ALİ DAĞI’NDAKİ SÜS ELMASI, MEYVESİ ÜSTÜNDEYKEN ÇİÇEK AÇTI, BÜYÜK BÜRÜNGÜZ’DE KAPSAMLI ÇALIŞMA, KOCASİNAN’DA İHALE

ALİ DAĞI’NDAKİ SÜS ELMASI, MEYVESİ ÜSTÜNDEYKEN ÇİÇEK AÇTI

Talas’ın simgelerinden Ali Dağı’nda sıra dışı bir olay meydana geldi. Talas Belediyesi tarafından dikilen süs elmasının meyvesi dalındayken çiçek açması görenleri şaşırttı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın özel önem verdiği ağaçlandırma çalışmaları meyve vermeye devam ediyor. Bu kez hem meyve veren hem de çiçek açan süs elması ağacı şaşkınlık yaşattı.

Yüzbinlerce fidanın dikiminin yapıldığı Ali Dağı ve 360 yürüyüş parkuru çevresinde yetişen bitkilerden süs elması, görenleri şaşırtan bir olaya sahne oldu.

Normal şartlarda beş yıldan önce meyve vermeyen süs elması üç yıl önce dikilmesine rağmen gübre, ilaçlama ve bakımının iyi yapılmasıyla beraber meyve de vermeye başladı.

Misket büyüklüğünde meyve veren süs elması ayrıca aynı anda çiçek de açmaya başladı. Hem meyve hem de çiçeğin bir arada yaşandığı olay görenleri şaşkına uğrattı.

Ali Dağı ve çevresinde süs elmasının yanı sıra, armut, ıhlamur, at kestanesi gibi bitkiler de bulunuyor.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK BÜRÜNGÜZ’DE KAPSAMLI ÇALIŞMA

Melikgazi Belediyesi Büyük Bürüngüz Mahallesi’nin tamamında asfaltlama, kaldırım ve meydan düzenleme çalışmaları gerçekleştirdi.

12 bin ton asfalt kullanılarak tüm sokakları yenilenen Büyük Bürüngüz, KASKİ, KCETAŞ, KAYSERİGAZ, TÜRK TELEKOM tarafından gerçekleştirilen altyapı çalışmalarının ardından, Melikgazi Belediyesi’nin asfaltlama, kaldırım ve meydan düzenleme çalışmaları ile bambaşka bir mahalle haline geldi. 

“Toplam 12 bin ton asfalt kullandık!”

Doğalgazın mahalleye ilk kez gelmesiyle birlikte altyapı ve üstyapının tamamen yenilendiğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “ Tarihi Büyük Bürüngüz Mahallemizin altyapısı, yolları, kaldırımları tamamen yenilendi. Yer altı şehirlerine, eski taş yapılara sahip olan Büyük Bürüngüz Mahallemizde içme suyu hattı, kanalizasyon hattı yenilendi. Elektrik idaremiz ve KAYSERİGAZ tarafından hem elektrik hem de doğalgazla ilgili ihtiyaç karşılandı. Mahallemizin büyük bir kısmı doğalgaza kavuştu. Melikgazi Belediyesi olarak tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından asfalt, kaldırım ve begonit taşlarla meydan düzenleme çalışmalarını gerçekleştirdik. Büyük, kapsamlı bir çalışma oldu. Toplamda 12 bin ton asfalt kullanarak Büyük Bürüngüz Mahallemizin tamamında asfalt yenilemesi yaptık. Böylelikle mahallemizin altyapı ve üstyapısı tamamen yenilenmiş oldu. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda kapsamlı çalışmalarımız devam edecek. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Melikgazi’mize ve hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

KOCASİNAN BELEDİYESİ, İHALELERDEN 149 MİLYON 65 BİN TL GELİR ELDE ETTİ

Kocasinan Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında bulunan 9 adet taşınmaz için düzenlediği ihalelerde toplam 149 milyon 65 bin Türk Lirası gelir elde etti. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan ve “Hayırlı olsun” dilekleriyle ihalelerin açılışı yapılan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “İhaleden elde edilen her kuruş, ilçenin refahı ve kalkınması için kullanılacak. Bu gelir, Kocasinan’ın ve ülkemizin geleceğine bir yatırımdır” dedi.

Encümen huzurunda açık ve kapalı usul ile gerçekleştirilen ihalelerde, 6 adet villa arsası, 2 adet ticaret ve konut arsası ile 1 adet ticaret arsası satışa sunuldu. Katılımcılar arasında zaman zaman tatlı pazarlıkların yaşandığı ihaleler, renkli görüntülere sahne oldu.

Kocasinan’ın yapılan yatırımlarla daha da değerlendiğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, ilçenin refah düzeyinin ve yaşam kalitesinin artırılması için çaba gösterdiklerini ifade etti. Başkan Çolakbayrakdar, şunları kaydetti: “Bölgemizin ve şehrimizin kalkınması, Kocasinan’ımızın daha da güzelleşmesi için yoğun gayret gösteriyoruz. Yeni Kocasinan’da mekan sahibi olan vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. İhalelerden elde ettiğimiz gelir, daha iyi ve kaliteli hizmetler olarak vatandaşlarımıza geri dönecek. Elde edilen her kuruş, Kocasinan sakinlerinin yaşam kalitesinin artmasına ve ilçemizin, dolayısıyla ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacaktır. Bu vesileyle hem Kocasinan sakinlerine hem de taşınmazları alan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.”

Kocasinan Belediyesi, taşınmazları yüzde 30 peşinat ve 8 ay taksit seçeneği ile satışa sundu ve bu ihalelerden toplam 149 milyon 65 bin Türk Lirası gelir elde etti. Ayrıca Kocasinan Belediyesi’ne ait 5 adet villa arsası ve 1 adet ticaret arsasının satışı önümüzdeki günlerde tekrar ihaleye çıkarılacak.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erciyes Yüksek İrtifaya övgü, U-16 Milli Takımı kampı, Kadın üreticiler ve 10 bin tavuk, Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi, “Dolandırıcılık” Uyarısı, asfalt yenileme, STK’larla “İstişare” Zirvesi, Büyükşehir Belediye meclisi, Özel Güvenlik Personeline mesaj,

FUTBOLUN YILDIZ İSMİ ARDA TURAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NE ÖVGÜ DOLU SÖZLER Kayseri Büyükşehir …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427