Vali’den Yalçın’a övgü, Geleceğin mucitleri, genel temizlik, pazar ziyareti, futbol turnuvası, kışa hazırlık,

GELECEĞİN MUCİTLERİ TALAS’TA YETİŞİYOR

Talas Belediyesi’ne ait Türkiye’nin sabit arenalı tek Espor ve İnovasyon Merkezinde yeni dönem kurslar sürüyor. Merkezde eğitim gören öğrencileri ziyaret eden Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, robotik kodlama, arduino ile modelleme ve baskı alanlarında geleceğin yeteneklerini yetiştirdiklerini söyledi.

Başkan Yalçın, Atatürk Bulvarı tramvay son durakları karşısındaki Talas Belediyesi Espor ve İnovasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Burada eğitim gören ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Yalçın, robotik kodlama, arduino, modelleme ve baskı alanlarında verilen kurslarla ilgili yetkililerden bilgiler aldı.

Çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Yalçın, her birinden öğrendikleri çalışmaları anlatmalarını istedi.

Başkan Yalçın, küçük yaşlarda yazılım ve kodlama ile eğitim alan çocukları geleceğe hazırladıklarını belirterek, “Türkiye’nin tek sabit arenalı Espor Merkezi olan Talas Belediyesi Espor Arena ve İnovasyon Merkezi’mizde devam eden kurslarımızda öğrencilerimizle sohbet edip başarılar diledik. Ayrıca merkezimizde sürdürülen çalışmalarla ilgili brifing aldık. Tüm çalışma arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’ten Başkan Yalçın’a ERVA Övgüsü: “İYİ Kİ VARSIN BAŞKANIM”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın ERVA Spor Okullarına verdiği desteğin önemine dikkat çekti.

Vali Çiçek, Talas Mevlana Mahalle Meydanı’nda tamamlanan Öz Ağaç-İş ERVA Spor Okulunun açılışında yaptığı konuşmada “Boyçelik okulumuzda büyük katkısı oldu. Başakpınar’da bir tane daha açacak ve okul sayımız 40 olacak. Mustafa Yalçın’ın bu projedeki emeklerini unutamam, teşekkür ediyorum. İyi ki varsın başkanım.” şeklinde övgü dolu sözler sarf etti.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLAN PROJE”

Başkan Yalçın’ın Talas’ta olmayan ERVA okullarına dahi destek olduğuna vurgu yapan Vali Çiçek, şöyle konuştu: “39.’sunu açtığımız ERVA Spor Okullarının Mevlana Mahallesi’nde ve bu alanda olmasından dolayı çok mutluyum. Talas Belediye Başkanımız Mustafa Yalçın’ın sadece burada değil, ERVA Spor Okullarının her birinde emeği var. Sadece burası olsa, burası için teşekkür ederdim ancak burada olduğu gibi Talas’ta olmayan yerlerde de bu projenin en önemli destekçilerinden birisi oldu. Yerlerine hemen teslim ederek bizi çok mutlu etti. Aynı şekilde Boyçelik’te büyük katkısı oldu ve Başakpınar’da da bir tane daha açacak. Başakpınar ile okul sayımız 40 olacak. Dolayısıyla Mustafa Yalçın’ın bu projedeki emeklerini unutamam, teşekkür ediyorum. İyi ki varsın başkanım.”

YARIŞMAYLA ORTAYA ÇIKAN BİR MEYDAN

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da, “Ülke genelinde yarışma düzenledik. Bu meydan, 54 firmanın katılımıyla gerçekleşen çok güzel bir yarışma sonucu ortaya çıktı. Bu parkın herkese hayırlı olmasını diliyorum. Şehrimizde ERVA Spor Okulları kıvılcımı çakan ve buraya da bir tane kazandıran sayın valimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ “KAYSERİ’NİN ULU ÇINARI KAYSERİ LİSESİ TARİHİ” KİTABI İÇİN TANITIM PROGRAMI DÜZENLEYECEK

Melikgazi Belediyesi, Kültür Yayınları kapsamında hayata geçirdiği iki ciltten oluşan “Kayseri’nin Ulu Çınarı Kayseri Lisesi Tarihi” isimli kitabın tanıtım toplantısını gerçekleştirecek.

Melikgazi Belediyesi’nin kültür hizmeti ile hayata geçen, Kayseri Lisesi Emekli Müdür Yardımcısı Yusuf Özmerdivenli tarafından hazırlanan iki ciltlik kitap için yapılacak tanıtım töreni, 24 Ağustos Cumartesi günü saat 16.00’da Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşecek.

“Kayseri’nin zengin eğitim mirasına katkı sağlayacak.”

Kayseri’nin Ulu Çınarı Kayseri Lisesi Tarihi’ni kitabını okurken hem Kayseri Lisesi’nin hem Kayseri’nin hem de Türk Milleti’nin yakın tarihine tanıklık ettiğini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, tüm vatandaşları tanıtım ve söyleşi programına davet ederek şunları söyledi:

“ Melikgazi Belediyesi olarak birçok hizmeti sizlerle buluşturuyoruz. Bunlar içerisinde belki de gelecekte geçmişe ışık tutacak yazılı eserler derece önemli. Bu kapsamda Kayseri ve Melikgazi ile ilgili birçok kültür yayınını sizlerle buluşturduk. Şimdi yeni bir eseri sizlere sunuyoruz. Kayserili Lisesi tarihi ile ilgili olan, iki ciltten oluşan, benim de öğretmenim olan Yusuf Özmerdivenli hocamızın yapmış olduğu çalışmayı sizlere sunuyoruz. Melikgazi Belediyemiz kültür yayınları kapsamında hazırlayarak basımını yaptık. Cumartesi günü saat 16:00’da Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu’nda inşallah hem tanıtacağız hem de güzel söyleşi ile sizleri Kayseri Lisesi hakkında bilgilendireceğiz. Bu güzel eseri sizlerle buluşturan Yusuf Özmerdivenli hocamız ve değerli ekibime teşekkür ediyorum. Cumartesi günü buradan mezun olan Hulusi Akar Paşamız, Mustafa Elitaş Bakanımız ve diğer mezunlarımızın da katılacağı güzel bir tanıtım programımız olacak. Biz Kayseri Lisesi’nden mezun olanları, Kayseri’de eğitim sektörüne emeği geçenleri ve ilgi duyan herkesi programımıza bekliyoruz. Bu güzel bu eserimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

TALAS’TA KIŞA HAZIRLIK GÜNLERİ BAŞLIYOR

Talas Belediyesi tarafından “Talas’ta Kış Hazırlıkları” adıyla geleneksel olarak düzenlenen organizasyon eylül ayı başında start alıyor.

Bu yıl 2-8 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek kışa hazırlık günlerinde yine salçalar kaynayacak, turşular kurulacak, makarnalar kesilecek.

Reşadiye Mahallesinde bulunan eski stadyum içerisinde gerçekleştirilecek organizasyonda ev hanımları reçelden turşuya, meyve suyundan konserveye, yufka ve kuskustan salçaya kadar pek çok kışlık ürünü hazırlama imkânı bulacak.

Alana gelen vatandaşlara birçok hizmetin sunulduğu organizasyonda ücretsiz domates çekme işleminin yanında salça kazanı, tuz, bulaşık deterjanı ve bulaşık süngeri de Talas Belediyesi tarafından ücretsiz olarak veriliyor.

Talas Tanıtım, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen organizasyonda üretilen el yapımı ürünler de alıcısıyla buluşacak.

Kayıtların 26 Ağustos Pazartesi günü başlayacağı organizasyonla ilgili bilgi ve randevu almak isteyenler, hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında 0539 226 54 18 numaralı telefonu arayabilecekler.

BAŞKAN PALANCIOĞLU TOKİ SEMT PAZARI’NI GEZDİ

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Tayyar Şahin ile birlikte TOKİ Semt Pazarı’nı gezerek pazar esnafıyla ve pazar alışverişini yapan vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Palancıoğlu, pazar tezgahlarını tek tek dolaşarak esnaf ve vatandaşlarla sohbet edip istek ve önerilerini dinledi.

Her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Palancıoğlu, vatandaşlarla birlikte alışveriş yapmanın keyfini yaşadığını belirterek, “ Türkiye’nin en kalabalık ilçelerinden biri olan Melikgazi’mizde, esnafımızla, vatandaşımızla bir bütünüz. Onlarla her fırsatta bir araya gelmekten mutlu oluyoruz. TOKİ Semt Pazarı’mızda esnafımızın tezgahını tek tek gezerek talep ve önerilerini dinledik. Vatandaşlarımızla birlikte alışveriş yapmanın keyfini çıkardık. Biz Melikgazi Belediyesi olarak esnafımız için de vatandaşımız için de elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Hem vatandaşlarımızın düzenli, temiz alanlarda alışveriş yapmaları hem de esnafımızın satış yapabileceği pazar yerlerimizi ilçemize kazandırdık. Aktif şekilde hizmet veren pazar yerlerimizin bakım ve onarımı ile ilgilenerek daha nitelikli hale getirdik. Sağ olsunlar, onlar da bu sevgimizi, emeğimizi karşılıksız bırakmıyorlar. Vatandaşlarımıza ve pazarcı esnafımıza göstermiş oldukları yoğun ilgi için teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.” dedi.

DAHA TEMİZ BİR KOCASİNAN İÇİN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Kocasinan Belediyesi, vatandaşların daha temiz bir ortamda yaşaması için mesai mefhumu gözetmeksizin modern araçlarla mahalle mahalle temizlik yaparak, hijyenik ortam sunuyor. ‘Temizlik imandandır’ anlayışıyla daha yaşanabilir bir çevre için birçok projeyi hayata geçirdiklerine dikkat çeken Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, temizlikte ilçe belediye ölçeğinde Türkiye’nin en modern filosunu kurduklarını ve vatandaşlara temiz bir çevre sunduklarını belirtti.

Farklı ve modern araçlarla Kayserililere daha iyi ve kaliteli hizmet verdiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, ‘Temizlik İmandandır’ anlayışıyla çalıştıklarını ifade ederek, “Kocasinan’ımızı, görünümüyle ve havasıyla daha yaşanabilir bir ilçe konumuna getirmek için yoğun gayret sarf ediyoruz. Hemşehrilerim, her şeyin en iyisine layıktır. Bu doğrultuda gecemizi gündüzümüze katarak hizmet ediyoruz. Kocasinan’ın dört bir yanında hummalı bir şekilde temizlik seferberliğimiz sürüyor. Daha temiz bir çevre ve daha sağlıklı bir toplum için gösterdiğimiz titiz gayreti daha da artırarak sürdürüyoruz. Hemşehrilerimin hayatını daha da kolaylaştırmak ve çevrelerini daha temiz bulabilmeleri için her daim yanlarında ve hizmetindeyiz” diye konuştu.

Her gün bir mahallede temizlik çalışması gerçekleştiren Kocasinan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde rutin temizlik işlerinin yanı sıra yaz çalışmaları kapsamında da cadde ve sokaklar başta olmak üzere parklar, apartman ve sitelerin önünde büyük bir titizlikle temizlik faaliyetlerini sürdürüyor. Arasözler, süpürgeler, kaldırım süpürme aracı, yol süpürme aracı, geri dönüşüm toplama aracı, kaldırım yıkama aracı, damperli kamyonlar, konteynır yıkama aracı, Türkiye’de ilk olan ikili toplama sistemli aracı, mobil yıkama araçları gibi temizlik araçları ve personelle Kocasinan pırıl pırıl oluyor. Ekipler sadece cadde, sokak ve kaldırımların temizliği ile kalmayıp, boş arazilerdeki hafriyatları da temizleyerek mahalleleri güzel bir görünüme kavuşturuyor.

HACILAR’DA YAZ KUR’AN KURSLARI FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ

Hacılar Erciyesspor, Hacılar İlçe Müftülüğü ve Hacılar Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Hacılar Belediyesi Yaz Kur’an Kursları Futbol Turnuvası’nın kupa töreni coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi.

Hacılar Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen yaz Kur’an kurslarına devam eden kursiyeler arasında gerçekleştirilen futbol turnuvası sona erdi.

Hacılar Belediyesi Halı Sahası’nda oynanan final maçlarının ardından düzenlenen törene, Hacılar Kaymakamı Burak Dertlioğlu, Kayseri Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Fatih Yıldız, Diyanet-SEN Kayseri İlçe Temsilcisi Sami Kayar, Hacılar Erciyesspor Futbol Takımı Şube Sorumlusu Halit Aysu ve turnuvada yer alan takım oyuncuları katıldı.

Turnuvada, Karpuzsekisi Hacı Mehmet Çelik Camii takımı birinci olurken, Hacılar Cami Kebir ikinci, Muhittin Tatar Camii ise üçüncü sırada yer aldı. Kaymakam Burak Dertlioğlu, kupa töreninde yaptığı konuşmada, “Emeği geçen tüm hocalarımıza, kurumlarımıza ve belediyemize çok teşekkür ediyorum. Hacılar’da bu tarz etkinlikler bizim sevdiğimiz, gençlerimizin geleceğini şekillendiren güzel hareketler. Bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesini umuyorum” ifadelerini kullandı.

Hacılar Erciyesspor Futbol Takımı Şube Sorumlusu Halit Aysu da organizasyonun başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çok güzel bir etkinlik oldu. Hacılar Belediye Başkanımız Sayın Bilal Özdoğan başta olmak üzere, Sayın Kaymakamımıza, İlçe Müftülüğümüze, İlçe Spor Müdürlüğümüze, Hacılar Erciyesspor yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu organizasyonların devam etmesi, bundan sonra da etkinliklerin artarak yapılması için çabalarımız sürecek” dedi.

Başkan Bilal Özdoğan da kazanan takımları tebrik ederek, Hacılar’da sporun her zaman destekleneceğini ve gençlerin sporla buluşmaları için bu tür organizasyonların artarak devam edeceğini belirtti. Özdoğan, gençlerin geleceği için sporun önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.

KOCASİNAN BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA HEM EĞİTİCİ HEM EĞLENCELİ TATİL

Kocasinan Belediyesi, yaz tatilinde öğrenciler için hazırladığı programlarla çocuk ve gençlere hem eğitici hem de eğlenceli bir tatil keyfi sunuyor. Yapılan yatırımlarla çocukları geleceğin güçlü Türkiye’sine hazırladıklarını ifade eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Geleceğimizin teminatı her bir çocuğumuz, bizim için ayrı bir değer ve zenginliktir” dedi.

İlçede yaşayan çocuklar için önemli hizmetler ve projelere imza attıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, çocuklar için pozitif ayrımcılık yaptıklarını vurguladı. “Yaptığımız bütün çalışmalar, geleceğimizin teminatı yavrularımız içindir” diye konuşan Başkan Çolakbayrakdar, yaz tatilinde öğrencilerin sosyal, fiziksel ve zihinsel birçok beceri kazanmaları adına çeşitli etkinlikler düzenlediklerinin altını çizerek “Geleceğimizin teminatı yavrularımıza yönelik hazırladığımız birbirinden özel etkinlik ve kurslarla onlara keyifli bir tatil yaşattık. Çocuk Kulübümüzün etkinliklerindeki en büyük amacı, milli ve manevi değerlerimize bağlı nesiller yetiştirmektir. Bu noktada çocuklarımıza elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Düzenlediğimiz eğitimlerle, gelecek nesillerimizi yetenek ve ilgi alanlarına göre yönlendirerek sosyal yaşama hazırlıyoruz. Bütün gayretimiz, büyük ve güçlü Türkiye’nin yarınları olan evlatlarımızın daha iyi yetişebilmesi içindir. Onların geleceği adına yarınlarda huzurlu ve mutlu olmaları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar sözlerini, “Bu vesileyle 2024-2025 eğitim öğretim yılı tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diler; sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir dönem geçirmelerini temenni ediyorum” diyerek noktaladı.

Etkinliklere ve kurslara katılan çocuklar da mutluluklarını dile getirerek, kendilerine böyle bir hizmet sunulduğu için Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Öte yandan Kocasinan Belediyesi, yaz tatilinde çocuklara yönelik hazırladığı etkinlik ve kurslarla, öğrencilerin tatil günlerini en güzel şekilde değerlendirmelerini sağlıyor. Programlar kapsamında Kocasinan Çocuk Kulübü Mimarsinan tesisinde öğrencilere tiyatro, bağlama, gitar, el sanatları, resim, halk oyunları ve zeka oyunları gibi eğitimler veriliyor. Ayrıca gün ve haftanın önemine göre çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Eğitici, milli ve manevi değerlere bağlı sosyal mesajların verildiği etkinliklerde çocuklar hem öğreniyor hem de eğleniyor.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erciyes Yüksek İrtifaya övgü, U-16 Milli Takımı kampı, Kadın üreticiler ve 10 bin tavuk, Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi, “Dolandırıcılık” Uyarısı, asfalt yenileme, STK’larla “İstişare” Zirvesi, Büyükşehir Belediye meclisi, Özel Güvenlik Personeline mesaj,

FUTBOLUN YILDIZ İSMİ ARDA TURAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NE ÖVGÜ DOLU SÖZLER Kayseri Büyükşehir …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427