla etkinliğin başlamasını bekleyen öğrenciler, ağaçları kitaplarla süsledi. Bu etkinlik, okuma alışkanlığını teşvik etmenin yanı sıra, doğa ile kitap sevgisini bir araya getirerek anlamlı bir farkındalık oluşturdu.

“Önce Çok Şaşırdım, Sonra Çok Mutlu Oldum”

İstanbul’da yaşayan ve ailesinin yanına geldiğini söyleyen Firdevs isimli vatandaş, “Ağaçlar üzerindeki kitapları gördüm, önce çok şaşırdım, sonra çok mutlu oldum. Kitap okuma oranı malum düşük, çok beğendim, kim yaptıysa çok teşekkür ederim, gerçekten farkındalık uyandırabilecek bir şey olmuş, emeğinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Kitap Fuarı’nın Açılmasını Dört Gözle Bekliyoruz”

Ayrıca, gençlerin ve yetişkinlerin katılımıyla dolup taşan Büyükşehir Belediyesi Merkez Kütüphanesi’nin misafirleri de kitap fuarını dört gözle beklediklerini söylediler.

YKS öğrencisi Serhat Demir, Büyükşehir Belediyesi Merkez Kütüphanesi’ne sıklıkla geldiğini, kitap okumayı çok sevdiğini belirterek, “Kütüphanelerimizden çok memnunum, çay, çorba, fotokopi hizmetlerinden faydalandım. Çok verimli kütüphane. Sosyal medya hesaplarından kitap fuarını görmüştüm, heyecanla bekliyoruz. Zaten fuarı heyecanla bekliyoruz. Kitap fuarının açılmasını dört gözle bekliyoruz, ünlü yazarların geleceğini duymuştum, arkadaşlarıma da kesinlikle tavsiye ederim” diye konuştu.

“Bütçe Dostu, Öğrenci Dostu Olduğundan Kitap Fuarının Açılmasını Heyecanla Bekliyoruz”

Büyükşehir kütüphanelerini haftada fırsat buldukça 3-4 kez ziyaret ettiğini ifade ederek, kütüphanelerin yoğun olduğunu söyleyen lise ve YKS hazırlık öğrencisi Hiranur Avınç, açılışını heyecanla bekledikleri kitap fuarına her sene severek gittiklerini söyledi. Avınç konuşmasında, “Kitap fuarına tabi ki her sene gidiyoruz, her sene ziyaret etmeyi istiyoruz. Dışarıya göre daha uygun da olduğu için kitap fuarından alışveriş de yapıyoruz. Kitaplarımızı okuyoruz, testlerimizi çözüyoruz.  Dışarıya göre daha uygun, bütçe dostu, öğrenci dostu olduğundan kitap fuarının açılmasını heyecanla bekliyoruz” diyerek kitap fuarında emeği geçenlere teşekkür etti.

“Kitap Fuarı Güzel, Beğeniyorum”

Üniversiteye hazırlık öğrencisi Melike Sungur isimli öğrenci ise “Kitap fuarı güzel, beğeniyorum ben, açıldığında hep gidiyorum. Teşekkür ediyoruz emeği geçenler için, bu imkânlar gerçekten güzel” diyerek kitap fuarı hizmetinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

8’nci sınıf öğrencisi Tufan Kaan Öztürk de “Bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan kitap fuarını duyduğum için çok mutlu oldum. Kitap fuarında birçok yazar ve yeni kitapla tanışıyoruz. Bu fuarda uygun kitaplar bulabiliyoruz, söyleşi gibi etkinlikler oluyor, bunun için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi.

7’ncisi düzenlenecek olan Kayseri Kitap Fuarı, Dünya Ticaret Merkezi’nde 11-20 Ekim günleri arasında kapılarını ziyaretçilerine açacak.

BÜYÜKŞEHİR’İN ÜNİVERSİTEDE ÖĞRENCİSİ BULUNAN AİLELERE 5 BİN TL’LİK SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI BAŞLIYOR

Öğrenci ve genç dostu Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu sene de Kayseri’deki dar gelirli üniversite öğrencisi bulunan ailelere sosyal yardımını sürdürüyor. Aile başına 5 bin TL’lik sosyal yardımın yapılacağı uygulama için başvurular 10 Ekim’de başlıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kent sınırları içerisinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelerin devlet üniversiteleri ve vakıf üniversitelerinde tam burslu okuyan öğrencilerine destek olmak için uygulamaya koyduğu sosyal yardımları bu sene de gerçekleştiriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden genç dostu şehir ödülü alan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın başlattığı ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak ve yüklerini hafifletmek için her sene gerçekleştirilen sosyal yardımlar kapsamında, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde yardım miktarı aile başı 5 bin TL olarak belirlenirken, sosyal yardımlar öğrencisi sayısına göre verilmiyor.

Yardım başvurusunu velilerin yapacağı ve öğrencilerin başvurusunun kabul edilmeyeceği destekler için müracaatlar 10 Ekim 2024 tarihinde başlayıp 31 Ekim 2024 tarihinde sona erecek.

Başvurular, Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesi www.kayseri.bel.tr adresinde online hizmetler kısmından üniversitede öğrencisi olan aile yardımı başvuru formu üzerinden yapılacak.

Geçtiğimiz Yıl Toplam 10 Milyon TL’lik Yardım Yapıldı

Öte yandan gönül ve sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyen Başkan Büyükkılıç’ın talimatlarıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2023 yılında 2 bin 6 aileye yılda bir defaya mahsus 5 bin TL olmak üzere toplam 10 milyon 30 bin TL nakdi olarak yardım yapıldı. Aileler ve üniversite öğrencileri, böylesi anlamlı ve özel destek için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve ekibine teşekkür ettiler.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN MİLLET BAHÇESİ İL HALK KÜTÜPHANESİ İNŞAATINDA İNCELEME

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde yapımı devam eden 6 bin 100 metrekare kapalı alana sahip İl Halk Kütüphanesi inşaatını yerinde inceledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kütüphaneler şehri Kayseri’ye yakışacak yeni bir kütüphane projesini daha hayata geçirmeye hazırlanırken, Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine yapılan İl Halk Kütüphanesi’nde sona gelindi.

Başkan Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ndeki ziyareti esnasında yapımında sona yaklaşılan İl Halk Kütüphanesi inşaatında incelemede bulundu. Büyükkılıç, inceleme ziyaretinde, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Hasdal, Ufuk Sekmen ve Mustafa Türkmen ile daire başkanlarından son durum hakkında bilgiler aldı. Başkan Büyükkılıç, faaliyetleri yürüten çalışanlarla da görüşerek kolaylıklar diledi.

Büyükkılıç, 1 milyon 260 bin metrekarelik Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine 6 bin 100 metrekarelik alanda, çalışma ve internet salonu, çocuk kütüphaneleri, çocuk etkinlik alanı, bireysel ve grup çalışma odaları, yetişkin ve gençler için özel okuma bölümleri, sergi salonu, konferans salonu gibi alanların yer alacağı devasa boyuttaki İl Halk Kütüphanesi’nin şimdiden kente hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başkan Büyükkılıç, klasik kütüphane anlayışının dışında özel olarak tasarlanmış ortak buluşma alanlarını da içeren bu projede emeği geçenlere teşekkür ederek, “Kayseri’mize yakışacak bir vizyon projeyi daha hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçemiz içerisinde hayata geçecek olan İl Halk Kütüphanemizi ziyaret ederek, devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldık” diye konuştu.

KAYSERİ KARİYER MERKEZİ’NDEN “ÖĞRENCİLERE ÖZEL” EĞİTİM PROGRAMI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi himayesinde faaliyet gösteren Kayseri Kariyer Merkezi tarafından organize edilen, kariyer.net ve Kayseri Üniversitesi iş birliğinde üniversite öğrencilerine özel “Yapay Zekânın Meslekler Üzerinde Etkisi” başlıklı eğitim programı düzenlendi.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların istihdamına katkı sağlamaya devam ederken, öğrencilerin her zaman yanında yer almayı sürdürüyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kentte üretime ve istihdama katkı sunmak amacıyla, işveren ve iş arayanı buluşturan, üniversite öğrencileri ve mezunlara staj ve iş imkânı sağlayan önemli bir projesi olan Kayseri Kariyer Merkezi, proje kapsamında birçok çalışma düzenlemeye devam ediyor.

Bu kapsamda, Kayseri Üniversitesi öğrencilerine özel Kayseri Kariyer Merkezi, Kayseri Üniversitesi Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi, kariyer.net ve techcareer.net iş birliğinde ‘Yapay Zekânın Meslekler Üzerinde Etkisi’ konulu program düzenlendi.

Kayseri Üniversitesi 15 Temmuz Merkez Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’nın yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mücahid Soyak ile İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Erkan Küp de katıldı.

Programda, yapay zekâ teknolojilerinin meslekleri nasıl şekillendirdiği, hangi alanlarda fırsatlar sunduğu, hangi becerileri ön plana çıkardığı gibi konularda bilgiler paylaşıldı.Katılımcılar, bu tarz program ve etkinlikler için Büyükşehir Belediyesi ve paydaşlarına teşekkür etti.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN SAĞLIK VE SPOR İÇİN “YÜKSEK İRTİFA” VURGUSU

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin Erciyes’teki sporcu dostu tesisi Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde kamp yapan Türkiye Ragbi Federasyonu Beyzbol 5 U18 Milli Takımı ve sporcularını ziyaret etti. Büyükkılıç, ziyarette yaptığı konuşmada, sağlık ve spor için yüksek irtifanın öneminden bahsetti.

Spor ve sporcunun dostu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sporun sağlığa sağladığı katkılar doğrultusunda kent için ve sporcular için proje ve yatırımlarını bir bir gerçekleştirirken, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde takımları konuk etmeye ve onları ziyaret etmeye devam ediyor.

Başkan Büyükkılıç, Hekim Kimliği ile Yüksek İrtifanın Sağlık ve Spor İçin Önemini Anlattı

Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde kamp yapan Beyzbol 5 U18 Milli Takımı ve sporcularını ziyaret eden Büyükkılıç, “Kayseri’mizde sizleri görmekten keyif alıyoruz. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’mizin amacına ulaşmasına da bir bakıma vesile oluyorsunuz sizler de. Sadece futbolla ön plana çıkıyor gibi bir algı var ama kamuoyunda, sporun her çeşidiyle ilgili bir hekim olarak söylüyorum, yüksek irtifada eritrosit dediğimiz kan hücrelerinin, alyuvarların sayısı artar. Bunların oksijen bağlama kapasitesi dolayısıyla artmış olur, gittiğiniz yerde maç yaparken performansınız üst düzey olur” diyerek sağlık ve spor için yüksek irtifanın öneminden bahsetti ve insanların bu doğrultuda zararlı alışkanlıklardan uzak durması gerektiğinin de altını çizdi.

Kamp yapan basketbol takımına başarılar dileyen Büyükkılıç, “İnşallah Fransa’dan kupa ile gelirsiniz. Sizi tekrar Kayseri’de görmeyi, ağırlamayı her zaman arzu ederiz” diye konuştu.

Büyükkılıç, sözlerinin sonunda Türk insanının hep birinciliğe ve başarıya odaklandığını vurgulayarak, eğitim ve sporun ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Büyükkılıç beyzbol milli takım sporcuları ile tek tek selamlaşarak görüştü.

“Sizin Sayenizde Güzel Bir Kamp Geçirdik Başkanım”

Beyzbol 5 Milli Takım Teknik Direktörü Hasan Helva ise Başkan Büyükkılıç’a sağladığı imkânlar dolayısıyla teşekkür ederek, “Sizin sayenizde güzel bir kamp geçirdik başkanım. Tesislerinize bize açtığınız için çok teşekkür ederim. Güzel ve verimli kamplar geçirdik. İkinci kampımızı da yarın bitireceğiz inşallah. Fransa’ya gideceğiz, inşallah orda da kupayı alıp sizin ziyaretinize geleceğiz Allah’ın izniyle diye” konuştu. Teknik Direktör Helva, takım hakkında Başkan Büyükkılıç’a detaylı bilgiler verdi.

Öte yandan Beyzbol 5 Takımı Teknik Direktörü Helva Başkan Büyükkılıç’a, üzerinde ‘Türkiye 38 M. Büyükkılıç’ yazılı forma hediye etti.

Başkan Büyükkılıç’a ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Sekmen ve Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Zafer Akşehirlioğlu da eşlik etti.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “YAHYALI’YA 15,5 MİLYON TL’LİK ALTYAPI YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Yahyalı ilçesinde içme suyu ve kanalizasyon altyapısını daha güçlü hale getirmek için 15 milyon 501 bin TL’lik yatırım yapılacağını kaydetti.

Tüm ilçelerde içme suyu ve kanalizasyon hatlarını baştan aşağı revize ederek kalıcı çözümler üretmeyi amaçlayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kayseri’nin her noktasında altyapıyı standartların üzerinde bir yapıya kavuşturabilmek için gece gündüz ayrımı yapmadan faaliyetlerini sürdürüyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın vizyonu doğrultusunda merkez ve ilçelerde çalışmalarını aralıksız şekilde sürdüren KASKİ Genel Müdürlüğü, bu kapsamda Yahyalı ilçesine bağlı Kirazlı ve Derebağ Mahallelerine içme suyu hattı ve kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştiriyor.

“Kaliteli Altyapı ile Kayseri’mizi Geleceğe Taşıyoruz”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KASKİ’nin çalışmalarında tüm altyapı problemlerini göz önüne alarak günübirlik projeler yerine uzun vadeli çözümler üreterek daha yaşanabilir ortamlar oluşturduğuna dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, “Amacımız, kaliteli altyapı ile doğduğumuz büyüdüğümüz memleketimize borcumuzu ödeyerek geleceğe taşımak” dedi.

KASKİ, Nerede İhtiyaç Varsa Orada

Kayseri’yi bir ucundan diğer ucuna kadar sağlıklı ve kaliteli altyapı ile donatmak için gayret ettiklerini belirten Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Merkez ve ilçelerimizde hem alt hem üstyapı hizmetlerini eksiksiz şekilde yerine getirmek için tüm birimlerimiz ile istişare ederek ihtiyaca uygun projeleri sırasıyla hayata geçirmeye gayret ediyoruz. ‘Sağlıklı ve kaliteli altyapı’ olmazsa olmazımız dedik, buna göre yol haritası belirledik. Çok şükür bu anlamda Kayseri’miz genelinde çok önemli bir sorunumuz yok. Tabi ki de daha ileri seviyelere taşımak için de heyecanımızı hiç yitirmedik. Önce neye ihtiyaç var ise onu belirliyoruz. Sonra işe koyuluyoruz.”

Büyükkılıç, Yahyalı ilçesi Derebağ ve Kirazlı Mahallelerinde mevcut içme suyu şebeke hatlarının rehabilitasyonu ve terfi hattı yapımı ile mevcut kanalizasyon hatlarının rehabilitasyonu, kolektör ve şebeke hattı yapımı işi kapsamında KASKİ’nin çalışma yürüttüğünü belirtti.

İki mahallede 2 bin 600 metre kanalizasyon hattı, 6 bin 400 metre içme suyu hattı olmak üzere toplam 9 bin metre hat imalatı çalışması sonucu 15 milyon 501 bin TL’lik bir yatırım söz konusu olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Burada rakamların hiçbir önemi yok. Önemli olan orada ihtiyaç ne ise ona göre bir planlama yapılması. Çok şükür işler hızlı bir şekilde ilerliyor. Nerede ihtiyaç var ise KASKİ orada. Çalışmalarımız tamamlandığında hem Kirazlı hem de Derebağ Mahallerimizin içme suyu ve kanalizasyon altyapısı daha kaliteli bir yapıya kavuşmuş olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Daha güzel, daha yaşanabilir bir Kayseri için yatırımlarımız sürecek” diye konuştu.

OKUYAN VE OKUTAN ŞEHİR KAYSERİ’DE, KİTAP FUARI 7’NCİ KEZ KAPILARINI AÇIYOR

Büyükşehir Belediyesi, okuyan ve okutan şehir Kayseri’de, ziyaretçi rekoruna sahip kitap fuarlarından olan ve 7’ncisi düzenlenecek olan Kayseri Kitap Fuarı, 11 Ekim Cuma günü kapılarını ziyaretçilerine açıyor.

Kadim kent Kayseri’nin kütüphaneler şehri olarak anılmasına büyük katkılar sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç önderliğindeki Büyükşehir Belediyesi, alanında örnek gösterilen Kayseri Kitap Fuarı’nın 7’ncisine ev sahipliği yapacak.

Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 11 Ekim Cuma günü saat 13.30’da tören ile açılışı yapılacak olan ve 20 Ekim’e kadar sürecek Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilecek 7’nci Kayseri Kitap Fuarı’na, Kayseri’nin yanı sıra çevre illerden de ziyaretçiler bekleniyor.

412 yayınevi, 513 yazar ile 3 milyonu aşkın kitabın yer alacağı Kayseri Kitap Fuarı, edebiyat dünyasının önemli isimlerini misafir edecek.

1 milyon ziyaretçinin hedeflendiği dolu dolu geçecek 7’nci Kayseri Kitap Fuarı’nda tarihe ve kültüre ışık tutan Prof. Dr. İlber Ortaylı da kitapseverlerle bir araya gelecek. Prof. Dr. Ortaylı’nın konferansı Dünya Ticaret Merkezi’nde 11 Ekim Cuma günü saat 16.00’da gerçekleşecek.

11-20 Ekim günleri boyunca saat 9.00’da kapılarını açacak olan kitap fuarı, saat 21.00’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Şehir dışından gelecek birbirinden önemli yazar, şair ve gazetecilerin yanı sıra Kayserili yazarlar için de stantların açılacağı Kayseri Kitap Fuarı’nda yazarların söyleşi ve imza günleri de düzenlenecek.

Alo 153 İletişim Merkezi ve Beyaz Masa da Kitap Fuarında Olacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Alo 153 İletişim Merkezi ve Beyaz Masa birimleri de 7’nci Kayseri Kitap Fuarı’nda yerini alacak. Kurulacak stantta, kitap fuarı süresi boyunca kitapseverlerin talep, görüş ve önerileri dinlenecek.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Büsam Şehir Akademi 2024 Güz Dönemi Kayıtları, KAYMEK’in Özel Kursları, Kayseri Gastronomi Günleri,

BÜYÜKŞEHİR KAYMEK’İN BİRBİRİNDEN ÖZEL KURSLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427