Transanatolia Rally Raid Kayseri’de, Beyzbol 5 Milli Takımı Erciyes’te, Spor Okulları Mezunları, Kapuzbaşı’da Vatandaş Buluşması, Yahyalı Belediyesi ve Tekstil Fabrikası Şantiyesi,

2024 AVRUPA SPOR ŞEHRİ KAYSERİ, TRANSANATOLİA RALLY RAİD’E EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın girişimleri ile 2024 ACES Avrupa Spor Şehri ünvanını alan Kayseri, TransAnatolia Rally Raid 2024’e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 31 Ağustos’ta Mersin’den start alan TransAnatolia Rally Raid 2024’ün 7 Eylül’de Van’da sona erecek 2 bin 200 kilometrelik parkurundaki kamp duraklarından biri de Kayseri’nin dünyaca ünlü kayak merkezlerinden birine sahip Erciyes olacak.

Dünya standartlarında kayak tesisleri ile kış sporlarının gözdesi Erciyes Kayak Merkezi’ne sahip Kayseri’yi yılın 12 ayı sporun merkezi yapma yönünde büyük bir gayret gösteren Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes’e kazandırdığı yeni modern tesisler ve spor turizmi alanında attığı adımlarla çabalarının meyvesini almaya devam ediyor.

Bu kapsamda, sadece kış aylarında değil yaz aylarında da zirve tırmanışı, yürüyüş, bisiklet çadır kamp, atv safari, atlı gezinti, off-road gibi çeşitli aktiviteler ile doğaseverlere geniş imkân sunmanın dışında ulusal ve uluslararası organizasyonlar, festivaller, sosyal ve sportif etkinlikler ile dört mevsim alternatif sporun yapıldığı güzel bir mecra haline gelen Kayseri Erciyes,  TransAnatolia yarışlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Kısa bir süre içinde dünyanın en iyi ralli raid yarışlarından biri olarak anılmaya başlanan ve bu yıl 14’üncüsü, 11 Ülkeden 97 yarışmacının katılımıyla Mersin’den start alan TransAnatolia Rally Raid 2024’ün Van’da son bulan parkurundaki duraklarından birisi de Kayseri’nin incisi Erciyes olacak.

Kayseri Erciyes’te Unutulmayacak Bir Kamp

2 Eylül Pazartesi günü Erciyes Dağ’ının eşsiz manzarası ve nefes kesen serin yaz gecesinde, Kayseri Erciyes A.Ş. ev sahipliğinde, kamp kuracak TransAnatolia Rally Raid 2024 katılımcısı yarışçılar, güzergâhlarına devam ederken kadim kentin tarihi ve doğal güzellikleri ile kültürel mirasını da yakından tanıma fırsatı bulacak.

Dünyanın en büyük ve zorlu Rally organizasyonlarından biri olan TransAnatolia Rally Raid’in, Kayseri durağındaki Büyükşehir Belediyesi kuruluşu Erciyes A.Ş’nin ev sahipliği ile kentin tanıtımına da katkı sunulmuş olunacak.

Kültür, tarih ve doğanın iç içe olduğu Anadolu’nun eşsiz coğrafyasında gerçekleşecek, 31 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında planlanan ve Mersin’den start alan yarışların 2 bin 200 kilometrelik parkurunda Türkiye’nin yanı sıra İtalya, İsviçre, Belçika, Romanya, Fransa, Hollanda, Almanya, İspanya, Japonya ve Birleşik Krallık’tan yarışçılar nefes kesen tarihi ve doğal güzelliklerle tanışacak.

Doğa, macera ve sporu tek yarışta sporseverlere sunan ve bugüne kadar 27 farklı ülkeden binin üzerinde yarışmacının Türkiye’nin eşsiz coğrafyasında ağırlandığı TransAnatolia sırasıyla İçel, Karaman, Konya, Niğde, Adana, Kayseri, Yozgat, Sivas, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis il sınırlarından geçerek 7 Eylül’de Van’da finishe ulaşacak şekilde planlandı.

Türk katılımcıların yanı sıra İtalya, İsviçre, Belçika, Romanya, Fransa, Hollanda, Almanya, İspanya, Japonya ve Birleşik Krallık’tan yarışçıların kıyasıya mücadele edeceği TransAnatolia Rally Raid 2024’te Motosiklet, 4×4 Otomobil, SSV, Quad ve Kamyonlar için rally ve raid olmak üzere iki ayrı kategori bulunuyor.

TransAnatolia; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Antalya Offroad Kulübü katkıları ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) desteğiyle düzenleniyor.

ERCİYES YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ, BEYZBOL 5 MİLLİ TAKIMINI AĞIRLIYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri’ye kazandırılan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi yüksek standartlı tesisleri ile profesyonel takım ve sporcuları ağırlamaya devam ederken 2024 Gençler Beyzbol5 Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan Ragbi Federasyonuna bağlı Türkiye Gençlik Beyzbol 5 Takımı 1850 metre yükseklikteki tesiste 12 günlük kampa girdi.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetiminde Kayseri’yi her alanda marka bir şehir haline getirme gayretlerini sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediyesi imzası taşıyan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi futboldan basketbola, yüzmeden beyzbola birçok alanda profesyonel takımların tercihi olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, Erciyes’in 1850 metre noktasında, eşsiz bir doğada hizmet veren tam donanımlı ve yüksek standartlı Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, bugünlerde 2024 Gençler Beyzbol5 Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan Türkiye Gençlik Beyzbol 5 Takımı’nı ağırlıyor.

29 Ekim-2 Kasım 2024 tarihleri arasında Fransa’nın Clermont-Ferrand kentinde düzenlenecek ve 17 takımın üç grup halinde katılacağı Gençler Beyzbol 5 Avrupa Şampiyonası’na, Hollanda, Bulgaristan, Finlandiya ve İsrail’in de yer aldığı C Grubu’nda katılacak Türkiye Gençlik Beyzbol 5 Takımı Erciyes’te 12 günlük kampa girdi.

Türkiye Beyzbol ve Softbol Milli Takımlar Koordinatörü ve Beyzbol 5 Milli Takım Teknik Direktörü Hasan Helva, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde yürüttükleri kamp süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tesis ve hizmet için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür eden Türkiye Beyzbol ve Softbol Milli Takımlar Koordinatörü ve Beyzbol 5 Milli Takım Teknik Direktörü Helva, “Yaklaşık 3 gündür buradayız. 12 günlük bir kamp sürecimiz olacak. Kayseri Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi bize kapılarını açtı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ederiz. Çok güzel bir tesis yapmış buraya, emeklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Milli takım olarak kamp merkezini kullanıyoruz. Çok güzel, verimli bir kamp geçiriyoruz” diye konuştu.

“Avrupa Şampiyonluğuyla Dönmek İstiyoruz”

Helva, Fransa’nın Clermont-Ferrand şehrinde yapılacak Gençler Avrupa Şampiyonası’na katılacaklarını ve şampiyon olarak dönmek istediklerini belirterek, “2022 yılında Gençler Avrupa İkincisi olduk. Bulgaristan’da yapılan Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa ikincisi olduk. 2023 yılında Dünya Kupası’na katıldık. Dünya Kupası’na Ankara’da ev sahipliği yaptık. Gençler Dünya Kupası’nda dünya dördüncüsü olduk. 2024 yılında Fransa’nın Clermont-Ferrand şehrinde yapılacak Gençler Avrupa Şampiyonası’na katılacağız. Buradaki hedefimiz inşallah kupa olacak. Avrupa Şampiyonluğuyla dönmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Beyzbol sporu hakkında teknik bilgiler veren Helva, “Beyzbol 5 kadın ve erkeklerin karışık takımlardan oluşan 5’e 5’e takımlarla oynanıyor. 18 metrelik bir alanda ana kale 1’inci kale, 2’nci kale ve 3’üncü kale şeklinde 4 kaleden oluşuyor. Savunma takımı kalelerini savunurken hücum takımı da o kaleleri top vurarak, topları uzak mesafelere sert bir şekilde vurarak çalmaya çalışıyor. Oyuncular ana kaleye geldiğinde sayı elde ediyor. Savunma oyuncusu da o kaleleri korumaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

“Kupayı Kaldırdığımızda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımıza Selamlarımızı İleteceğiz”

Fransa’dan Avrupa Kupası Şampiyonluğu ile döneceklerine inandıklarını dile getiren Helva, “O kupayı kaldırdığımızda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Kayseri Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’mize selamlarımızı ileteceğiz”dedi.

Beden eğitimi yönlendirmesiyle beyzbola başladığını ve ortaokuldan beri bu sporu yaptığını ifade eden Eylül Ablak, spor serüveninden bahsetti. Beyzbol sporcusu Ablak, Kayseri’ye ilk defa geldiğini, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde oksijenin bol olduğunu, havanın temiz olduğunu ifade etti. Ablak, tesisin çok güzel olduğunu belirterek, “Antrenmanlarımız salon içerisinde çok güzel geçiyor. Kaldığımız yer de çok güzel. Temiz yerde, çok güzel antrenmanlar gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

“Her Şeyiyle Beraber On Numara Bir Tesis”

Mert Çekici ise söz konusu branşla tanışalı yaklaşık 6-7 yıl olduğunu belirterek, beden eğitimi sayesinde beyzbol ile tanıştığını söyledi. Çekici, daha önce de iki defa Kayseri’ye geldiğini bildirerek, “Kayseri benim için çok ayrıcalıklı. Geçen senelerde de geldiğimizde çok fazla yararını görmüştüm. Yüksek rakım seviyesi olsun, kamp merkezleri olsun benim açımdan çok fazla çeşitli ve yeterliliği çok yüksek bir yer. Geçen sene de Erciyes’te kalmıştık. Aşağıda antrenmanlarımızı sürdürüyorduk. Yeni bir tesis. Gerçekten her şeyiyle beraber on numara bir tesis. Bu tesisin bize yararı bize yakın olması, daha yüksek rakımlı olması bunlar bizim ayrıcalıklarımız” ifadelerinde bulundu.

Buradayken oksijen değerinin yüksek olduğundan daha dinç olduklarını kaydeden Çekici, bu durumun spor başarısında kendileri için ayrıcalık ve avantaj sağladığının altını çizdi.

Ragbi Federasyonuna bağlı Gençler Beyzbol 5 Milli Takımı’nın Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Kapalı Spor Salonunda 26 Ağustos’ta başlayan kampı 3 Eylül’de sona erecek. Öte yandan farklı branşlarda da misafirlerini ağırlamaya devam eden merkezde, Şehit Kamil Belediye Spor Kulübü Yüzme Takımı ise 26 Ağustos’ta Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Olimpik Yüzme Havuzunda başladığı kampını 1 Eylül’de tamamlıyor.

Uluslararası bir turizm merkezi olarak adından söz ettiren Erciyes, Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ve gayretleri ile kış sporlarının yanı sıra yazın da çok çeşitli dağ ve tabiat etkinlikleri ile beraber futbol, basketbol, yüzme, atletizm, bisiklet gibi sporları içine alan geniş bir çerçevede görev alan spor merkezi olarak ön plana çıkıyor.

SPORUN VE SPORCUNUN DOSTU BÜYÜKKILIÇ, SPOR OKULLARI MEZUNLARININ COŞKUSUNA ORTAK OLDU

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Spor A.Ş. tarafından düzenlenen Yaz Dönemi Spor Okulu Dönem Sonu Etkinliği’nde, yaz tatillerini spor ve eğlenceli dolu kurslarla verimli şekilde tamamlayan geleceğin sporcusu çocuklar ve gençlerin coşkusuna ortak oldu. Etkinlikte konuşan Büyükkılıç, “Güzel Kayseri’mize sizlere layık olmak amacıyla 1 milyon 260 bin metrekare büyüklüğünde her türlü imkânı sunan bir millet bahçesini hediye ettik. Siz bunlara fazlasıyla layıksınız” dedi.

Kayserililere sporla iç içe bir yaşam imkanı sunan Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş., 2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri’ye yakışan tam donanımlı tesislerindeki kursları ve düzenlediği spor etkinlikleri ile faaliyetlerini kesintisiz sürdürüyor.

Spor A.Ş.’nin Kayserililerden takdir toplayan ve yoğun ilgi gören faaliyetleri kapsamında Yaz Dönemi Spor Okulu Dönem Sonu Etkinliği düzenlendi.

Başkan Büyükkılıç da etkinliğe katılarak, Spor A.Ş.’nin 3 dönem şeklinde düzenlediği Yaz Dönemi Spor Okulları’nda yaz tatillerini spor ve eğlenceli dolu kurslarla verimli şekilde tamamlayan, geleceğin sporcusu çocuklar ve gençlerin dönem sonu etkinliği coşkusunu paylaştı.

Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden biri olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ndeki küçük etkinlik alanında düzenlenen etkinliğe Başkan Büyükkkılıç’ın yanı sıra Spor A.Ş. Müdürü İbrahim Somtaş ve Spor A.Ş. Yaz Dönemi Spor Okulları’na katılan öğrenciler ile aileleri katıldı.

Spor Okulları kursiyeri öğrenciler Büyükkılıç’ı, millet bahçesi içerisindeki spor tesislerinde çeşitli spor etkinlikleri düzenleyerek karşıladı. Öğrencilerin düzenledikleri spor etkinliklerini ilgiyle izleyen ve gençlerle yakından ilgilenen Başkan Büyükkılıç, gülle atmayı da denedi.

Gençlerin büyük coşkusu ile gerçekleşen etkinlikte konuşan öğrenci, genç ve spor ile sporcunun dostu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Spor A.Ş.’mizin yaz boyunca, 3 dönem içerisinde etkinliklerine katılan siz yavrularımızı tebrik ediyorum. Eğlendirmek, sağlıklı bir şekilde sizleri yetiştirmek, arkadaşlıklar, dostluklar oluşturmak ve bu anlayış içerisinde de geleceğe sosyalleşmiş, ümitle bakan gençlerimiz olmanızı sağlamak, bunu amaçlayan bir yaklaşım içerisinde Spor A.Ş.’miz sizlere yardımcı oldu. Ama en önemlisi bizlere güvenen, bu hizmetleri vermemize vesile olan annelerinizi, babalarınızı tebrik ediyorum. Değerli büyüklerimiz, dostlarımız sağ olasınız, iyi ki varsınız diyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç, gençlere kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri yönünde tavsiyelerde bulunarak, “Sağlık olacaksınız, kötü alışkanlıklardan uzaklaşacaksınız, sosyal yönden zenginleşeceksiniz. Arkadaşlıklar, kardeşlikler, dostluklar oluşturacaksınız. Değerlerimize sahip çıkan işte bu gururumuz olan ay yıldızlı Türk bayrağımızı geleceğe taşıyacak olan bir yaklaşım içerisinde yetişeceksiniz” diye konuştu.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü hatırlatan Büyükkılıç, başta cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zaferde yer alan kahramanlara minnet duyduklarını ifade etti.

“1 Milyon 260 Bin Metrekare Büyüklüğünde, Her Türlü İmkânı Sunan Bir Millet Bahçesini Hediye Ettik”

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’ye 1 milyon 260 bin metrekare büyüklüğünde bir millet bahçesi hediye ettiklerini dile getirerek, “Kayseri stratejik bir şehir, Kayseri huzur şehri, Kayseri güvenli bir limandır. Bu güzel Kayseri’mize sizlere layık olmak amacıyla 1 milyon 260 bin metrekare büyüklüğünde, her yaş grubuna, her zevke hitap edecek, sosyalleşme, spor, eğlence ve yasal çerçevede her türlü imkânı sunan bir millet bahçesini hediye ettik. Siz bunlara fazlasıyla layıksınız. İnşallah ekibimizle birlikte sizlere layık olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

“Sizler İyi ki Varsınız. Her Birinizin Alnından Öpüyor, Başarılar Diliyorum”

“2024-2025 yılına dinamik bir şekilde hazırlandınız. Bundan sonraki süreçte daha başarılı, daha sosyalleşmiş, daha sağlıklı, daha ümitli, daha çalışkan, büyüklerine karşı saygılı bir anlayış içerisinde kendinizi yetiştirmeye var mısınız?” diye soran Başkan Büyükkılıç’ın bu sorusuna çocuklar ve gençler hep bir ağızdan, coşkuyla “varız” yanıtını verdi. Büyükkılıç ise “Sizler iyi ki varsınız. Her birinizin alnından öpüyorum” sözleri ile gençlere başarılar diledi.

Daha sonra, Başkan Büyükkılıç, Spor A.Ş. Yaz Dönemi Spor Okulları’na katılan öğrencilerin sertifikalarını takdim etti. Büyükkılıç, “Sizleri seviyoruz, sizleri bağrımıza basıyoruz” dedi.

Büyükkılıç’tan, Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’na Davet

Başkan Büyükkılıç, tüm Kayserilileri 4’üncü Uluslararası Kayseri Yarı Maratonu’na davet ederek, “22 Eylül Pazar gününü iple çekiyorum. O gün hep beraber Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp, 4’üncüsünü yapıyoruz. Uluslararası standarttaki bu yarışmamıza sizleri bekliyoruz, Kayserili hemşehrilerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç, sertifikasını takdim ettiği öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

AKAR VE BÜYÜKKILIÇ’TAN YAHYALI BELEDİYESİ VE TEKSTİL FABRİKASI ŞANTİYESİNE ZİYARET

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ve Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ile birlikte Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ü ziyaret etti. İlçenin üretimine ve istihdamına katkı sunması hedeflenen ve 6 ay önce temeli atılan tekstil fabrikası inşaatını da ziyaret eden Büyükkkılıç, Akar ve beraberindeki heyet, çalışmalar hakkında Başkan Öztürk’ten bilgi aldı.

Son dönemlerin kırsala en çok önem veren belediye başkanı olarak takdir toplayan Başkan Büyükkılıç, yatırım ve hizmet odaklı ilçe ziyaretlerini hız kesmeden sürdürüyor.

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve İl teşkilatı mensupları ile birlikte Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’e ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette Başkan Büyükkılıç, Akar ve beraberindeki heyet, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve personeli tarafından belediye hizmet binası girişinde karşılandı. Başkan Büyükkılıç, Akar ve beraberindeki heyet, karşılamanın ardından Öztürk’ün makamına geçti.

Sıcak ve samimi bir ortamda çay eşliğinde yapılan istişare ve sohbeti değerlendiren Büyükkılıç, “TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanımız ve AK Parti Kayseri Milletvekilimiz Sayın Hulusi Akar, İl Başkanımız Fatih Üzüm ve milletvekilimiz Sayın Bayar Özsoy ile birlikte Yahyalı Belediye Başkanımız Esat Öztürk’ü ziyaret ettik. Misafirperverliği için kıymetli başkanımıza teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar dilerim” dedi.

Akar ve Büyükkılıç, Tekstil Fabrikası Şantiyesinde İncelemelerde Bulundu

Başkan Büyükkılıç, Akar ve beraberindekilerle birlikte Yahyalı Belediyesi ziyaretinin ardından, ilçede inşaat çalışmaları süren tekstil fabrikası şantiyesinde incelemelerde bulunarak, Başkan Öztürk’ten çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Tekstil fabrikası şantiyesi incelemelerini değerlendiren Büyükkılıç, “Yahyalı’mızın ekonomisine katkı sağlayarak 200 kadın çalışanımıza istihdam sunacak olan Yahyalı Tekstil Fabrikası’nın inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldık. Eski Yahyalı Cezaevi’nin yerine inşa edilecek bu önemli yatırım için emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projenin kazasız belasız tamamlanmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da “Sayın belediye başkanımızı, sizleri, burada çalışan kardeşlerimizi, valimizi, bakanlıklarımızı kutluyorum. Burası gerçekten önemli ve anlamlı, cezaevi iş yerine dönüşüyor, buradaki vatandaşlarımızın ekmek teknesi olacak. Gençlerimiz, burada istihdam imkânı olacak. Zaten genel politika gereği olarak da bizim yapmamız gereken istihdam, üretim, ihracat. Gençlerimiz, kendi toprağında, evinde karnını doyurma imkânı bulacak. Emeği geçen herkesi kutluyorum. İnşallah en kısa zamanda burasının kurdelesini kesmek de nasip olur. Hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Tekstil fabrikası çalışmaları ve fabrika hakkında Büyükkılıç ve Akar’a bilgiler veren Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ise şunları söyledi:

“Bundan 6 ay önce temelini atmış olduğumuz tekstil fabrikası, burada inşallah 200 kişiyi istihdam edeceğiz. Bin 600 metre kapalı alanı var. Hatırı sayılır fabrikaların gömlek, pantolon ve elbise dikeceğiz. Şuanda 65 kişilik tekstil atölyemiz çalışıyor. Baktık ki iyi gidiyor. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımızın, sizlerin önlüğünde biz bu güzellikler inşallah iki ay sonra bitmiş olacak.”

Yahyalı Belediyesi ziyareti ve tekstil fabrikası incelemelerinde Başkan Büyükkılıç, Akar’a, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve AK Parti Yahyalı İlçe Başkanı Adem Sarıçiçek eşlik etti.

AKAR, BÜYÜKKILIÇ VE MİLLETVEKİLLERİNDEN DÜNYACA ÜNLÜ KAPUZBAŞI’DA VATANDAŞ BULUŞMASI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ile birlikte Dünyaca ünlü Kapuzbaşı Şelaleleri’ni ziyaret etti. Burada konuşan Büyükkılıç, “El ele vererek buradaki sıkıntıları giderip, gerçekten Allah vergisi, dünya harikası bu güzel bölgenin şelalelerini gündeme taşımak, ulaşılabilir olmasını sağlamak adına bir şeyler yapmaya çalıştık. Bizde şikâyet etmek yok, sorunları gidermek var” dedi.

Gerek kent merkezi gerekse kırsal ilçelerde yatırım ve projeleri ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin insan odaklı hizmet vizyonunu en iyi şekilde ortaya koyan Başkan Büyükkılıç, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları başta olmak üzere kentin tüm dinamikleri ile dayanışma içerisinde Kayseri’nin dokunmadık köşesi kalmaması için gayretlerini büyük bir özveri ile sürdürüyor.

Bu çerçevede, Büyükkılıç, ilçe ziyaretleri kapsamında eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ile birlikte Kayseri’nin turizm, tarım ve hayvancılık ile halıcılık gibi pek çok alanda marka değerlere sahip ilçesi Yahyalı’nın Aladağlar Milli Parkı içerisindeki Kapuzbaşı Şelaleleri’ni ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’a ziyaret kapsamında, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Sayın Bayar Özsoy, Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Yıldız, Ahmet Sarıkaya ve Ahmet Kahveci, eşlik etti.

Şelaleler diyarı Yahyalı’da ilk olarak Göksu Şelalesi’ni ziyaret eden Büyükkılıç, eşi ve Akar ile beraberindekiler yenilenen sallanan köprü ve doğa harikası şelale çevresinde incelemelerde bulundular.

Başkan Büyükkılıç, eşi Dr. Necmiye Büyükkılıç, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Akar ve beraberindeki heyet daha sonra dünyaca ünlü Kapuzbaşı Takım Şelaleleri’nden Güney Şelale ve Elif Şelalesi’ne geçti.

Büyükkılıç ve Akar, Kapuzbaşı Mahallesi Sakinleri ile Bir Araya Geldi

Beş tanesi büyük, iki tanesi küçük olmak üzere yükseklikleri 30 ile 70 metre arasında değişen 7 şelaleden Güney Şelalesi ziyaretinin ardından, Büyükkılıç, Akar, Üzüm ve milletvekilleri, Elif Şelalesi’nde Kapuzbaşı Mahallesi sakinleri ile buluştu.

Programda mahalle sakinlerine hitap eden ve bölgeye ulaşımda yaşanan sorunla ilgili bir anısını anlatarak geçmişten bugüne yaşanan değişime dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, “1990’lı yılların başı, eşimle beraber, doktor arkadaşlarla beraber buraya gelmiştik. O zaman geldiğimiz de yol diye bir şey yoktu, stabilize yollardan geçerek burayı ziyaret etmiştik. Bu bölgeye geldiğimizde içimiz sızlıyordu. Burasının hizmete ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Esat Başkanımızın gayretiyle, teşkilatlarımızın bize hatırlatmasıyla, Sayın Valimizi de göz ardı edemeyiz, kendisine teşekkür ediyoruz, el ele vererek buradaki sıkıntıları giderip, gerçekten Allah vergisi, dünya harikası bu güzel bölgenin şelalelerini gündeme taşımak, ulaşılabilir olmasını sağlamak adına bir şeyler yapmaya çalıştık. Sizin kadirşinaslığınız, bizlere yapmış olduğunuz dua elbette bizim için çok önemli ve anlamlı” şeklinde konuştu.

“Bizde Şikâyet Etmek Yok, Sorunları Gidermek Var”

Büyükkılıç, yapılan hizmetlerin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Bugün de burada bizleri onurlandıran değerli Bakanımıza, kıymetli heyetimize ayrıca teşekkür ediyoruz. Yapılan çalışmalar hayırlı, uğurlu olsun diyoruz. Tüm birimlerimize teşekkür ederek inşallah daha güzel hizmetlerle sizi buluşturmak bizim asli görevimiz diyoruz. Bizde şikâyet etmek yok, sorunları gidermek var, dua almak var. Mevla’m bizi sizlere layık kılsın. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın diyoruz. Ay yıldızlı Türk bayrağına, vatanına, milletine, devletine bağlı gönül insanlarının yoğun olduğu bu bölgeye minnettarız. El ele, gönül gönle inşallah daha güzel günlere” ifadelerini kullandı.

“85 Milyon Tek Yumruk, Tek Yürek Olarak Çalışmaya Devam Edeceğiz”

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ise cennet vatanın bir başka cennet köşesinde olmanın heyecanın yaşadıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

“Geldiğimiz andan itibaren cennet vatanımızın bir başka cennet köşesinde sizlerle beraber olmanın huzurunu, güvenini, zevkini, heyecanını yaşıyoruz. Burada bazı ihtiyaçlar var. Bunları yapa yapa ilerleyeceğiz. Kapuzbaşı Şelalesi’nde bunları yaparken, Yahyalı’da yaparken, Kayseri’de yaparken bütün Türkiye’de de Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye için gece, gündüz demeden çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde 85 milyon tek yumruk, tek yürek olarak çalışmaya devam edeceğiz ve çok daha rahat, çok daha güzel günlerde, Allah’ın izniyle, sizlerin sevgisi, güveni ve duasını aldığımız ilhamla, gayretle yaşayacağız. Bugünlere gelmemizde emeği geçen belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, valilerimiz ve görev yapan herkese en içten duygularla şükranlarımı sunuyorum. Sağ olsun, var olsunlar. Bu memleket bizim, onun için biz de durmadan, beklemeden, gece, gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz ve Allah’ın izniyle de başaracağız.”

Öztürk’ten Başkan Büyükkılıç’a Kapuzbaşı Yolu İçin Teşekkür ve Jest

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ve heyetini dünyaca ünlü Kapuzbaşı’nda görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk de “Niagara Şelalesi’nden sonra Dünya’nın ikincisi, 70 metreden akan bir şelale. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız, Memduh Başkanımıza, 41 mahallemiz adına yürekten teşekkür etmek istiyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Dikme yolundan Kapuzbaşı’na kadar olan yolu, kızacağını biliyorum ama Dr. Memduh Büyükkılıç Bulvarı olarak, gönlümden koydum adını. Sağ olsun emek verdiler, Büyükşehir Belediye Başkanımız görmüş olduğumuz konforu sağladılar. Biz de ona teşekkür etmek istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Öztürk, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’a da teşekkür ederek, “Sağ olsun, bu ülkeye terörle mücadele de çok büyük emekleri geçmiş, bizim bir değerimiz, gururumuz hem de Kayseri milletvekili olmasından son derece mutlu olduğumuz Hulusi Paşa’mız da burada, kendilerine sizler adına teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Öte yandan Yahyalı ilçesi Büyükçakır Mahallesi’ni de ziyaret eden Büyükkılıç, Akar ve beraberindeki heyet, burada mahalleli ile bir araya gelerek çocuklar ve gençlere forma dağıttı.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçe teşkilatı ile iş birliği halinde, ‘biz bir takımız’ sloganı ile mahallelerde forma dağıttıklarını belirterek, “Biz bir takımız derken bakanlarımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, teşkilatlarımızla, mahalle başkanlarımızla, muhtarlarımızla biz bir takımız. İlçe başkanımıza ve yönetimine gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vatandaşlar da ilgi, alakaları ve hizmetlerinden dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ettiler.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erciyes Yüksek İrtifaya övgü, U-16 Milli Takımı kampı, Kadın üreticiler ve 10 bin tavuk, Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi, “Dolandırıcılık” Uyarısı, asfalt yenileme, STK’larla “İstişare” Zirvesi, Büyükşehir Belediye meclisi, Özel Güvenlik Personeline mesaj,

FUTBOLUN YILDIZ İSMİ ARDA TURAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NE ÖVGÜ DOLU SÖZLER Kayseri Büyükşehir …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427