Nevşehir Valilik, Belediye, Emniyet, Milli Eğitim, STK’lardan haberler

ORUÇ BİLEN/NEVŞEHİR

GÜNEY AFRİKA VE SRİ LANKA BÜYÜKELÇİLERİ KAYAŞEHİR’İ GEZDİ

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake ve Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba, Nevşehir’de bulunan dünyanın en büyük kaya oyma yamaç yerleşim merkezi Kayaşehir’i gezdi.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın, Kapadokya’nın merkezi Nevşehir’i uluslararası arenada tanıtarak Kayaşehir ve beraberinde Meryem Ana Kilisesi ile şehrin turizmde daha fazla ön plana çıkmasını sağlamak amacıyla yaptığı girişimlerle birlikte hem yabancı yatırımcıların hem de büyükelçilerin Nevşehir’e olan ilgisi artıyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz günlerde Paraguay, Moldova ve Meksika’nın Ankara Büyükelçileri Nevşehir’e gelerek hem Belediye Başkanı Rasim Arı’yı ziyaret edip hem de Kayaşehir’i gezerken bugün de Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Saranya Hasanthi Urugodawatte Dissanayake ve Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba Başkan Arı’nın daveti üzerine Nevşehir’e geldi.

Her iki büyükelçi Kapadokya ziyaretlerine ilk olarak Nevşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılan tarihi Kayaşehir’i gezerek başladı. Burada, Nevşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü yetkilileri eşliğinde 6. Yüzyıl’dan kalma Manastır ve 13. Yüzyıla tarihlenen Kaya Kilise ile birlikte tarihi kaya oyma ticarethaneler, mezar odaları, at ahırları ve yaşam merkezlerini gezen büyükelçilere buranın tarihi ile birlikte burada gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Konuk büyükelçiler daha sonra bir süre önce restorasyon çalışmaları tamamlanan Meryem Ana Kilisesi’ni gezdi.

“DÜNYA ŞEKER TÜKETİMİNE DİKKAT HAFTASI” ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA OKULLARDA EĞİTİM VERİLDİ
19-25 Eylül tarihleri arasında kutlanan “Dünya Şeker Tüketimine Dikkat Haftası” kapsamında, şeker tüketiminin azaltılması ve zararlarına dikkat çekmek amacıyla, İl genelinde eğitim öğretim kurumlarında İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi koordinesinde Diyetisyen Ezgi KAYA tarafından okullarda eğitim verildi. Eğitimlerde, şekerin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine, aşırı şeker tüketiminin obezite, diyabet, kalp-damar hastalıkları, kronik böbrek yetmezliği ve kanser gibi birçok hastalığa neden olabileceği belirtildi.

Diyetisyen Ezgi KAYA, şeker tüketimini azaltmak için şu önerilerde bulundu:

Ambalajlı gıdaların etiketleri okunarak şeker içerikleri kontrol edilmeli,
Şekerli içecekler yerine süt, ayran, kefir gibi eklenmiş şeker içermeyen içecekler tercih edilmeli,
Taze ve meyve kuru meyvelerden gelen doğal şekerlerin tüketimi artırılmalı,
Tatlı tüketimini azaltılmalı,
Şekerli atıştırmalıklardan uzak durulmalı. ‎

NİTELİKLİ OKUR BULUŞMALARININ KONUĞU YAZAR BAYRAM S.TAŞKIN

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Güfte Edebiyat iş birliğinde düzenlenen Nitelikli Okur Buluşmalarının konuğu Eğitimci Yazar Bayram S. Taşkın olacak.

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Güfte Edebiyat tarafından düzenlenecek olan Nitelikli Okur Buluşmaları, 28 Eylül 2024 Cumartesi günü Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Saat 12.00’de başlayacak olan ve Yönlendiriciliğini Güfte Edebiyat Genel Yayın Yönetmeni Ayşe Ay’ın yapacağı etkinliğin konuğu Eğitimci Yazar Bayram S. Taşkın olacak.

Nevşehir’deki tüm edebiyatseverler etkinliğe ücretsiz olarak katılabilecek.

ÖZEL İDARE KÖY YOLUNU YAMALIKLADI

Nevşehir özel idare 7 /24. Çalışmaya devam ediyor.
Nevşehir gülşehir ilçesi dadağı köyü yollarında bozuk yollar yamalıklandı vatandaşdan gelen ihbarı değerlendiren özel idare ertesi gün ihbar edilen yerde keşif yapıp bir gün sonra da bozulan yer ve daha önce bozulmuş yerleri yamalık yaptılar daha öncelerden gelen ihbarları puroğrama alınıyor daha sonra yapılıyordu şimdi ise ertesi gün arızalı yerlere intikal ediliyor ve gereği yapılıyor yapılan bu hizmet köylüleri şaşırttı ve köylüler yapılan hizmetten çok menmun kalmışlar
Bilgi:
Kıymetli arkadaşlar. Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri tarafından yarından itibaren ülke genelinde sıkı ve yoğun bir denetim dönemi başlıyor.
Özellikle trafiğin yoğun olduğu kavşak ve çarşı merkezi olmak üzere 24 saat boyunca trafik ekiplerinin yanı sıra 70’in üzerinde gece görüş kamerasına sahip dronlarla yapılacak olup,
Başta Emniyet kemersiz araç kullananlar, kırmızı ışık ve yaya geçidi ihlali yapanlar sürüş esnasında telefon kullanan kişiler dronlarla belirlenecek ve cezai işlem uygulanacak… Her bir üyemiz hem kendi mağdur olmaması hem yakınlarına bir ceza yazılmamasını temenni eder dikkatli olunması hususunu bilgilerinize sunarız .

IPARD PROGRAMI TANITIMI AMACIYLA TEKNİK DESTEK PROJESİ KAPSAMINDA OKUL ÇANTASI DAĞITIMI YAPILDI

 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından IPARD Programı Teknik Destek Projesi kapsamında İl Koordinatör V. Recai TURAN ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI’nın katılımıyla öğrencilere okul çantası dağıtım programı yapıldı.

Türkiye-Avrupa Birliği eş finansmanıyla yürütülen IPARD kırsal kalkınma hibe programı çerçevesinde, üreticilere yönelik projelerin tanıtılması amacıyla; 30 Ağustos İlkokulu, Sultan Alpaslan İlkokulu, Sultan Alpaslan Ortaokulu, H. Mustafa Türkan Öbekli İlkokulu, 100.Yıl Ülfet Başer İlkokulu, Yunus Emre İlkokulu, Atatürk İlkokulu, H. Lütfi Pamukçu Ortaokulu, Mehmet Gülen İlkokulu ve Mehmet Gülen Ortaokulu öğrencilerine çanta dağıtımı için Okul yöneticilerimize çantaların teslimi gerçekleştirildi.

Nevşehir İlimizde IPARD Programı kapsamında bugüne kadar 562 projeye 268,80 milyon TL hibe desteği sağlandı. Bu hibe desteğiyle 699,80 milyon TL’lik yatırım hayata geçirildi, 1.354 kişiye istihdam sağlandı.

Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçlarına Yönelik Denetim Uygulaması

İlimiz geneli, tüm ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve öğrenci yurtlarının yakın çevrelerinde okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahıslara yönelik ve bu yerlerin yakınındaki park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satılan yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve elektronik oyun salonları, vb. yerlerde, çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik yapılan uygulamada; 94 okul çevresi, 424 şahıs, 2 işyeri, 51 park bahçe,  13 metruk bina, 24 araç ve 99 okul servis aracı kontrol edilmiş, 2 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır.   Yapılan uygulamada 2 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmış, 4 araç trafikten men edilmiştir.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme Çalışmaları

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bilgilendirme faaliyetleri çerçevesinde Nevşehir Belediyesi İtfaiye personeline, ADEM kurslarına katılan kursiyerlere, Gülşehir ilçesi köy ve mahalle muhtarlarına yönelik UYUMA Projesi, Narko Nokta, Narko Rehber, Foto Blok, Metamfetamin Modülü, En İyi Narkotik Polisi Anne ve Önleyici Faaliyetlerimiz hakkında bilgilendirme yapılmıştır.

Toplum Destekli Polislik Çalışmaları

 Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüzün Kapadokya’ nın Parlayan Yıldızları isimli ÇOGEP projesi bilgilendirme faaliyetleri kapsamında Gazi Osman Paşa Ortaokulu ziyaret edilmiştir.

 ÇOGEP (Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı) projesi kapsamında düzenlenecek badminton kursuna katılım sağlayacak öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelinmiş, öğrencilere kurs hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.

KAPADOKYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDEN “GENÇ AHİLER YEMEK YARIŞMASI”NDA 3.LÜK
Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi’nin hedefleri arasında yer alan Ahilik Haftası ve Ahilik kültürünü yaşatma adına gastronomi yemek yarışmaları düzenlenmektedir. Bu amaçla Ahika bölgesinde yer alan Kırşehir ilinde bu yarışma düzenlenmiş ve ili temsilen Nevşehir Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katılım sağlamıştır.

37.Ahilik kutlamaları kapsamında yapılan bu yarışma Milli Eğitim Bakanlığınca bölgesel olarak duyurusu yapılmış ve Kırşehir TOKİ MTAL tarafından gerçekleştirilmiştir. Mottosu “Genç Ahiler Yemek Yarışması” olan bu gastronomi yarışması, Ahiler Kalkınma Ajansı bünyesindeki illerde bulunan Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinin katılımı ile gerçekleşmiş olup Nevşehir Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 6 ilden toplam 8 okul arasında 3.lük ödülü almıştır. Yarışmaya danışman öğretmenler Kardelen YILDIZ ve Şerife BAYTIN, 2 öğrenci ile katılmış ve 9. sınıflardan 5 öğrenci gözlemci olarak gitmiştir.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YUSUF YAZICI: ‘‘ÜLKESİNİ DAHADA İMAR EDEN NESİLLER YETİŞTİRMEK HEDEFLERİMİZDENDİR.’’

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, Kozaklı ilçe milli eğitim müdürü Ali AŞKAR eşliğinde Kozaklı Anadolu Lisesini ziyaret ederek bilgi aldı. Sınıfları ziyaret eden İl Müdürü, öğrencilerle gelecek planlarına yönelik sohbet etti.

Öğretmenler odasına da misafir olan YAZICI, idareci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin uygulanma süreci, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan projeler ile Nevşehir’de uygulanan projeler ve okullarda uygulanan rehberlik hizmetleri konusunda istişarelerde bulunarak bilgi verdi. İl Müdürü, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin eğitim sisteminde bireyi merkeze alan, her yönüyle gelişmiş bireyler yetiştirme amacı güden yenilikçi bir öğretim programı olduğunu, Türk eğitim sistemi sahip olduğu mefkûre ile toplumu ve ülkesini imar eden şahsiyetler yetiştirmeyi ahlaki bir sorumluluk olarak ele aldığını ifade etti. Okul risk analizleri doğrultusunda velilere eğitimler verilmesi, her öğrencinin baskın yeteneği doğrultusunda mutlaka bir faaliyet içerisinde olmasının duygusal ve akademik başarısına olumlu katkılar sağlayacağını da dile getiren YAZICI, emekleri için idareci ve öğretmenlere teşekkür ederek ziyaretini sonlandırdı.

KÖYLERE VALİ ELİ DEĞDİ

Nevşehir özel idare genel sekreterliğine atanan vali yardımcısı Hüseyin ÇAM 7/24 Çalışıyor esliden vali imza ile özel idarenin işlerine müdahil olurdu şimdi ise direk kendisi müdahil oluyor ve 7/24 hizmet veriyor.köylerin suyu ve yollarının bakımı tam gaz gidiyor .

Hacıbektaş’ın Hasanlar ve Kozaklı’nın Kalecik köyleri asfalta kavuştu

Nevşehir İl Özel İdaresi, Hacıbektaş’ın Hasanlar ve Kozaklı’nın Kalecik köylerini asfalta kavuşturdu.
Nevşehir İl Özel İdaresi, hizmette sınır tanımıyor.
İl genelinde bulunan 153 köyün, su, kanalizasyon, yol gibi birçok talebini karşılayan İl Özel İdaresi, arızaları gidermenin yanı sıra yolları da daha güvenli ve konforlu hale getiriyor.
Bu kapsamda Hacıbektaş ilçesinin Hasanlar ve Kozaklı’nın Kalecik köyleri arasından bulunan toprak yol, İl Özel İdaresinin 2024 yılı yatırım programına alındı.
Program kapsamında daha önce tesviye işlemleri ve stabilize kaplama işlemleri yapılan yol, kaplama yapmaya hazır hale getirildi.
9 kilometrelik toprak yolun tamamı İl Özel İdaresinin yoğun çalışmalarıyla kısa sürede sati kaplama yapıldı.
Yol, sati kaplama yapılmasının ardından trafiğe açıldı.
Hasanlar ve Kalecik köyü sakinleri, asfalta kavuştukları için mutlu olduklarını belirterek, emeği geçen yetkililere teşekkür etti.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Çam, yoğun bir tempoyla çalışan ekiplere teşekkür ederek, “Yatırım programımıza aldığımız Hasanlar ve Kalecik arasında bulunan toprak yolumuzu vatandaşlarımızın daha güvenli seyahat edebilmeleri için asfalt yaptık. Ekiplerimiz kış ayları gelmeden köylerimizi birbirine bağlayan yolu asfalt yapmak için yoğun bir çaba sarf etti. Çalışmaların ardından yolumuz güvenli bir şekilde trafiğe açıldı. Hayırlı olsun.” dedi.

OKULLARDA TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ’NİN UYGULAMA SÜREÇLERİ ZİYARETİ

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, okulların gelişim profilini gözlemlemek ve eğitim öğretim faaliyetlerini yerinden incelemek ve değerlendirmek üzere gerçekleştirdiği okul ziyaretleri kapsamında bugün Çat İlkokulu ve Çat 15 Temmuz Diriliş Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri ile bir araya geldi. İl Müdürü, öğrencilerle sohbet ederek derslerinin durumu hakkında bilgi aldı.

Öğretmenler odasında idareci ve öğretmenler ile fikir alışverişinde bulunan YAZICI, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında da bilgi paylaşımında bulundu ve derslerin Milli Eğitim Bakanlığı’nın gönderdiği kitaplardan işlenmesi gerektiğini, Eğitim Bilişim Ağı(EBA)’nın zengin içeriklere sahip olduğunu ve kullanımının eğitim sürecine önemli katkı sunacağını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin uygulayıcısı öğretmenlerin azmi, sabrı ve fedakarlığı ile yoğurularak istişare kültürüyle gelişen eğitim anlayışının öğrencilere düşünmeyi, sorgulamayı, sevgiyi, saygıyı, üretmeyi ve en önemlisi insana yakışan değerleri öğreterek onları geleceğe en güzel şekilde hazırlayacağını ifade etti. Zeminini kök değerlerin ve bilimsel gelişmelerin oluşturduğu bu modelle “köklü geçmiş, güçlü gelecek” anlayışı doğrultusunda eğitimde zamanın ruhunu yakalamayı hedeflediklerini dile getirdi. İl Müdürü, özverili çalışmaları için idareci ve öğretmenlere teşekkür ederek başarılar diledi.

TRAFİK DENETİMLERİ

Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri tarafından  ülke genelinde sıkı ve yoğun bir denetim dönemi başlıyor.
Özellikle trafiğin yoğun olduğu kavşak ve çarşı merkezi olmak üzere 24 saat boyunca trafik ekiplerinin yanı sıra 70’in üzerinde gece görüş kamerasına sahip dronlarla yapılacak olup, Başta Emniyet kemersiz araç kullananlar, kırmızı ışık ve yaya geçidi ihlali yapanlar sürüş esnasında telefon kullanan kişiler dronlarla belirlenecek ve cezai işlem uygulanacak..

KAPADOKYA RALLİSİ FOTOĞRAF SERGİSİ 30 EYLÜL PAZARTESİ GÜNÜ AÇILIYOR

Nevşehir’de bu yıl birincisi gerçekleştirilen Kapadokya Rallisi’nde çekilen fotoğraflar Tarık Kesekçi Parkı’nda sergilenecek.

Nevşehir’in il oluşunun 70. Yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen  ‘70. Yılda 70 Etkinlik’ programı kapsamında gerçekleştirilen ve büyük heyecana sahne olan Kapadokya Ralisi için sergi düzenlenecek. 30 Eylül 2024 Pazartesi günü Tarık Kesekçi Parkı’nda gerçekleştirilecek ve saat 14.00’te açılışı yapılacak olan sergide, rallinin eşsiz güzellikteki parkurlarında çekilen fotoğraflar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

MEKSİKA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ HERNANDEZ, BELEDİYE BAŞKANI ARI’YI ZİYARET ETTİ

Meksika’nın Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez y Hernandez, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı ziyaret etti.

Nevşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılan Kayaşehir’i uluslararası arenada tanıtımını sağlamak, bölgeye daha fazla yabancı yatırımcı çekmek ve spor, eğitim, gençlik, kültürel ve turizm projeleri konusunda yabancı ülkelerdeki şehirlerle işbirliklerini arttırmak için girişimlerini sürdüren Belediye Başkanı Rasim Arı, bugün Meksika’nın Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez y Hernandez’i konuk etti.

Bir süre önce Ankara’da ziyaret ettiği Büyükelçi Hernandez’i ilk olarak başkanlık makamında konuk eden Belediye Başkanı Arı, misafirine Kapadokya ve Nevşehir hakkında bilgiler verdi. Meksika’nın Ankara Büyükelçiliği kanalıyla gerçekleştirmek istedikleri çeşitli turizm, kültür ve gençlik projeleri hakkında Büyükelçi Hernandez ile istişarelerde bulunan Başkan Arı, daha sonra misafirine Kayaşehir, Meryem Ana Kilisesi ve VR Merkezi’ni gezdirdi.

Büyükelçi Hernandez, Kapadokya’nın merkezi Nevşehir’de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye’nin en önemli kültür ve turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesine daha fazla Meksikalı turistin gelmesi için Nevşehir Belediyesi ile önümüzdeki dönemde önemli projelere imza atacaklarını kaydetti.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ KAYAŞEHİR’İ GEZDİ

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) öğrencileri Nevşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılan tarihi Kayaşehir’i gezdi.

NEVÜ İhtisaslaşma Koordinatörlüğü destekleriyle üniversiteye yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Nevşehir ve Kapadokya bölgesini yakından tanımaları amacıyla düzenlenen ‘ NEVÜ ile Kapadokya’yı Keşfet’ etkinliği çerçevesinde Kayaşehir Gezisi düzenlendi.

NEVÜ Turizm Fakültesi öğretim görevlileri eşliğinde tarihi Kayaşehir’e gelen yaklaşık 100 öğrenci için düzenlenen gezide, Nevşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü yetkilileri tarafından öğrencilere bölgenin tarihi hakkında bilgiler verildi. Dünyanın en büyük kaya oyma yamaç yerleşim merkezi olarak kabul edilen Kayaşehir’deki kaya oyma mekanları büyük bir hayranlıkla gezen öğrenciler günün anısına fotoğraf çekindiler.

“MESLEKİ VE OKUL EĞİTİMİ AKREDİTASYONU” BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2021-2027 yılları arasında Erasmus+ Mesleki ve Okul Eğitimi alanında akredite olmuştur. Bu kapsamda konsorsiyum üyesi okullara yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Toplantılara okul eğitimi konsorsiyumunda yer alan 19 ve mesleki eğitim akreditasyonu konsorsiyumunda yer alan 9 okul müdürü katılım sağladı. Toplantıda, okul müdürlerine akreditasyon kapsamında yapılacak faaliyet türleri ve başvuru sürecinde kullanılacak “Turna” portalı hakkında Ar-Ge birimi öğretmenleri tarafından sunum yapıldı. Gerçekleştirilecek faaliyetlerin özellikle Meslek Liselerinde görev yapan öğretmen ve öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkısının önemi vurgulandı.

Üniversite Öğrencilerine Yönelik Bilgilendirme Faaliyetleri

İlimiz Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ana kampüs yerleşkesinde İl Emniyet Müdürlüğümüz Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde; Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Şube Müdürlüğü personelinin katılımları ile öğrenciler, veliler ve üniversite personeline yönelik birimlerimizin konuları ile ilgili bilgilendirme standı açılmış, bilgilendirme faaliyeti 27.09.2024 Cuma gününe kadar 5 gün boyunca devam edecektir.

Toplum Destekli Polislik Faaliyetleri

 Toplum Destekli Polislik ÇOGEP projesi öğrenci bilgilendirme faaliyetleri kapsamında Öğretmen Semiha Yıldırım Kızılay Anaokulu ziyaret edilerek; Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüzce hayata geçirilen Kapadokya’nın Parlayan Yıldızları isimli ÇOGEP(Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı) projesi kapsamında ; çocuklara basit güvenlik tedbirleri anlatılarak çeşitli hediyeler verilmiş, ayrıca okula adapte olamayan bir çocuğumuzla görüşerek okula gitmesi için ikna edilmiş ve kendisine sınıfına kadar eşlik edilmiştir.

22 Aranan Şahıs Yakalandı

Ekiplerimizce son bir hafta içerisinde ilimiz genelinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda;

– 4 yıl 5 ay 3 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs,

– 2 yıl 11 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs,

– 2 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs başta olmak üzere çeşitli suçlardan aranması bulunan 22 şahıs yakalanmış, çıkarılmış oldukları adli mercilerce 14 şahıs serbest bırakılmış, 8 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

NEVŞEHİR MEM AKUB TARAFINDAN “DOĞADA GECE YÜRÜYORUM” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği (Nevşehir MEM AKUB) tarafından arama, kurtarma ve tahliye faaliyetlerinin artırılabilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için “Doğada Gece Yürüyorum” temalı gece yürüyüşü etkinliği Ürgüp Ortahisar Kızılçukur Vadisinde düzenlendi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun Nevşehir Ziyareti

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 20 Eylül 2024 Cuma günü sabah saatlerinde yaptığı Kırşehir ziyaretinden sonra Nevşehir’e geçti.

İl gezisine Nevşehir Valiliğini ziyaret ederek başlayan Sağlık Bakanı Memişoğlu, burada Nevşehir Valisi Ali Fidan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Emre Çalışkan ve Süleyman Özgün, Nevşehir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar ve diğer yetkililerle görüştü.

Görüşmenin ardından Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi ve Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunu ziyaret eden Sağlık Bakanı Memişoğlu, ilde sağlık hizmeti sunumunda ihtiyaç duyulanlar hakkında sağlık çalışanlarıyla sohbet etti, personelin talep ve görüşlerini dinledi. Daha sonra Nevşehir Devlet Hastanesinde yetkililerle ve sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Sağlık Bakanı Memişoğlu, sağlık çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Gün içinde beraberindeki heyetle birlikte Nevşehir’de esnaf ve vatandaşlarla konuşan Sağlık Bakanı Memişoğlu, geniş kapsamlı İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Sağlık Bakanı Memişoğlu’nun başkanlığında yapılan toplantıda Nevşehir’deki sağlık yatırımları ve sağlık hizmetlerinin durumu konuşuldu. Yetkililerden Nevşehir’in sağlık alanındaki durumu ve ihtiyaçları hakkında detaylı bilgi alan Sağlık Bakanı Memişoğlu, basın açıklaması yaptı.

Sağlık Turizmi için Nevşehir’i Özel Bir Çalışma Alanı Olarak Belirleyeceğiz

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu basın açıklamasında, “Çok değerli basın mensubu arkadaşlar, çok değerli Nevşehirliler, önce Sayın Valimiz başta olmak üzere Milletvekillerimize ve Nevşehirlilere bizi bu güzel şehirde misafirperverlikleriyle çok memnun ettikleri için teşekkür ediyorum. Nevşehir, Türkiye’nin en önemli turistik yerlerinden birisi olduğu gibi aynı zamanda tarihi bir yer. Bektaşi kültürünün olduğu, Anadolu kültürünün ve güzelliklerin olduğu bir yer. Burada hem sorunları ve sağlık sistemini konuştuk hem de sağlık tesislerimizi ziyaret ediyoruz. Sağlık gerçekten Türkiye’de iyi yerlerde, daha iyi yerlerde olması için uğraşıyoruz. Aynı zamanda sağlığın teknolojisini, bilgisini üretmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda da Anadolu’daki sağlık hizmetlerini şehirlerimizi ziyaret ederek değerlendiriyoruz. Bizim Nevşehir’de sağlık hizmet sunumumuz iyi bir şekilde devam ediyor. Burada sağlık hizmeti sunan arkadaşlara da teşekkür ediyorum, başta İl Sağlık Müdürlüğümüz olmak üzere bütün ekiplerine teşekkür ediyoruz. Önceliğimiz tabii ki hastalanmadan sağlığımızı korumak. Bu konuda da toplumumuzun yardımına ihtiyacımız var. Özellikle sigara gibi, kötü beslenme gibi, hareketsizlik gibi, sağlığımızı etkileyecek ve zarar verecek alışkanlıklarımızdan vazgeçmemiz lazım. Biz onun için insanların özellikle Aile Hekimliklerine, Sağlıklı Hayat Merkezlerine ve spor merkezlerine daha çok uğramalarını istiyoruz. Hastanelerimiz de burada olduğu gibi her türlü hizmeti verebiliyor. Bazı branşlarla ilgili randevu sıkıntılarımız olduğunu biliyoruz. Burada da onların çözümü için hep beraber çalışıyoruz. Valimiz, Milletvekillerimiz, İl Sağlık Müdürümüz sağ olsunlar, ellerinden gelen desteği veriyorlar bize, onlara da teşekkür ediyorum. Daha sağlıklı, daha huzurlu bir Türkiye için uğraşıyoruz. Bunun yanında özellikle sağlık turizmini bu bölgede daha geliştirmek için bir çalışma da yapacağız. Çünkü burada, dünyanın belki de en güzel yerlerinden birisi olan Nevşehir’in turistik yerlerinde, kapasiteyi biliyoruz ve buraya gelen turistlerle ilgili de sağlık hizmetlerinin daha iyi sunulması için de çaba harcayacağız. Aynı zamanda sağlık turizmi için de bu bölgeyi belki özel bir çalışma alanı olarak tespit edeceğiz. Ancak özellikle COVID-19’dan sonra dünyada sağlık hizmetleri anlamında Türkiye hakkında gerçekten çok güvenilir ve iyi sağlık hizmeti sunduğumuz konusunda bir kanaat oluştu, gerçek bir kanaat bu. Evet, biz iyi sağlık hizmeti sunuyoruz. Ancak bu konuda bazı illegalitelerin, yanlış uygulamaların önüne geçmek için de her türlü tedbiri aldığımızı bütün toplumun bilmesini istiyorum. Biz iyi sağlık hizmeti sunuyoruz, kaliteli sağlık hizmeti sunuyoruz. Onun için bunun sürdürülebilir olması için her türlü tedbiri alıyoruz. Ben, bizi ağırlayan herkese teşekkür ediyorum. Güzel şehrimiz, kadim şehrimiz Nevşehir’den herkese selam, saygılarımı iletiyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” dedi.

“AHİLİK KÜLTÜRÜ VE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SEMİNERİ” YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Türkiye’nin mesleki ve teknik eğitimdeki geleceğini şekillendirmek amacıyla hazırladığı Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi’nde, milli ve manevi değerlerin güçlendirilmesi ile birlikte Ahilik kültürünün yeniden canlandırılması hedeflenmektedir. Bu çerçevede, ülke genelinde “Genç Girişimci Ahiler Projesi’’ başlatılmıştır.

Ahilik kültürünü temel alan bu proje, öğrencilerin karakter gelişimine katkı sağlarken, aynı zamanda onları iş hayatında aktif rol alacak fütüvvet ehli bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Proje kapsamında, öğrencilerin milli ve manevi değerlerle donatılarak, girişimcilik ruhunu kazanmaları hedeflenmektedir. Bu sayede, ülkenin geleceğine sağlam bir temel oluşturulması planlanmaktadır.

Projenin bir diğer önemli ayağı ise öğretmenler için başlatılan eğitim programlarıdır. Buna bağlı olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın, öğretmenlerin Ahilik kültürünü ve girişimcilik becerilerini derinlemesine anlamaları için çevrim içi olarak “Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitici Eğitimi Kursu”nu hayata geçirmiştir. Bu eğitimlerle öğretmenlerin, öğrendiklerini sınıflarında etkin bir şekilde uygulayabilmeleri için gerekli yeterlilikleri kazanmaları hedeflenmekte olup Nevşehir adına da bu eğitimlere 2 öğretmen formatör olarak katılmıştır.

Bu kapsamda formatörlük eğitimini tamamlayan merkez ilçe Mesleki Eğitim Merkezi Elektrik -Elektronik Teknolojileri Alan Şefi Erdinç TAŞ tarafından, merkez ilçede bulunan okul ve kurumlarda görev yapan atölye ve laboratuvar dersi öğretmenlerine yönelik; mahalli hizmet içi kursu kapsamında haftanın 3 günü ve günde 6 saat toplamda 18 saat olmak üzere 3-5 Eylül 2024 tarihleri arasında Nevşehir Öğretmenevinde “Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitimi Seminerleri” düzenlenmiş ve düzenlenen eğitimlere toplam 153 öğretmen katılmıştır. Diğer ilçelerde görev yapan atölye ve laboratuvar dersi öğretmenlerine yönelik ise ikinci grup mahalli hizmet içi kursu, 23-25 Eylül 2024 tarihleri ile 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında yapılacak olup bu seminerlere de 118 öğretmen katılacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı bu etkinlik ile hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin milli ve manevi değerlere sahip, girişimci bireyler olarak yetişmesine katkı sunmayı ve Ahilik kültürünün yeniden canlandırılmasıyla birlikte, Türkiye’nin gelecekteki mesleki ve teknik eğitimi daha sağlam temellere dayandırılmasını amaçlamaktadır.

AHİLİK HAFTASI KUTLAMA HEYETİ BAŞKAN ARI’YI ZİYARET ETTİ

Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde Nevşehir’de oluşturulan Ahilik Haftası Kutlama Komitesi Heyeti, Belediye Başkanı Rasim Arı’yı ziyaret ederek, gerçekleştirilecek kutlama etkinliklerine ilişkin bilgiler verdi.

Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Yücel, Nevşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdoğan Korkutmaz ve oda başkanlarını başkanlık makamında konuk etti. Ziyarette Ahilik Haftası Kutlama Komitesi heyeti Başkan Arı’ya, 37. Ahilik Haftası dolayısıyla Nevşehir’de gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Tüm esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftası’nı kutlayan Belediye Başkanı Arı, “Ahilik, yalnızca bir meslek örgütü değil, aynı zamanda kardeşlik, dayanışma ve adalet anlayışının en güzel örneklerinden biridir. Ahilik geleneği, yüzyıllar boyunca toplumumuza yön vermiş, esnaf ve sanatkârlarımızı bir araya getirerek güçlü bir sosyal yapı oluşturmuştur. Bugün bizlere düşen görev, bu değerleri yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır Bu anlamlı haftada, Ahilik geleneğini ve ruhunu yaşatan tüm esnaf ve sanatkârlarımıza teşekkür ediyor, bu geleneğin gelecek nesillere aktarılması için hep birlikte çalışmamız gerektiğini vurgulamak istiyorum. Ahilik Haftası’nın birlik, beraberlik ve dayanışma içinde geçmesini diliyor, tüm esnaf ve sanatkârlarımıza bereketli kazançlar temenni ediyorum.” dedi.

NEVŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK OFİSİ’NDE KERMES AÇILDI

Nevşehir Belediyesi Gençlik Ofisi’nde ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs sağlamak amacıyla kermes açıldı. Gönüllü kadınların evlerinde yaptıkları pasta, börek ve yemeklerin satışının gerçekleştirildiği kermes büyük ilgi gördü.

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde geçtiğimiz günlerde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan Sezai Karakoç Yaşam Merkezi içerisinde kurulan Gençlik Ofisi faaliyetlerini sürdürüyor. Merkezde son olarak ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs sağlamak amacıyla kermes düzenlendi. Nevşehirli gönüllü kadınların evlerinde yaptıkları pasta, börek ve yemeklerin satışının gerçekleştirildiği kermes öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Kermeste öğrenciler gönüllü kadınlar tarafından yapılan lezzetli yiyeceklerin tadını çıkarırken gönüllü annelerde ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs için destek olmanın mutluluğunu yaşadılar.

NEVŞEHİR ÖZEL İDARENİN BAŞINA VALİ GEÇİNCE ÇALIŞMANIN ŞEKLİ DEĞİŞTİ.

Nevşehir özel idare genel sekreterliğine atanan vali yardımcısı Hüseyin ÇAM atandı ve İl Özel İdaresi 7/24 görev başında

Nevşehir İl Özel İdaresi, haftanın her günü, günün her saati saha çalışmalarını sürdürüyor.

Nevşehir İl Özel İdaresi ekipleri, hafta sonu da vatandaşların mağdur olmaması için saha çalışmalarını mesai mefhumu gözetmeksizin sürdürdü.

Ekipler, Hacıbektaş’a bağlı Karaburç köyünde ilave su hattını yeniledi.

İhbar üzerine Acıgöl’e bağlı Topaç ve Hacıbektaş’a bağlı Sadık köylerine giden ekipler, köylerde meydana gelen içme suyu arızalarını kısa sürede giderdi.

Acıgöl’e bağlı Kozluca ve merkeze bağlı İcik köylerinde de meydana gelen içme suyu arızaları İl Özel İdaresi ekipleri tarafından giderilerek, yeniden su verilmesi sağlandı.

Avanos’a bağlı Altıpınar köyünde meydana gelen su arızasına da müdahale eden ekipler, Acıgöl’ün Ağıllı köyünde yaşanan kanal arızalarına da müdahale ederek, giderdi.

Hüseyin çam geçince alışılmış çalışma sistemi değişti onun içinde Nevşehir İl Özel İdaresi 7/24 görev başında

Nevşehir İl Özel İdaresi, haftanın her günü, günün her saati saha çalışmalarını sürdürüyor.

Nevşehir İl Özel İdaresi ekipleri, hafta sonu da vatandaşların mağdur olmaması için saha çalışmalarını mesai mefhumu gözetmeksizin sürdürdü.

Ekipler, Hacıbektaş’a bağlı Karaburç köyünde ilave su hattını yeniledi.

İhbar üzerine Acıgöl’e bağlı Topaç ve Hacıbektaş’a bağlı Sadık köylerine giden ekipler, köylerde meydana gelen içme suyu arızalarını kısa sürede giderdi.

Acıgöl’e bağlı Kozluca ve merkeze bağlı İcik köylerinde de meydana gelen içme suyu arızaları İl Özel İdaresi ekipleri tarafından giderilerek, yeniden su verilmesi sağlandı.

Avanos’a bağlı Altıpınar köyünde meydana gelen su arızasına da müdahale eden ekipler, Acıgöl’ün Ağıllı köyünde yaşanan kanal arızalarına da müdahale ederek, giderdi

GÜZELYURT MAHALLESİ’NDE YOL VE YAYA KALDIRIMLARI YENİLENİYOR

Nevşehir Belediyesi tarafından Güzelyurt Mahallesi’ndeki dört ayrı sokakta yol ve yaya kaldırımı yenileme çalışması başlatıldı.

Şehir merkezinde yaya ve araç trafiğini daha konforlu ve güvenli hale getirmek için birçok mahallede üstyapı çalışmalarını sürdüren Nevşehir Belediyesi, Güzelyurt Mahallesi’ndeki Emre Sokak, Pamuk Sokak, Ümit Sokak, Yılmaz, Esengül Sokak’ta yol ve yaya kaldırımı yenileme çalışmasını başlattı. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde mahallede yaklaşık 12 bin metre kare yol yenileme ve 3 bin metre kare yaya kaldırımı yenileme çalışması yapılacak.

Mahallede gerçekleştirilecek olan üstyapı çalışmaları öncesinde akşam saatlerinde yol sökümüne başlayan belediye ekiplerinin çalışmasını kısa sürede tamamlaması hedefleniyor.

NEVŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN “DOLANDIRICILIK” UYARISI

Nevşehir Belediyesi, bazı üst düzey yetkili ve bürokratların ismini kullanarak dolandırıcılık yapan art niyetli kişilere karşı vatandaşları uyardı.

Konuyla ilgili olarak Nevşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, kötü niyetli bazı kişilerin Nevşehir Belediyesi ya da bazı üst düzey yetkili ve bürokratların ismini kullanarak vatandaşlardan ve iş insanlarından para talebinde bulunduklarının tespit edildiği belirtildi.

Vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarının vurgulandığı açıklamada, belediye ya da bürokratların hiçbir şekilde ve hiçbir kimseden para talebinde bulunmalarının söz konusu olamayacağı ifade edilerek, bu tür taleplerde bulunan kişilerin tek amacının, insanların duygularını istismar ederek dolandırıcılık yapmak olduğu kaydedildi.

Açıklamada, art niyetli kişilerden gelecek tekliflerin ve telefonların dikkate alınmaması, bu durumla karşılaşan vatandaşların bir an önce kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunmaları gerektiği bildirildi.

ÖZEL İNSANLARDAN İTFAİYEYE ZİYARET

Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’ndeki öğrenciler İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’ndeki öğrencileri konuk etti. Ziyarette öğrenciler İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla İtfaiye Müdürlüğü personellerinin haftasını kutlayarak çiçek takdim etti.

Ziyarette öğrencilere, itfaiye ve itfaiyecilik hakkında bilgi veren İtfaiye Müdürlüğü yetkileri, öğrencilere itfaiye binasını gezdirerek müdahale araçları ile yangın ve kurtarma hizmetlerinde kullanılan malzemeleri tanıttı.

İtfaiyeyi ve itfaiyeciliği yakından tanıma fırsatı bulan öğrencilere ayrıca yangının oluşumu, sebepleri ve zararları, yangın esnasında doğru hareket tarzı ile yangın tedbirleri ve 112 Acil Çağrı Merkezi hizmetleri başta olmak üzere çeşitli konularında da bilgiler verildi.

BAŞKAN ARI ESNAF VE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Lale Caddesi’nde çarşı esnafı ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Yoğun çalışma temposuna rağmen bulduğu her fırsatta esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen ve vatandaşların ve esnafların görüş ve önerilerini dinlemeye devam eden Belediye Başkanı Rasim Arı bugün Lale Caddesi’ndeydi.

Cadde üzerinde bulunan işyerlerini ziyaret ederek esnafların hem Ahilik Haftası’nı kutlayan hem de hayırlı işler dileyen Başkan Arı, daha sonra esnaflarla birlikte kahvaltı yaptı.

Arı, “Halkımızın, emekçinin ve esnafımızın her zaman yanındayız. Dün olduğu gibi bugün de yarın da bir olup, beraber hareket etmeye devam edeceğiz.” dedi.

 Trafik Çalışmaları

Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan sanal devriyede bir şahsın sosyal medya hesabında trafik ihlali içeren paylaşımlar tespit edilmiştir.

Trafik birimlerimizce yapılan incelemede hesap sahibinin ve motosiklet sürücüsünün farklı tarihlerde polis sorumluluk alanında çekilen görüntülerde kullanmış olduğu iki farklı motosiklet ile trafik ihlalinde bulunduğu anlaşılmış, şahsa

  • Yetersiz ehliyet 2 adet,
  • Hız sınırlarını yüzde 50 aşmak-(299 km hız ihlali),
  • Saygısızca araç kullanmak maddelerinden toplam

15.257 TL idari para cezası ayrıca araç sahibine yetersiz ehliyetten 4064 TL toplamda  19.321 TL trafik cezası uygulanmıştır.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Kayseri şehiriçi tam bilet 20 TL, indirimli bilet 11 TL oldu, ilçe toplu taşıma ücretleride artırıldı

UKOME’DEN “ULAŞIM” AÇIKLAMASI Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından, şehir içi ve ilçe …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427