Talas’ta topraksız tarım, Hacılar Fevzi Mercan stadı, Melikgazi bulvar yenileme,

TALAS BELEDİYESİ’NDE YİNE BİR İLK; TOPRAKSIZ TARIM

Tarım ve hayvancılığa verdiği desteklerle dikkat çeken Talas Belediyesi’nde yine bir ilke imza atıldı. İlk kez yapılan topraksız tarım uygulamasıyla safran ve salatalık yetiştirilmeye başlandı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından ilçede tarım ve hayvancılığı verilen desteklere her geçen gün yenisi eklenmeye devam ediyor.

Mobil banyoluktan kompost gübreye, fasulye, nohut ve macar fiğ tohum desteğinden taş toplama makinesi, anıza direk ekim makinesi gibi birçok desteği çiftçiye ücretsiz sunan Talas Belediyesinde bu kez de topraksız tarım uygulaması hayata geçiriliyor.

Reşadiye ek hizmet binasında deneme üretimi başlayan topraksız tarım uygulaması kapsamında salatalık ve safran yetiştiriliyor.

Bu amaçla su tankı içerisinde bitkinin ihtiyacı olan besin maddeleri ilave edilip suyun pH değeri bitkiye uygun hale getiriliyor ve üretim gerçekleştiriliyor.

Uygun şartlar sağlandığında kapalı ortamlarda iklimden etkilenmeden yılın 365 günü üretim yapabilme imkanı sağlayan sistemle, aşırı gübreleme ve bilinçsiz şekilde bakteri, virüs ve haşerelerin zararlı etkilerini ortadan kaldırmak için kullanılan kimyasallara bağlı olarak toprağın verimsizleşmesi önlenmiş oluyor.

Bu örnek uygulamayla Talas Belediyesi, nüfusun hızla arttığı ve gıda arzının büyük önem taşıdığı günümüz tarım dünyasında kapalı ortamla topraksız ve dikey tarım faaliyetlerine katkı sağlamış oluyor.

HACILAR FEVZİ MERCAN STADI, YENİ SEZONA HAZIRLANIYOR

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Süper Amatör Ligi 2024-2025 sezonu öncesinde Hacılar Fevzi Mercan Stadı’nda gerçekleştirilen bakım ve yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Özdoğan, stadın yeni sezona en iyi şekilde hazırlandığını belirterek, Hacılar Erciyesspor’a başarılar diledi.

Yapımından bu yana çeşitli spor müsabakalarına ev sahipliği yapan Hacılar Fevzi Mercan Stadı’nda sezon öncesinde yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Belediye tarafından işletilen ve sezon öncesi yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, stadın çimleri ve etrafı ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Hacılar Fevzi Mercan Stadyumu’ndayız. Burada görüldüğü üzere çimler yeniden ele alındı. Sezon sonrası teknik ekibimiz, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ile Sosyal İşler Müdürlüğümüz bu alandaki çalışmalarını titizlikle sürdürerek stadyumu yeni sezona hazır hale getirdi. İnşallah bu sezon Süper Amatör Ligi’nde mücadele edecek olan Hacılar Erciyesspor Kulübümüze başarılar diliyorum.”

Başkan Özdoğan, stadyumun bakımına büyük önem verdiklerini vurgulayarak, “Her şeyde olduğu gibi burada da var olan tesisleri korumanın görevlerimiz arasında olduğunu hatırlatmak istiyorum. Yaklaşık dört yıl önce hayata geçirdiğimiz bu stadyumun, dört yıldır bakımını, sulamasını ve biçimini büyük bir titizlikle yapıyoruz. Bugün de ilk günkü gibi yemyeşil bir alanı korumaya devam ediyoruz. Sporseverlere, futbolculara ve tüm ilçemize, hatta tüm Kayserimize bu tesisi sunmuş olmanın keyfini, onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Başkan Özdoğan, tüm futbol kulüplerine başarılar dileyerek sözlerini şöyle noktaladı: “Kayserisporumuz başta olmak üzere, amatör ve profesyonel tüm liglerde mücadele eden futbol kulüplerimize başarılar diliyorum. 2024-2025 sezonunun kazasız, belasız geçmesini temenni ediyorum.”

Hacılar Erciyesspor, yeni sezonda Süper Amatör Ligi’nde mücadele edecek ve Hacılar Fevzi Mercan Stadyumu, bu mücadelelere ev sahipliği yaparak sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edecek.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ FATİH SULTAN MEHMET BULVARI’NI YENİLİYOR

Melikgazi Belediyesi ilçedeki yol yenileme çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu kapsamda Altınoluk Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda 400 metre uzunluğunda asfalt çalışmaları devam ediyor.

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Hem bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın hem de Organize Sanayi Bölgesi’ne giden vatandaşlarımızın yoğunlukla kullandığı bu bulvarı yenileyerek ulaşım konforunu artırıyoruz. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Vatandaşların konforlu ve güvenli ulaşımına büyük önem veren Melikgazi Belediyesi, ilçedeki yol yenileme ve asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda son olarak Altınoluk Mahallesi’nde bulunan ve Organize Sanayi Bölgesi’ne bağlanan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nı yenileyen Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Ekipleri, titizlikle çalışarak, bulvarın 400 metrelik uzunluğa ve 16 metrelik genişliğe sahip bölümüne asfalt serimi gerçekleştiriyor.

Güvenli ve konforlu ulaşımın önemine vurgu yapan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “İlçemizde ömrünü tamamlamış asfaltları kaldırıp, yerine yeni asfalt döküyoruz. Bu sayede yolları yeniliyoruz. Ekiplerimiz Altınoluk Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nın 400 metrelik kısmında çalışma gerçekleştirerek yolu yeniliyor. Burası hemen bulvarın girişindeki benzin istasyonundan Hacı Kadir Tanver Aile Sağlığı Merkezi’nde kadar olan bölüm. Organize Sanayi Bölgesi’nin “Dağ Yolu” olarak adlandırılan yoluna giderken de kullanılıyor. Çok sayıda araç buradan geçiş sağlıyor. Hem bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın hem de Organize Sanayi Bölgesi’ne giden vatandaşlarımızın yoğunlukla kullandığı bu bulvarı yenileyerek ulaşım konforunu artırıyoruz. Ekiplerimize titizlikle çalıştıkları için teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun.” dedi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erciyes Yüksek İrtifaya övgü, U-16 Milli Takımı kampı, Kadın üreticiler ve 10 bin tavuk, Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi, “Dolandırıcılık” Uyarısı, asfalt yenileme, STK’larla “İstişare” Zirvesi, Büyükşehir Belediye meclisi, Özel Güvenlik Personeline mesaj,

FUTBOLUN YILDIZ İSMİ ARDA TURAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NE ÖVGÜ DOLU SÖZLER Kayseri Büyükşehir …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427