Sümerlilerin AGÜ’de; duygulandıran, anılarını tazeleyen buluşması

Emekli eğitimci  ve etkinlik sahibi Nihat Alacalıoğlu’nun girişimleri,  Prof.Dr. Burak Aslıiskender’in evsahipliğinde bu yılda Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası mensupları  Abdullah Gül Üniversitesi’nde bir araya geldi. İki gün süren  etkinlikte, duygusal anılar yaşandı, anılar tazelendi, Sümerbank’ın  ekonomiye, sosyal hayata, spora, yaşama, kültür-sanata ve bir çok alanda  Kayseri’ye  kattığı değer dile getirildi.
AGÜ Konferans Salonunda açılış Konuşmasını Nihat Alacalıoğlu’nun yapmasından sonra AGÜ Mimarlık Bölümü Başkanı üç kuşak Sümerli Prof.Dr.Burak Aslıiskender, Sümerbank ile ilgili sunum yaptı,  fabrika sahası içinde yapılan yeni yapı tarihi giriş kapısı onarımı ve Sümerbank Müzesi çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bu arada katılımcılar, Sümerbank’ın Kayseri’nin sosyal hayatına ,sanayisine ve ekonomisine etkilerini  ilginç örneklerle anlattı.  Hayrettin Doğan’ın hazırladığı Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası Belgesel filmi,  ile  ilk kez özel gösterimli Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası belgesel filmi izlendi, belgesel hakkında görüş ve söyleşiler dile getirildi. Katılımcılardan ilk kez katılanlar tanışma ve geçmişte unutamadığı anılar anlatıldı, Sümer Kampüs içinde yeşil alanda Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası Mensupları Grubu üyelerinin o gün yanlarında getirdikleri, hazırladıkları kek, hamur işleri, tatlı..vb. yiyecek ve içecekler ile piknik havası içinde Sümerbank anıları ve 50 Yıllık dostluk sohbetler gerçekleştirildi.
Daha sonra AGÜ Sümer Kampüsü, elektrik Santrali içindeki AGÜ Abdullah Gül Müzesi, Tarihi Giriş Kapısı ile İdari Bina arasındaki Küçük Havuz başındaki Atatürk büstü, Sümerbank İç lojmanlarının ve Sümer Vazife Evleri Taş Lojmanları alanı gezildi, Sümerbank muhasebe bölümü çalışanlarından Hasan Selahattin Alacalıoğlu & Nimet Alacalıoğlu aile bireylerinin 1967 yılında kendi elleri ile diktikleri büyük ağacın altında Taş Lojmanda üniversite öğrencileriyle sohbet edildi. Sümer Vazife Evleri kömürlü ve çamaşırhaneler incelendi, Sümer yaşamı komşuluk ve bahçeleri ile ilgili anılar anlatıldı. İsteyenler elli yıllık eski dost ve komşularını ziyaret etti, İsteyenler Kayseri merkezdeki tarihi çarşı ve turistik yerleri, Erciyes/Talas/Hisarcık’ta piknik veya Kapodokya (Ürgüp), Gesi bağ evlerinden dostları ile birlikte serbest zaman geçirme imkanı bulurken, gelecek yıl 25 Eylül’de buluşmak üzere ayrıldı.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erbaş ve Fidan ailelerinin çocukları Alparslan ve Elif’in mutlu günü

Özellikle  tatil döneminde başlayan  evliliklere her gün yenileri ekleniyor.  Son olarak Erbaş ve Fidan aileleri …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427