Mobilyacılar Odası ve E-Ticaret Platformu Temsilcileri, 7’nci Kayseri Kitap Fuarı , Yabancı Turistlerin Rotası Erciyes, Mutfak Sanatları Merkezi, Talas’ta asfalt, okul arkadaşları ile buluşma, Tenis kurtları, Kaymek kursları, Kocasinan, Melikgazi, Hacılar belediye haberleri, “Kentsel Dönüşüm” Projesi, Kayseri Gastronomi Günleri,

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, MOBİLYACILAR ODASI VE E-TİCARET PLATFORMU TEMSİLCİLERİNİ KONUK ETTİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Mobilyacılar Odası ve Kumsmall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya ile beraberindeki e-ticaret platformu temsilcilerini konuk etti.

Ziyarete Kayseri Mobilyacılar Odası ve Kumsmall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya, Alibaba Türkiye İş Geliştirme Müdürü Kubilay Gençkan, Asset Uluslararası Taşımacılık Direktörü İbrahim Taşkın, Navlungo E-ihracat Satış Müdürü Çağatay Özkök, N11 Bölge Satış Müdürü Cihangir Eraslan, Pazarama Türkiye Satış Direktörü Pınar Sonsoy, Sanko Holding – Exporgıne CEO Mehmet Erdemi, Target Global Satın Alma Müdürü Nuray Kurtur, Trendyol Bölge Satış ve İş geliştirme Müdürü İsmail Kurukafa ve Horoz Lojistik Mobilya Operasyon Grup Müdürü Özkan Durmuş katıldı.

“Biz de KAYMEK Bünyesinde E-Ticareti En İyi Uygulayanlardanız”

Toplantıda konuşan ve sanayi, ticaret kenti Kayseri’nin bu özelliği ile birlikte pek çok değerini de öne çıkarmaya gayret eden Başkan Büyükkılıç, yıllar önce Kayseri Serbest Bölge’de e-ticaret ile ilgili girişimleri olduğunu ve süreci başlattıklarını hatırlatarak, “Biz de KAYMEK bünyesinde e-ticareti en iyi uygulayanlardanız, Ticaret Bakanlığı ile de bu alanda iş birliğimiz söz konusu” diye konuştu.

Büyükkılıç, konuya ilişkin düşüncelerini aktararak, “Günün koşullarına göre kendinizi, anlayışınızı yenilemelisiniz” dedi.

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç, Şehreminimiz”

Kayseri Mobilyacılar Odası ve Kumsmall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya ise Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine olan desteklerinden söz ederek, “Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç, şehreminimiz. Alışveriş merkezimiz ve oradaki projelerimiz içerisinde Büyükşehir Belediyemizin bize olan desteği ile bu iş başladı” şeklinde konuştu.

Düzenledikleri fuar ve etkinliklerin öneminden bahseden Sarıkaya, “Alışveriş merkezimizi Kayseri’mizin ürünlerini hem Türkiye’mizde hem de dünyadaki ülkelere ulaştırabilmek ve dünyadaki bu büyük pastadan pay alabilmek adına yaptık. İnşallah bu yıl büyük bir atılım içerisindeyiz. Yine sizin desteklerinizle düzenlediğimiz fuarlar ve etkinliklerin yanında inşallah online pazarlara da açılıyoruz. Kayseri’mizin ürünlerini daha büyük platformlarda tüm dünyaya satabilmek amacıyla böyle bir iş birliğine gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sarıkaya, misafirperverliklerinden dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür etti.

Günün anısına Büyükşehir Belediyesi başkanlık makamında ve Büyükşehir Belediyesi bahçesinde toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

TALAS’IN ÇANAKKALE MÜZESİ BÜYÜYOR

Talas Belediye Meclisi toplanarak ekim ayı gündeminde bulunan 16 maddeyi görüşüp karara bağladı. Mecliste alınan kararla 9 ay önce açılarak ziyaretçi akınına uğrayan “Çanakkale’den Cumhuriyete 100. Yıl Müzesi” yanındaki binanın alınmasıyla büyüyecek.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın başkanlığında Meclis Salonunda gerçekleşen oturumda çeşitli komisyonlara ait raporlar ile müdürlüklere ait konular görüşüldü.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, sözlerine ekim ayı meclis toplantısında alınan kararların hayırlı olmasını dileyerek, “Değerli meclis üyelerimiz hoş geldiniz. 2024 yılı Ekim ayı toplantısı birinci birleşim birinci oturumunu açıyorum. Meclis gündemimiz 16 maddeden oluşmaktadır. Alınan kararların ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde oturumu açtı.

KOMİSYONLARA ÜYE SEÇİMİ

Çeşitli komisyonlarla ilgili raporların görüşüldüğü oturumda İYİ Parti’den istifa eden meclis üyelerinin yerine komisyon üyesi seçimleri yapıldı. Gerçekleştirilen seçimlerde İYİ Parti meclis üyeleri Turan Bulgurcu; Ticaret ve Sanayi Komisyonu’na, Hadiye Hakkomaz Şahin; Plan ve Bütçe Komisyonu’na, Nafiye Aydın Akyüz; Eğitim Spor ve Kültür Komisyonu’na oy birliğiyle seçildi.

İSRAİL’E KINAMA

Toplantıda ayrıca geçtiğimiz yıl 7 Ekim’den Gazze’yi bombalayarak soykırım yapan İsrail’in kınanmasını içeren Cumhur İttifakı üyesi AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin teklifi kabul edildi.

Daha sonra 9 Ocak’ta açılarak kısa sürede büyük küçük herkesin beğenisini toplayan Çanakkale’den Cumhuriyeti 100. Yıl Müzesi’nin genişlemesiyle ilgili madde kabul edildi.

Konuyla ilgili konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Müzemiz hakikaten çok beğenildi. Burada sergilenen 6 bin 400 obje bizzat Çanakkale Savaşı’nda kullanılanlardan oluşuyor. 99 metrekarelik bina çok küçüktü. Yanında bulunan metruk binayla ilgili kamulaştırma kararı alarak müzeyi 241 metrekarelik bir alana dönüştürmek istiyoruz.” dedi.

SPA MERKEZLERİNE KAT MALİKLERİNİN ONAYI

Meclis gündeminde yer alan bina altlarına açılmak istenen SPA merkezlerini ilgilendiren madde ise kat maliklerinin 3/4’nün onayıyla hizmet vermesi şeklinde karara bağlandı.

Meclis oturumu 10 Ekim Perşembe günü saat 16.00’da toplanmak üzere sona erdi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “ŞEHRİMİZİ 7’NCİ KAYSERİ KİTAP FUARI HEYECANI SARDI”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 11-20 Ekim 2024 tarihleri arasında yedincisi düzenlenecek olan Kayseri Kitap Fuarı’na gençler başta olmak üzere, tüm vatandaşları davet etti. Başkan Büyükkılıç, “Şehrimizi kitap fuarı heyecanı sardı. Geçtiğimiz yıl kırdığımız 1 milyon ziyaretçi rekorunu yine kırmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Okuyan ve okutan şehir olarak bilinen kadim kent Kayseri’yi her geçen gün yaptığı etkinliklerle üst seviyeye taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bu alanda çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleşecek olan ve 412 yayınevi, 513 yazar ile 3 milyonu aşkın kitabın yer alacağı 7’nci Kayseri Kitap Fuarı, 11-20 Ekim günleri arasında kapılarını ziyaretçilerine açacak.

“Şehrimizi Kitap Fuarı Heyecanı Sardı”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘Şehrimizi kitap fuarı heyecanı sardı’ diyerek, Kayseri 7’nci Kitap Fuarı’na gençler başta olmak üzere, tüm vatandaşları davet etti.

Başkan Büyükkılıç, kitap fuarında 500 civarında yazarın olacağını ve fuara 10 gün içerisinde birçok yazarın katılacağını kaydederek, “Geçtiğimiz yıl kırdığımız 1 milyon ziyaretçi rekorunu yine kırmak için sabırsızlanıyoruz. Kayseri’de her yer kitap kokacak. Cuma günü kitap fuarının açılışına vatandaşlarımızı bekliyoruz. 412 yayınevi, 513 yazar ve 3 milyonu aşkın kitabın yer alacağı 7’nci Kayseri Kitap Fuarı’nda yine kendi rekorumuzu kırmayı hedefliyoruz” dedi.

Büyükkılıç, kitap fuarına İlber Ortaylı, Yusuf Kaplan, Serdar Tuncer, Bahadır Yenişehirlioğlu, Mehmet Akif Ersoy, Şükrü Erbaş, Nurullah Genç, Alişan Kapaklıkaya ve Nur Viral gibi yazarların yer alacağı toplam 513 yazar, şair ve gazetecinin katılacağını söyleyerek, “Bu fuarımız ile kütüphaneler ve âlimler şehri, üniversite dostu, genç dostu bir şehir olarak en güzel hizmetlerden birini bir kez daha sunmuş olacağız” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 11-20 Ekim günleri arasında, önceki yıllarda ziyaretçi rekoruna sahip kitap fuarlarından olan, alanında örnek gösterilen kitap fuarının 7’ncisine ev sahipliği yapacak.

YABANCI TURİSTLERİN ROTASI ERCİYES

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri’ye yeni bir vizyon katmak ve yeni bir ekonomik kapı açmak için ortaya koyduğu Erciyes Master Planı’nın meyvelerini toplamaya devam ediyor. Rusya, Ukrayna, Polonya, Çekya’dan sonra İngiltere ve İskandinavya ülkeleri de kış tatili için Erciyes’e gelecek.

Ülkemizde kış turizminin amiral gemisi haline gelen Erciyes, Türkiye’nin en büyük ve gelişmiş kış sporları ve turizm merkezlerinden biri olarak yabancı turistleri misafir ediyor.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk destinasyon yönetim şirketi Erciyes A.Ş.’nin son yıllarda gerçekleştirmiş olduğu uluslararası organizasyonlar, yurtiçi, yurtdışı tanıtım ve pazarlama çalışmaları neticesinde Erciyes, yerli kayak severlerin dışında charter uçak seferleri ve tarifeli uçuşlarla gelen yabancı turistler tarafından da yoğun ilgi görüyor.

Dünya standartlarındaki pistleri ve sunulan hizmetler ile kış tatili için birçok dünya ülkesinden misafir ağırlayan Erciyes, Rusya, Ukrayna, Belarus ve Polonya’nın ardından geçtiğimiz sezon ilk kez Çek Cumhuriyeti’nden de her hafta gerçekleşen charter seferleri ile turistleri ağırlamıştı.

İskandinavya Ülkeleri Erciyes’e Gelecek

Polonya ve Çek Cumhuriyeti’nden direkt uçuşların devam edeceği 2024-2025 kış sezonunda, ilk kez İskandinav ülkelerinden de Erciyes’e turistler gelecek. Özellikle Danimarka, Norveç, İsveç ve Finlandiya’da faaliyet gösteren seyahat acenteleri, Erciyes kayak tatili paketlerini yaz aylarından itibaren satışa sundu.

Erciyes’in bilinirliği arttıkça, farklı ülkelerden gelen turist sayısında da sürekli bir artış yaşanıyor. Direkt uçuşların dışında dünyanın muhtelif ülkelerinden Almanya, İtalya, Amerika, Japonya, İngiltere, Kore, Malezya, Fransa, Portekiz ve Endonezya gibi birçok yerden gelen turistler, Erciyes’i tercih ederek keyifli bir tatil geçiriyor.

Ayrıca İngiltere pazarı için yapılan girişimler de devam ediyor. Bu pazardan daha fazla turistin bölgeye çekilmesi için tanıtımlar sürdürülüyor.

Kış tatilini geçirmek üzere Kayseri ve Erciyes’e gelen yabancı misafirler şehir ve dağ otellerinde konaklayarak hem doyasıya kayak yapıyor hem de zenginlikler şehri Kayseri’nin güzelliklerini keşfetme imkânı sağlıyor.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN MUTFAK SANATLARI MERKEZİ İNŞAATINA YAKIN TAKİP

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye’nin en büyük ve donanımlı millet bahçelerinden birisi olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde yapımında sona yaklaşılan Mutfak Sanatları Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

1 milyon 260 bin metrekarelik alanı içerisinde Sağlıklı Yaşam Merkezi, Mutfak Sanatları Merkezi, Büyük-Şehir Sanat Galerisi, Mimar Sinan Müzesi ve Mimarlık Merkezi, İl Halk Kütüphanesi gibi özel projelerin yanı sıra sosyal donatıları, süs havuzları, spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, piknik alanları, köpek eğitim alanı, Türkiye’nin sayılı ve en büyük parkurlarından olan BMX Parkuru ile yine Türkiye’nin en büyük biyolojik göleti gibi daha pek çok donatısı bulunan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ndeki inşa çalışmaları hızla sürüyor.

Büyükkılıç, Proje Hakkında Detaylı Bilgi Aldı

Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ndeki ziyareti esnasında yapımı hızla devam eden ve Kayseri’nin zengin gastronomi kültürü çalışmalarının gerçekleştirileceği atölyelerin yer alacağı Mutfak Sanatları Merkez inşaatında incelemede bulundu.

Başkan Büyükkılıç inceleme ziyaretinde, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Hasdal, Ufuk Sekmen ve Mustafa Türkmen ile daire başkanlarından detaylı bilgiler aldı. Büyükkılıç, faaliyetleri yürüten çalışanlarla da görüşerek kolaylıklar diledi.

Başkan Büyükkılıç, inceleme ziyaretinde, “Lezzet diyarı kadim kentimizde hayata geçirmekte olduğumuz Mutfak Sanatları Merkezi’miz, Kayseri’mizin zengin mutfağına yakışır bir şekilde inşa ediliyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum” ifadelerinde bulundu.

12 ADET YENİ TENİS KORTUNU İNCELEYEN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “HAYALLERİMİZ BİR BİR GERÇEKLEŞİYOR”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, dört mevsim 12 ay boyunca sporun merkezi olma yolunda büyük adımlar atan Büyükşehir Belediyesi’nin Erciyes’te yapımı devam eden 12 adet tenis kortu ile ilgili yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Erciyes Kayak Merkezi, turizm ve spor alanında kente değer katacak 12 adet tenis kortu ile tenis severlerin gözdesi olmaya hazırlanıyor.

Gerçekleştirdiği faaliyet ve hayata geçirdiği projeler ile Kayseri’ye 2024 Avrupa Spor Şehri ünvanı kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes’te yapımı devam eden 12 adet tenis kortu ile ilgili yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Büyükkılıç, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman’dan yapılan çalışmalar ve gelinen son durum hakkında bilgiler aldı. Büyükkılıç’a, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Sekmen de eşlik etti.

Proje ile ilgili detaylı brifing alan Başkan Büyükkılıç, tenis raketi ile deneme atışları yapmayı da ihmal etmedi.

“Hayallerimiz Bir Bir Gerçekleşiyor”

Tenis kortlarındaki incelemelerinin ardından burada açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Hayallerimiz bir bir gerçekleşiyor. Kayseri’mizi sporun ve sporcunun şehri yapma yolunda gayretlerimizi sürdürüyoruz. Hatırlanacağı üzere Kayseri, 2024 ACES Avrupa spor şehri olarak tanımlandı ve bu belge verildi. Biz de onu daha da ileriye taşımak adına gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Büyükkılıç, Erciyes’te kış döneminin yanı sıra yaz döneminde de çeşitli spor etkinliklerine zemin hazırladıklarını ifade ederek, “Erciyes Kayak Merkezi’mizdeyiz. Sadece kış dönemine özgü kayak sporundan öte yaz döneminde de değişik spor etkinliklerine fırsat hazırlamak suretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunlardan birisi Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’miz. Her çeşit spor alanından takımlar gelip burada kamplarını yapmayı sürdürüyorlar. Yine en önemlilerinden birisi, şuanda 12 tane tenis kortu yapıldı, 13 Ekim’de 20 ülkeden, 20 gün süreyle 300’ün üzerinde, uluslararası tenis alanında başarılı olan ekipler gelecek, burada yarışmalar yapacaklar” şeklinde konuştu.

“Kayseri’yi Sporun, Sporcunun Şehri Yapma Yolundaki Israrcı, Samimi, İyi Niyetli Gayretimiz Devam Ediyor”

Kentte spor alanında çeşitlilik sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’yi spor alanında çeşitlendirerek sporun, sporcunun şehri yapma yolundaki ısrarcı, samimi, iyi niyetli gayretimiz devam ediyor. Bu yönde bizlere desteklerini esirgemeyen yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Çok şükür iyi bir noktadayız. Daha fazlasını da hep beraber yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Büyükkılıç’tan Bakan Osman Aşkın Bak’a Teşekkür

Büyükkılıç, desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a teşekkür etti. Başkan Büyükkılıç, “Yaptığımız sportif çalışmalarla ilgili gerek önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanımız gerekse şuandaki Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a teşekkür ediyoruz. Sağ olsun, var olsun” dedi.

TALAS’TA SONBAHAR ASFALTI HIZ KESMİYOR

Talas Belediyesi yaz mevsimini aratmayan sonbahar günlerinde asfalt çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda ekipler, Mehmet Timuçin Caddesi ile Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı arasındaki bağlantı yollarında hummalı bir asfalt çalışması gerçekleştiriyor.

Ekipler, nüfus yoğunluğu bakımından Kayseri’nin en büyük, Türkiye’nin ise altıncı büyük mahallesi olan Mevlana’daki altyapı ve asfalt çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Mevlana Mahallesi Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı ile Mehmet Timuçin Caddesi arasındaki yeni yerleşim alanında altyapı çalışmalarıyla başlayan çalışmalarda sıra asfalt serimine geldi.

Abdülhamit Han Camii yan tarafındaki yeni konut alanından başlayan çalışmalarda 6079 Sokak, 6081 Sokak ve bağlantı yollarını kapsayan 2 kilometrelik asfalt seriliyor.

Yaklaşık 2 bin ton sıcak asfaltın kullanılacağı çalışmaların sonunda bölgede yaşayan vatandaşlar rahat ve konforlu bir ulaşıma kavuşacak.

KOCASİNAN’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Uğurevler Mahallesi’nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi. Kentsel Dönüşüm Çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Kentsel dönüşümle, hemşehrilerimize modern, güvenli ve daha yeşil bir yaşam alanı sunarak, gecekonduların yerini kaliteli ve planlı yapılaşmaya bırakmasını sağlıyoruz” dedi.

Uğurevler Mahallesi’nde saha incelemelerinde bulunan Başkan Çolakbayrakdar, kentsel dönüşüm sayesinde daha önce açılamayan yolların ve yapılamayan park alanlarının imar planlarına uygun bir şekilde tamamlanacağını vurguladı.

Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kentsel dönüşüm bölgelerimizden biri olan Uğurevler Mahallesi’nde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kocasinan’ı yenilemek için başlattığımız tüm dönüşüm çalışmaları planlandığı şekilde sürüyor. Uğurevler’ de üç farklı noktada devam eden inşaat çalışmalarından bir parsel tamamlanmış olup, diğer iki parseldeki çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Allah nasip ederse bu çalışmalarla birlikte park, yeşil alan, yol, cadde ve sosyal donatı gibi ihtiyaçları da karşılamış olacağız. En önemlisi daha önce açamadığımız yollar ve yapamadığımız park alanları kentsel dönüşüm sayesinde imar planlarına uygun bir şekilde tamamlanmış olacak. Tüm çabamız, hemşehrilerimizin daha kaliteli ortamlarda yaşamalarını sağlamaktır. Özellikle imarsız yapıların gecekonduların bulunduğu bölgeleri ortadan kaldırarak, modern ve daha iyi yaşam koşulları sunan konutlar inşa ediyoruz. Bu doğrultuda yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz”.

Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın kentsel dönüşüm projesi tamamlandığında yeşil alanları, oyun parkları ve sosyal çevresiyle Kayseri’nin yeni yüzü olacağını ifade ederek sözlerini noktaladı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A, DETAYLI “KENTSEL DÖNÜŞÜM” PROJESİ SUNUMU

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, mimarlardan oluşan ekipten, Emlak Konut ile iş birliği halinde Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi başta olmak üzere kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili kapsamlı bir sunum aldı.

Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetiminde Kayseri’de konforlu ve huzurlu yaşam alanları sunacak kentsel dönüşüm projeleri kapsamında çalışmalarına devam ediyor.

Bu çerçevede, Mimar Sabri Paşayiğit ve ekibinin yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ iştiraki olan Emlak Konut GYO A.Ş. ekibi, Başkan Büyükkılıç’a projelerin uygulama aşamasına ilişkin detaylı bir brifing verdi. Toplantıda, Emlak Konut’un ekibi, Sabri Paşayiğit mimarlık ekibi ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hasan Cihat Türkmen de hazır bulundu.

Başkanlık makamında gerçekleşen sunumda, projelerin mevcut durumu, uygulama adımları ve beklenen sonuçlar üzerine kapsamlı değerlendirmeler yapıldı.

Başkan Büyükkılıç, detaylı sunumun ardından yaptığı açıklamada, “Çok değerli mimarımıza, değerli ekibine ayrıca Emlak Konut’umuzun kıymetli ekibine teşekkür ediyorum. Burada değerlendirmeler yapıldı, projeler hazırlandı. İnşallah 1,5 ve 2 ay içerisinde temeli atılacak aşamaya gelir ve ihale sonuçlanır diye umuyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükkılıç’tan Bakan Kurum’a Teşekkür

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileten Büyükkılıç, “Murat Kurum bakanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Her zaman olduğu gibi elimizden tutan, bizlere yardımcı olan yaklaşım sergiliyor. İnşallah bir etabı tamamlayınca, diğer etapları da sürdürmeye devam edeceğiz. Şimdiden şehrimize hayırlı, uğurlu olsun, ekibimize ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tüm ekiplerin özverili bir şekilde çalıştığını söyleyen Başkan Büyükkılıç, Kayseri’ye yeni bir soluk getirecek projelerin şehre ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Toplantıda, projelerin şehir için büyük önem taşıdığı vurgulanırken, projelerin, hem kentsel gelişimi desteklemesi hem de yaşam kalitesini arttırması hedefleniyor.

BAŞKAN YALÇIN, OKUL ARKADAŞLARIYLA BULUŞTU

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, hem öğrencilik hem de öğretmenlik yıllarının geçtiği Kartal Merkez Endüstri Meslek Lisesinde okul arkadaşlarıyla bir araya geldi.

Merkez Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneğinin okul bahçesinde düzenlediği programa AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı’nın yanı sıra dernek başkanı Cafer Beydilli ve çok sayıda mezun katıldı.

Burada okul arkadaşlarına hitaben kısa bir konuşma yapan Başkan Yalçın, yıllar sonra yeniden bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Ülkemizin teknik eleman ihtiyacına önemli bir katkı sağlayan şehrimizin köklü okulunun mezunlarıyla bir araya gelip eski hatıraları canlandırdık. Gerek mezunu olduğum metal bölümü, gerekse diğer bölümlerdeki öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımızla buluşmak o günleri konuşmak mutluluk vericiydi. Ayrıca TÜBİTAK ve TEKNOFEST gibi önemli projelerde yaptıkları robot ve insansız hava araçlarıyla ödül kazanan gençlerimizi tebrik ediyor, ülkemizin teknolojik atılımına katkı sağladıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Programda sınıflar ve atölyeler gezilerek öğrenciler tarafından gerçekleştirilen çalışmalar incelendi. Bilgisayar simülasyonları ve robotların dikkat çektiği inceleme gezisinde Başkan Yalçın’a öğrencilik yıllarını gösteren bir portresi de hediye edildi. Atölye çalışması ile yapılmış portrede “Okulumuza yapmış olduğunuz katkılardan dolayı teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

BAŞKAN PALANCIOĞLU YİNE GURURLANDIRDI!

Avrupa’da ülkemizi 10 yıldır temsil eden Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, yeniden Avrupa Konseyi’nde Yerel ve Bölgesel Yönetimler Meclisi, İzleme Komitesi ve ARLEM’de olmak üzere üç farklı göreve seçildi. 

BAŞKAN PALANCIOĞLU STRAZBURG’DA TÜRKİYE’NİN SESİ OLACAK!

Türkiye’nin üyesi olduğu Avrupa Konseyi’nin yerel ve bölgesel yönetimleri temsil eden Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde, 14-17 Ekim tarihleri arasında Strazburg’da ülkemizin sesi olacak Başkan Palancıoğlu, “ Türkiye’yi Avrupa Birliği’nde temsil etmek üzere seçilen bir Belediye Başkanı olmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Talas Belediye Başkanlığı dönemimde başlayan, Melikgazi Belediye Başkanlığı görevimin ilk döneminde devam eden ve tekrar yerel seçimlerden sonra üçüncü defa Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle seçilmiş ve atanmış olduğum Avrupa Konseyi’nde, inşallah 14-17 Ekim tarihlerinde Fransa’nın Strazburg şehrinde düzenlenecek toplantıya, ulusal heyetle birlikte katılarak ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Şu anda Avrupa Konseyi’nde Yerel ve Bölgesel Yönetimler Meclisi, İzleme Komitesi ve ARLEM’de olmak üzere üç farklı göreve seçilmiş durumdayız. Ulusal heyette tüm siyasi partilerin üyelerinin yer aldığı, 9 asil ve 9 yedek üyenin olduğu toplam 18 üye içerisinden asil 9 üyeden birisi olarak inşallah görev yapacağız. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Dolayısıyla 14 -17 Ekim tarihinde bu dönemin ilk toplantısını Fransa’nın Strazburg kentinde gerçekleştireceğiz. Hayırlı olsun diyorum. Cenab-ı Allah ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi, ülkemizin menfaatleri çerçevesinde hareket etmeyi nasip etsin.” dedi.

KAYMEK’İN ÜCRETSİZ KURSLARI İLE İŞ SAHİBİ OLDULAR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim lokomotifi Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK), düzenlediği ücretsiz mesleki eğitim kurslarıyla birçok kursiyerin iş hayatına atılmasına öncülük ediyor. KAYMEK’in sağladığı Aşçı Çırağı Kursu kursiyerlere hem yeni beceriler kazandırdı hem de istihdam imkânı sundu.

Kentte, mesleki eğitim ve kültür faaliyetlerinin lokomotifi konumunda olan ücretsiz hizmetleri ile ilgi gören KAYMEK, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın sosyal ve gönül belediyeciliği faaliyetleri kapsamında, vatandaşın yanında yer almaya devam ediyor.

KAYMEK, meslek kursları ile kursiyerlerin hayatlarına artı değer katıp, istihdama katılmaları için destek olurken, Aşçı Çırağı kursu ile de birçok kursiyere istihdam imkânları sağlayarak, iş hayatında yer almalarına katkıda bulundu.

Kursiyerler, aldıkları eğitimin ardından iş bulma fırsatı yakalayarak, kariyerlerinde önemli bir adım atarken, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve ekibine de teşekkürlerini ilettiler.

Ücretsiz kurslar sayesinde kendi iş yerini açan KAYMEK kursiyeri Hüseyin Çandır, “İşletme sahibiyim. Daha önce KAYMEK’ten aldığım ücretsiz kurslar sayesinde işletmemi açtım. Bana bu eğitimleri veren Mustafa Tosun hocama ve bu hizmetleri sunan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi.

Fatih Aykut isimli kursiyer ise “KAYMEK’in açmış olduğu aşçılık kursundan aldığım belge ile Hacılar Belediyesi’nde aşçı olarak çalışmaktayım. Aldığım eğitim sayesinde planlama, ön hazırlama gibi birçok teknik özellikleri öğrendim. Kursta emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a vatandaşlara böyle bir hizmet vermesinden dolayı teşekkürlerini dile getiren İlyas Dağlı da “Hacılar Belediyesi’nde aşçı olarak çalışmaktayım. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu KAYMEK Aşçılık Kursu’ndan edindiğim bilgiler ile dünya mutfağının tekniklerini öğrendik. Başta Memduh başkan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Kurs hizmeti alan Fikret Çapaş ise diyet yemek hizmeti verdiklerini, mutfak ile ilgili kendisini daha çok geliştirmesi gerektiği için KAYMEK’in ücretsiz olarak açtığı aşçılık kursuna katıldığını, menü hazırlama, porsiyonlama, gıda, hijyen konularında bilgisinin daha da arttığını ifade etti.

YÜZ BİNLER MİLLET BAHÇESİNE AKIN ETTİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen, 4 Ekim’de başlayıp 10 Ekim’de sona ermesi planlanan Kayseri Gastronomi Günleri, lezzet ve eğlence dolu 3 günü geride bırakırken, Kayseri’nin eşsiz lezzetlerinin kokusunun yayıldığı Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ne yüz binler akın etti.

Gastronomi dalında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Kreatif Şehirler Ağı Ulusal Listesi’nde yer alan Kayseri’nin bu listeye girmesinde büyük bir gayret gösteren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kadim kentin eşsiz mutfağının kapılarını dünyaya açma ve şehrin turizm potansiyelinde gastronomi alanını güçlendirme çalışmalarını genişleterek sürdürüyor.

Bu kapsamda Başkan Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda ilki 2023 yılında düzenlenen Kayseri Gastronomi Günleri’nin 2’ncisi bu yıl büyük bir ilgi ve coşkuyla 4 Ekim’de başladı.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda düzenlenen Gastronomi Günleri lezzet avcılarını bir araya getiriyor. Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Kayseri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği, Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası iş birliği ile düzenlenen etkinlikte paneller, yarışmalar, çocuk etkinlikleri, ikramlar, gastroşovlar, söyleşiler, atölyeler, sportif etkinlikler, konserler ve daha birçok etkinlik gerçekleştiriliyor.

4 Ekim Cuma günü Kayseri Gastronomi Günleri Açılış Töreni ile gastronomi tutkunlarına kapılarını açan, ünlü şeflerin yer aldığı lezzet dolu etkinlik 3 günü geride bırakırken, Kayseri mutfağının eşsiz lezzetleri başta olmak üzere Türk mutfağının leziz yemeklerinin kokusunun yayıldığı Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Etkinlik Alanı adeta doldu taştı.

Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ndeki Gastronomi Günleri kapsamında Kayseri Üniversitesi tarafından panel düzenlenerek, ülke turizmi ve gastronomi konuşuldu.

1 Ton Sucuk Dağıtıldı

Gastronomi alanında Türkiye’nin ilgisini kente çeken 2’nci Kayseri Gastronomi Günleri’nin ikinci gününde 1 ton sucuk dağıtımı yapıldı. Kayseri’nin marka lezzetlerinden sucuğun tanıtımını amaçlayan etkinlik Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın dev sucuk döneri kesmesi ile başladı.

Kayseri sucuğu, pastırması ve mantısı başta olmak üzere kentin eşsiz lezzetlerinin yanı sıra ülke mutfağının rengârenk ve leziz mutfağından çeşitli lezzetler gastronomi tutkunlarını ve vatandaşları bir araya getirdi.

Kayseri Gastronomi Günleri sadece yeme içme alanlarıyla değil oyun ve eğlence alanları başta olmak üzere çeşitli ekinlik alanlarıyla ziyaretçi akınına uğrarken, yüz binler Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ne akın etti.

Çocuklar Rafadan Tayfa ile Coştu

Etkinliğin üçüncü gününde alanda kurulan sahnede Rafadan Tayfa Tiyatrosu, yarışmalar, Kayseri Ritim Grubu etkinlikleri, Kayserili sanatçı Namık Kemal Bilgin, Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nden eğitim alan görme engelli Jale Yazır ve Ülkü Karabay’ın sevilen türküleri seslendirdiği mini konserler, minikler için dans etkinlikleri düzenlenirken, Spor A.Ş. tarafından kurulan oyun gruplarında da minikler doyasıya eğlendi.

Minikler oyun, eğlence ve spor dolu bir hafta sonu yaşarken, aileler de çocukları ile keyifli ve verimli zaman geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

Lezzet Yolcuğu 10 Ekim’de Sona Eriyor

10 Ekim’de sona erecek 2’nci Kayseri Gastronomi Günleri, eşsiz lezzetler ve çeşitli etkinliklerle vatandaşları ağırlamaya devam edecek.

KOCASİNAN’DA EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kocasinan Belediyesi, Ekim ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının açılışında konuşan Başkan Çolakbayrakdar, bugüne kadar Kayseri için güzel hizmetlerde bulunduklarını, bundan sonra da 2025-2029 yıllarını kapsayan ve meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edilen Stratejik Plan ile daha fazla hizmet sunacaklarını vurguladı.

Kocasinan Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20’inci maddesine istinaden Meclis Salon’unda gerçekleştirilen meclis toplantısında 18 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda, Kocasinan Belediyesi’nin 2025-2029 yıllarını kapsayan Stratejik Planı oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca Yeşilmahalle, Beydeğirmeni, Ertuğrulgazi, Mimarsinan, Pervane, Sümer ve Erkilet Camikebir Mahallesi’ne ait imar plan maddeleri de ele alındı. Erkilet Ertuğrulgazi Mahallesi Onur Sokak’ta bulunan yeni parka, Şehit Kerim Tanrıkulu isminin verilmesi teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Kayseri halkına daha iyi hizmet sunabilmek için durmaksızın çalıştıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Şehrin güzelleşmesi, insanların huzur içinde yaşaması ve yaşamlarını kolaylaştırmak için büyük bir gayret gösteriyoruz. İnsanı merkeze alan bir anlayışla hareket ediyoruz. Kayseri’nin her köşesinde kendimizi sorumlu hissediyoruz. Yaptığımız her şeyin nihai amacı, insanların mutluluğudur. Mutlu insanların yaşadığı bir şehir inşa etmek için çalışıyoruz. Kocasinan’ımızın geleceğini şekillendirecek 2025-2029 Stratejik Plan hayırlı olsun” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, alınan kararların şehre ve ülkeye hayırlı olmasını temenni ettikten sonra toplantı sona erdi.

HACILAR’IN GURUR KAYNAĞI HADAK’TAN BAŞKAN ÖZDOĞAN’A ZİYARET

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, başarılı aktiviteleriyle ilçenin medar-ı iftiharı haline gelen Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü (HADAK) heyetini kabul etti. Başkan Özdoğan, iş insanlarını çeşitli başarılara imza atan HADAK’a destek olmaya davet etti.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, HADAK yönetimi ve sporcularını makamında kabul etti. Toplantıya Kulüp Yöneticileri Yusuf Hakan Özdemir, Ahmet Duran, Antrenör Gülay Bölükbaşı ve HADAK sporcuları katıldı. Başkan Özdoğan, HADAK’ın yaklaşık 100 lisanslı sporcuya sahip olduğunu belirterek, kulübün hem Hacılar’ı, hem Kayseri’yi, hem de Türkiye’yi başarıyla temsil ettiğini vurguladı. Toplantıda kulüp yönetimi, HADAK’ın çalışmaları hakkında Başkan Özdoğan’a bilgi verdi.

Başkan Özdoğan’dan HADAK’lı Milli Sporcuya Tebrik

Başkan Özdoğan, geçtiğimiz hafta Şili’de düzenlenen ve 16 ülkenin katıldığı uluslararası bir yarışmada üçüncülük elde eden HADAK sporcusu Sueda Sultan Evci’yi de tebrik ederek, “Bayrağımızı dalgalandıran Sueda Sultan Evci kardeşimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“HADAK Olarak Her Branşta İddialıyız”

Dağcılık ve kayak branşlarında başarılı çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Özdoğan, “Biz hem dağ kayağı hem de alp disiplininde iddialıyız. Ayrıca dağcılık ve tırmanış alanında da önemli bir altyapıya sahibiz. İlçemizde sporcu taramalarını gerçekleştirerek, gençlerimizi bu alanlarda eğitmeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Özdoğan, HADAK’ın sadece sportif başarıyla değil, sporcuların milli ve manevi değerlere bağlı, sağlıklı bireyler olarak yetişmesine de önem verdiklerini belirterek, “Sporcularımızın iyi bir insan olarak yetişmesi, ilçemiz için büyük bir öncelik. Hem spor hem de eğitim hayatlarında başarılı olmaları için her zaman yanlarında olacağız” dedi.

Başkan Özdoğan’dan İş İnsanlarına Açık Çağrı

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, sporculara her zaman destek olmaya devam edeceklerini söyleyerek, iş insanlarını ulusal ve uluslararası başarılara imza atan HADAK’ı desteklemeye davet etti. Başkan Özdoğan “Kamu olarak biz her zaman yanlarındayız, ancak sponsorların desteğiyle sporcularımızın daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum” dedi.

Hacılar’da Kayak Sezonu Hazırlıkları Devam Ediyor

Başkan Özdoğan, HADAK sporcularının kış sezonuna da yoğun bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, “Kayak sezonu için hazırlıklarımız sürüyor. Tüm sporcularımıza başarılı bir sezon diliyorum” dedi.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NİN YENİLEDİĞİ SEMA YAZAR PARKI COŞKUYLA AÇILDI

Melikgazi Belediyesi tarafından yenilenerek yeniden hizmete açılan Sema Yazar Parkı büyük bir coşkuyla açıldı.

Kayseri’nin en eski parklarından biri olan Sema Yazar Parkı’nı yenileyerek vatandaşların hizmetine sunan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, 5 yılda 250 parkı ilçeye kazandırdıklarını belirtti.

“Mustafa Palancıoğlu çınar diken bir başkan olarak anılacak!”

Çınar ağaçlarıyla Melikgazi’yi yeşillendirerek yıllar sonra da hatırlanmak istediğini belirten Başkan Palancıoğlu şunları söyledi:

“ Sema Yazar Parkı’mız gerçekten uzun süredir kullanılan bir park ve dolayısıyla oldukça eskimişti. Biliyorsunuz, pandemi döneminde “80 günde 80 park dedik” ve 80 gün içerisinde 80 tane parkı kazandırarak toplam 400.000 metre² alanı yeşillendirdik. Vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda bu park sayısı arttı ve 5.5 yıl gibi bir sürede tam 250 parkı Melikgazi’mize kazandırdık. Yaklaşık 4.000.000 metrekare olan yeşil alanımıza inşallah yenilerini ilave etmeye devam edeceğiz. Ancak yeni parkların haricinde tıpkı Semaya Yazar Parkı gibi yenileyeceğimiz birçok park oluyor ve yeniliyoruz. Güzel bir müjdeyi de vereyim! Şu anda zannediyorum Türkiye’nin en büyük fidan ve ağaç alımını yapmak üzereyiz. Bizim sloganımız: “Fidan değil; ağaç dikiyoruz”! Dedeman Parkı’na yaklaşık 15-20 yaşında çınar ağaçları diktik. Bundan 30-40 sene sonra nasip olur da ismimiz anılırsa, Mustafa Palancıoğlu çınar diken bir başkan olarak anılacak ve çınarları inşallah her tarafa dikeceğiz. Elimizden geldiğince KAYEMA Vakfı’nı da destekliyoruz. Kayseri’nin iklimine uygun Londra çınarlarını her yere dikiyoruz. Projelerimizi tasarlarken büyük bir enerji ve motivasyonla yola çıkıyoruz. 5.5 senedir Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelimiz de gece gündüz demeden çalışıyor. İnsanların fotoğraf çektirebilmeleri, ailecek gezebilmeleri, gençlerin uğrak noktası olmasını istediğimiz için açılışımızı özellikle akşam saatinde ve vatandaşlarımız ile personelimizin katılımıyla gerçekleştirdik. İhale yapmadan kendi personelimizin çabasıyla bu park ortaya çıktı. Kendi personelimizle özel sektörden ihaleye gerek duymadan da harika işler yapabiliyoruz. Emeği geçen personelimize teşekkür ediyorum.  Bir müjde daha vermek istiyorum! “Çarşı Melikgazi” diye bir hayalim vardı. Örneği yurtdışında bulunan, market ve gıda AVM tarzında bir proje. Kayseri’nin tüm yöresel ürünlerini burada bulabilecek; misafirlerinizi burada ağırlayabileceksiniz. Nasip olursa Aralık ayı içerisinde açılışımızı yapacağız ve Çarşı Melikgazi sizin ve misafirlerinizin uğrak noktası olacak. Bunun dışında bir müjdemiz daha var: “Dedeman Parkı ve Nazmi Toker Kültür Merkezi”. Eski Dedeman Okulu’nu kaldırarak toplam 7000 metrekare alanı park yaptık. Şu anda içinin tefrişine başlıyoruz. Burası sanat atölyelerinin olduğu, çeşitli eğitimlerin, kurslarının verildiği, sergilerin yapıldığı bir sosyal merkez haline gelecek. Yıl bitmeden açılışını yapacağız inşallah. Hayırlı, uğurlu olsun.”

KAYSERİ’NİN GÖZDE NOKTASINDA YEŞİLLENDİRME ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri’nin eşsiz şehir manzarasıyla dikkat çeken Erkilet Millet Bahçesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Şehrin sosyal yaşamına renk katan yeni ve farklı projeleri hayata geçirdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, panoramik şehir manzarasıyla öne çıkan Erkilet Millet Bahçesi’nin şimdiden şehrin yeni gözdesi haline geldiğini söyledi.

Erkilet bölgesindeki Millet Bahçesi’nde çim ekimi ve bakım çalışmalarını denetleyen Başkan Çolakbayrakdar, işçilerle sohbet ederek kolaylıklar diledi. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri’nin sosyal yaşamına katkı sağlayacak yeni ve farklı projeleri hayata geçirdiklerine dikkat çekerek, “Kocasinan Belediyesi olarak hemşehrilerime daha güzel hizmetler verebilmek için yeni yaşam alanları inşa edip, hizmete sunuyoruz. İlçenin dört bir yanında sosyal yaşam alanların sayısını artırarak, Kayseri’ye yeni bir soluk katıyoruz. Bunlardan biri olan Erkilet Millet Bahçesi’ndeyiz. Hıdırellez’i Tepesi’nin hemen başında yaptığımız Millet Bahçesi çalışmaları, tüm hızıyla devam ediyor. Kayseri’mizin en güzel manzarasına sahip noktayı daha da yeşillendirmek için çim ekimi ve bakım çalışmalarımıza başladık. Önümüzdeki günlerde bu bölgeyi güzelleştirecek ve yeşillendirecek yeni ve farklı bitki ve ağaç dikimlerine de başlayacağız. Burası şimdiden çocukların eğlendiği, yetişkinlerin spor yapabildiği, gençlerin ise verimli vakit geçirdikleri ve etkinliklerin olduğu yeni yaşam alanı haline geldi. Bisiklet ve yürüyüş yolun yanı sıra değişik aktivitelere ev sahipliği yapacak olan yer aynı zamanda Kayseri’mize yeni bir aktivite alanı olmuş oldu. Hem konumu hem de şehir manzarasıyla farklı olan burası hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, Erkilet Millet Bahçesi’nin Kayseri’nin değerine değer kattığını sözlerine ekledi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Büsam Şehir Akademi 2024 Güz Dönemi Kayıtları, KAYMEK’in Özel Kursları, Kayseri Gastronomi Günleri,

BÜYÜKŞEHİR KAYMEK’İN BİRBİRİNDEN ÖZEL KURSLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427