Talas, Hacılar, Kocasinan, Melikgazi belediye haberleri

TALAS’TA GEZİCİ KÜTÜPHANE YAZ TURUNU TAMAMLADI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın kırsal mahallelerde yaşayan çocuklara yönelik hayata geçirdiği ‘Gezici Kütüphane Okuma Şenliği’ yaz dönemi sona erdi. İki ay süren Gezici Kütüphane Okuma Şenliği, 19 Ağustos’ta Akçakaya Mahallesinde düzenlenen programla son buldu. Çocukların hem eğlenip hem de öğrendiği etkinliklere 8 bin 850 çocuk katılarak bir rekora imza atıldı.

22 kırsal mahallenin tamamını kapsayan etkinlik 26 Haziran’da Kuruköprü Mahallesi ile başladı. Salı ve perşembe günleri düzenlenen uygulama kapsamında her hafta iki mahalle ziyaret edildi.

Her yaştan okuyucuya hitap eden organizasyonda çocuklar için de eğlenceli aktiviteler gerçekleştirildi. Kitap okuma etkinliğinin yanı sıra geleneksel sokak oyunlarından müzikli drama yarışmalara, kukla gösterilerinden boyama etkinliğine kadara çok sayıda eğlenceli aktivite çocuklarla buluştu. Etkinlikte ayrıca çocuklara kek ve su gibi çeşitli ikramlıklar hediye edildi.

“TEŞEKKÜRLER BAŞKAN AMCA”

Etkinliğe katılarak eğitici oyunlar öğrenirken eğlenmenin de keyfini yaşayan çocuklar da Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkürlerini iletti. Çok mutlu olduklarını dile getiren çocuklar, mutluluklarını “Benim için iyi bir gündü. Annem haber verince ben çok mutlu oldum. Bu kadar güzel olacağını da düşünmüyordum. İyi ki geldiniz. Teşekkürler Başkan Amca” sözleriyle ifade etti.

VELİLERDEN BAŞKAN YALÇIN’A TEŞEKKÜR

Gezici kütüphane ve okuma şenliği uygulamasından küçükler kadar büyükler de memnun kaldı. Memnuniyetini dile getiren vatandaşlar Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkürlerini iletti.

HACILAR, TÜRK DAĞCILIĞI’NIN İLK ZİRVE ETKİNLİKLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Türk Dağcılığı’nın başlangıcı kabul edilen ve 100 yıl önce yapılan Erciyes Dağı tırmanışının anıldığı etkinliklere Hacılar belediyesi ev sahipliği yaptı. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar ve ekibinin yer aldığı faaliyetlere katılan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ‘Erciyes Dağı’na tırmanış rotasında ilçemiz dağcıların uğrak yeri olmuştur’ dedi.

Türk Dağcılığı’nın başlangıcı kabul edilen, Kurtuluş Savaşı Kahramanı Albay Cemil Cahit Toydemir ve 8 askeri ile Erciyes Dağı’na yapılan ilk zirve tırmanışının 100. yıldönümü, Hacılar ilçesinde Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından “Zirvelerde 100 Yıl: İlk Tırmanışın Hikayesi – Erciyes Dağı Tırmanışı” etkinliği ile kutlandı.

Tırmanış öncesinde Hacılar Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk bırakma ve açılış töreni düzenlendi. Törene, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Yılmaz ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen profesyonel dağcılar katıldı.

Başkan Özdoğan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin her yerinden gelen dağcıları ilçelerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Erciyes Dağı’na tırmanış rotasında ilçemiz dağcıların uğrak yeri olmuştur. İlçemizin de dağcılık noktasında federasyon nezdinde bilinen bir gücü olması ve dağcılığın ilçemizde gelişmesi adına desteklediğimiz kulübümüzün olması bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Böyle anlamlı bir zirve yürüyüşünün ilçemizde taçlandırılmasından dolayı federasyon başkanımıza teşekkür ediyorum,” dedi.

Ayrıca Başkan Özdoğan, dağcılık merakını dile getirerek, “Sizin çıkacağınız rotadan ben de çıkarak zirveyi tadanlardan biriyim. Dağcılığın bir kültür ve disiplin gerektirdiğinin bilincindeyim. Hacılar Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar ise konuşmasında, “Bugün Hacılar ilçesi, Türk Dağcılığı’nın 100. yılını kutladığımız önemli bir törene ev sahipliği yapıyor. 100 yıl önce eksik malzemelerle ve o günün şartlarında çok daha büyük zorluklarla Erciyes Dağı’na çıkan kahramanlarımızı yâd edeceğiz. Türk dağcılığının geldiği noktayı hep birlikte göreceğiz,” dedi.

Törenin ardından, zirve yapacak dağcılar, Hacılar Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi’nde zirve öncesi eğitim aldı. 28 Ağustos 2024 tarihinde saat 10.00’da, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 70 kişilik ekip, Erciyes Dağı zirvesine başarıyla ulaştı.

Bu anlamlı etkinlik, Türk dağcılığının tarihine bir kez daha ışık tutarken, Hacılar ilçesinin dağcılık ve doğa sporlarındaki önemini de vurguladı.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ KLASİK OTOMOBİL BULUŞMASI BAŞLIYOR

Melikgazi Belediyesi ve Erciyes Klasik Otomobilciler Derneği’nin ortaklaşa düzenleyeceği Klasik Otomobil Buluşması, 30 Ağustos Cuma günü başlıyor. Türkiye’nin her bölgesindeki klasik otomobil tutkunlarını bir araya getirecek olan buluşma, nostaljik araçların büyüleyici dünyasını ziyaretçilere sunacak. 30-31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Klasik Otomobil Buluşması’nda yüzlerce araç klasik otomobil severlerle buluşacak.

Buluşmaya katılacak olan vatandaşlar, bu eşsiz otomobilleri yakından görme fırsatı bulacak ve otomobil meraklılarıyla keyifli anlar paylaşacak. Ayrıca, festival boyunca çeşitli etkinlikler, gösteriler ve de konser düzenlenecek.

‘’Melikgazi Belediyesi birçok keyifli etkinliğe ev sahipliği yapmaya devam ediyor.’’

Klasik otomobillere olan ilgiyi artırmayı ve bu kültürü yaşatmayı hedeflediklerini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, ‘’Melikgazi Belediyesi olarak birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaya devam ediyoruz. Bunlardan en önemlisi klasik araç buluşması. Yaz aylarını klasik araç buluşması ile şenlendiriyoruz. Klasik Otomobil Buluşması etkinliğimiz 30 Ağustos Cuma tarihinde başlayacak olup 1 Eylül Pazar günü öğleden sonra saatlerine kadar devam edecek. Yüzlerce klasik aracı görebileceğiniz, fotoğraf çektirebileceğiniz, konser ve çeşitli etkinliklere katılabileceğiniz güzel bir buluşma olacak inşallah. Gençleri özellikle bekliyoruz. Gençlerimizin, internet ortamından çıkıp bu buluşmaya gelmelerini bekliyoruz. Şehrin merkezi olan Hunat Mahallemizde bulunan Dedeman Parkımızda, bu güzel araçlarla fotoğraf çektirmek, onları görmek, bilgi almak ve etkinliklere katılmak için 30 Ağustos Cuma günü tüm vatandaşlarımız Dedeman Parkına davetlidir. Klasik Otomobil Buluşmamız hayırlara vesile olsun.’’ dedi.

HACILAR BELEDİYESİ YENİ HİZMET BİNASI’NDA HİZMETİNİZDE

Hacılar Belediyesi yeni hizmet binası Hacılar Cumhuriyet Meydanı’nda haftanın ilk günü mesaiye başladı. Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, yeni hizmet binası önünde personel ile bir araya gelerek dualarla binanın açılışı yapıldı.

Hacılar Cumhuriyet Meydanı’na taşınan Hacılar Belediyesi, tüm birimleriyle birlikte Hacılar Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan, İçişleri Bakanlığı tarafından inşa edilen yeni hizmet binasına taşındı. Cami Kebir’in yanında yer alan modern binada, tüm hazırlıklar tamamlandı ve belediye çalışanları mesai saatinin başlamasıyla birlikte dualar eşliğinde yeni binaya geçti.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, yeni hizmet binası önünde personel ile bir araya geldikten ve duaların ardından binayı gezdi, yeni çalışma alanlarını inceledi. Başkan Özdoğan, yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi: “Herkese hayırlı haftalar diliyorum. Bu hafta itibariyle yeni belediye hizmet binamıza geçmiş bulunuyoruz. Tüm hemşerilerimizi bu vesileyle bilgilendirmek isterim; artık belediyemizi Cami Kebirimizin hemen yanında, yeni hizmet binamızda ziyaret edebilirler. Hemşerilerimize daha kaliteli ve güzel hizmet sunabilmek adına bu adımı attık. Bu binanın inşasında emeği geçen İçişleri Bakanlığımıza, sayın Valimize, Büyükşehir Belediyemize, kentsel dönüşüm çalışmalarında destek veren tüm yetkililere ve değerli önceki dönem bakanlarımıza, milletvekillerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni hizmet binamız, ilçemize müstakil bir bina kazandırdı. Depreme dayanıklı ve modern bir yapıyla Hacılar halkına daha iyi hizmet vermeyi hedefliyoruz. İlçemize hayırlı olsun. Rabbim, bize yaptığımız işlerin en iyilerini yapmayı nasip etsin. Tüm hemşerilerimize bugüne kadar verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”

Yeni hizmet binası, Hacılar Belediyesi’nin daha verimli ve etkili hizmet sunmasını sağlamak amacıyla tasarlandı ve bundan sonra ilçenin tüm belediyecilik hizmetleri burada gerçekleştirilecek.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NİN GÜLTEPE’DE HAYATA GEÇİRECEĞİ KOMPLEKS BÜYÜK BİR HIZLA İLERLİYOR

“3 Önemli Tesis Aynı Noktada Hizmet Verecek” 

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Gültepe Mahallesi’nde faaliyet gösterecek olan Melikgazi Belediyesi Ali Başyazıcıoğlu Aile Sağlığı Merkezi, Kur’an Kursu ve Cami inşaatını yerinde inceledi.

10 ay gibi kısa bir sürede inşaatın büyük çoğunluğunun tamamlandığı proje hakkında açıklama yapan Başkan Palancıoğlu şunları söyledi:

“ Gültepe Mahallemize güzel bir kompleks yapıyoruz. Ali Başyazıcıoğlu hayırseverimizle birlikte sağlık ocağımız, Kur’an kursumuz ve camimiz çok güzel bir mekanda, üçü bir arada hayata geçiyor. Yoğun nüfusa sahip Gültepe Mahallemizde büyük bir ihtiyacı karşılayacak şekilde, vatandaşlarımızın üç tesisten aynı noktada faydalanması açısından güzel bir çalışma oldu. Tam 10 ay önce kazıya başlandı ve on ay içerisinde kaba inşaatı bittiği gibi ince inşaatının da bir kısmı tamamlandı. Yıl sonuna tamamlanması için müteahhitimiz sağ olsun uğraşıyor. Ali Başyazıcıoğlu’na, Başyazıcıoğlu Ailesi’ne teşekkür ediyoruz. İnşallah inşaatının tamamlanmasıyla birlikte duvar ve peyzaj çalışması yapacağız. Melikgazi’mize bu güzel kompleks hayırlı olsun.”

KOCASİNAN’DA OTOMATİK SULAMA SİSTEMİYLE GELECEĞE YATIRIM

Kocasinan Belediyesi, su kaynaklarının verimli kullanılması ve enerjiden tasarruf sağlanması amacıyla park ve yeşil alanlarda otomatik sulama sistemini yaygınlaştırıyor. Kaynakların daha verimli kullanılması konusunda birçok yatırıma imza atan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Küresel ısınmayla birlikte medeniyetimizin mihenk taşı olan suyumuzun daha verimli kullanılması için yatırımlar yapıyoruz. Bunlardan biri olan otomatik sulama sistemi ile önemli ölçüde su ve enerji tasarrufu sağlıyoruz” dedi.

Çevre ve insan odaklı çalışmalar yürüten Başkan Çolakbayrakdar, LED teknoloji aydınlatma ile 1 yılda 2,5 milyon TL tasarruf sağladıklarını hatırlatarak, otomatik sulama sistemiyle de önemli ölçüde su, zaman ve enerji tasarrufu sağladıklarını vurguladı. Belediye hizmetlerinin akıllı sistemlere entegre edildiğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “İnsanı merkez alarak yüksek teknolojiyi kullanan, daha yaşanabilir ve sürdürülebilir şehirler inşa ediyoruz. Özellikle küresel ısınmayla birlikte medeniyetimizin mihenk taşı olan suyumuzun daha verimli kullanılması için yatırımlar yapıyoruz. Bunlardan biri olan otomatik sulama sistemi ile önemli ölçüde su ve enerji tasarrufu sağlıyoruz. Bilindiği üzere, 5 yıl önce hayata geçirdiğimiz LED teknoloji aydınlatma ile hem daha fazla aydınlık hem de daha fazla enerji tasarrufu sağladık. Kamu binalarında enerji tasarrufu ile ilgili 2019/17 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda belediye hizmet binası başta olmak üzere tesislerimiz ve atölyelerimizde LED teknoloji aydınlatma sistemine geçtik. Ayrıca Park ve Bahçeler Müdürlüğü Bakım Onarım Şefliği ekiplerimiz, park, cami ve yeşil alanlardaki toplam 4 bin aydınlatma direğinin eski ampullü armatürlerini, LED armatürlerle yeniledi. Böylelikle hem malzeme hem de enerji olmak üzere toplamda 1 yılda 2,5 milyon TL tasarruf sağladık. Ayrıca mevcut parklarda yaygın hale getirdiğimiz ve yeni yaptığımız parklarda uyguladığımız otomatik sulama sistemiyle gelecek nesillerimize daha yaşanabilir bir çevre bırakacağız. Bütün gayretimiz, hemşehrilerimize daha mutlu, huzurlu olabilecekleri bir ortam hazırlamak ve daha çevreci yaklaşımlarla onlara hizmet edebilmektir” ifadelerini kullandı.

İnsan odaklı anlayışla yenilikçi hizmetler sunduklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın yenileme çalışmalarıyla örnek teşkil ettiğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan, daha yeşil bir Kocasinan için çalışmalara hız kesmeden devam eden Kocasinan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelindeki mevcut parklarda otomatik sulama sistemini yaygınlaştırırken yeni park yapımında ise otomatik sulama sistemini monte ediyor. Zaman ayarlı ve noktasal sulama sayesinde su kullanımı azalırken, aynı zamanda hem enerji hem de zamandan tasarruf sağlanıyor.

KOCASİNAN, GERİ DÖNÜŞÜM ATIKLARINI KAYNAĞINDAN AYRIŞTIRILMIŞ OLARAK TOPLUYOR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 2020 yılında hizmete sunulan ve Türkiye’de ilk olan ikili toplama sistemli aracı ile bu zamana kadar 2 Milyon kg ambalaj atığı, bin 200 kg atık pil ve 14 bin 365 litre atık yağı kaynağından ayrıştırılmış olarak toplayarak, geri dönüşüme büyük katkı sağladıklarını söyledi.

Sıfır Atık Projesi’ne yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, Türkiye’de ilk defa Kayserililere hizmet veren araç ile hem çevreye hem de ekonomiye büyük katkı sağladıklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre, Şehircilik ve  İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında örnek olan çalışmalar yaptıklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, “Hatırlanacağı üzere 2020 yılının Mayıs ayında Türkiye’de ilk defa hizmete sunduğumuz ikili toplama aracı ile kaynağından ayrıştırılmış ambalaj atıkları ile evsel atıkları aynı anda toplayarak, geri dönüşüme büyük katkı sağlıyoruz. Türkiye’de ilk defa; Kayseri ve Kocasinan’ın yollarında hemşehrilerimize hizmet veren araç, kaynağından ayrılmış olan geri dönüşüm atıklarının ayrı ayrı toplanabilmesine olanak sağlamaktadır. Birden fazla haznesiyle ürünler ayrıştırılmış vaziyette toplanmaktadır. Ayrıca bu araçta farklı olarak pil atıkları ve atık yağlarını kaynağından ayrıştırılmış olarak topluyoruz ve çevrenin korunmasına katkı sağlıyoruz. Ayrıca geçen yıl, yine Kayseri’de ilk olan geri dönüşüm aracını bünyemize kattık. Bu yeni araçla Kocasinan sakinlerimizin evlerinde toplanan ambalaj atıkları ile işyerlerinde toplanan ambalaj atıkları ayrıştırılmış şekilde topluyoruz. Bu aracın diğer araçlardan farklı özellikleri var. Özellikle malzemeleri ayrıştırabilen ve üzerinde tartı sistemi olan bu araç, Kayseri’de ilk defa Kocasinan sokaklarında hizmet vermeye başladı. Sıfır Atık Projesi kapsamında kaynağından ambalaj atıklarının ayrıştırılmış olarak toplanması ve bu şekilde çevreyi koruyarak ekonomiye daha fazla katkı sağlanması son derece önemli ve değerlidir” ifadelerine yer verdi.

Başkan Çolakbayrakdar, geri dönüşümle hem ülke ekonomisine büyük kazanç sağladıklarını hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan Sıfır Atık Projesi kapsamında geri dönüşüme büyük katkı sağlayan son teknolojik donanıma sahip araç, ikili toplama sistemi ve fonksiyonel özellikleriyle dikkat çekiyor. Özellikle kaynağından ayrıştırılmış olan evsel yağ atıkları, pil atıkları, ambalaj ve evsel atıklar olmak üzere geri dönüşüm atıklarının ayrı ayrı donatılarıyla toplama imkanı sunan araç ile dönüştürülebilir atıkların geri kazanımı, doğal kaynakların korunması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. ‘Güzel bir gelecek geri dönüşümle gelecek’ mesajıyla ve farklı tasarımıyla göz dolduran araç, zamandan ve maliyetten de tasarruf sağlıyor.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erciyes Yüksek İrtifaya övgü, U-16 Milli Takımı kampı, Kadın üreticiler ve 10 bin tavuk, Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi, “Dolandırıcılık” Uyarısı, asfalt yenileme, STK’larla “İstişare” Zirvesi, Büyükşehir Belediye meclisi, Özel Güvenlik Personeline mesaj,

FUTBOLUN YILDIZ İSMİ ARDA TURAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NE ÖVGÜ DOLU SÖZLER Kayseri Büyükşehir …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427