default

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yönetiminde büyük değişiklik, Gastronomi Günleri’nde 1 Ton Sucuk Döner, ACES Spor Şehri, Seviye tespit sınavı, BMX Parkuru

Son yapılan seçimden sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi  yönetiminde önemli değişiklikler olacağı iddia edilirken, bu değişim ve yeni atamalar, görevlendirmeler gerçekleştirildi.  Son değişimle görev alanlara hayırlı olsun derken, yeni atama ve değişiklikler şöyle.

İbrahim Özçekiç, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı iken Yazı Kararları Daire Başkanı,

Ufuk Sekmen, KASKİ Genel Müdür Yardımcısı iken Genel Sekreter Yardımcısı,

Mücahit Soyak, KASKİ Genel Müdür Yardımcısı iken Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı,

Hikmet Ulusoy, KASKİ Daire Başkanı iken Büyükşehir Daire Başkanı,

Erkan Küp, Destek Hizmetleri Daire Başkanı iken İşletme ve İştirakler Daire Başkanı,

Sedat Erdoğan, Ulaşım Daire Başkanlığı görevinden Fen İşleri Daire Başkanı

Selman Sürmelioğlu, Makine İkmal Daire Başkanı iken Destek Hizmetleri Daire Başkanı,

Cenani Ayaydın, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı,

Duran Safrantı, Tarımsal Hizmetleri Daire Başkanı iken Çevre Koruma Daire Başkanı,

Resul Duman, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığında Müdür iken Park Bahçeler Daire Başkanı,

Ahmet Şeref Bahçecioğlu, Etüd Projeler Daire Başkanı iken Ulaşım Daire Başkanı,

Yasin Harmancı, Fen İşleri Daire Başkanı iken Kırsal Hizmetler Daire Başkanı,

Murat Baltacı, Müdür iken Etüd Projeler Daire Başkanı,

Kadir Danacıoğlu, Müdür iken Makine İkmal Bakım Onarım Daire Başkanı,

Nurettin Kocabay, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı iken KASKİ Daire Başkanı  olarak görevlendirildi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “GASTRONOMİ GÜNLERİ’NDE 1 TON SUCUK DÖNER İLE BİR İLKE İMZA ATIYORUZ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 4-10 Ekim günlerinde düzenlenecek olan Gastronomi Günleri kapsamında vatandaşlara 1 ton sucuk döner ikram edeceklerini belirterek, bir ilke imza atacaklarını duyurdu.

Büyükşehir Belediyesi’ne ait Anadolu Harikalar Diyarı yanında yer alan organik üretimin adresi, doğal üretim bahçesini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir ile burada üreticilerle bir araya geldi.

Başkan Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, 4-10 Ekim 2024 tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde ikincisi düzenlenecek Kayseri Gastronomi Günleri’nde lezzet dolu bir yolculuğa çıkılacağını ifade etti.

Eşsiz lezzetlerin, geleneksel tariflerin ve muhteşem etkinliklerin bir araya geleceği bu özel etkinliğe vatandaşları davet eden Başkan Büyükkılıç, şehrin eşsiz tatlarını deneyimlerken, kültürel zenginlikleri de keşfetme fırsatının yakalanacağını kaydetti.

“Sucuğunda Döneri Olur, Diyoruz”

Tarım ve hayvancılık alanında tavuktan koyuna, arılı kovandan birçok alanda hizmetler gerçekleştirdiklerini anımsatan Büyükkılıç, “Gastronomi Günleri yaklaşıyor, şefler geliyor. Kayseri’mizin olmazsa olmazı sucuk, pastırma, mantı. Sucukla ilgili her etkinliğimizde vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Aynı zamanda Gastronomi Günleri’nde 1 ton sucuk döner ile bir ilke imza atıyoruz. ‘Sucuğunda döneri olur’ diyoruz. Kayseri’yi tanımayan, bilmeyen, anlamayan ve yanlış mecralara sürüklemeye çalışanlar da buyursunlar gelsinler, sucuk döner ikram edelim” şeklinde konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde açılışa hazırlanan Mutfak Sanatları Merkezi için de bir parantez açan Büyükkılıç, “Mutfak Sanatları Merkezi, gastronominin merkezi, 6 bin metrekare içerisinde atölyeleriyle, yeme içme alanlarıyla etkinliklere fırsat verecek. En önemlisi, biliyorsunuz UNESCO’nun listesine alındık. Bunu kalıcı kılmak için de üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN ÇALIŞMALARI YAPILAN SPOR SALONUNDA İNCELEME

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi spor salonlarının tesisat çalışmalarına inceleme ziyaretinde bulundu.

Şehirde kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra Sivil Toplum Teşkilatları ile de ilişkilerini sürdürerek yerel yönetim faaliyetlerini gerçekleştiren Başkan Büyükkılıç, bu kapsamda İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi’nin yapımı tamamlanan spor salonu tesisatlarını ve spor salonunu inceledi.

İnceleme esnasında yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,kamu yararına ve kamuya hizmetlerinin olduğunu ifade ederek şunları aktardı:

“Şu anda İlim Yayma Cemiyeti’mizin çok önemli bir tesisindeyiz. Çok amaçlı spor salonumuzu yapmış olduğumuz protokol ve meclisimizden geçen çalışma doğrultusunda kamu yararına bir dernek olduğu için İlim Yaymamız, burada gerekli çalışmaları yaptık. Gerçekten dört dörtlük, çok amaçlı bir sahayı elektrik donanımı ile ses düzeni ile altyapısı ile voleybol, basketbol, futsal ve gerektiğinde hentbol da oynanacak boyutta antrenmanlara esas olacak şekliyle önemli bir çalışmaya imza atıldı. Gençlerimizi seviyoruz, gençlerimize fırsat vermek, onların bir bakıma gereksiz işlerle yoğunlaşmamasını, vakitlerini gereksiz yerlerde harcamamalarını, pozitif olarak spor yönüyle zenginleşmelerini, sosyalleşmelerin sağlamak amacıyla bu çalışmaya destek verdik. Ben hayırlı uğurlu olsun diyorum. Yakışmış.”

“Kayseri’miz 2024 ACES Spor Şehri. Bu Ünvana Layık Olmak Amacıyla ‘Biz De Varız’ Diyoruz”

Başkan Büyükkılıç öte yandan Kayseri’nin ACES Avrupa Spor Şehri olduğunu hatırlatarak, bu ünvana layık olmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını ve yapacaklarını ifade ederek, “Kayseri’miz 2024 ACES Spor şehri. Bu ünvanı zaten almıştı. Bu ünvana layık olmak amacıyla hem Sivil Toplum Teşkilatları’mızla hem belediye hem Sayın Valimizin önderliğinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü’müzün yapmış olduğu çalışmalarla her alanda ‘biz varız’ diyoruz” ifadelerinde bulundu.

Başkan Büyükkılıç’a ziyaretinde kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal, daire başkanları ve yüklenici firma yetkilileri de eşlik etti.

GENÇ KAYMEK’TEN 900 ÖĞRENCİ İLE SEVİYE TESPİT SINAVI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren KAYMEK, Genç KAYMEK Tesisleri’nde YKS Hazırlık Kursu’na katılmak isteyen öğrencilere seviye tespit sınavı gerçekleştirdi. Yoğun ilgi gören sınava, 900 öğrenci katılım sağladı.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş.(KAYMEK)  eğitimden spora, kültürel faaliyetlerden sanatsal ve sosyal faaliyetlere kadar gençlerin hayatına dokunmaya devam ediyor.

Bu kapsamda  toplumun ihtiyaç ve beklentilerini en iyi şekilde anlayan KAYMEK, eğitimli insanın toplumu güzelleştireceği şuuruyla hareket ederek, çağın ihtiyaçlarını gözeterek kurs çeşitliliğini sürekli yeniliyor.

Genç KAYMEK Tesisleri’nde sınav heyecanı yaşandı. Genç KAYMEK İhtisas Tesisi’nde YKS Hazırlık Kursu’na katılmak isteyen öğrencilere seviye tespit sınavı gerçekleştirildi. Tesislerde eş zamanlı olarak başlayan sınava toplamda 900 öğrenci katılım sağladı.

Öğrenciler, bu tür faaliyetler ile uzman eğitimciler eşliğinde çok önemli fırsatlar yakaladıklarını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve ekibine teşekkürlerini ilettiler.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN TÜRKİYE’DE SAYILI OLAN BÜYÜKŞEHİR’İN BMX PARKURU ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye’de sayılı olan ve Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde yapımı süren BMX Parkuru’nun asfaltlama çalışmalarını inceledi. Büyükkılıç, “Gençlerimizi seviyoruz. Gençliğin enerjisini rahatlıkla deşarj edecek bir ortam sağlamak amacıyla özel bisiklet sürücülerine, BMX parkurumuzu tamamlama aşamasındayız” dedi.

Sporun ve sporcunun dostu Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ACES 2024 yılı Avrupa Spor Şehri Kayseri’de spor altyapısını çeşitlendirerek güçlendirme doğrultusundaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamdaki en çarpıcı projelerden olan ve Türkiye’de sayılı parkurlardan birisi olacak Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisindeki BMX Parkuru’nun çalışmalarını yerinde inceledi.

“Şehrimize Zenginlik Katacağımızı, Şehrimizi Tanıtmaya Vesile Olacağımızı Hatırlatmak İstiyorum”

BMX Parkuru incelemesinde konuşan ve Kayseri’nin medar-ı iftiharı olan, herkes tarafından takdir toplayan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde fonksiyonların bitmediğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Gençlerimizi seviyoruz. Action dediğimiz, bir bakıma gençliğin enerjisini rahatlıkla deşarj edecek bir ortam sağlamak amacıyla özel bisiklet sürücülerine, BMX Parkuru’muzu tamamlama aşamasındayız. Türkiye’mizde sayılı olan bu pistlerde yapılacak olan uluslararası yarışmalar ile şehrimize zenginlik katacağımızı, şehrimizi tanıtmaya vesile olacağımızı şimdiden hatırlatmak istiyorum. Yapılacak çalışmalar hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

“Gençlerimizi Yüreklendirmeye Gayret Edeceğiz”

Konuşmasında gençleri yüreklendirmeye ve onları özendirmeye gayret edeceklerini vurgulayan Büyükkılıç, pist çalışmalarında sona yaklaştıklarını duyurarak, şunları paylaştı:

“Sonuna yaklaştık. Ortam hazırlandı. Asfalt boyutu tamamlanıyor. Sonrasında inşallah bu pırıl pırıl gençlerimizle Kayseri’mizde hem özendirme, hem yarışlara fırsat verme suretiyle gençlerimizi yüreklendirmeye gayret edeceğiz. Biz onları seviyoruz. Hayırlı uğurlu olsun şimdiden diyoruz.”

Başkan Büyükkılıç’a Gençlerden Teşekkür

Pistin asfaltlanma çalışmalarında yer alan ve pistte deneme sürüşleri gerçekleştiren üniversite hazırlık öğrencilerinden Kadir İbiş, “Pist çok güzel. Türkiye’de iki tane olmasının yanı sıra daha da çoğalması daha iyi olur gençler için. Gençler de böyle pistte sürmeyi çok istiyorlar. Bu pist bizim için çok daha iyi oldu” ifadelerinde bulunurken, Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinden Abdurrahim Dönmez ise “Kendimizi geliştireceğimiz çok az yer var. Bunun buraya yapılması gerçekten iyi bir şey, ikinci kez. Bizim bisikletçiler olarak gelişmek için böyle yerlere ihtiyacımız var. Çok güzel oldu, teşekkür ederiz” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç’a inceleme ve ziyaret esnasında Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal ve daire başkanları da eşlik etti.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Spor A.Ş. 10 Ayda 213 Bin Kişiye Ulaştı, Dünya Yaşlılar Günü, Aslan’ı Makamında Ağırladı, 20 Milyon TL’lik Yolu İnceledi

BÜYÜKŞEHİR SPOR A.Ş. 10 AYDA 213 BİN KİŞİYE ULAŞTI Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kentin spor …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427