TALAS’TA SERİNLETEN MEKAN; SU MEDENİYETLERİ GALERİSİ, ASFALT PLENTİYLE KOCASİNAN, HACILAR’DA KİLİTLİ PARKE YOL ÇALIŞMALARI

TALAS’TA SERİNLETEN MEKAN; SU MEDENİYETLERİ GALERİSİ

Talas Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda Kiçiköy Mahallesindeki Osmanlı Kültür Sokağı girişinde açılan Su Medeniyetleri Galerisi, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Kaya oyma sarnıcın serinliğine suyun verdiği serinlik de eklenince aşırı sıcakların yaşandığı şu günlerde ziyaretçi sayısında da kayda değer artış yaşandı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından başlatılan çalışmalar sonucu gün yüzüne çıkartılan eski bir sarnıçta 19 Mart’ta şehir protokolünce açılışı gerçekleştirilen Su Medeniyetleri Galerisi bugüne kadar çok sayıda ziyaretçi ağırladı.

2 bin yıllık tarihi kaya oyma kültürünün ürünü olarak günümüze kadar gelen sarnıçtaki su galerisini görmek isteyenler, 37 kilometre uzaklıktaki Erciyes Dağı’ndan gelen su ile serinlemenin keyfini yaşıyor.

İçerisinde suya dair çok sayıda obje, fotoğraf, metin ve malzemelerin yer aldığı bin metrekarelik alan, yaz kış 21 derece sıcaklık ile ziyaretçileri serinletiyor.

Talas Su Medeniyetleri Galerisini açıldığı günden bu yana toplam 107 bin kişi ziyaret etti.

YERLİ VE MİLLİ ASFALT PLENTİYLE KOCASİNAN’DA YENİ REKORLAR

Kayseri’de en yüksek kapasiteye sahip ve teknolojik yapısıyla dünya standartlarında asfalt üreten Kocasinan Belediyesi, ‘Yol medeniyettir’ anlayışıyla hizmet atağını sürdürerek yeni rekorlara koşuyor. Daha geniş ve konforlu yollar yaparak, şehrin alt ve üst yapısını geleceğe hazırladıklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yerli ve milli asfalt plentiyle ilçe genelinde bozuk yol, kaldırımsız cadde ve sokak bırakmamak için çalıştıklarını söyledi.

Yapılan hizmetlerle ulaşıma yeni bir soluk kazandırdıklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, mevsim itibariyle ilçenin dört bir yanında yol yapımı ve asfalt serimi seferberliği yapıyor. Özellikle yenileme çerçevesinde, alt ve üst yapı, yol, kaldırım ile çevre düzenlemesi gibi bütün çalışmaları yaparak ‘Yeni Kocasinan’ı hızlı bir şekilde oluşturuyoruz. Ayrıca yeni yerleşim alanları ve alternatif yollar oluşturuyoruz. Bunları yaparken de 214 bin metrekare alan üzerinde, Kayseri genelinde kamudaki en yüksek kapasiteye sahip, teknolojik donanımıyla dünya standartlarında asfalt üretimi gerçekleştiriyoruz. Çevre dostu özelliğiyle saatte 240 tonluk kapasiteye sahip asfalt üretimiyle daha hızlı, ekonomik ve kaliteli üretim imkanı sunuyoruz. Ayrıca asfalt için gereken agregayı da yine kendi tesisimiz olan agrega üretim merkezimizle karşılıyoruz. Yüzde yüz yerli üretim olan plent ile yolları daha kaliteli hale getiriyoruz. Bütün çalışmalarımızın güzel ilçemiz Kocasinan’da yaşayan hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kocasinan’da her zaman en iyi ve en kaliteli hizmeti hedeflediklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini “Yaptığımız hizmetler neticesinde ilçemiz daha modern bir görünüme ve sağlıklı bir altyapıya kavuşuyor” diyerek noktaladı.

BAŞKAN ÖZDOĞAN, KİLİTLİ PARKE YOL ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçenin farklı mahallelerinde devam eden kilitli parke yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Hacılar’da 3 mahallede toplamda 27.000 metrekare alanda gerçekleştirilen kilitli parke yol çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Bilal Özdoğan vatandaşların rahatlığı için çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini belirtti. Akdam Mahallesi Aydınpınar Sokağı, Beğendik Mahallesi Çifte Kuyular Mevkii ve Aşağı Mahalle Enes Sokak’ta yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Özdoğan, sezon boyunca sadece bu üç alanda toplamda yaklaşık 27 bin metrekare alana kilitli parke döşendiğini söyledi.

Akdam Mahallesi Aydınpınar Sokağı:

Başkan Özdoğan, Akdam Mahallesi Aydınpınar Sokağı’nda gerçekleştirilen 3.000 metrekarelik kilitli parke çalışmasını inceleyerek, “Burada altyapı tamamlandıktan sonra üst yapı ile ilgili çalışmalar planlamıştık. İnşallah çok kısa süre içerisinde üst yapıyı da tamamlamış olacağız” dedi.

Beğendik Mahallesi Çifte Kuyular Mevkii:

Beğendik Mahallesi Çifte Kuyular Mevkii’nde yapılan 20 bin metrekarelik kilitli parke çalışmasıyla ilgili bilgi veren Başkan Özdoğan, “Bu alanın büyük bir bölümünü tamamladık, kalan kısmını da bu sezon itibarıyla bitireceğiz. Burada hem yol düzenlenmiş oldu hem de mümkün olan yerlerde yol genişliği sağlandı. Vatandaşlarımızın ev girişlerini ve otoparkları rahatlıkla kullanmalarına imkan verildi” ifadelerini kullandı.

Aşağı Mahalle Enes Sokak:

Aşağı Mahalle Enes Sokak’ta gerçekleştirilen 3.500 metrekarelik kilitli parke çalışmasını da yerinde inceleyen Başkan Özdoğan, “Bu alan, revizyon imar planından sonra uygunluğu belediyemizce onaylanan bir alan. Buradaki vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda altyapısı tamamlandı ve üst yapı çalışmalarını da süratle gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Başkan Özdoğan, yapılan bu yol çalışmalarıyla ilçenin daha modern ve yaşanabilir bir hale gelmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, “İlçemizdeki tüm mahallelerde yol çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğiz. Mahallerimize hayırlı olsun. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erciyes Yüksek İrtifaya övgü, U-16 Milli Takımı kampı, Kadın üreticiler ve 10 bin tavuk, Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi, “Dolandırıcılık” Uyarısı, asfalt yenileme, STK’larla “İstişare” Zirvesi, Büyükşehir Belediye meclisi, Özel Güvenlik Personeline mesaj,

FUTBOLUN YILDIZ İSMİ ARDA TURAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NE ÖVGÜ DOLU SÖZLER Kayseri Büyükşehir …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427