Türkiye buluşmaları proğramında dayanışma vurgusu, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Tanıtıldı, Kocasinan’a ziyaret, işten çıkartılma iddiasına açıklama

Türkiye buluşmaları proğramında dayanışma vurgusu

Türkiye Buluşmaları kapsamında kente gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın katılımı ile yapılan toplantı gerçekleşti.

Bir düğün salonunda gerçekleşen program kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı ve S. Bayar Özsoy, önceki dönem Gümrük ve Ticaret Bakanı, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti Kayseri Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar ve AK Parti Kayseri Gençlik Kolları Başkanı Hayri Danacı’dan oluşan divan heyeti sahneye davet edildi.

Kayseri’de büyük bir coşkuyla devam eden Türkiye Buluşmaları, AK Parti’nin halkla iç içe olma misyonunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’nın her yıl düzenlediği bu önemli etkinlik, bu yıl da güçlü katılımla dikkat çekiyor. Kayseri’deki buluşmalara, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın Bak, Önceki Dönem Bakanlar Bülent Tüfenkci ve Vahit Kirişçi’nin yanı sıra, 16 milletvekili ve AK Parti MKYK üyesi de katılım göstererek, partinin her kademesinden isimlerle sahada yer aldılar.

Bu kapsamda düzenlenen istişare toplantıları, teşkilat buluşmaları ve basın açıklamalarının ardından, heyet 16 ilçede eş zamanlı olarak sahaya indi. 500’den fazla yerin ziyaret edilmesi hedeflenen bu programlar, AK Parti’nin yereldeki halkla birebir temas kurma iradesini pekiştiriyor. Ayrıca, programlarda 1200 yeni AK Parti üyesine rozet takdim edilerek, partinin gücüne güç katılacak.

AK Parti, kuruluşundan bu yana halkın içinde olmayı, vatandaşlarıyla gönül bağı kurmayı temel bir ilke olarak benimsemiştir. Bu buluşmalar, bu ilkenin canlı bir örneği olarak sahada vücut bulurken, Kayseri halkının da gösterdiği büyük ilgi ve coşku, partinin yereldeki desteğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, en büyük yatırımın gençlere yapılan yatırım olduğunu gençlerin, mutlaka bilim, sanat, spor tanıştırması ve geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.  “Eğitim ve öğretimi anlamayanlar var. Eğitim ayrı şey, öğrenim ayrı şey” diyen Akar “Çocuklarımıza atalarından ve tarihimizden aldığımız ilhamla çok büyük çalışmalar yapacağız. Bizim tarihimizde çok büyük bilim insanlarımız var. Bizim milli birlik ve beraberliğimizi, 85 milyonun milli birliğini ve beraberliğini sağlamak için temelde 4 yaşından itibaren eğitim vereceğiz. Bu temelde de Allah korkusu ve kuldan utanma yatıyor. Bunu vermek demek, işin bitmesi demek değil. Bu bir başlangıç. Bundan sonra tabii ki matematik, fizik, kimya, biyoloji başta olmak üzere temel bilimlerde yapabilecek en büyük çalışmayı yapmak suretiyle ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz, bunu başaracağız.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Yerel yönetimler olarak bizler, belediye başkanlarımızla beraber 16 ilçemizi bağrımıza basarak, kucaklayarak, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden gerek merkezde gerekse taşrada hizmetlerimizle buluşturmaya özen gösteriyoruz” dedi, şunları söyledi.

“Hiç Kimseyi Ayrıştırmadan, Ötekileştirmeden Hizmetlerle Buluşturuyoruz”

“Bizi seven, seçen, takdir eden ve her zaman yanımızda yer alacağına inandığımız kardeşlerimizin her konuda taşın altına hep beraber elimizi koyma yönünde irade gösteriyoruz. Gerek bakanımız, milletvekillerimiz, gerekse burada bulunan teşkilatlarımızla dayanışma içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda hiç kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, insanların ihtiyaçlarını giderip, hizmetlerle buluşturuyoruz.”

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da “Kayseri’de büyükşehir belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız, il başkanımız, ilçe başkanlarımız, milletvekillerimiz ile beraber son derece uyumlu, hizmet anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz” derken, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ise gün boyu devam edecek program ile ilgili bilgiler paylaşarak, AK Parti’nin her zaman halkın içinde olmuş bir parti olduğunu vurguladı.

Son olarak kürsüye davet edilen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini kaydederek, Türkiye Buluşmaları ile beraber ülkenin dört bir yanında teşkilatların sahaya indiğini, şehirlerin kılcal damarlarına kadar gezilip, milleti dinlediklerini ifade etti.

Program sonunda partiye yeni üye olan üyelere parti rozeti takılarak, yeni üyeler tebrik edildi.

BÜYÜKŞEHİR’İN SPOR ALANINA DAMGA VURAN ERCİYES YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ TANITILDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın spor alanına damga vuran projesi Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın teşrifleriyle düzenlenen törenle tanıtıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve yaklaşık 1850 metre rakımda hizmet vermeye devam eden, futboldan basketbola, yüzmeden atletizm ve bisiklet gibi sporları içine alan geniş bir çerçevede spor merkezi olan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi için Tanıtım Töreni düzenlendi.

Tanıtım Töreni’ne Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler ve Murat Cahid Cıngı, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Gökay, MHP Kayseri İl Başkanı Seyit Demirezen, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ve spor camiası katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan tanıtım filmi izletildi.

Tanıtım Töreni’nde konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Bir hekim olarak hep hayalimdi, Kayseri’mizi bağrına basan Erciyes’imizin spor camiasına ayrıca ev sahipliği yapmasını arzu ediyordum. Daha önceki dönemlerde hizmeti geçen, özelde Özhaseki bakanımıza kayak merkezi ile ilgili yaptığı anlamlı çalışmalardan dolay teşekkür ederken, değerli milletvekilimiz Murat Cahid Cıngı’nın emeği, gayreti çok, genel müdür olarak çalışmış birisi olarak kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Erciyes’in kayak merkezinin yanı sıra, sıcak su çalışması ve yüksek irtifa merkezi ile taçlandırıldığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Cenab-ı Allah’ın lütfu ile Erciyes’imiz bize nitelikli içme suyunu verirken, aynı zamanda kayak merkezi ile en önemli turizm merkezi ve ekonomik olarak gelir merkezi olmaya başlamıştı. Bunu sıcak su ile taçlandırıp, yüksek irtifa merkeziyle de hem ülkemizin bütçesine hem de spor camiamızın bu güzel hizmetlerinden faydalanmasını katkı sağlamayı amaçladık” diye konuştu.

Büyükkılıç, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi hakkında bilgiler paylaşarak, “Yüksek İrtifa Merkezi’ni önemli proje olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile iş birliği halinde hayata geçirmek için gayretlerimizi sürdürdük. 6 sahamız hazır, şuanda 2 maç yapılıyor, 4 takımımız yararlanıyor. 2 diğer tarafta sahamız var, 2 tane de ektik inşallah önümüzdeki sezona devam edecek. Toplam 8 saha olacak. Olimpik yüzme havuzumuz, basketbol, hentbol ve voleybol gibi çok amaçlı sporda kullanılan kapalı spor salonumuz ve ikinci katında fitness merkezi ile spor camiasına ‘ben buradayım’ diyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç’tan Bakan Bak’a Atletizm Merkezi Talebi

Bakan Bak’tan Atletizm Pisti projesi için destek talep eden Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Bakanımız gelmişken, atletizm merkezi ile ilgili yapılacak olan çalışmada sayın bakanımızdan destek diyoruz. Umuyor ve inanıyoruz ki siz bize hediye edersiniz ama yüzde 50, yüzde 50 yapalım, farkımız yok, Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde el ele, gönül gönle vermek suretiyle bakanlarımızla, kamu kuruluşlarımızla, gönül insanı valimizle dayanışma içerisinde, Hulusi bakanımız başta olmak üzere milletvekillerimiz ne isteğimiz olursa hep beraber sahipleniyor, şehrimize kazandırmaya çalışıyorlar. Birliğimiz, beraberliğimizin, dayanışmamızın bereketini yaşıyoruz. Cumhur ittifakımızın Kayseri’de en güzel örneklerini sergiliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Devlet Bahçeli genel başkanımıza layık olma adına hep beraber el ele diyor, bizi seven, hizmet etmemize vesile olan Kayserili hemşehrilerimize layık olmaya çalışıyoruz.”

Büyükkılıç, şehrin genç nüfusuna yaptıkları hizmetle sahip çıktıklarının altını çizerek, Cumhurbaşkanımızın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemindeki Spor A.Ş. modelini burada hayata geçirdik. Epeyce aşama kaydettik, 3 milyon insana dokunmuş bir Spor A.Ş.’den, 33 tane havuzu olan bir şehirden, taşrada da tüm spor alanları, halı sahalarından söz ediyorum. Sadece 1 taşra ilçemizde 43 tane halı sahadan bahsediyorum. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimiz olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile el ele vermek suretiyle, şehrimizin genç, dinamik nüfusuna sahip çıkma, onları uyuşturucu müptelasından, dijital zehirlenmeden uzaklaştırma adına gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Kayseri’nin birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın merkezi olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri ay yıldızlı Türk Bayrağı’nın altında, vatanına, milletine, devletine sahip çıkan, inancını geleceğe taşımaya çalışan, kültürün, turizmin merkezidir” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak’tan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ne Övgü

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, “Gerçekten olimpik hazırlık başta olmak üzere önemli tesisi birlikte açıyoruz. Güzel bir vizyon proje, başkanımızın da hayali olduğunu ifade ettiği güzel bir tesis. Sporcuların uluslararası şampiyonalara, turnuvalara hazırlanmaları açısından böylesine tesisler çok kıymetli. Burada bilim kullanılıyor, daha çok oksijen önemli. 6’sı tamamlanmış, 2’si ekilmiş toplam 8 saha, yanında yüzme havuzu, onun yanında kapalı spor salonu” dedi.

“Atletizm Pisti’ni Yüzde 50, Yüzde 50 Beraber Yapalım”

Başkan Büyükkılıç’ın Atletizm Pisti projesi isteğine yarı yarıya birlikte yapma sözü veren Bakan Bak, “Atletizm Pisti bu yükseklikte çalışma için çok önemli. İfade ettiği gibi Atletizm Pisti’ni yüzde 50, yüzde 50 beraber yapalım. En kısa sürede Spor Toto ile sözleşme imzalayalım, projesi ile beraber gerçekleştirelim. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Belediye olarak spor tesisi yapımında bayağı öndeler, bu işi biliyorlar. Büyükşehir Belediyesi olarak bu işi çok ileri noktalara götürmüşler” diye konuştu.

Burasının tanıtılması gerektiğine vurgu yapan Bakan Bak, atletizm tesisi için destek olacaklarını belirterek, “Kayseri sporda bir marka, Erciyes kayak merkezi bir marka. Özhaseki bakana, Memduh başkana, değerli milletvekilimize, buranın dinamiklerine çok teşekkür ediyoruz. Bu tesislerde pek çok şampiyonun yetişeceğine inanıyoruz. Pek çok olimpiyatlar için binlerce sporcu gelip burada çalışacak. Buralar çok kıymetli yerler, tanıtımını çok iyi yapmamız lazım, bizler de onları yönlendireceğiz. Bütün takımları buraya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, 2024 Avrupa Spor Şehri ünvanına sahip olan Kayseri’nin spor şehir olma yönünde ilerlediğini belirterek, ‘ağabeyim’ diye hitap ettiği Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a spora ve Kayseri’ye verdiği emeklerinden dolayı teşekkür etti.

“Gerçek Spor Şehrine Hoş Geldiniz”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a ‘gerçek spor şehrine hoş geldiniz’ diyen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de “175 bin lisanslı sporcumuz var. Lisanslı sporcu sayısında Türkiye’de ilk 10’dayız. Kayseri sadece sporda değil, sanayide, ticarette harikalar yapan bir şehir. Bu şehirde sporda gerçekten büyük emekler veriyor” diye konuştu.

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Şehrin Bütünündeki Spor Faaliyetlerinde İnanılmaz Emek Veriyor”

Kayseri’nin sporla, sporcuyla bu kadar haşır neşir olmasında Başkan Büyükkılıç’ın çok büyük emeği olduğuna vurgu yapan Vali Çiçek, şunları söyledi:

“Bu kadar hizmet eden, bu kadar emek veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür etmezsem hakka riayet etmemiş olurdum. Büyükşehir Belediye Başkanımız sadece burada değil şehrin bütünündeki spor faaliyetlerinde inanılmaz emek veriyor. Burayı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile başlattı ama gece gündüz buradaydı, burası onun evladı gibiydi ve bugün de hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor biz de buna şahitlik ediyoruz.”

“Sayın Belediye Başkanımız Tıbbın Doktoru Fakat Belediyeciliğin Profesörü”

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da Kayseri olarak şanslı olduklarını dile getirerek, “Çok evveliyatı var, şimdi de Memduh Büyükkılıç dönemini yaşıyoruz. Burada valimizle, belediye başkanımız çok iyi anlaştılar ve bu şehrimize çok olumlu şekilde yansımakta. Çok çeşitli değişik alanlarda hamleler yapılıyor. Tarımda, hayvancılıkta, sporda, sanatta, ticarette, sanayide, savunma sanayiinde çok önemli gelişmeler var. Sayın Belediye Başkanımız tıbbın doktoru fakat belediyeciliğin profesörü. Gece gündüz demeden büyük bir tevazu ve içtenlikle memleketimizde kim varsa onlara hizmet etmek için elinden gelen gayreti gösteriyor” şeklinde konuştu.

Büyükkılıç’a övgüler dizen Akar, “Buradaki mesele, vizyon meselesi. Belediye Başkanımızın Cumhur İttifakı çerçevesinde valimiz, kaymakamlarımız, ilçe belediye başkanlarımızla beraber, omuz omuza verip Türkiye’nin büyük ve güçlü olması için yapılan çalışmaların bir parçası olarak Kayseri’deki çalışmaları büyük bir ferasetle ve büyük bir dirayetle götürdüler, götürüyorlar” dedi.

Akar, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin tanıtımının önemine işaret ederek, merkezin sunduğu imkânlardan söz etti ve kentin bu noktaya gelmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ise tarihi bir an yaşadıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün güzel bir açılış yapıyoruz. Hep hayalimiz Erciyes’in sadece turizmle yetinmeyip, şehrimize 12 ay boyunca hizmet vermesiydi. Büyükşehir Belediye Başkanımızın vizyonu da aynı şekilde idi. Bunun da en önemli ayaklarından birisi spor turizmi. Kendilerine bu güzel esere atmış olduğu imzadan dolayı teşekkür ediyoruz. Sadece Erciyes’te değil şehrimizin her noktasında Büyükşehir Belediyemiz gençliğimize ve spora çok önemli yatırımlar yaptı. Bu sayede de Avrupa Spor Kenti olmaya hak kazandı. Bu Türkiye açısından önemli bir başarıdır.”

Milletvekili Cıngı, Büyükşehir Belediyesi’nin imkânları ile kentte çok ciddi spor yatırımları yapıldığının altını çizerek, spor alanında Kayseri’de hep ilklerin yapıldığına işaret etti ve Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Gökay ise Türk futbolu ve Türk spor camiası adına büyük bir adım atmanın heyecanını ve gururunu yaşadıklarını kaydederek, “Erciyes Yüksek İrtifa Kamp tesisimizin açılışı genç sporcularımızın gelişimi için önemli bir dönüm noktasıdır. Bu tesis geleceğin yıldızlarını yetiştirecek bir yuva olacaktır” diyerek, Bakan Bak ve Başkan Büyükkılıç’a emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilerek, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi gezildi. Protokol, yüzme havuzu ve kapalı spor salonu ve fitness merkezini ilgiyle inceleyerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Türkiye-Portekiz U16 Milli Takımı Maçını İzlediler

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Sayın Hulusi Akar, Vali Gökmen Çiçek, Kayseri Milletvekilleri ve protokol ile birlikte, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde Türkiye-Portekiz U16 Milli Takımları karşılaşmasını izleyerek, turnuvada şampiyon olan A Milli Takıma destek verdi.

BAKAN BAK’TAN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A: “ŞEHRİN AĞABEYİSİNİZ”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti. Bakan Bak, Başkan Büyükkılıç’a spor alanında yaptıklarından dolayı teşekkür ederek, “Kayseri’de tabi Büyükşehir Belediyesi’nin çok tecrübesi var. Siz de çok tecrübeli bir belediye başkanısınız, şehrin ağabeyisiniz” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Türkiye Buluşmaları’na katılmak üzere kente gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve beraberindeki heyeti, makamında ağırladı.

Başkan Büyükkılıç, Bakan Bak’ı kapıda çiçeklerle karşılarken, heyet daha sonra başkanlık makamına geçti. Bakan Bak’a, Başkan Büyükkılıç’a ziyaretinde, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu ve Murat Cahid Cıngı, AK Parti Kayseri Gençlik Kolları Başkanı Hayri Danacı ve bürokratlar eşlik etti.

Ziyarette Başkan Büyükkılıç, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a hem ziyaretleri hem de Kayseri’ye göstermiş oldukları sıcak ve samimi ilgisinden dolayı teşekkür ederek, “Kayseri’mize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Kayseri’ye sık sık geliyorsunuz ama bu defa gelişiniz bir başka güzel oldu” dedi.

Bakan Bak ise Başkan Büyükkılıç’a spor alanında yaptıklarından dolayı teşekkür ederek, “Teşekkür ederiz Sayın Başkanım. Kayseri’ye yaptıklarınızı görüyoruz, güzel eserler ortaya koydunuz. Özellikle spor alanında gençler için yaptıklarınız için teşekkür ederiz” dedi.

“Siz de Çok Tecrübeli Bir Belediye Başkanısınız”

Büyükşehir ile Bakanlık arasında ‘ortak proje’ vurgusu yapan Bakan Bak, “Biz de her zaman Bakanlık olarak sizlerle ortak proje yapmayı arzu ediyoruz, gençlerimiz için güzel projeler var. Kayseri’de tabi Büyükşehir Belediyesi’nin çok tecrübesi var. Siz de çok tecrübeli bir belediye başkanısınız, şehrin ağabeyisiniz” diye konuştu.

“O Vizyon, O Yatırım Kayseri’ye Çok Yakıştı”

Bakan Bak, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin Kayseri’ye çok yakıştığını belirterek, “Bu ziyarette, Türkiye Buluşmaları çerçevesinde sizinle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi güzel bir eser oldu. O vizyon, o yatırım Kayseri’ye çok yakıştı. Kayseri, spor şehri olma yolunda hızla ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Bak, ev sahipliğinden dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek, tüm Kayserililere de selam ve sevgilerini iletti.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

“Bakana Şikâyet İşinden Etti” başlığıyla bir sosyal medya platformunda yayınlanan haber gerçeği yansıtmamaktadır.

Haberde iddia edildiği, KAYTUR personeli N.K’nın işten çıkartılması söz konusu olmayıp,  kendi istek ve talebiyle 17 Eylül tarihinde başladığı yıllık izni 29 Eylül tarihinde sona erecek ve iş başı yapacaktır.

Yine haberde iddia edildiği gibi N.K isimli personele karşı herhangi bir engel söz konusu olmayıp, personel Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Başkanlık Makamında görüşmüş, özgürce kendini ifade edebilmesi sağlanmıştır.

Haberin başlık ve içeriğinde yer alan “Şikâyet” konusu da gerçeklerle örtüşmemektedir. İlgili personelimiz, belediyeyi ilgilendiren bir konuda Sayın Bakana şikâyette bulunmamış, sadece “Engelli Öğretmenlerin Ataması” noktasında kişisel görüş ve taleplerini iletmiştir.

Haberi kamuoyuna sunuluş şekli ile var olan gerçekler birbiriyle örtüşmemektedir. Gerçek bilgilerden uzak, konu bütünlüğünü ve sonucunu görüp, öğrenmeden yalan haberi paylaşanlar ile ilgili hukuki haklar saklı kalmak kaydıyla doğru bilgileri kamuoyu ile paylaşırız.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “SPORUN VE SPORCUNUN ŞEHRİ KAYSERİ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın katılımlarıyla Türkiye Buluşmaları kapsamında Spor A.Ş. sporcuları ve kentteki spor camiası ile buluştu. Başkan Büyükkılıç, “Sporun ve sporcunun şehri Kayseri, ACES 2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri ünvanını alan şehrimizi daha iyi bir noktaya taşımak için hep beraber çalışıyoruz” dedi.

Başkan Büyükkılıç, sporun ve sporcunun dostu şehir olan 2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri’de Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile birlikte, Spor A.Ş. ile kentteki spor camiasıyla bir araya gelerek, gençlerin heyecan ve mutluluklarına ortak oldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Spor A.Ş. tarafından hazırlanan tarihi zenginlik ile kültürel mirasın buluştuğu, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Koramaz Vadisi temalı Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu Tanıtım filmi izletildi.

Törende konuşan Başkan Büyükkılıç, genç sporculara ‘İyi ki varsınız diyor, alnınızdan öpüyorum’ diyerek seslendi.

Büyükkılıç, gençleri sporla buluşturmak ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına yerel yönetimler olarak üzerlerine ne düşüyorsa yapmaya çalıştıklarına işaret ederek, “Kayseri değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan zenginlikler şehri. Zenginlikleri bağrında barındırırken sporda da hem çeşitlilik hem zengin açısından kendisinden söz ettiren bir şehir. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün, değerli valimizin yüreklendirici ve sahip çıkıcı anlayışla çalışmalar yapıyoruz. Başta Kayseri Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Melikgazi’miz, Kocasinan’ımız, Talas’ımız, Hacılar’ımız gibi merkez belediyelerin yanında tüm ilçe belediyelerimizle ele ele vermek suretiyle gençlerimize fırsat hazırlayan, onlara sahip çıkan, onların sporcu olması ya da kötü alışkanlıklardan uzaklaşması adına üzerimize ne düşüyor ise yapma anlayışında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dayanışmamızı, birliğimizi, beraberliğimizi zenginleştirerek yol alıyoruz” şeklinde konuştu.

Programda izletilen, 22 Eylül’de yapılacak Koramaz Vadisi Temalı Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’nun tanıtım filmine de ayrı bir parantez açan Büyükkılıç, “Gençlerimizin hem eğitimli, donanımlı hem kültürel açıdan hem sportif açıdan zenginleşmesi yakışır. Biz de bu fırsatları onlara vermeye çalışıyoruz. 1 milyon 260 bin metrekarelik Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ni hayata geçirmek suretiyle sporun her alanına fırsat verdiğimiz gibi şehrimize en güzel şekilde hizmet eden bir yaklaşım sergilendi. Şuanda Türkiye’deki en büyük millet bahçesini bağrında barından bir şehirden söz ediyoruz. Bu konuda bizlere desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun yol arkadaşlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Sporun ve Sporcunun Şehri Kayseri”

Başkan Büyükkılıç, gençleri daha eğitimli ve donanımlı hale getirmek için gayret gösterdiklerine vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sevgili gençler sizler iyi ki varsınız. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizlere fırsat vermek, sizleri eğitimli, donanımlı hale getirmek için gece demeden gündüz demeden elbette mesai arkadaşlarım sizlere destek veriyor, fırsat veriyor. Bu fırsatı vermemizi sağlayan sizlerin büyüklerine ayrıca teşekkür ediyoruz, minnet duyuyoruz. Sporun ve sporcunun şehri Kayseri, malumunuz ACES 2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri ünvanını alan şehrimizi daha iyi bir noktaya taşımak için hep beraber çalışırken çok değerli Gençlik ve Spor Bakanımızı Kayseri’mizde görmekten keyif alıyoruz. Her alanda biz de varız diyoruz Kayseri olarak.  Bu anlayış içerisinde hep beraber el ele, gönül gönle.”

“Kayseri’nin Her Tarafını Spor Tesisleriyle Donatan Memduh Başkana Teşekkür Ediyoruz”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak da Büyükkılıç’a spor alanında kente yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür etti. Bakan Bak, “Kayseri’nin spor ailesi hepiniz hoş geldiniz, safalar getirdiniz. İyi ki varsınız, sizleri seviyoruz. Bugün Kayseri’de gerçekten spor adına yapılan yatırımları görme fırsatı bulduk. Erciyes’te yapılan Yüksek İrtifa Kampı’nın açılışıma katıldık. Orada U-16 Milli Takımı’mızın Portekiz’le olan müsabakasını izledik. Şampiyon oldular onları da tebrik ediyoruz. Kayseri spor şehri, Avrupa spor başkenti, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Kayseri’nin her tarafını spor tesisleriyle donatan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız, Memduh Başkana teşekkür ediyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bizler de sizin emrinizdeyiz. Yine güzel sonuçlar, güzel dereceler Kayseri’den geliyor. Şampiyonlar burada” diye konuştu.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de Kayseri’den çok şampiyonlar çıkaracaklarını belirterek, “Bir Türk gencini en mutlu eden şey nedir diye sorsanız, sporcuların girdikleri şampiyonada Türk Bayrağı’nı yukarı çıkartmak, İstiklal Marşı’nı okutup, ailesini, milletini gururlandırmasıdır. Sayın Bakanım bir çocuğumuzun şampiyon olduğunda sizin nasıl heyecanlandığınızı, ailenizden daha çok sevinip, onu bağrınıza bastığınızı tüm Türkiye biliyor. Kayseri ile ilgili gözünüz arkada kalmasın, buradan çok şampiyonlar çıkarıp, sizi çok duygulandıracağız” ifadelerinde bulundu.

“Başkanımızın Ağabeyliğinde Şehrin Her Yerini Kuşatan Spor A.Ş.’miz Var”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ağabeyliğinde şehrin her yerinin spor ile kuşatıldığını belirten Vali Çiçek, “Bizim Büyükşehir Belediyesi himayesinde bir Spor A.Ş.’miz var, Büyükşehir Belediye Başkanımızın ağabeyliğinde şehrin her yerini kuşatan Spor A.Ş.’miz olduğu gibi Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün hocaları, antrenörleri bu işe baş koydular, sizleri gururlandıracağız” dedi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ise “Bizim belediye başkanımız da, valimiz de büyük yatırımlar, büyük girişimler yaptılar. Çalışmaya, mücadeleye, kupalara gençlerimiz hazır. Arkadaşlarımız, gece gündüz demeden gayret gösterdiler, önemli çalışmalar yaptılar. Artık her şey var, saha da var, havuz da var, tenis kortları da var, öğretmenler de var. Bundan sonra yapılacak şey, kazanmak ve çalışmaktır” şeklinde konuştu.

Bugün spor adına, gençlik adına Kayseri’de çok heyecanlı olduklarını ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, yaklaşık 40 branşta şampiyon sporcular olduğunu ifade ederek, Kayseri’de 7 gün 24 saat çalışarak al bayrağı göndere çektirmeye çalışan sporcular ile buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Kabakcı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehrimizde spor adına çok şanslıyız. Başta sayın milletvekillerimize, tüm yöneticilerimize, bize, gençliğe verdikleri önemle, önemle birlikte verdikleri destek için gerçekten şükranlarımızı iletirken, son 1 yılda da, biraz önce Erva projelerinde de olduğu gibi sayın valimizin talimatları ile hem kış sporları hem kış sporları olmak üzere hemen yanı başımızda da gördüğümüz gibi başta kano olmak üzere bu kano şehrimizde imal edildi. Şehrimizde kano sporcularımız özellikle Yamula Barajı’nda, Tomarza’da yapması adına büyük bir fırsat doğdu. Bunun da çalışmalarını sürdürüyoruz. Yine optimist branşında da önemli bir çalışma yürütülüyor. Ve bunlar olimpik branşlar olması hasebiyle inşallah hedefimiz 2028’de Kayseri’mizde her branşta, bütün branşları da belki o motiveyle inşallah buradan ele alarak olimpiyat yolunda sporcular yetiştireceğiz. Sizlerin de desteği ile buradaki tüm sporcularımızın da heyecanıyla bunu başaracağımız kanaatindeyim. Bu güzellikler adına şehrimizdeki bu heyecanlı, bu sporun ve sporcunun buluşması adına bizlere tekrar tüm paydaşlarımızın verdiği destekler adına sizlerin de şehrimize teşrifleri adına şükranlarımı iletiyorum.”

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “HER ALANDA İLKLERİ YAPAN VE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLAN BİR BELEDİYEYİZ”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Türkiye buluşmaları kapsamında Kayseri’ye gelen AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan’ı misafir etti. Örnek projeleri inceleyen Milletvekili Emre Çalışkan, Başkan Çolakbayrakdar’a yaptığı çalışmaları takdirle karşıladığını belirterek teşekkür etti. Başkan Çolakbayrakdar ise her alanda olduğu gibi sosyal belediyecilikte de ilkleri yapan ve Türkiye’ye örnek olan bir belediye olduklarını ifade etti.

Başkan Çolakbayrakdar, AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Selçuk Melekoğlu ve beraberindekileri Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile Çözüm Merkezi’ni gezdirerek, bu birimlerin çalışmaları hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Kocasinan Belediyesi olarak hayatın her alanında vatandaşlara hizmet sunmaya odaklandıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Hemşehrilerimin hayatlarını daha da kolaylaştırmak ve yüzlerini güldürmek için yoğun gayret sarf ediyoruz. Kocasinan’da hayata başlayan her bireyin doğumundan itibaren yanında bulunuyoruz. Rutin belediyecilik faaliyetlerini en iyi şekilde yerine getirirken sosyal belediyeciliği de en üst seviyeye çıkardık. Vatandaşlarımıza en iyisini sunmak ve sorunlarına çözüm üretebilmek için elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz. Kocasinan Gönüllüsü Projesi ile ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını karşılıyor, 7’den 70’e herkese ulaşarak onların özel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Özellikle engelli olup yalnız yaşayan, yemek yapamayan 65 yaş üzeri kişilere haftanın yedi günü sıcak yemek ikram ediyoruz. Amacımız, şehirde yaşayan vatandaşlarımızın gönüllerine dokunacak hizmetler üretmektir” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak güçlü ve büyük Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmaya katkı sağlamak için yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan ise Başkan Çolakbayrakdar’ın ilçeye yaptığı güzel yatırımlar ve projeler için teşekkür etti. Başkan Çolakbayrakdar, Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan ile birlikte daha sonra Sivas Caddesi’nde esnafları ziyaret ederek onlara ‘Hayırlı işler’ temennisinde bulundu.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

MANİPÜLASYONU ANLAYAMAZSANIZ İSRAİL’E HİZMET EDERSİNİZ

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi, son günlerde değeri hızla artan manipülatif değerlendirmeleri yorumlama üzerine …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427