DESKON: DEVLET KRIZİ DOĞMADAN ERKEN SEÇİME GİDİLMELİ! 

Milletin 2028’e kadar dayanacak mecali kalmadığını ve bu yüzden bir an evvel erken seçim olması gerektiğini kaydeden Demokrat Sendikalar Konfederasyonu (DESKON) Genel Başkanı Gürkan Avcı, şunları söyledi.

Akp ülkeyi babasının çiftliğine çevirmiştir. Erken seçim şarttır. Aldıkları cahilane keyfi kararların cezasını halk çekiyor. Hesap verme, denetim diye bir şey yok. Devletteki tüm denetim yapılarını etkisiz hale getirdiler. Eğer yeni Anayasa yapılacaksa seçim sonra yapılmalıdır. Kibir ve haram anıtı Akp elitlerinin sokağa çıkacak yüzleri kalmadı. Akp’nin ve ittifakçılarının bu saatten sonra devlete daha fazla borç, halka daha fazla sefaletten başka vereceği hiçbir şey yok.  Tek kurtuluş erken seçimdir.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle memur, işçi, emekli, çiftçi ve sanayici kan ağlıyor.  Hükümet, halkı perişan etti. Çiftçimiz, sanayicimiz ve emeklimiz ayakta durmakta zorlanıyor. Bu kötü gidişe bir an önce son vermek için erken seçim kaçınılmaz hale gelmiştir.

Mevcut hükümetin artık ülkeyi yönetemez hale geldiğini görüyoruz. Türkiye paran kadar adaletin, paran kadar sağlığın ve paran kadar eğitimin alındığı bir ülke haline gelmiştir. Halkın daha fazla acı çekmemesi için erken seçim kaçınılmaz. Türkiye’nin bu zor günlerden çıkışı için yeni bir meclis ve hükümete ihtiyaç vardır.Akp hükümetinin 22 yıl önce devraldığı ülke sorunlarını çığ gibi büyütmekte, ekonomik ve sosyal hayatı enkaza çevirmektedir. Hükümet 22 yıl önce var olan hiçbir sorunu çözemediği gibi, yeni sorunlar üreterek toplumun moralini bozmuştur. Bu gecikme nedeniyle krizin ekonomik ve sosyal faturası ödenmez hale gelmiştir. Akp’nin sorunları nedeniyle başlayan siyasal kriz, devlet krizine neden olmuştu.             Kimse bir adım sonrasını göremiyor çalışan kesim başta olmak üzere vatandaşlarımız bu hükümetle hiçbir sorunun çözüme kavuşmayacağını, aksine sorunların artacağına düşünmektedir. Hak hukuk tanımayan vicdansız bir harami ekip tarafından yönetilen bir Ülkede, geleceğe umutla ve güvenle bakmanın söz konusu olmayacağını herkesin görmesi gerekir. Türkiye bu hükümetle tüm krizleri yaşamaya mahkûm edilmemeli, nas politikalarıyla başlayan ekonomik kriz toplum dokusunu tahrip ederek sosyal bir krize yol açmıştır. Akp’nin her geçen yıl artan ayrıştırıcı, düşmanlaştırıcı, ilkel ve hibrit ideolojisini baskılamaya devam etmesiyle başlayan sorunlar nedeniyle başlayan siyasi kriz, devlet krizine neden olmadan önlem alınması gerekir.

Kimse bir adım sonrasını göremiyor, çalışan kesim başta olmak üzere vatandaşlarımız bu hükümete güvenmektedir. Bu hükümetin tarihi misyonunu çoktan tamamladığını ve siyasi mezarlığa atılması gerektiğini düşünmektedir. Dahası vatandaşlarımız, bu hükümetle hiçbir sorunun çözüme kavuşmayacağını, aksine daha da artacağını görmektedir.

Erken seçim kararı alınmadığı takdirde siyasal krizin, devlet krizine döneceğinden kaygı duymaktayız. Demokrasilerde ülke sorunlarını aşmanın bir yolu da seçimdir. Seçim çözüm olmaz diyenlerin başka çözümleri varsa ortaya koymaları gerekir.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

MANİPÜLASYONU ANLAYAMAZSANIZ İSRAİL’E HİZMET EDERSİNİZ

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi, son günlerde değeri hızla artan manipülatif değerlendirmeleri yorumlama üzerine …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427