Spor Okulları Dönem Sonu Etkinliği, ‘Alzheimer Merkezi’ , Felahiye ziyareti, Bünyan’daki Sel Felaketi,

DOKTOR BAŞKANIN ÖZEL PROJESİ OLAN ‘ALZHEİMER MERKEZİ’ HAYATA GEÇECEK

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sağlık alanında yapılan hizmetlere bir yenisini daha ekleyeceklerini belirterek, “Yakın zamanda Alzheimer Merkezi projemizin temelini atacağız. O canlarımızı günü birlik sabah alacağız, akşam evlerine tekrar bırakacağız” dedi.

Bir doktor başkan olarak Kayseri’de sağlık alanında yapılan hizmetleri önceleyen ve bu alanda yeni projelere imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Alzheimer Merkezi’nin yakın zamanda temelinin atılacağını duyurdu.

Sağlık alanında Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhaneleri, Engelsiz Yaşam Merkezi, Hospis Projesi gibi birbirinden önemli ve anlamlı projeleri hayata geçirerek, hem vatandaşların hayatını kolaylaştırıp hem de dua alan Başkan Büyükkılıç, bu hizmetlerine bir yenisini daha ekliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yakında Alzheimer Merkezi projemizin temelini atma söz konusu olacak. Üniversitemizin hemen karşısında, Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yanındaki alanda gerekli çalışmayı yapacağız” dedi.

“Hem Sosyal Hem Tedavi Yönüyle O Canlarımıza Sahip Çıkacağız”

Özellikle bakım desteği almak isteyen vatandaşları günü birlik sabah evden alıp, akşam evlerine tekrar bırakacaklarını söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Hem sosyal hem tedavi yönüyle, rehabilite etme mantığı içerisinde o canlarımıza sahip çıkacağız” diye konuştu.

Alzheimer Merkezi projesinde gündüz bakım hizmeti vererek yapılacak etkinliklerle alzheimer hastalığı bulunan bireylerin kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak, zihinsel rehabilitasyon çalışmaları ile onları yaşama bağlamak ve yaşam kalitelerini arttırarak hastalığın evre atlamasını geciktirmek amaçlanıyor.

Aynı zamanda alzheimer hastalarına bakım veren bireylere ve yakınlarına bir nebze olsun nefes aldırmak ve omuzlarındaki ağır yüklerini biraz olsun hafifletmeyi hedefleyen merkezde, zihinsel aktiviteler, psiko-motor aktiviteleri, müzik aktiviteleri, sanat aktiviteleri, sosyo-duygusal aktiviteler, özel gün kutlamaları, gezi programları, bedensel egzersizler gibi faaliyetler yapılacak.

BÜYÜKŞEHİR SPOR A.Ş’DEN YAZ DÖNEMİ SPOR OKULLARI DÖNEM SONU ETKİNLİĞİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından yaz aylarında 3 dönem halinde hizmet verilen Yaz Dönemi Spor Okulları Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde görkemli bir dönem sonu etkinliğine hazırlanıyor. Spor A.Ş., 31 Ağustos 2024 Cumartesi saat 17.30’da Yaz Dönemi Spor Okulları Dönem Sonu Etkinliği düzenleyecek.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, ‘2024 Yılı Avrupa Spor Şehri’ Kayseri’de uzman kadrosu ve dünya standartlarında modern tesisleri ile yediden yetmişe tüm vatandaşlara yönelik spor hizmetlerini etkin bir şekilde sürdürüyor.

Bu kapsamda, yılın her döneminde birçok spor dalında, çeşitli yaş gruplarına Spor Okulları ile hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. özellikle öğrenciler için oldukça verimli geçen 3 dönemlik Yaz Dönemi Spor Okulları’nı başarılı bir şekilde tamamladı.

Spor A.Ş. her yaz döneminde olduğu gibi bu Yaz Dönemi Spor Okulları kapanışında da görkemli bir dönem sonu etkinliğine imza atmaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenecek Yaz Dönemi Spor Okulları Dönem Sonu Etkinliği spor, oyun ve eğlence dolu içeriği ile tüm öğrenci ve velileri bekliyor.

31 Ağustos 2024 Cumartesi saat 17.30’da Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Küçük Etkinlik Alanı’nda düzenlenecek Spor A.Ş. Yaz Dönemi Spor Okulları Dönem Sonu Etkinliği şişme oyun alanları, ahşap oyun alanları, çocuk dansları, canlı müzik ve branş gösterileri ile rengarenk bir içeriği ücretsiz şekilde katılımcılarla buluşturacak.

Program sonunda sertifika dağıtımı yapılacak etkinliğe katılım www.sporaskayseri.com.tr adresinden rezervasyon yoluyla yapılabilecek.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, FELAHİYE’DE ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Felahiye ilçesini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Kent merkezi ve kırsalda hem yerel yönetim hizmetlerini bizzat yakından takip etmeye hem de esnaf ve vatandaşlarla buluşmaya özen gösteren Başkan Büyükkılıç, bizzat sahada vatandaşlarla iç içe talep ve önerileri dinleyerek gerekli adımları atmaya devam ediyor.

Başkan Büyükkılıç, bu kapsamda, Felahiye ilçesinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek ilçe sakinleri ile bir araya geldi.

Büyükkılıç’a, Felahiye ziyaretinde AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ile Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Duran Safrantı eşlik etti.

Felahiyeli esnaf ve vatandaşların sıcak ilgi ve sevgisiyle karşılaşan Büyükkılıç, bir dizi esnaf ziyareti gerçekleştirerek esnaf ve vatandaşlarla çay eşliğinde samimi bir ortamda sohbet etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçe sakinlerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek, “Felahiye’de esnaflarımızla ve vatandaşlarımızla hasbihal ettik. Bizleri sevgiyle selamlayan ve hoş sohbette bulunan hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Vatandaşlar da ilgi, alakası ve hizmetlerinden dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ettiler.

BÜYÜKŞEHİR, BÜNYAN’DAKİ SEL FELAKETİNDE 24 İŞ MAKİNESİ VE 71 PERSONEL İLE GÖREV ALDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları ile Bünyan’daki sel bölgesine toplam 24 iş makinesi ve 71 personel ile destek vererek tüm imkânları ile yaraların sarılmasına katkı sağladı. Sel felaketinin yaşandığı Cumartesi günü Bünyan’a giden Başkan Büyükkılıç, Pazar gününü de Bünyan’da geçirerek, çalışmaları yerinde koordine etti.

Aşırı yağışlar nedeniyle sel meydana gelen Bünyan ilçesi Güllüce Mahallesi’ndeki afetin ilk anlarından itibaren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatı ile anında bölgeye intikal eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sevk edilen onlarca iş makinesi ile gece gündüz demeden hem arama kurtarma faaliyetlerine destek verdi hem de önlem alınması ve hasarın giderilmesi kapsamında görev aldı.

Büyükşehir İtfaiyesi 7 Araç ve 44 Personeli ile Etkin Görev Üstlendi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, afetin yaşandığı bölgede ilk anlardan itibaren görev aldı. Meydana gelen sel felaketinde suda kaybolan vatandaşı arama faaliyetlerine toplam 7 araç ile kıyı taraması yapılması için 36 personel ve su içerisinde arama kurtarma faaliyetleri için 8 dalgıç personel olmak üzere toplam 44 personelle destek verdi.

Büyükşehir’in İlgili Tüm Birimleri Bölgede Çalışma Yaptı

Bünyan’da meydana gelen sel felaketinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sadece İtfaiye birimi ile değil ilgili tüm birimleri ile imkânlarını seferber ederek çalışma yaptı.

Bu doğrultuda Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı 3 kepçe, 1 greyder, 1 ekskavatör ve 10 personel ile çalışmalara destek verirken, Fen İşleri Daire Başkalığı ise 1 büyük kepçe 1 adet de JSB (Traktör Kepçe) ve 2 operatör ile görev üstlendi. Öte yandan, Kayseri’deki en büyük altyapı kuruluşu olan Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü de yaşanan sel felaketinde etkin faaliyet gösterdi. KASKİ, 1 adet kombine, 1 adet vidanjör, 3 adet kazıcı yükleyici, 1 adet kamyon, 1 adet 4×4 arazi aracı, 3 adet kamyonet ve 15 personel ile sel bölgesinde çalışma yürüttü.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının dayanışmasıyla yaraların sarıldığını ve bölge halkının her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erciyes Yüksek İrtifaya övgü, U-16 Milli Takımı kampı, Kadın üreticiler ve 10 bin tavuk, Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi, “Dolandırıcılık” Uyarısı, asfalt yenileme, STK’larla “İstişare” Zirvesi, Büyükşehir Belediye meclisi, Özel Güvenlik Personeline mesaj,

FUTBOLUN YILDIZ İSMİ ARDA TURAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NE ÖVGÜ DOLU SÖZLER Kayseri Büyükşehir …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427