Nevşehir Valilik, Emniyet, Belediye, Milli Eğitim, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve diğer haberler

ORUÇ BİLEN/NEVŞEHİR

KAPADOKYA’DA RALLİ HEYECANI BAŞLIYOR

Kapadokya’nın büyüleyici atmosferinde ilk kez düzenlenecek olan Kapadokya Rallisi’nde heyecan başlıyor. 24 Ağustos Cumartesi akşamı Kayaşehir’den verilecek startı verilecek ralli için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Nevşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Nevşehir Valiliği, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Başkent Turing Spor Kulübü işbirliğinde düzenlenecek olan Kapadokya Rallisi öncesinde basın toplantısı düzenlendi. Nevşehir Belediye Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen basın toplantısına Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, Başkent Turing Kulübü Başkanı Erdem Öksüz, Başkan Vekili Mert Koral, Yarışma Direktörü Emirhan Uzaktaş, Yarışmacılardan Türk Pilot Ümitcan Özdemir ve Co-Pilot Kutay Ertuğrul, İtalyan Pilot Michele Blardi ve kadın Co-Pilot Çiğdem Tümerkan katıldı.

Burada konuşan Belediye Başkanı Rasim Arı, Kapadokya’nın büyüleyici coğrafyasında, 62 km uzunluğundaki toprak parkurda, Avanos, Ürgüp, Uçhisar, Göreme gibi birçok bölgeden geçen rallinin, peribacaları, derin vadiler ve tarihi yapılar arasında gerçekleşeceğini ve rallinin, adrenalin tutkunlarına unutulmaz bir deneyim sunacağını söyledi. Kapadokya Rallisi’nin, Türkiye Ralli Şampiyonası’na aday olmasının yanı sıra, ülkenin motor sporları tarihine de damgasını vuracağını ifade eden Arı, ralliyi izlemek isteyen vatandaşlar için de şehir içerisinden parkurlara servisler kaldıracaklarını duyurdu.

Arı şöyle konuştu;

“Belediyenin ve belediye başkanının temel görevlerini bir taraftan icra ederken diğer taraftan da şehrimizi kültür, sanat ve spor alanında adından söz ettiren, sürekli Türkiye’nin gündeminde olan bir şehir haline getirmek için büyük bir mücadele içerisindeyiz. Şükürler olsun ki belediyecilik anlamında göreve geldiğimizden bu yana geçen süreyi çok iyi değerlendirdik. Ekip arkadaşlarımız ile birlikte gece gündüz demeden çalıştık. Üzerimizdeki yükün ve şehirde var olan sorunların farkındayız. Bu sorunları teker teker çözme gayretindeyiz ve çözüyoruz. Bunu hem şehirdeki vatandaşlarımız hem de şehir dışından gelen misafirlerimiz yakından gözlemliyor. Şehirdeki değişimi, dönüşümü, pozitif manadaki gelişmeleri herkes yakından gözlemliyor. “

“Nevşehir Kültürün, Sporun ve Sanatın Merkezi Olacak”

“Nevşehir’in turizmin yanında kültürün, sporun ve sanatın merkezi yapmak için son dönemde birçok başarılı organizasyonlara imza attık. Bunlara yenilerini eklemek için görüşmelerimiz sürüyor. Dün İstanbul’da TFF Başkanımızla bugün ise Nevşehir’de Türkiye Halter Federasyonu başkanımız ile beraberdik. Şehrimizi her platformda tanıtmak için büyük gayret gösteriyoruz.  Bunlardan bir tanesi de bu yıl ilk defa gerçekleştireceğimiz Kapadokya Rallisi. Her zaman ifade ediyorum; Nevşehir dünyanın en romantik, en fantastik ve en mistik şehri. Kapadokya’da, Nevşehir’de dünyanın hiçbir ülkesinde bulamayacağınız güzelliği bulabilirsiniz. Buradaki peribacaları, doğa harikası vadileri bir başka ülkede bulamazsınız.  Turizmin farklı versiyonlarını dünyada da Türkiye’de de bulabilirsiniz. Örneğin denizi Antalya’da da, Bodrumda’da, İstanbul’da, Karadeniz’de veya dünyanın farklı ülkelerinde de bulabilirsiniz ama Kapadokya’nın bir benzerini dünyanın başka bir noktasında bulamazsınız. O açıdan çok kıymetli bir coğrafyadayız. Eğer bu bölge Avrupalıların elinde olsa cam bir fanusa alırlar ve bize fanustan baktırırlar. Her bakış ücreti olarak ta bizden 100 Euro para alırlar. Ama biz yeterince bölgenin kıymetini bilmiyoruz. Maalesef elimizdeki bu eşsiz güzelliğin, tarifsiz tabiat güzelliklerinin kıymetini bilmediğimiz gibi maalesef onu tahrip eden, onu bizden sonraki kuşaklara sağlıklı bir şekilde bırakmayacak adımları da maalesef atıyoruz. O açıdan biz şehirde söz sahibi olan herkesin tepyekün hareket ederek bu şehrin bizden sonraki nesillere de aynı güzellikte kalmasını sağlayacak adımları atmamız ve bu şehrin bu güzelliklerini korumamız lazım. Bu hem şehrimize, hem ülkemize hem de dünyaya karşı bizlerin bir görevi. Bu konuda istenilen düzeyde olduğumuzu ben düşünmüyorum.İş te bu kadar güzelliklere sahip bir şehirde ilk defa bir ralli düzenlenecek. Bu rallinin düzenlenmesi için ekiplerimiz gecesini gündüzüne kattılar. Sorunsuz bir organizasyon geçirmemiz için çaba gösterdiler. Bu sürece kadar ve bundan sonra emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ev sahipliğini Nevşehir Belediyesi olarak biz yapıyoruz fakat paydaşlarımız, beraber hareket ettiklerimiz var buradan onlara da teşekkür etmek istiyorum. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun başkanı ve tüm yöneticilerine, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarına, Nevşehir Valimiz Sayın Ali Fidan beye ve valilik çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Ortaya çıkan hiçbir güzellik tek başına bir kişinin, bir kurumun yapmaya imkanı olmayan şeyler. Dolayısıyla bu bir ekip işi. Bu anlamda bu organizasyonun hazırlanmasına, icrası için emek harcayan arkadaşlarımıza, sporcu arkadaşlarımıza, teşekkür ediyorum. “

Yarışma Direktörü Emirhan Uzaktaş ise, “Aylardır süren kalabalık bir ekiple büyük emek harcadığımız, bu yıl ilkini gerçekleştirecek olduğumuz 2024 Kapadokya Rallisi basın toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Programımıza 24 Ağustos Cumartesi günü saat 19.30 da yarışmacıların, protokolün ve federasyon yetkililerin katılımıyla birlikte gerçekleşecek olan kokteyl ve fotoğraf çekimi ile başlayacağız. Kokteylin ardından saat 20.30 da seremonik start ile devam edeceğiz. 25 Ağustos Pazar günü sabah saat 09.18 de Nevşehir Belediyesi 1 Özel Etabı ile başlanıp 16.00 da ödül töreni ile programımız sonlanacaktır.” dedi.

Arı’dan Tff Başkanı Hacıosmanoğlu’na Ziyaret

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı,Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleşen görüşmede Rasim Arı, TFF Başkanlığı’na seçilen Hacıosmanoğlu’nu tebrik ederek yeni görevinde kendisine başarılar diledi.

Hacıosmanoğlu ile uzun yıllara dayalı güçlü bir dostlukları olduğunu belirten Arı, kendisinin Türk sporuna önemli katkılar sağlayacağına inandığını vurguladı. Arı, Hacıosmanoğlu’nu en kısa sürede Kapadokya’nın merkezi Nevşehir’de konuk etmekten mutluluk duyacaklarını söyledi.

Her ikisininde eşleri de Trabzon’un Of ilçesinden olan ve birçok ortak noktaları bulunan başkanlar daha sonra baş başa bir süre sohbet etti.

Hacıosmanoğlu’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Arı’ya teşekkür etti.

Milletvekili Çalışkan’dan NGC’ye ziyaret
AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan ve beraberindekiler Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti’ni (NGC) ziyaret etti.
Milletvekili Çalışkan’a ziyaretinde AK Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Özkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Taşçı ve Mustafa Uçar eşlik etti.
Ziyaret sırasında NGC yönetim kurulu üyeleri Asım Çapacı, Dilaver Can ve Ahmet Korkmazer de hazır bulundu.
Başkan Ekici, ziyarette cemiyetin yürüttüğü projeler ve yaşanan gelişmeler hakkında bilgi vererek, yerel medyanın da desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
Milletvekili Çalışkan ise yerel medyanın önemine değinerek, Nevşehir’in marka değeri olan ve şehrimizin tanıtımı ve gelişmesi noktasında büyük önem arz eden NGC’nin yaptığı çalışmaları da takdir ettiğini belirtti.
Ekici, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Milletvekili Çalışkan ve beraberindekilere teşekkür etti.

TÜRKİYE HALTER FEDERASYONU BAŞKANI TALAT ÜNLÜ’DEN BELEDİYE BAŞKANI ARI’YA ZİYARET

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’ya “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

Belediye Başkanı Rasim Arı, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü ve federasyon yetkililerinden oluşan heyet ile birlikte Assuva Group Yönetim Kurulu Başkanı Nevşehirli iş insanı Remzi Başbuğ’u başkanlık makamında konuk etti.

Ziyarette, Federasyon Başkanı Ünlü, Ankara’da yıllarca bürokrasinin çeşitli kademelerinde ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda bulunduğu görevlerde başarılı çalışmalara imza atan Arı’nın, Kapadokya’nın merkezi Nevşehir’de belediye başkanı olarak ciddi katkılar sağlayacağına inandığını belirterek Arı’ya yeni görevinde başarılar diledi.

Başkan Arı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Federasyon Başkanı Ünlü ve beraberindeki heyete iyi dilekleri için teşekkür etti.

Arı ve Türkiye Halter Federasyonu yetkilileri daha sonra Nevşehir Belediyesi’nin çeşitli gençlik ve spor projeleri ile önümüzdeki aylarda Nevşehir’de gerçekleştirilmesi planlanan ulusal ve uluslararası turnuvalar hakkında istişarelerde bulunarak sohbet etti.

23 Aranan Şahıs Yakalandı

Emniyet Müdürlüğüne bağlı Ekiplerce son bir hafta içerisinde il genelinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; 28 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, 2 yıl 7 ay 7 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs, 2 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 şahıs başta olmak üzere çeşitli suçlardan aranması bulunan 23 şahıs yakalanmış, çıkarılmış oldukları adli mercilerce 15 şahıs serbest bırakılmış, 8 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

Vali Ali Fidan’ın KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve AHİKA tarafından desteklenen projelerin Toplu Açılış ve İmza Töreni konuşması

Yatırımcılarımıza ve üreticilerimize önemli katkılar sağlayan, şehrimize değer katan; Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından desteklenen projelerin Toplu Açılış ve İmza Töreni vesilesiyle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim.

Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 65 milyon 466 bin TL bütçeli 7 projenin, KOP Başkanlığı tarafından desteklenen 14 milyon 885 bin TL bütçeli 4 projenin ve birazdan KOP Başkanlığı ile protokolünü imzalayacağımız 16 milyon TL bütçeli 3 projemizin üreticilerimize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Bugün itibarıyla ilimizde faaliyet gösteren;

Sanayi Sicil Bilgi Sistemine kayıtlı 819 firmada 8 bin 986 kişi,

13 adet Küçük Sanayi Sitesi’nde 4 bin 345 kişi,

Ayrıca buna ilave olarak genellikle pomza ve madencilik alanında faaliyet gösteren fabrika ve işletmelerde ise yaklaşık 5 bin 300 kişi istihdam edilmektedir.

İlimizde Nevşehir OSB, Acıgöl OSB ve Avanos Kapadokya OSB olmak üzere tüzel kişilik kazanmış üç OSB bulunmaktadır.

Nevşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde 85 hektar alanda 77 sanayi parselinde 54 firma faaliyet göstermekte olup, %100 doluluk oranına sahiptir. Yaklaşık 600 kişi istihdam edilmektedir.

Nevşehir Acıgöl Organize Sanayi Bölgesi’nde, etapta 78 hektar alanda yer alan 46 adet sanayi parselinin tamamının tahsisi yapılmıştır. 31 firma üretim faaliyetine devam etmekte olup, 850 kişi istihdam edilmektedir. 10 parselde fabrika yapımı, 5 parselde ise proje çalışmaları devam etmektedir. Acıgöl OSB 2. etap 78 hektar alanda alt yapı çalışmaları ve 512 hektar alanda ise genişleme çalışmaları yürütülmektedir.

Avanos Kapadokya Organize Sanayi Bölgesi 64,4 hektar alana sahip olup, yer seçimi işlemleri tamamlanmış ve tüzel kişilik kazanmıştır. Kamulaştırma süreci devam etmektedir. Bölge faaliyete geçtiğinde yaklaşık 000 kişilik istihdam öngörülmektedir.

Derinkuyu Organize Sanayi Bölgesi, Niğde-Ankara Otoyolu Derinkuyu gişeleri çıkışında yer almaktadır. 122,7 hektar alanda OSB kurulması için Bakanlığımıza başvuru yapılmış olup yer seçimi aşamasına gelinmiştir.

Kozaklı Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Kaynaklı Sera) Organize Sanayi Bölgesi 135,2 hektar alana sahiptir. Kuruluş işlemleri tamamlanmıştır. 46 sera parseli ve 16 sanayi parseli yer almaktadır. Parsel tahsislerinde son aşamaya gelinmiş olup, bölge faaliyete geçtiğinde yaklaşık 500 kişilik istihdam öngörülmektedir.

Ahiler Kalkınma Ajansımız, şehrimizin ekonomisine ve kültürel mirasının korunmasına önemli katkılar sunmaktadır. Ajansımız, ilimizde bugüne kadar kamu kurumlarımızın, mahalli idarelerimizin, üniversitelerimizin, özel sektörümüzün ve sivil toplum kuruluşlarımızın 218 projesine 511 milyon 659 bin TL destek sağlamıştır.

Ajansımız, sadece finansal destek sağlayan bir kurum olmayıp, ilimizin tanıtımına ve kültürel zenginliğinin korunmasına yönelik birçok alanda da önemli görevler üstlenmiştir.

Ajans koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda Nevşehir, gastronomi temasında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Ulusal Listesi’ne dahil edilen 6. şehir olmuştur.

Türkiye’nin ilk yeraltı seramik müzesinin hayata geçirilmesi, çömlekçilik ve seramik alanlarında tarihi köklere sahip olan Avanos ilçemizin, Avrupa Kültür Rotalarından birisi olan Seramik Rotası’na dahil edilmesi gibi çalışmalar Ahiler Kalkınma Ajansı koordinasyonunda gerçekleştirilmiştir.

Konya Ovası Projesi kapsamında ilimizde hayata geçirilen projeler, tarım ve tarıma dayalı sanayi sektörlerimize önemli katkılar sağlamaktadır. KOP projeleri çerçevesinde bugüne kadar Nevşehir’de 113 proje uygulanmış ve bu projelerle toplamda yaklaşık 748 milyon TL destek sağlanmıştır.

Bu destekler, kırsal kalkınmanın desteklenmesi, tarımsal verimliliğin artırılması ve tarımsal ürünlerin sanayi ile entegrasyonunun sağlanması açısından kritik öneme sahiptir.

KOSGEB tarafından sağlanan destekler, Nevşehir’deki girişimcilerimizin ve KOBİ’lerimizin büyümesine, yenilikçi projelerini hayata geçirmelerine ve ilimizin ekonomik yapısına güç katmalarına öncülük etmektedir.

Nevşehir ilimizde KOSGEB’e kayıtlı 9 bin 822 işletme, şehrimizin ekonomisine dinamizm kazandırmakta ve yerel kalkınmanın öncüsü olmaktadır.

1997 yılında kurulan KOSGEB Nevşehir Müdürlüğü, kuruluşundan bu yana 8 bin 257 işletmeye toplam 775 milyon 547 bin TL destek vermiştir.

2024 yılı içerisinde desteklenen işletmelere toplam 6 milyon 754 bin TL destek ödemesi yapılmış, 487 işletmemize saha ziyareti gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Kapadokya Teknopark’ta ise 46 firma ile % 88 doluluk oranına ulaşılmıştır.

Nevşehir, sahip olduğu doğal güzelliklerin, tarihi ve kültürel mirasın yanı sıra, sanayi ve teknoloji alanında da ileriye dönük önemli adımlar atmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın sunduğu desteklerle, şehrimizin potansiyelini en üst düzeye çıkarmak, üretim kapasitesini artırmak ve istihdam olanaklarını genişletmek için var gücümüzle çalışmaktayız.

Drone Destekli Trafik Denetimleri

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Birimlerce vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için araç yoğunluğunun olduğu yollarda, kavşaklarda ve trafik ışıklarının olduğu yerlerde alınan trafik tedbirlerine ilave olarak drone destekli denetimler devam etmektedir.

CADDE VE BULVARLARDA YOL ÇİZGİLERİ YENİLENİYOR

Nevşehir Belediyesi, kentte daha güvenli bir ulaşım ağı oluşturmak için yol çizgi çalışması yürütüyor.

Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yayaların ve araçların bulvar, cadde ve sokaklarda daha güvenli ulaşım sağlayabilmesi için başlattığı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ekipler tarafından son olarak Belediye Caddesi, Lale Caddesi, Meteris Meydanı, Saatçi Hoca Caddesi, Atatürk Bulvarı, Mustafa Paslanmaz Caddesi ve Fevzi Çakmak Caddesi’nde yıpranan ve zamanla kaybolan yol çizgileri yenilendi.

Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yollarda gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından gerçekleştirilen çalışmalarda, yol çizgilerinin yaya ve araç sürücüleri tarafından daha iyi ve belirgin şekilde görünmesini sağlamak için uluslararası standartlara termoplastik boya kullandı.

BAŞKAN ARI, İKİ AYRI AÇILIŞ TÖRENİNDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, 15 Temmuz Mahallesi ve Güzelyurt Mahallesi’nde işyeri açılışlarına katıldı.

Belediye Başkanı Rasim Arı, Güzelyurt Mahallesi 80. Yıl Bulvarı’nda Kars yöresine ait süt ürünleri satışı gerçekleştiren Kars Yöresel ve 15 Temmuz Mahallesi’nde bulunan Akdent Ağız ve Diş Sağlığı Polikiliniği2nin açılışını gerçekleştirdi.

Başkan Yardımcısı İbrahim Yüzer ile birlikte katıldığı açılış töreninde işyeri sahiplerine hayırlı ve bereketli kazançlar dileyerek tebrik eden Başkan Arı, törene katılan vatandaşlarla da sohbet etti.

Arı; “Yatırımcılarımızın cesur adımları ve girişimcilik ruhu, şehrimizin geleceği için büyük bir umut kaynağı. Bu tür yatırımlar, sadece istihdam yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda şehrimizin ticaret hacmini de genişletiyor. Yatırımcılarımızın katkılarıyla, şehrimizin ekonomik potansiyelini daha da artırmayı hedefliyoruz. Belediye olarak, girişimcilerimize her zaman destek olmaya ve şehrimizin kalkınmasını teşvik etmeye devam edeceğiz. Şehrimizin her köşesinde yeni fırsatlar yaratmak ve hep birlikte daha güzel bir gelecek inşa etmek için çalışacağız.” dedi.

NEVŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞANLARININ MOTİVASYONUNU ARTIRIYOR

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hasan İler, İtfaiye Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü’nde personele özverili çalışmaları nedeniyle Teşekkür Belgesi ve çeşitli hediyeler verdi.

Nevşehirlilere daha kaliteli belediyecilik hizmeti sunabilmek amacıyla çalışanlarının performansını üst düzeye çıkarmaya yönelik adımlar atan Nevşehir Belediyesi, personelinin bireysel katkılarını ve takım içindeki iş birliklerini ödüllendiren yaklaşımlar geliştiriyor. Bu kapsamda Belediye Başkan Yardımcısı Hasan İler, çalışma alanlarında ziyaret ettiği İtfaiye Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü personellerine Teşekkür Belgesi ile birlikte çeşitli küçük hediyeler dağıttı.

Başkan Yardımcısı Hasan İler, “Nevşehir halkımıza hak ettikleri en güzel hizmetleri sunabilmek için belediyemiz tüm birimleriyle gece gündüz demeden çalışıyor. Bu çalışmalar sırasında işini sahiplenerek göstermiş oldukları özveri ve yüksek sorumluluk bilincinden dolayı tüm personellerimizi kutluyorum. Önümüzde daha uzun bir hizmet dönemi var, bu süreçte yine hep birlikte, sorumluluğumuzun bilincinde çok daha güzel işler yapacağımıza eminim.” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI ARI: “KAPADOKYA RALLİSİ ŞEHRİMİZE FARKLI BİR DEĞER KATACAK”

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, tüm Nevşehirlileri hafta sonu gerçekleştirilecek olan Kapadokya Rallisi’ni izlemeye davet ederek, “Gerçekten şehrimize hem bir heyecan getirecek hem de farklı bir değer katacak bir ralliyi gerçekleştireceğiz.” dedi.

Belediye Başkanı Rasim Arı, Başkent Turing Spor Kulübü tarafından 24-25 Ağustos tarihlerinde, Nevşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Nevşehir Valiliği ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun desteğiyle gerçekleşecek olan Kapadokya Ralisi’nin parkurlarında incelemelerde bulundu.

Beraberinde Başkan Yardımcıları İbrahim Yüzer ve Ahmet Çöler ile gittiği parkurda, organizasyon yetkililerinden son durum hakkında bilgi alan Başkan Arı, Kapadokya’nın büyüleyici coğrafyasında, 62 km uzunluğundaki toprak parkurda, peribacaları, derin vadiler ve tarihi yapılar arasında gerçekleşerek rallinin Türkiye Ralli Şampiyonası’na aday olmasının yanı sıra, ülkenin motor sporları tarihine de damgasını vuracağını söyledi.

Parkur incelemeleri sırasında tespit edilen çöplerin gönüllü gençler tarafından toplanarak molozların Nevşehir Belediyesi ekiplerince kaldırıldığını belirten Arı, bu gibi önemli organizasyonlar öncesinde çevre temizliği konusunda toplumun tüm kesimlerinin daha fazla hassasiyet göstermelerini istedi.

Arı; “Büyük Kapadokya Rallisi hafta sonu başlıyor. Gerçekten şehrimize hem bir heyecan getirecek hem de farklı bir değer katacak bir ralliyi gerçekleştireceğiz. Bir yarışçının toplamda 200 km mesafe kat edeceği, şehrimizdeki bütün turizm beldelerimi, turizmden faydalanan ilçelerimizi içine alacak çok özel bir yarış olacak. Bugün etaplarda incelemelerde bulunuyoruz. Yarış güzergahlarını gezerken maalesef çirkin görüntüler göze çarptı. Arazilerde rastgele dökülen molozlar ve çöpler hoş olmayan görüntüler oluşturuyor. Bunla ilgili gerekli talimatları verdim. Ekiplerimiz gönüllü gençlerimiz ile birlikte buraları temizleyecek. Yarış vesilesiyle biz temizleyelim ama ne olur çöplerimizi atarken dikkat edelim. Gelişigüzel yerlere çöp ve moloz dökmeyelim. “ diye konuştu.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE ‘KIRTASİYE DESTEĞİ’ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Nevşehir Belediyesi’nin öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatına katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği Kırtasiye Desteği’ne başvurular başladı.

Sosyal belediyecilik ilkesi ile çalışmalarını sürdüren ve bu konuda hayata geçirdiği projelerle Türkiye’deki birçok belediyeye örnek olan Nevşehir Belediyesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala yeni bir eğitime destek paketini daha açıkladı.

Belediye Başkanı Rasim Arı öncülüğünde, eğitimin her alanında öğrencilere ve velilere destek olan Nevşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve öğrencilerin eğitim hayatlarını daha verimli sürdürebilmelerine yardımcı olmak amacıyla ihtiyaç sahibi ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine kırtasiye yardımında bulunacağını duyurdu.

Kırtasiye desteğine dezavantajlı ve dar gelirli ailelerin bizzat başvuru yapması gerekiyor. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde aktif öğrencisi bulunan veliler, 20-31 Ağustos 2024 tarihleri arasında Turkuaz Masa’ya şahsen başvurarak veya 153 Çağrı Merkezi’ni arayarak başvuru yapabilecek.

Ön başvuruların tamamlanmasının ardından yapılacak gelir düzeyi araştırması ile birlikte kırtasiye desteğinden faydalanacak ailelere dağıtılacak çekler ile öğrenciler kentteki yerel esnaflardan alışverişlerini yapabilecek.

Yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde hem ihtiyaç sahiplerinin hem de esnafın yüzünü güldüren projeye şehirdeki hayırsever iş insanları da destek olabilecek. Kampanyaya katılarak ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak isteyen hayırsever iş insanları da Turkuaz Masa’ya başvuruda bulunabilecek.

SERHAN GÜNGÖR İLE “TÜRKİYE TARİHİNE TÜRKİYE SINIRLARI DIŞINDAN BAKIŞ”

Profesyonel Turist Rehberi ve Yazar Serhan Güngör ile ‘Türkiye Tarihine Türkiye Sınırları Dışından Bakış’ adlı söyleşi Meryem Ana Kilisesi’nde yapıldı.

Nevşehir’in il oluşunun 70. Yıl dönümü dolayısıyla Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün ‘70. Yılda 70 Etkinlik’ temasıyla gerçekleştirdiği etkinlikler sürüyor.  Büyük ilgi gören kültürel ve sportif etkinlikler çerçevesinde, Profesyonel Turist Rehberi ve Yazar Serhan Güngör ile ‘Türkiye Tarihine Türkiye Sınırları Dışından Bakış’ adlı söyleşi Meryem Ana Kilisesi’nde gerçekleştirildi.

“GEZGİNGÖZ Sınır Ötesi Türkiye Mirası Rehberi” kitabının yazarı olan Güngör’ü okurları ile buluşturan söyleşiye Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yüzer, turizmciler ve okuyucuları katıldı.

Söyleşide Güngör, 30 yıla yakın rehberlik kariyerinde Türk gezginlerle yaptığı yurtdışı turlarında ve kendi seyahatlerinde gözlemlediği Türkiye tarihi ve Anadolu kültürüne dair izleri anlattı.Söyleşi sonunda Güngör, “GEZGİNGÖZ Sınır Ötesi Türkiye Mirası Rehberi” kitabını okuyucuları için imzaladı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Sınıf Öğretmenliği Eğitici Eğitimi Nevşehir’de Başladı

19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında Nevşehir Öğretmenevinde gerçekleştirilecek olan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Sınıf Öğretmenliği Eğitici Eğitimi” ülke genelinde 133 öğretmenin katılımıyla başladı. Açılış törenine; Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Araştırma- Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Mücahit AKGÜN, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, İl MEM Müdür Yardımcısı Murat DİLDÖKEN, Şube Müdürü Gülüzar ERGİN ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürleri katıldı. Daire Başkanı ve İl Milli Eğitim Müdürü, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”nin gerekliliği ve önemi ile içeriğinden bahsederek bu sürece destek olan ve katkı sağlayan herkese teşekkür ettiler.

YÖNETİCİLERE YÖNELİK “TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ” SUNUMU YAPILDI

Recep Tayyip Erdoğan Proje İmam Hatip Lisesinde Eğitim Müfettişleri Başkanı, milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim şube müdürleri, eğitim müfettişleri ve tüm okul-kurum müdürleriyle bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, maziden atiye uzanan değerlerimizin zihin ve gönül bağı kurularak, öğrencilere öğretilmesinin gerekliliği ve önemini vurgulayarak emek veren ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanı Mücahit AKGÜN tarafından “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ile ilgili sunum yapıldı.

GAZİ ORTAOKULUNA ZİYARET

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Mücahit AKGÜN, öğrencilerin yabancı dil alanındaki yeterlik ve yetkinliklerinin artırılması amacıyla 5. sınıflarda “Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli” uygulamasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen Gazi Ortaokulunu ziyaret etti.

BELEDİYE BAŞKANI RASİM ARI; “BU ŞEHİR SANATIN, SPORUN VE KÜLTÜRÜN MERKEZİ OLACAK”

Nevşehir’in il oluşunun 70. Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen caz konseri ve fotoğraf sergisinin açılışına katılan Belediye Başkanı Rasim Arı, “Bu şehir sanatın, sporun ve kültürün merkezi olacak” dedi.

Nevşehir’in il oluşunun 70. Yıl dönümü dolayısıyla, Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘70. Yılda 70 Etkinlik’ programı devam ediyor. Bu kapsamda, bir süre önce restorasyonu tamamlanarak Nevşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılan tarihi Meryem Ana Kilisesi ve bahçesinde caz konseri ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

Fotoğraf Sanatçısı Derya Yazar Atasever’in ‘Benim Masallarım’ adlı kişisel fotoğraf sergisi Meryem Ana Kilisesi içerisinde açıldı. Serginin açılışını Belediye Başkanı Rasim Arı, Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta ve İYİ Parti İl Başkanı Ali İhsan Parlatan ile birlikte yaptı. Arı ve beraberindeki davetliler açılışın ardından hep birlikte sergiyi gezerek, Yazar’ın Türkiye’nin çeşitli illerinin yanı sıra Nepal, İtalya, İran, Küba, Vietnam, Afrika Benim, Hindistan, Kıbrıs, Tunus ve Romanya’dan çektiği fotoğrafları inceledi.

Fotoğraf sergisinin açılışının ardından ise Meryem Ana Kilisesi’nin bahçesinde genç sanatçı Eylül Soylu’nun sahne aldığı caz konseri gerçekleştirildi. Konser öncesi konuşan Başkan Rasim Arı, “Kapadokya’nın merkezi Nevşehir artık kültürün, sporun ve sanatın da merkezi olacak. Bu konuda belediye olarak birçok projeye öncülük ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz.” diye konuştu.

NEVŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ HALTER TAKIMI YILDIZLARDA TÜRKİYE BEŞİNCİSİ OLDU

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Halter Takımı, Sivas’ta düzenlenen Yıldızlar Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası’nda takım halinde beşinci oldu.

Türkiye Halter Federasyonu ile Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizesinde düzenlenen Yıldızlar Kulüpler Türkiye Halter Şampiyonası, 14-18 Ağustos tarihleri arasında Sivas 4 Eylül Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Heyecan dolu şampiyonaya 30 ilden, 39 kulüp ve 400 sporcu katılım sağladı.

Şampiyonaya, kendi altyapısından yetiştirdiği sporcularla katılarak Nevşehir’i temsil eden Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 128 puan toplayarak Türkiye beşincisi oldu.

PARAGUAY’IN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ VALDEZ’DEN BELEDİYE BAŞKANI ARI’YA ZİYARET

Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’yı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Rasim Arı, Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta ve eşi Celestina Valdez’i başkanlık makamında konuk etti. TBMM 27. Dönem Nevşehir Milletvekili ve Türkiye-Paraguay Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Yücel Menekşe’nin de katıldığı ziyarette konuklarıyla bir süre sohbet eden Başkan Arı, konuk büyükelçi ve eşine Nevşehir ve Kapadokya bölgesi hakkında bilgi verdi.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Kapadokya’nın, peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla kaplı geniş coğrafyasında her yıl dünyanın dört bir tarafından gelen milyonlarca turisti ağırladığını kaydeden Başkan Arı, Dünya Miras Listesi’nde bulunan antik kentleri ile Paraguay’ın Nevşehir ile benzerlikler gösterdiğini ifade etti.

Paraguay ile Türkiye’nin birçok ortak noktası bulunduğunu ve bu nedenle kültürel ve turizm alanında bu ülkedeki şehirler ile Nevşehir arasında işbirliklerine imza atabileceklerini belirten Arı, daha sonra konuklarına Nevşehir üzümü ikram etti.

Konuklarına ayrıca Nevşehir Belediyesi’nin turizm, kültür, gençlik ve eğitim projelerinden de bahseden Arı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta ise, geçtiğimiz günlerde kendisini Ankara’da ziyaret eden Belediye Başkanı Rasim Arı’ya nazik daveti için teşekkür ederek Kapadokya’nın merkezi Nevşehir’de bulunmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

PARAGUAY BÜYÜKELÇİSİ VALDEZ, KAYAŞEHİR’E HAYRAN KALDI

Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta, Nevşehir Belediyesi tarafından turizme kazandırılan ve dünyanın en büyük kaya oyma yamaç yerleşim merkezi olarak kabul edilen Kayaşehir ve Meryem Ana Kilisesi’ni gezdi.

Belediye Başkanı Rasim Arı’nın davetlisi olarak Nevşehir’e gelen Paraguay’ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta ve eşi Celestina Valdez, Nevşehir Belediyesi ziyaretlerinin ardından tarihi Kayaşehir, Meryem Ana Kilisesi ve VR Deneyim Merkezi’ni gezdi.  Konuk büyükelçi ve eşine gezi sırasında Kayaşehir hakkında bilgiler veren Başkan Arı, bölgede gerçekleştirmeyi planladıkları yeni turizm yatırımlarını anlattı.

Kayaşehir içerisinde yer alan tarihi bezirhane, ticarethaneler ve yaşam merkezlerini büyük bir hayranlıkla gezen konuk büyükelçi, ilk kez ziyaret ettiği Kayaşehir ve beraberinde Meryem Ana Kilisesi’nden çok etkilendiğini söyledi.

Özellikle kültür ve turizm alanında hayata geçirdiği projelerden dolayı Başkan Arı’yı tebrik eden Büyükelçi Valdez,Nevşehir Belediyesi ile önümüzdeki dönemde kültür, turizm ve gençlik projeleri hakkında ortak çalışmalara imza atabileceklerini kaydetti.

Başkan Arı daha sonra Nevşehir yöresinde yetişen üzümler hakkında bilgi almak isteyen Büyükelçi Valdez ile birlikte Gülşehir ilçesinin Tuzköy mahallesinde bulunan Kılıç Fidan ve Bağcılık Tesisini ziyaret etti. Burada Mehmet Kılıç isimli üretici tarafından 400’ü aşkın türde yetiştirilen üzümlerden tadan Valdez, en kısa sürede yeniden Nevşehir’i ziyaret etmek istediğini dile getirdi.

 

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erciyes Yüksek İrtifaya övgü, U-16 Milli Takımı kampı, Kadın üreticiler ve 10 bin tavuk, Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi, “Dolandırıcılık” Uyarısı, asfalt yenileme, STK’larla “İstişare” Zirvesi, Büyükşehir Belediye meclisi, Özel Güvenlik Personeline mesaj,

FUTBOLUN YILDIZ İSMİ ARDA TURAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NE ÖVGÜ DOLU SÖZLER Kayseri Büyükşehir …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427