Nevşehir’den, Valilik, Emniyet, Belediye, Milli Eğitim, Kültür-turizm ve diğer haberler

ORUÇ BİLEN/NEVŞEHİR

Acil Müdahale, Şüpheli Kişi-Araç Durdurma, Arama ve Güvenli Müdahale Eğitimi

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğümüz Eğitim Şube Müdürlüğünce 2 dönem halinde olmak üzere 16-28 Eylül 2024 tarihlerinde personelimize yönelik Acil Müdahale, Şüpheli Kişi-Araç Durdurma, Arama ve Güvenli Müdahale Eğitimi verilmiştir.

KAPYAD BAŞKANI ÖMER TOSUN: YENİ ÜST ÖLÇEKLİ PLAN KAPADOKYA’DA YATIRIMLARIN ÖNÜNÜ AÇACAK

Kapadokya Alanı Turizm Yatırımcıları Derneği (KAPYAD) Başkanı Ömer TOSUN, yeni 1/50.000 ölçekli Kapadokya Alanı Üst Ölçekli Plan’ın yürürlüğe girmesiyle bölgedeki yatırımların önünün açılacağını, mevcut belirsizliğin ortadan kalkacağını ve Kapadokya markasının ulusal ve uluslararası alanda daha da güçleneceğini belirtti.

Kapadokya Alanı Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Ömer TOSUN, Kapadokya Alan Başkanlığı tarafından 25 Eylül 2024 tarihinde ilana çıkarılan 1/50.000 ölçekli Kapadokya Alanı Üst Ölçekli Planı hakkında bir açıklama yaptı. Ömer TOSUN açıklamasında Kapadokya’yı yerli ve yabancı turistler için daha cazip bir destinasyon haline getirme amacı doğrultusunda sürdürülen çalışmaların önemli bir adımı olarak ilan edilen yeni üst ölçekli planın hızlı şekilde yeniden ele alınarak ilana çıkarılmasından yatırımcılar olarak duydukları memnuniyeti dile getirdi.

1/50.000 ölçekli yeni üst ölçekli planın ilan edilmesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Kapadokya Alanı Turizm Yatırımcıları Derneği (KAPYAD) Başkanı Ömer TOSUN, açıklamasında şunları söyledi: “2023 yılında ilan edilen 1/25.000 ölçekli planın yürütmesinin durdurulması, sektörde yatırım süreçlerinin aksayacağına dair endişeler doğurmuştu. Ancak Kapadokya Alan Başkanlığı’nın 1/50.000 ölçekli yeni planı hızlı ve titiz bir şekilde hazırlayıp askıya çıkarması, bu sürecin devamlılığı açısından son derece önemli bir gelişme oldu. Bu planın askı süresi sonunda herhangi bir aksama olmaksızın yürürlüğe girmesi, bölgemizde turizm ve yatırım faaliyetlerinin öngörülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır. 30 gün süresince tüm yatırımcıların, sivil toplum kuruluşlarının ve ilgili paydaşların planı inceleyip varsa itirazlarını bildirmeleri çok önemli. Kapadokya Alan Başkanlığı’nın bu belirsizlik dolu süreci hızlıca çözüme kavuşturmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Bölgenin turizmdeki rekabet gücünü artıracak bu adımlar için teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en özel turizm destinasyonlarından biri olan Kapadokya’nın, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ve Kapadokya Alan Başkanlığı’nın değerli katkılarıyla eksikliklerini hızla gidererek ulusal ve uluslararası düzeyde daha da güçlendirmeyi en öncelikli hedef olarak görüyoruz.”

Kapadokya Alan Komisyonu’nun 16 Eylül 2024 tarihli ve 4904 sayılı kararıyla uygun bulunarak, 7174 sayılı Kapadokya Alanı Hakkında Kanun’un 4. maddesi uyarınca Bakan tarafından onaylandı. 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8. maddesi ve ilgili yönetmelikler doğrultusunda 30 gün boyunca askı ilanına çıkarılan plan, Kapadokya’nın turizm geleceği açısından kritik öneme sahip.

KAPADOKYA RALLİSİ FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Nevşehir’de bu yıl birincisi gerçekleştirilen Kapadokya Rallisi’nde çekilen fotoğraflar Tarık Kesekçi Parkı’nda sergileniyor.

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünce, Nevşehir’in il oluşunun 70. Yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen  ‘70. Yılda 70 Etkinlik’ programı kapsamında gerçekleştirilen ve büyük heyecana sahne olan Kapadokya Rallisi’nde, Nevşehir Şehit J. Onb. Muhammet Can Biçici Halk Eğitimi Merkezi Fotoğrafçılık Kursu kursiyerleri tarafından çekilen fotoğraflar düzenlenen sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Tarık Kesekçi Parkı içerisinde gerçekleştirilen serginin açılışını, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Yüzer ve Hasan İler, Nevşehir Şehit J. Onb. Muhammet Can Biçici Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Palancı ve Başkent Turing Kulübü Başkanı Erdem Öksüz birlikte yaptı.

Açılışın ardından amatör fotoğrafçılar tarafından ralli sırasında Kapadokya’nın eşsiz güzellikteki parkurlarında çekilen fotoğrafları inceleyen Başkan Yardımcıları Yüzer ve İler, organizasyona katkılarından dolayı kursiyer öğrencilere teşekkür etti.

Yüzer ve İler, sergide fotoğrafları bulunan öğrencilere günün anısına Kapadokya Rallisi Hatıra Pulu hediye etti.

Üniversite Öğrencilerine Yönelik Bilgilendirme Faaliyetleri

İlimiz Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yerleşkesinde İl Emniyet Müdürlüğümüz Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde; Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Şube Müdürlüğü personelinin katılımları ile öğrenciler, veliler ve üniversite personeline yönelik açılan stantta terörle mücadele, bağımlılıkla mücadele, SİBERAY Projesi, Kades Projesi ve dolandırıcılık konularında 6900 kişiye ulaşılarak bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirilmiştir.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme Çalışmaları

 Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bilgilendirme faaliyetleri çerçevesinde Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencilerine, Kozaklı Meslek Yüksekokulu öğrencilerine, Ürgüp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik UYUMA Projesi, Narko Nokta, Narko Rehber, Foto Blok, Metamfetamin Modülü, En İyi Narkotik Polisi Anne ve Önleyici Faaliyetlerimiz hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

20 Aranan Şahıs Yakalandı

Ekiplerimizce son bir hafta içerisinde ilimiz genelinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda;

 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs,

– 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs başta olmak üzere çeşitli suçlardan aranması bulunan 22 şahıs yakalanmış, çıkarılmış oldukları adli mercilerce 14 şahıs serbest bırakılmış, 6 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

NEVŞEHİR’DE SU KESİNTİSİ

Nevşehir’in Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki içme suyu ana isale hattında bulunan eski asbestli su borularında meydana gelen arıza dolayısıyla bazı mahallelere su verilemiyor. Belediye ekipleri arızanın en kısa sürede giderilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi İmam Hatip Sokak’ta bulunan içme suyu ana isale hattında akşam saatlerinde arıza meydana geldi. Ana isale hattında bulunan eski asbestli borulardan kaynaklanan arızaya Nevşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri müdahale etti.  Arıza dolayısıyla, Sümer Mahallesi, Karasoku Mahallesi, Kıratlıoğlu Mahallesi, Herikli Mahallesi, İbrahim Paşa mahallesi, Yeni Mahalle ve Cevher Dudayev Mahallesi’nin bir kısmına su verilemiyor.

Söz konusu arızanın giderilmesi ile birlikte kesintinin yaşandığı mahallelere yeniden su verilmeye başlanacak.

EĞİTİM CAMİASI ‘‘TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ’’ SEMİNERİNDE BİR ARAYA GELDİ

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI başkanlığında İl MEM yöneticileri ve il genelindeki merkez okul/kurum müdürlerinin katılımıyla ”Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ölçme ve değerlendirme uygulamaları semineri yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI’nın açılış konuşmasıyla başlayan seminerde; ‘‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’’ kapsamında ülke ve il genelinde yapılacak ortak sınavlarda uygulama birlikteliğinin sağlanması ve etkin sonuçlar elde edilmesi açısından yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verildi. Model ile birlikte ölçme ve değerlendirme uygulamalarının artık süreç odaklı ve geliştirici bir yaklaşımla yürütüleceği belirtilerek katılımcılara yeni ölçme-değerlendirme yöntemleri hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Ayrıca seminerde, sınıf içi ölçme kapsamında gerçekleştirilecek yazılı sınavları öğrenme çıktıları esas alınarak, bilgi ve beceri bütünlüğünü ölçecek şekilde eğitim kurumu sınıf/alan zümreleri tarafından hazırlanıp uygulanmasının önemine değinildi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yapılacak sınıf içi ölçme-değerlendirme faaliyetlerinin, öğrencilerin bilgi ve beceri düzeylerinin ölçülmesinin yanı sıra öğrenme eksiklikleri ve eğilimlerine ilişkin veri oluşturacak şekilde planlanması gerektiği ayrıca vurgulandı. Ölçme ve değerlendirme faaliyetleri; beceri odaklı, öğretim sürecini en üst düzeyde destekleyen ve geri bildirim sağlayan geliştirici bir yapıda olacak şekilde yürütülmesi gerektiği konusunda gerekli açıklamalar yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, Nevşehir eğitim camiası olarak ”Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”nin uygulanması sürecinde de üst düzeyde gayret edeceklerini belirterek toplantıya katılan yöneticilere emek ve gayretleri için teşekkür etti.

“BİR ÖNCEKİ SEZONDA DOLULUK ORTALAMASI YÜZDE 95 ÜZERİ OLAN HATLARA İLAVE BİR UÇUŞUN KONMASI YÖNÜNDE DE BİR PLANIMIZ VAR”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havayolu firmalarıyla gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamalarda bulunarak, “İç hatlarda, karayolu veya tren ile en az 5 saat ve üstü seyahat süresi olan şehirler arasında her gün en az bir uçuşun olması ve önceki sezonda sezon doluluk ortalaması yüzde 95 üzeri olan hatlara ilave uçuşun konması yönünde bir planımız var. Daha önce başlattığımız çalışmalar neticesinde önümüzdeki ekim sonu itibarıyla 12 yeni iç hat seferinin başlayacağı müjdesini buradan paylaşmak istiyorum.” dedi. Bakan Uraloğlu, işletmelere tavan fiyat uygulamasına sıkı bir şekilde riayet etmeleri hususunu bir kez daha hatırlattıklarının da altını çizdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’da THY, AJet, Pegasus ve SunExpress Havayollarının üst düzey yöneticileri ile bir araya gelerek Türk sivil havacılığının iç ve dış hatlardaki genel durumunu ve gelecek öngörülerini ele aldı. Bakan Uraloğlu, toplantının ardından yaptığı basın açıklamasında, “Özellikle iç hat seferleri konusuna eğilerek ülkemizde hangi noktalarda sefer eksikliği olduğu ve bu eksiklikleri nasıl giderebileceğimiz konularını masaya yatırdık.” dedi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Çalışmaları 

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince son bir hafta içerisinde yapılan çalışmalarda; meydana gelen 19 olayda,

11,74 gr. Kubar Esrar,

18,88 gr. Metamfetamin,

1,16 gr. Kannabinoid,

5 adet kağıda emdirilmiş LSD,

2 adet Sentetik Ecza,

1 adet Ruhsatsız Tabanca,

5 adet Tabanca fişeği

94,78 gr. Metamfetamin

ele geçirilmiş, şüpheli 32 şahıs hakkında gerekli işlemler yapılmış, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti ile ilgili 1 şahıs tutuklanmıştır.

‘ANNE ELİ KERMESİ’ 7 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ AÇILIYOR

Nevşehir Belediyesi Gençlik Ofisi’nde, 7 Ekim 2024 Pazartesi günü ‘Anne Eli Kermesi’ açılacak.

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Gençlik Ofisi’nde, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine destek olmak için kermes düzenlenecek. 7 Ekim 2024 Pazartesi günü, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Sezai Karakoç Öğrenci Yaşam Merkezi içerisinde bulunan Gençlik Ofisi’nde açılacak olan kermeste, gönüllü anneler tarafından yapılan mantılar satışa sunulacak. Saat 12.00’de başlayacak olan kermesten elde edilen tüm gelir, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak dağıtılacak.

CEMİL MERİÇ SOSYAL BİLİMLER LİSESİNİN “KARDEŞ OKUL PROJESİ” KAPSAMINDAKİ ZİYARETİ EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER SAYFASINDA YERİNİ ALDI

Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi ile Japonya Tokyo Metropolitan TAMA High School of Science and Technology Okulu ile üç yıldan bu yana yürütülmekte olan “Kardeş Okul” projesi kapsamında 24-31 Ağustos 2024 tarihleri arasında Japonya’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi. Ziyarete bir idareci, iki öğretmen ve beş öğrenci katıldı. Sekiz gün süren ziyaret kapsamında okulda yapılan çalışmalar ve sosyal etkinliklerin yanında çeşitli gezi ve ziyaretlerde bulunuldu. Gezilerde; Türkiye’nin Tokyo Büyükelçiliğini, Tokyo Jeoloji Müzesini, Bilim Müzesini, Diyanet Tokyo Camiini de ziyaret etme fırsatını yakaladılar. Ziyaret sırasında, Japon öğrenci ve öğretmenlerin ilgi ve alakalarıyla Türk öğrenciler ve öğretmenler birçok deneyim kazandı ve yeni bir kültür öğrenme imkanı buldular. Ayrıca Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesinin “Kardeş Okul Projesi” kapsamındaki bu ziyareti Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün “Eğitimde İyi Örnekler” web sayfasında yayınlandı.

Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçlarına Yönelik Denetim Uygulaması

 İlimiz geneli, tüm ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve öğrenci yurtlarının yakın çevrelerinde okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahıslara yönelik ve bu yerlerin yakınındaki park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satılan yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve elektronik oyun salonları, vb. yerlerde, çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik yapılan uygulamada; 106 okul çevresi, 519 şahıs, 12 işyeri, 60 park bahçe,  12 metruk bina, 24 araç ve 13 okul servis aracı kontrol edilmiş, 3 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır.

Toplum Destekli Polislik Faaliyetleri  

Toplum Destekli Polislik ÇOGEP projesi bilgilendirme faaliyetleri kapsamında  İncekaralar İlkokulu ve 30 Ağustos İlkokulu ziyaret edilerek; ÇOGEP(Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı) Kapadokya’nın Parlayan Yıldızları isimli proje kapsamında; çocuklara basit güvenlik tedbirleri anlatılarak boyama kitabı ve trafik kurallarının anlatıldığı etiket hediye edilmiştir.

Ürgüp Toplum Destekli Polislik Faaliyetleri

Ürgüp ilçemizde Cuma Namazı Vakti Camilerde Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında;

🔹 Araç alım satım işlemlerinde dikkatli olunması gerektiği,

🔹 Bilinmeyen numaralardan gelen arama ve SMS’lere itibar edilmemesi gerektiği,

🔹 Online alışverişin güvenilir sitelerden yapılması gerektiği,

🔹 Kart ve kimlik bilgilerinin paylaşılmaması gerektiği,

🔹 Adınız terör örgütüne karıştı mesajlarına itibar edilmemesi gerektiği,

🔹 Ödül kazandınız mesajlarına itibar edilmemesi gerektiği,

konularında din görevlileri aracılığıyla cuma vaazında bilgilendirme yapılması sağlanmış ayrıca cami çıkışı ekiplerimizce vatandaşlara broşür dağıtımı yapılmıştır.

AHİLİK GELENEĞİ YENİDEN ÖĞRETİLİYOR
Milli Eğitim Bakanlığınca, Türkiye’nin mesleki ve teknik eğitimdeki geleceğini şekillendirmek amacıyla önemli bir adım atıldı. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan genel müdürlüğe bağlı meslek liselerinde uygulanacak olan Ahilik Kültürü ve Girişimcilik dersi, Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi’nde yer almıştır. Bu uygulamayla milli ve manevi değerlerin güçlendirilmesiyle birlikte Ahilik kültürünün yeniden canlandırılması hedeflenmektedir. Bu çerçevede ülke genelinde “Genç Girişimci Ahiler “projesi başlatılmıştır.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi İl Eylem Planında; Ahilik kültürü ve girişimcilik, Ahilik haftası etkinlikleri bulunmakta olup bu kapsamda Ticaret İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3 Ekim Perşembe günü Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda meslek liselerinde öğrenim gören 11.sınıf öğrencilerine “Mesleki ve Teknik Eğitimde İyileştirme Temalı“ Ahilik Kültürü/Tüketici Hakları konularında konferans verilmiş yapılan konferansa 200 öğrenci, 10 okul yöneticileri ve ilgili okul öğretmenleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim şube müdürü Malik ERDOĞAN, konferansın düzenlenmesinde katkı sağlayan Ticaret İl Müdürü Ahmet TAYGURT ile sunum yapan Ticaret İl Müdürlüğü uzmanlarına teşekkür ederek, Ahilik kültürünü temel alan bu çalışmaların, öğrencilerin karakter gelişimine katkı sağlayacağını, aynı zamanda onları iş hayatında aktif rol alarak fütüvvet ehli bireyler olarak yetişeceğini, öğrencilerin milli ve manevi değerlerle donatılarak girişimcilik ruhu kazanacaklarını, bu sayede ülkenin geleceğine sağlam bir temel oluşturacaklarını belirtti.

Nevşehir’de KYK Yurtlarında Barınma Sorunu Yaşanmıyor

Nevşehir Valiliği, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı için Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne (KYK) ait yurtlara başvuran tüm öğrencilerin yerleştirildiğini açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, KYK yurtlarına başvuran 5.440 öğrencinin tamamının yurtlara yerleştiği ve hiçbir öğrencinin açıkta kalmadığı vurgulandı.

Ek Kontenjanlar da Karşılanacak

Açıklamada ayrıca, ek kontenjanlarla gelecek öğrencilerin yanı sıra yatay ve dikey geçiş yapacak öğrenciler ile yüksek lisans öğrencilerinin de barınma taleplerinin karşılanabileceği belirtildi. Nevşehir’deki yurtların kapasitesinin tüm taleplere cevap verebilecek durumda olduğu ifade edildi.

Barınma Sorunu Yok, Eğitim Rahatlığı Var

Nevşehir’de üniversite öğrencileri için barınma sıkıntısının yaşanmadığına dikkat çekilen açıklamada, yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilerin rahat bir barınma imkanı bulacağı belirtildi. Nevşehir’de tüm kurumlarıyla, bu yıl da üniversite öğrencilerine güvenli ve konforlu bir barınma ortamı sunmayı hedefleniyor.

TEKNOFEST AKDENİZ

Teknofest Akdeniz kapsamında, Adana Şakir Paşa Havaalanında Milli Teknoloji Hamlesi’nin öncüsü ve ülkenin milli İHA serüveninin mimarı Merhum Özdemir BAYRAKTAR’ın anısına öğrencilerin Teknofest’i deneyimleyerek Milli Teknoloji Hamlesi ruhunu yaşamalarını sağlamak amacıyla “Bir Çocuk Gelsin, Bir Uçağa Dokunsun” gezi programı düzenlendi. Bu kapsamda, Nevşehir’den 945 öğrenci Teknofest Akdeniz etkinliklerine katıldı.

“MİNİK DOSTLAR ŞENLİĞİ”

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, Özel Eğitim şube müdürü Feyyaz SOLAK; “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü” etkinlikleri kapsamında Nevşehir Özel Eğitim Anaokulu tarafından hazırlanan programa katıldılar. Öğrencilerin ailelerinin de eşlik ettiği programda, öğrenciler midilli atına bindiler, kedileri ve köpekleri sevdiler, kuşlar için ağaçlara yemlik yaparak ağaçlara astılar ve sokak hayvanlarını yemlediler. İl Müdürü, bu etkinliğin öğrencilerde hayvan sevgisinin pekiştirilmesi ve hem eğlenip hem de yeni deneyimler kazanmaları açısından önemli olduğuna değinerek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen, katkı ve katılım sağlayan Özel Eğitim ve Rehberlik Şubesine, Nevşehir Özel Eğitim Anaokulunun yönetici, öğretmen, veli ve öğrencilerine teşekkür etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI’dan Nevşehir Spor Lisesine Ziyaret

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, Nevşehir Spor Lisesini ziyaret ederek yeni eğitim öğretim yılı faaliyetleri ve okul hakkında bilgi aldı. Okulda incelemelerde bulunan ve öğrencilerle de bir araya gelen İl Müdürü, sporun öğrenciler için önemine değinerek tavsiyelerde bulundu. YAZICI, takım sporları ile öğrencilerin grup içinde çalışmanın, disiplinin, sorumluluk almanın, hedef belirlemenin ve bu hedeflere ulaşma azminin değerini öğrendiğine değindi. Bu değerlerin, sadece spor sahasında değil, sınıf içinde de büyük bir öneme sahip olduğunu öğrencilerin, spor sayesinde edindikleri bu değerleri eğitim hayatlarına da taşıyarak daha başarılı olabileceklerini ifade etti.

4 EKİM DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ

Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi öğrencileri, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Nevşehir Hayvan Kasabası’nı ziyaret etti.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla, Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’ndeki engelli öğrenciler, Hayvan Kasabası’nı ziyaret etti. Öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak ve doğal yaşam bilincini geliştirmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilere Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Veli Kırşehirli de eşlik etti.

Hayvan Kasabası görevlileri eşliğinde yapılan turda, öğrenciler hayvanların bakım süreçleri, yaşam alanları ve korunma gereksinimleri hakkında bilgiler aldı. Ziyaret, hem eğitici hem de eğlenceli anlara sahne oldu; öğrenciler, sevimli dostlarıyla fotoğraflar çekinerek keyifli vakit geçirdi.

“TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ” VELİLERE TANITILDI
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, velileri “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” konusunda bilgilendirmek üzere Mihriban Emin Günel Ortaokulu Türkçe öğretmeni Eda BAĞ ve matematik öğretmeni Meryem KALYONCU tarafından 5. sınıf velilerine yönelik hazırlanan toplantıya katıldı. İl Müdürü, velilerle “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” hakkında söyleşide bulunarak öğrencilerin eğitim yolculuğunda desteği ve katkısı, kişisel gelişimlerinde ve başarılarında velilerin önemli rol oynadığından bahsetti.

YAZICI, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, medeniyetimizin üzerine inşa edildiği temel kavramlar olan aklıselim, kalbiselim ve zevkiselim sahibi nesiller yetiştirmek için madde-mana, akıl-duygu, nefis-vicdan, insan-toplum ve zaman-mekân dengesini gözetir. Modelimizin ana hedefi; eylemlerden değerlere, değerlerden erdemli insana, erdemli insandan ise nihai hedef olan “Huzurlu Aile ve Toplum” ile “Yaşanabilir Çevrede Huzurlu İnsan”a ulaşmaktır. Bu bakış açısıyla “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” çok yönlü bir varoluşu gerçekleştirme çabasıdır.” ifadelerini kullandı. Modelin hedeflerini gerçekleştirme noktasında eğitim camiasının ve velilerin iş birliğinin önemi ve gerekliliğine de değinen İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, toplantının düzenlenmesinde emek veren ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI’dan Nevşehir Spor Lisesine Ziyaret

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, Nevşehir Spor Lisesini ziyaret ederek yeni eğitim öğretim yılı faaliyetleri ve okul hakkında bilgi aldı. Okulda incelemelerde bulunan ve öğrencilerle de bir araya gelen İl Müdürü, sporun öğrenciler için önemine değinerek tavsiyelerde bulundu. YAZICI, takım sporları ile öğrencilerin grup içinde çalışmanın, disiplinin, sorumluluk almanın, hedef belirlemenin ve bu hedeflere ulaşma azminin değerini öğrendiğine değindi. Bu değerlerin, sadece spor sahasında değil, sınıf içinde de büyük bir öneme sahip olduğunu öğrencilerin, spor sayesinde edindikleri bu değerleri eğitim hayatlarına da taşıyarak daha başarılı olabileceklerini ifade etti. İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf YAZICI, öğrencilerin eğitim ve spor hayatlarında başarılar dileyerek onlara her zaman destek olacaklarını söyledi ve yönetici, öğretmenlere de emekleri ve özverili çalışmaları için de teşekkür etti.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Kazada Şehit olan Teğmeni Hacılar’da son yolculuğuna uğurladık

Kayseri’de izinli bulunduğu sırada geçirdiği trafik kazası sonucu Şehit olan, Hakkari 1. Hudut Tugay Komutanlığı’nda …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427