ERÜ’de Siber Güvenlik Eğitimi Protokolü, Erdoğan’dan ve TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü, Kültür Yolu Turu, Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği’ne Destek, ISIF’24 Uluslararası Buluş Fuarı’ndan 6 Madalya, Binalarda Enerji Verimliliği Başarı Belgesi, Türk- Kazak Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü, Elektrikli Araç Şarj İstasyonu, Kayseri Üniversitesi’nden Filistin Halkına Destek

ERÜ ile ORAN Arasında “Siber Güvenlik Eğitimi Protokolü” İmzalandı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) arasında Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı kapsamında Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in himayelerinde “Siber Güvenlik Eğitimi Protokolü” imzalandı.

Kayseri Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenine; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oktay Özkan, Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu ve Prof. Dr. Cevdet Kırpık, ORAN Genel Sekreteri Yunus Emre Şeker katıldı.

Törende konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, imzalanan protokol ile gençlerin siber güvenlik konusunda farkındalığının artırılacağını söyledi.

Erciyes Üniversitesi’nin Kayseri’nin medarı iftiharı, gururu olduğunu belirten Vali Gökmen Çiçek, şunları kaydetti: “İmzalanan protokol ile bir yıl boyunca sürecek bu programda gençlerimizin siber güvenlik konusunda farkındalıklarını artıracağız ve onlara eğitimler verilecek. Özellikle bu iş kolunda işlere yerleşmeleri sağlanacak. Türkiye’nin milli güvenlik sorunu olarak değerlendirilen siber alanında hizmet veren kendi gençlerimiz olacak. Bu manada da sıkı bir eğitim programı oluşturulacak. Biz istiyoruz ki, tüm teknolojinin ve iletişimin daha çok siberle ilişkili olduğu bu ortamda teknolojinin arttığı ve yazılımın arttığı bu ortamda hem şirketlerimizin hem de memleketimizin ihtiyaç duyduğu kadroları kendi gençlerimizden oluşturalım. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu bu kadroları öğrencilerimiz ile birlikte başaracağız. Bu manada imzalanan protokolün çok önemli olduğunu düşünüyorum. Verilecek eğitim programının da yıl boyunca sürecek olması belli bir istikrar sağlayacak ve inşallah sürekli taze tutulacak.”

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun da konuşmasında Kayseri Valisi Sayın Gökmen Çiçek’e üniversiteye verdiği katkılardan dolayı teşekkür ederek, “Önemli bir protokol imzası için bugün bir arada olmanın haklı gururunu yaşamaktayız” dedi.

Erciyes Üniversitesi’nin sadece sağlık alanında değil, mühendislikte yapay zekâ alanında kendini dünya çapında kabul ettirmiş bilim insanlarının olduğu bir üniversite olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, “Özellikle son dönemlerde önemi artan siber güvenlik süreçlerine bir farkındalık oluşturmak, gençlerimizi bilinçlendirmek ve verilecek bu eğitimlere katkı sağlayarak ülkemizin stratejisine katkı sunmuş olacağız. İmzalanan protokolün hayırlara vesile olmasını dilerim. Bir yıl boyunca sürecek eğimlerde bizler süreçleri yakından takip edeceğiz ve devamında neler yapmamız ve hangi stratejiler üzerinden gitmemiz gerekiyorsa takibinde olacağız” diye konuştu.

ORAN Genel Sekreteri Yunus Emre Şeker ise konuşmasında imzalanan protokol hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından iş birliği protokolü ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ve ORAN Genel Sekreteri Yunus Emre Şeker tarafından imzalandı.

İmzalanan protokol ile Erciyes Üniversitesi’nde farklı bölümlerde öğrenim gören öğrencilere yönelik siber güvenlik konusunda eğitim faaliyetleri yürütülecek.

ERÜ’den Kültür Yolu Turu

 Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik Kayseri’yi yakından tanımaları amacıyla her yıl düzenlenen “Kayseri Kültür Yolu Turu” etkinliği başladı.

ERÜ tarafından her yıl düzenlenen ve 4 hafta boyunca cumartesi günleri devam edecek olan “Kayseri Kültür Yolu Turu” etkinliği başladı.

Düzenlenen etkinlikte, üniversite kampüsünden otobüslerle şehir turu yapan ERÜ öğrencileri Kayseri’nin tarihi, kültürel ve turistik mekanlarını yakından tanıma fırsatı buldular.

Etkinlik kapsamında öğrenciler; rehber eşliğinde Gevher Nesibe Medresesi, Kurşunlu Camii, Saat Kulesi, Kayseri Kalesi ve Kayseri Müzesi, Hunat Hatun Külliyesi, Atatürk Evi Müzesi, Güpgüpoğlu Konağı, Etnografya Müzesi, Meryem Ana Kilisesi ve Kayseri Lisesi’ni gezerek bilgiler aldılar.

Katılımın yoğun olduğu etkinliğe katılan öğrenciler, Kayseri’yi yakından tanıma imkanı bulduklarından dolayı hayli mutlu olduklarını belirterek, ERÜ yönetimine teşekkür ettiler.

Tur hakkında açıklama yapan ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Özkan, Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilerin yaşayacakları şehri yakından tanımalarının önemli olduğunu söyledi.

Etkinliğe katkılarından dolayı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özkan, “Her yıl olduğu gibi bu yılda Kayseri Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklaşa Kültür Yolu Turu’nu gerçekleştirmekteyiz. Etkinlik kapsamında hafta sonları öğrencilerimizi Kayseri’yi tanıtmak üzere şehrimizin tarihi, kültürel ve turistik mekanlarını gezdireceğiz. Hem öğrencilerimiz için bir motivasyon hem de şehri tanımak için güzel bir faaliyet olacağını düşünmekteyiz” dedi.

ERÜ’den Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği’ne Destek

Erciyes Üniversitesi (ERÜ), İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği tarafından iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında birlikte birçok eğitim programı ve projeler yürütülecek.

Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen imza törenine; ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, ERÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İbrahim Narin, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Afşın Alper Cerit ve Dr. Musa Oktay Kayırga, Disleksi Öğrenme Güçlüğü Dernek Başkanı Ekrem Çalgın ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Törende konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, imzalanan protokolde amaçlarının Disleksiye karşı bir farkındalık oluşturarak, disleksili bireylerin daha kaliteli eğitim almalarına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Altun, “Üniversitelerin aslında odak konuları arasında toplumsallaşma, topluma insana değer verme ve eğitim öğretim süreçleri tabi ki milli eğitimimizde ve derneklerimizde olduğu gibi bizimde en önemli başlıklarımız arasındadır. Bu süreçte bizlere düşen sadece Kayseri’de değil, ülkemizde ve hatta tüm insanlığa değer katacak bu tip projelerde var olmaktır. Çünkü Erciyes Üniversitesi kurulmuş olduğu 1978 yılından beri bu alanlarda etkin faaliyetler içerisinde olan ve şehriyle bütünleşik olarak hareket etmeye çalışan üniversitedir. Çünkü biz gücümüzü buradan alıyoruz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de konuşmasında Erciyes Üniversitesi’nin bilimin ve ilimin merkezi olduğunu söyledi.

Esen “Biz bilgiyi yitik malımız olarak kabul ediyoruz ve onu nerede bulursak nerede olduğuna inanırsak almaya ve oraya doğru koşmaya gayret ediyoruz. Bundan sonrada böyle olacak. Öğrenme güçlüğü çeken çocuklarımızda bizim en önemli hedeflerimizden birisi. Toplumda hangi alanda eğitime ihtiyaç duyan çocuğumuz varsa milli eğitimin ilgi alanıdır. Dolayısıyla onlara daha güzel eğitimi nasıl taşıyabiliriz, üniversitenin yani bilimin ışığında onların rehberliğinde bu süreci nasıl yönetebiliriz onun gayreti içerisindeyiz” dedi.

Disleksi Öğrenme Güçlüğü Dernek Başkanı Ekrem Çalgın ise dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek protokolün düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından iş birliği protokolü Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve Disleksi Öğrenme Güçlüğü Dernek Başkanı Ekrem Çalgın tarafından imzalandı.

İmzalanan protokol ile Erciyes Üniversitesi öğrencilerine verilecek eğitimlerle toplum ve öğrencileri bilinçlendirmek,  disleksi öğrenme güçlüğü konusunda farkındalık yaratma ve Kayseri’de görev yapan öğretmenlere yine Erciyes Üniversitesi iş birliği ile eğitim programı planlanarak, öğretmenleri bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak hedeflenmekte.

ERÜ’ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Ödül

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 2024-2025 Akademik Yıl Açılış Töreni gerçekleştirildi. Düzenlenen törende, “2024 Yılı YÖK Üstün Başarı Ödülleri” kapsamında ERÜ Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Kaya, “Milli Yenilik Ödülü’ne layık görüldü. Doç. Dr. Kaya’ya ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.

YÖK 2024-2025 Akademik Yıl Açılış Töreni Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Üniversite Rektörleri, akademisyenler ve öğrencilerin katılımları ile gerçekleştirildi.

Düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın konuşmalarının ardından YÖK Üstün Başarı Ödülleri verildi.

         Yükseköğretim Kurulu Üstün Başarı Ödülleri kapsamında ERÜ Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Kaya, H2FC Hidrojen Enerjisi Araştırma Grubu bünyesinde yürüttüğü “Hidrojen Teknolojileri için Milli Elektrotlar Geliştirilmesi” konusundaki projesi ile “Milli Yenilik Ödülü”ne layık görüldü.

Ödül, ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Kırpık ile Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Kaya’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, yaptığı açıklamada “Milli Yenilik Ödülü”ne layık görülen Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Kaya’yı tebrik etti.

Erciyes Üniversitesi’ne “Binalarda Enerji Verimliliği Başarı Belgesi” Verildi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ), 2019-2023 yılları arasında uyguladığı enerji verimliliği çalışmalarıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından “Binalarda Enerji Verimliliği Başarı Belgesi” ile ödüllendirildi.

Enerji Dönüşümleri Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde Enerji Yönetim Birimi kurularak mevzuatlara uygun önlemler uygulamaya geçirildi. Bu kapsamda ERÜ’nün binalardaki aydınlatma, ısıtma-soğutma, bina yalıtımları ve diğer enerji tüketimlerinde enerji kayıp ve kaçaklarının önüne geçildi ve bütün binalarda ısı ve elektrik tüketimlerinin takibi için enerji yönetim sistemi kurularak tüketimler anlık olarak izlenmeye başlandı.

Sürdürülebilir ve yeşil kampüs olma yolunda önemli adımlar atan ERÜ, yürütülen çalışmalarla 2 MW’ lık güneş enerji santrali kurulumu ile enerji verimliliği alanında önemli bir adım daha atarak ülkemizin 2030 yılına kadar yüzde 30 enerji tasarrufu hedefine önemli bir katkı sağlayacaktır.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, yaptığı açıklamada başarı belgesinin alınmasında emeği geçen akademik ve idari personele teşekkür ederek, ERÜ’nün enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik alanlarında önemli adımlar atmaya devam edeceğini söyledi.

ERÜ ile Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ve Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı.

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen protokolün imza törenine; ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi Rektörü Dr. Janar Temirbekova, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Naci Genç, ERÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oktay Özkan ve Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu ile akademisyenler katıldı.

İmza töreninde konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, imzalanan protokolün iki üniversite için hayırlı olmasını diledi.

ERÜ’nün iş birliklerine önem veren bir üniversite olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Altun, imzalanan protokol ile eğitim ve araştırma alanında iki üniversite arasında önemli çalışmalarda bulunacağını söyledi.

Konuşmaların ardından ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ve Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi Rektörü Dr. Janar Temirbekova tarafından iş birliği protokolüne imza atıldı.

         İmzalanan protokol ile ERÜ ve Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk- Kazak Üniversitesi arasında çift diploma programı hazırlanması, Öğretim elemanı ve Öğrenci değişimi, ortak araştırma faaliyetleri, uzaktan eğitim ve örgün eğitimle ders etkinliği, seminerler ve akademik toplantılar ve kurs programları düzenlenmesi gibi birçok akademik çalışmada iş birliği gerçekleştirilecek.

Erciyes Üniversitesi, ISIF’24 Uluslararası Buluş Fuarı’nda 6 Madalya ile Büyük Başarı Elde Etti

Erciyes Üniversitesi (ERÜ), Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından 2-6 Ekim 2024 tarihleri arasında 9’uncusu düzenlenen ISIF’24 Uluslararası Buluş Fuarı’na katılım gösterdi. Bu kapsamda Erciyes Üniversitesi 1 Altın, 3 Gümüş ve 2 Bronz madalya olmak üzere toplamda 6 madalya aldı.

TEKNOFEST Adana kapsamında düzenlenen fuara 16 ülkeden 298’i yerli 56’sı yabancı, toplam 354 buluş sergilendi. Tüm buluşlar alanında uzman kişilerden oluşan Uluslararası Jüri Kurulu tarafından değerlendirildi ve ödül almaya hak kazananların ödülleri Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kasım Gönüllü ve TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak tarafından sahiplerine verildi.

Portföyündeki buluşlardan 10 tanesini sergileyen Erciyes Üniversitesi; 1 Altın, 3 Gümüş ve 2 Bronz madalya olmak üzere toplam 6 madalya ile ödüllendirildi.

Prof. Dr. Bekir Aktaş ve Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Çeçen’in buluşçu olarak yer aldığı “Rezonans Hasarlarını Önleyen, Öngerilmesiz ve Etriyesiz, Yekpare, Sürdürülebilir Beton Travers” başlıklı buluş Altın Madalya, Prof. Dr. Munis Dündar ve Prof. Dr. Semih Yılmaz’ın buluşçu olarak yer aldığı “Taze Kesilmiş Meyve Ve Sebzeleri Raf Ömürleri Boyunca Gerçek Zamanlı Paket Üzerinde İzleme” başlıklı buluş, Prof. Dr. Mehmet Arı ve Dr. Mehmet Yükseksöylemez’in buluşçu olarak yer aldığı “Lantanit (III) Oksit Katıklı Bizmut (III) Oksit Katı Elektrolit Malzeme” başlıklı buluşlar ile Öğr. Gör. Zafer Türkmen’in buluşçusu olduğu “Bir Süspansiyon Sistemi” başlıklı buluşlar Gümüş Madalya; Prof. Dr. Mustafa Serdar Önses ve Neslihan Törün’ün buluşçu olarak yer aldığı “Polimer İnce Film Temelli Fiziksel Olarak Klonlanamayan Güvenlik Etiketlerinin Üretimi” başlıklı buluş ile Prof. Dr. Gamze Genç ve Prof. Dr. Mustafa Serdar Genç ile Esra Bayır, Fidan Büşra Gürsoy, Mustafa Burhaneddin Göçlü, Onur Yılmaz, Tuna Murat Bodur’un buluşçu olarak yer aldığı “Elektronik Kontrollü Mekanik Valf” başlıklı buluşlar Bronz Madalya almaya hak kazandı.

“Patentlerimiz Yatırımcıların İlgi Odağı Oldu”

Sadece buluşların sergilendiği bir alan olmanın ötesinde, bunların ticarileştirilmesi ve katma değerli ürüne dönüştürülmesine imkân sağlamak amacı ile dünyadan birçok yatırımcıyı buluşturmasıyla da öne çıkan ISIF’24-Uluslararası Patent Fuarı’nda sergilenen 354 buluş arasından özel olarak seçilen sınırlı sayıda buluş, uluslararası yatırımcıların da yer aldığı özel oturumda yatırımcıların karşına çıkartıldı, yatırımcı sunumları gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Erciyes Üniversitesi’nin fuarda sergilediği patentlerden; Prof. Dr. Bekir Aktaş ve Öğr. Gör. Dr. Ferhat Çeçen’in buluşçusu olduğu, Patentle Türkiye 3. Üniversiteler Patent Yarışmasında ödül alan “Rezonans Hasarlarını Önleyen, Öngerilmesiz Ve Etriyesiz, Yekpare, Sürdürülebilir Beton Travers” başlıklı buluşu ile Prof. Dr. Gamze Genç ve Prof. Dr. Mustafa Serdar Genç ile Esra Bayır, Fidan Büşra Gürsoy, Mustafa Burhaneddin Göçlü, Onur Yılmaz, Tuna Murat Bodur’un buluşçuları arasında yer aldığı, Covid-19 Pandemisi döneminde ERÜ BAP projesi ve TÜBİTAK STAR burs desteği ile yerli solunum cihazları üzerine çalışması yapılan ve endüstrinin çeşitli alanlarında geniş bir uygulama alanı olan “Elektronik Kontrollü Mekanik Valf” başlıklı 2 patentimiz uluslararası yatırımcıların yer aldığı özel panelde yatırımcı sunumu gerçekleştirme fırsatı buldu.

Teknofest kapsamında Erciyes Teknopark standını ziyaret eden Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, “Üniversitemiz son 10 yılda iki yüz ellinin üzerinde patent başvurusu yapmış ve yüzden fazlası Türk Patent Ve Marka Kurumu tarafından tescil edilmiştir. Bu patentlerden 9 tanesini lisans, 2 tanesini devir yoluyla olmak üzere toplamda 11 patentimizi ticarileştirerek sanayiyle buluşturmuş olduk. Buluşların tanıtılmasına ve yatırımcı ile buluşturulmasına vesile olan ISIF’24 Uluslararası Patent Fuarı teknoloji ve inovasyon alanında büyük ilgi görerek, potansiyel iş birlikleri için kapı aralaması açısından bizim için çok kıymetli. Erciyes Üniversitesi’nin bilimsel araştırmalara dayalı bu buluşları, ulusal ve uluslararası platformlarda kazandığı başarılarla Türkiye’nin inovasyon ve teknoloji alanındaki yükselen değerlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini bir kez daha kanıtlamış oldu” dedi.

ERÜ’ye Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Kuruldu

Türkiye genelinde giderek yaygınlaşan elektrikli araçların, şarj edilmesi için yenilenebilir enerjiye kampüste önem veren Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından iki adet şarj istasyonu kuruldu.

Üniversite kampüsünde iki farklı alana kurulan elektrikli araç şarj istasyonları hizmete açıldı.

Rektörlük Otoparkı ile Öğrenci Yemekhanesi Otoparkı’na konulan şarj istasyonları 7 gün 24 saat boyunca ERÜ personeli ve öğrencilerine kesintisiz hizmet verecek.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, ERÜ personeli ile öğrencilerine kolaylık sağlamak amacıyla kurulan şarj istasyonlarının hayırlı olmasını diledi.

ERÜ’nün her zaman çevreye duyarlı köklü bir üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Altun, “UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralama Sistemi Türkiye Üniversiteleri arasında 3. sırada yer alan bir üniversite olarak, sürdürülebilirlik alanında etkin çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

Kayseri Üniversitesi’nde Öğrenciler, Filistin Halkına Destek Yürüyüşü Gerçekleştirdi

Kayseri Üniversitesi’nde Öğrenci Kulüpleri ve Toplulukları tarafından, Filistin’deki İsrail zulmü ve saldırılarına karşı direnişin 365. gününde Filistin halkına destek yürüyüşü gerçekleştirildi.

Akademik ve idari personelin de destek verdiği yürüyüş Üniversitenin 15 Temmuz Yerleşkesindeki Öğrenci Nizamiyesinden başladı. Ellerde Türkiye ve Filistin bayrakları, pankartlar ve sloganlar eşliğinde yapılan yürüyüşünün ardından öğrenciler basın açıklaması yaptı.

Filistin’de süregelen İsrail zulmünün birinci yılını doldurduğunun belirtildiği açıklamada, “7 Ekim 2023’te Filistin topraklarında başlayan zulüm ve katliam bugün hâlâ aynı acımasızlıkla devam etmektedir. Binlerce çocuk, kadın, yaşlı ve genç; katil İsrail’in ölüm saçan bombaları altında can verdi ve ne yazık ki vermeye de devam ediyor. Ancak uluslararası toplumun topyekûn ayağa kalkması, bu zulmün son bulması ve ivedilikle yeni bir dönemin başlangıcının ilan edilmesi gerekmektedir. Batılı ülkelerin yalnızca kınayarak değil, hakiki ve samimi desteğini göstererek, bu zulmün bitmesine katkı göstermesi elzemdir. Tüm dünyada; evlerde, okullarda, iş yerlerinde, sokaklarda ve meydanlarda Filistin’e daha gür bir ses olmak için yeni bir direnişin meşalesi yakılmalıdır” denildi.

Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Derneği Başkanı Ahmet Taş, Türk Kızılay Kayseri Şube Başkanı Cafer Beydilli, TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Gürkan Emecen ile birlikte yürüyüşe destek veren Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da, Filistin’de yaşanan zulüm dolayısıyla öğrencilerin İsrail’e yönelik verdiği tepkiyi üniversite rektörlüğü olarak desteklediklerini ifade etti.

Filistin halkına destek etkinliği duanın ardından sona erdi.

ERÜ’ye 2024 TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü

 2024 Yılı TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri sahiplerini buldu. Ödüller kapsamında Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Öçsoy’un danışmanlığında Dr. Çağla Çelik ödüle layık görüldü.

5 Ekim’de Adana’da gerçekleştirilen berat takdim töreninde TEKNOFEST’te dereceye giren ödül sahiplerine ödülleri takdim edildi. TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Türkiye’nin öncelikli konuları hakkında 4 ana dalda yazılan özgün tezlere verildi. Ödül programında ilk defa temel bilimler alanındaki tezler de ödüllendirildi.

Ödüller kapsamında Dr. Çağla Çelik 2023 yılında Prof. Dr. İsmail Öçsoy danışmanlığında ERÜ Eczacılık Fakültesi Analitik Kimya Anabilim Dalı’nda tamamladığı “Biyouyumlu İndikatör İçeren Hızlı ve Hassas Kolorimetrik Biyosensörlerin Geliştirilmesi ve Patojenlerin Fenotipik Tespitinde Kullanılması” başlıklı doktora tezi ile üçüncü olarak 2024 Yılı TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü’ne layık görüldü.

Temel Bilimler alanında Dr. Çağla Çelik’e ödül beratları Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker tarafından takdim edildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülüne layık görülen Dr. Çağla Çelik’i tebrik etti.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

ERÜ Araştırma Üniversiteleri 2023 Yılı Sıralamasında Devlet Üniversiteleri Arasında 8. Sırada Yer Aldı, YÖK 2024 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporunda, “Stratejik Plan ve Süreç Analizi Çalıştayı”

Araştırma Üniversiteleri Yıllık Değerlendirme Toplantısı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında gerçekleştirildi. …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427