RHG Enertürk Enerji Stadyumu’nu Lige Hazır, Avrupa’daki Kardeşlerimiz İrtibat Merkezi, Taşan’dan veda ziyareti, 2’nci Yaz Dönemi Spor Şenliği, hayırseverlerin kazandırdığı 6 okul, Odatv’ye davet, Sağlıklı Yaşam ve Farkındalık Kampı, KASKİ’den Gece Çalışması

ÖZEL ÇOCUKLAR, BÜYÜKŞEHİR İLE HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de alanında en kapsamlı engelsiz yaşam merkezi olan Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören görme engelli 7 öğrenci, ilk kez bisiklet deneyimi yaşadı. Hayallerini gerçekleştiren, Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ve dua eden öğrenciler, KAYBİS ile tandem bisiklet sürmenin keyfini çıkardı.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın engelli vatandaşlara yönelik engelleri ortadan kaldıran ve takdir toplayan projeleri kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi, özel çocukların topluma kazandırılması ve sosyalleşmesi için farklı etkinliklere imza atmaya devam ediyor.

Bakım ve rehabilitasyon hizmetleri başta olmak üzere fiziksel, zihinsel, ruhsal ve duyusal yetilerindeki çeşitli düzeyde kayıplarından dolayı topluma diğer bireyler ile birlikte eşit koşullarda katılım sağlayamayan bireyler için önemli bir hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, 55 personel ve 350 öğrenci ile birbirinden önemli etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. tarafından Besime Özdereci Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki görme engelli öğrenciler için Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde özel bir etkinliğe imza atıldı.

İlk Kez Bisiklet Deneyimi Yaşadılar

Görme engeli olan 7 öğrenci, Ulaşım A.Ş. tarafından hazırlanan KAYBİS ile tandem bisiklet sürmenin keyfini yaşadı. Öğrenciler ilk kez bisiklet deneyimi yaşarken, öğrencilerin aileleri de bu mutluluğu birlikte hissetti.

Özel öğrenciler, çok mutlu olduklarını, hiç ikili bisiklete binmediklerini ifade ederek bu imkânı kendilerine sağlayan Büyükşehir ekibine teşekkür ettiler.

“Bisiklete Bindiler, Hayalleri Gerçekleşti”

Veliler de Başkan Büyükkılıç ve ekibine teşekkür ederek, “Bizim bugün çok mutlu günümüz oldu. Çocuklarımızın mutluluğu bizim de mutluluğumuz oldu. Bisiklete bindiler, hayalleri gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dediler.

Bu etkinliğin, kentin başka noktalarında devam etmesi planlanıyor.

BÜYÜKŞEHİR, RHG ENERTÜRK ENERJİ STADYUMU’NU LİGE HAZIR HALE GETİRDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş., şehrin markası Bellona Kayserispor’un maçlarını oynadığı RHG Enertürk Enerji Stadyumu’nu yaptığı çok özel çalışmalarla, ligin yeni sezonuna hazır hale getirdi.

ACES Europe Derneği tarafından 2024 Avrupa Spor Şehri ünvanı alan ve Başkan Büyükkılıç’ın ‘spor şehri’ hedefi ile faaliyetlerini gerçekleştiren Kayseri, altyapısını da geliştirmeyi sürdürüyor.

Bu kapsamda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla RHG Enertürk Enerji Stadyumu’ndaki çalışmaları tamamladı.

Ligin ikinci haftasında 17 Ağustos Cumartesi günü saat 19.15’te kendi evinde Net Global Sivasspor’u konuk edecek olan Bellona Kayserispor’un maçlarını oynadığı RHG Enertürk Enerji Stadyumu’nda zemin iyileştirme ve çim serimi çalışmaları yapıldı.

Büyükşehir ekipleri, şehrin UEFA standartlarında olan RHG Enertürk Enerji Stadyumu, yine UEFA ve FIFA standartlarına uygun olarak hazırlanan ve birçok testi başarılı şekilde geçen sahada çim serimi işlemlerini tamamladı.

Saha sıyırma işlemleri ile mevcut kotun 25 santimetre altına inilen işlemin yanı sıra, temiz kum çekim işlemi yapılarak, bu şekilde saha seviyesi 10 santimetre düşürülen ve lazer tesviye makinesi ile beşik çatı formatına getirilen sahada çim serimi tamamlandı.

RHG Enertürk Enerji Stadyumu’nda yapılan çim serimi çalışmalarında, toplam 7 bin 848 metrekare çim serimi yapıldı. Çimler, doğal ve suni çimin birleşiminden meydana gelen hibrit sistem ile buluşturuldu.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’IN AVRUPA’DAKİ KARDEŞLERİMİZ İRTİBAT MERKEZİ’NE GURBETÇİLERDEN TAM NOT

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla kentin simgelerinden tarihi Saat Kulesi altında hayata geçirilen Avrupa’daki Kardeşlerimiz İrtibat Merkezi’ne (AKİM) kente gelen gurbetçi vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan 1906 yılında II. Abdülhamit döneminde yapılan tarihi Kayseri Saat Kulesi altında Avrupa’daki Kardeşlerimiz İrtibat Merkezi (AKİM) 2022 yılında hizmet vermeye başladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yurt dışında yaşayan Kayserililerin memleketlerine geldiklerinde sorun yaşamamaları ve danışmanlık hizmeti alabilmeleri adına hayata geçirilen irtibat merkezi kente gelen gurbetçilerden tam not alıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü personelinin güler yüzle karşıladığı gurbetçi vatandaşlar, böyle bir ofisin şehrin merkezinde olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Almanya’dan gelen ve AKİM’i ziyaret eden Kayserili Murat Gürbaz, “Geçerken gördük, beyefendi de nezaketli ve kibar bir şekilde karşıladı. Hoşumuza gitti, istek, taleplerin dinleneceği bir yer olmuş” derken, Sinem Gürbaz ise “Burası gurbetçilerin dilek ve isteklerinin ne varsa söyleyebileceği yermiş, bir derdimiz olsa nereye başvuralım derdi olmayacak, çok güzel, beğendim” dedi.

Büyükşehir personeli, şehrin simgelerinden bir tanesi olan Saat Kulesi altında 13 Temmuz 2022’den bu zamana kadar şehre gelen Avrupalı vatandaşlardan talep ve istek kaydı alırken, önerileri de dinliyor.

GARNİZON KOMUTANI TAŞAN’DAN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A VEDA ZİYARETİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, emekliliği dolayısıyla veda ziyareti düzenleyen Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan’ı makamında ağırladı.

Uzun süredir kentte görev yapan ve emekli olan Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a veda ziyaretinde bulundu.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Büyükkılıç, görev süresince şehre yaptığı hizmetlerden dolayı Taşan’a teşekkür etti.

Büyükkılıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Şehrimizde uzun yıllar başarıyla görev yapan Garnizon Komutanımız Hava Tuğgeneral Haldun Taşan belediyemizi ziyaret etti” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, “Nazik ziyaretleri ve şehrimize olan hizmetleri için komutanımıza teşekkür eder, bundan sonraki yaşantısında sağlık ve esenlikler dilerim” derken, Taşan da Başkan Büyükkılıç’a, uyum içerisinde yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

BÜYÜKŞEHİR, 2 BİN 500 KİŞİ İLE 2’NCİ YAZ DÖNEMİ SPOR ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından 10 tesiste 4 branşta, 2 bin 500 kişinin katıldığı 2’nci Yaz Dönemi Spor Şenliği gerçekleştirildi.

2024 Avrupa Spor Şehri ünvanını taşıyan Kayseri’de Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonunu dolu dolu geçiriyor. Çocuklara hem tatil hem de spor yapma imkânı sunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından düzenlenen 2’nci Yaz Dönemi Spor Şenliği tamamlandı.

2’nci Yaz Dönemi Spor Şenliği, 10 tesiste futbol, basketbol, voleybol ve yüzme olmak üzere 4 farklı branşta 2 bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Şehirde spor etkinliklerine hız kesmeden devam eden Spor A.Ş.’nin 2’nci Yaz Dönemi Spor Şenliği, yoğun katılımla yapıldı.

Çocuklar için hem eğlence hem de spor dolu bir yaz tatili sunan şenlik, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Geleceğin sporcularının yetiştirildiği etkinlikte, tesislerdeki eğitmenler eşliğinde öğrencilere rekabet duygusunu aşılamak, kaynaştırmak ve sporun sevdirilmesi amaçlandı.

Yaz dönemi kurslarından veliler de oldukça memnun olduklarını belirtirken, yaz kurslarının her zamanki gibi çocuklara ve kendilerine çok büyük bir fırsat olduğunu ifade ettiler.

Vatandaşlar, hem bu tesislerin kazandırılmasında hem de bu tür etkinlikler düzenlenmesine emeği geçen başta Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç olmak üzere tüm ekibe teşekkür ve dua ettiler.

Öte yandan Spor A.Ş. Yaz Spor Okulları’nın 2’nci yaz döneminde 19 tesis, 5 parkta birbirinden farklı 15 branşta 5 bin 500 kişiye kurs verildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonunu bu tür etkinliklerle dolu dolu geçirerek, vatandaşlara spor yapma imkânı sunmaya devam ediyor.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ’TAN ODATV’YE DAVET

Odatv’yi gerçek habercilik yapabileceği sahalara davet ediyoruz.

Kayseri’de misafir olan komşu şehirlerimizin takımlarına yapılan ziyareti bağlamından kopartılarak haberleştirilmesi tam bir dezenformasyondur.

Odatv’ye Kayserimizde icra edilecek sportif faaliyetlerin takvimini paylaşıyor, kendilerini Kayserimize bekliyoruz.

2024 Yılı Avrupa Spor Şehri seçilen Kayserimiz birçok spor kulübümüze kurduğu tesislerle ev sahipliği yapmaktadır.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve yaklaşık 1850 metre rakımda hizmet vermeye devam eden Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde takımlar kamp yapmaktadır.

Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ni 14 Ağustos 2024 tarihinde Kayseri Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy ve AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ile birlikte ziyaret ettik.

Adana 01 Futbol Kulübü ile Kırşehir Futbol Kulübü arasında oynanan hazırlık maçını yerinde takip ettik.

Kayseri’de misafir olan komşu şehirlerimizin takımlarına yapılan ziyaretin bağlamından koparılarak haberleştirilmesi tam bir dezenformasyondur.

ODATV’ye gerçek habercilik yapabileceği bir programı aşağıda paylaşıyor ve kendilerini Kayseri’ye bekliyoruz.

Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde kamp yapan ve yapacak takımlarım takvimini dikkatlerine sunuyoruz.

Şu an kamp yapanlar şu şekildedir: 02-14.08.2024 Van 2. Lig,  09-17.08.2024 Adana FK 2. Lig,  12/20.08.2024 Osmaniye 3. Lig 2. Kampı yine bizde,  12/20.08.2024 Niğdespor 2.lig,  10/15.08.2024 Ürdün U-15 millî takımı

19/23.08.2024 Kıbrıs takımı ( Tremeşeli Holding Dumlupınar Türk Spor Kulübü)

Kamp yapacak takımlar şu şekildedir: 19-25 Ağustos Melikgazi Basketbol Kampı, 25 Ağustos-6 Eylül Beyzbol Milli Takımı Kamp, 09-22.09.2024 Spor AŞ Yüzme Takımı 11 Sporcu Kampı, 26.08.2024-01.09.2024 Antep Yüzme Takımı Kampı

Ayrıca 14/16/18 Eylül U-16 Millî Takımlar Turnuvası düzenlenecek.

Katılacak ülkeler aşağıdaki gibidir: Türkiye, Danimarka, Portekiz, Romanya

MELİKGAZİ BELEDİYESİ SAĞLIKLI YAŞAM VE FARKINDALIK KAMPI DÜZENLEDİ

Melikgazi Belediyesi’nin, ilk kez kadınlara özel “Sağlıklı İnsan, Sağlıklı Melikgazi” temasıyla düzenlediği “Sağlıklı Yaşam ve Farkındalık Kampı” sona erdi. 3 gün boyunca Gesi Kamp Merkezi’nde gerçekleştirilen kampa katılan vatandaşlar, spordan sanata birçok alanda etkinlik yaparak güzel ve eğlenceli vakit geçirdi. Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, kampa katılan vatandaşlara teşekkür ederken, Gesi Kamp Merkezi’nde faaliyetlerin devam edeceğini söyledi.

Melikgazi Belediyesi’nin önemli tesislerinden Gesi Kamp Merkezi bu kez kapılarını yetişkinlere açtı. “Sağlıklı İnsan, Sağlıklı Melikgazi” temasıyla düzenlenen kadınlara özel, yatılı Sağlıklı Yaşam ve Farkındalık Kampı’nda etkinliklere katılanlar 3 gün boyunca verimli vakit geçirdi.

Kamp hakkında açıklamalarda bulunan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Gesi İlkokulu’nu restore ederek Gesi Kamp Merkezi adını verdik. Daha önce öğrencilere yönelik yatılı İngilizce kampı düzenlemiştik. Bu kez de kadınlara özel yatılı Sağlıklı Yaşam ve Farkındalık Kampı gerçekleştirerek, vatandaşlarımızın verimli zaman geçirmelerini sağladık. Uzman eğitmenler öncülüğünde, belirli programlar dahilinde düzenlenen kampta hanım kardeşlerimiz sabah saat 06.00’da uyanıp yürüyüş ve egzersizler yaptılar. Sağlıklı beslenmeye ve doğru şekilde dinlenmeye dair eğitim aldılar. Teknolojiden uzak zaman geçirip sanatsal aktivitelerde bulundular. Farkındalık eğitimleri aldılar. Bu vesileyle, Gesi Kamp Merkezi’nde eğitimlerimize düzenli olarak devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Hem kampımıza ilgi gösteren vatandaşlarımıza hem de görev alan mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

KOCASİNAN’DA GELECEĞİN LİDERLERİ, MODERN OKULLARDA YETİŞECEK

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, hayırseverlerin işbirliğiyle Kayseri’ye kazandırılan toplam 6 okulun, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde kapılarını öğrencilere açarak hizmet vermeye başlayacağının müjdesini verdi.

Kocasinan’ın geleceği ve gençleri için dur durak bilmeden çalıştıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri’ye yakışır yüksek standartlarda modern okullar kazandırdıklarına dikkat çekerek, “Aydınlık geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza daha konforlu ortamlar oluşturarak, onları yarınlara hazırlıyoruz” dedi.

“KAYSERİ’NİN GELECEĞİ İÇİN YÜKSEK STANDARTLARDA OKULLAR YAPIYORUZ”

Okulların vatana, millete hayırlı olmasını temennisinde bulunan Başkan Çolakbayrakdar, her zaman eğitim alanındaki yatırımlara destek verdiklerini belirterek “Öncelikle şehrimize hayırlı olsun. Yeni okullarımız, önümüzdeki dönem eğitim ve öğretimde hizmet vermeye başlayacak. Şimdiden bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum. 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde açılacak olan okulların yapımında emeği geçen hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz. Kocasinan Belediyesi olarak çalışmalarımızı ve hizmetlerimizi artırarak sürdürüyoruz. Yaptığımız hizmetlerle aydınlık geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yarınlara hazırlıyoruz. Hedefimiz, ilçemizde ihtiyaç duyulan bölgelerde okul ve sosyal donatılar yaparak, vatandaşlarımıza daha yaşanılabilir bir Kocasinan sunmaktır” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, şehri planlarken geleceğin teminatı olan çocuklara daha güzel yaşam alanları inşa ettiklerini ve onların daha iyi eğitim alabilmeleri için gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA AÇILACAK OKULLAR:

Mithatpaşa Mahallesi’nde 24 derslikli ve 8 atölyeli yüksek standartlarda inşa edilen modern ortaokul

Yakut Mahallesi’nde Av. Mehmet Altun İlkokulu

Beyazşehir Mahallesi’nde Av. Mehmet Altun Lisesi

Ahievran Mahallesi’nde özel çocuklar için hazırlanan Tacirler Eğitim Vakfı Özel Eğitim Anaokulu

Seyrani Mahallesi’nde kentsel dönüşümle kazandırılan modern okul

-Şeker Mahallesi’nde Refik Şapcı Anaokulu

KASKİ’DEN GECE ÇALIŞMASI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, oluşması muhtemel su baskınları riskine karşı kent genelinde yağmur suyu ızgaraları, yağmur suyu terfileri, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı temizliğini tüm hızıyla sürdürüyor.

KASKİ Genel Müdürlüğü, su taşkını riskine karşı temposunu artırarak, aşırı yağışlarda tıkanıklıktan kaynaklı olumsuzlukları ortadan kaldırmak için belirlenen bölgelerde aralıksız şekilde çalışma yürütüyor. Bu kapsamda yağmur suyu ızgaraları, yağmur suyu terfileri, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarında bakım onarım çalışmalarına hız verilirken, gerçekleştirilen çalışma ile yaşanabilecek olası sel ve su baskınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Gece-Gündüz Ayrımı Yapılmıyor

Hazırlıklar kapsamında, son teknolojik ekipmanlarla 7/24 esasına göre yol haritası belirlenirken, gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra çalışmalar, büyük bir özveri ile gerçekleştiriliyor.

Yağmur suyu ızgara temizliğini titiz bir şekilde sürdüren ekipler, gece ve gündüz şeklinde vardiyalı olarak hizmetlerine devam ederken, trafik yoğunluğunun yaşandığı bölgelerde çalışmalar gece saatlerinde yapılıyor.

Gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde hedef; zamanla kum, çakıl, gibi materyaller ile dolarak işlevini yitiren yağmur suyu ızgaralarını sağlıklı yapıya kavuşturarak, oluşabilecek su taşkınlarının önüne geçmek.

Diğer yandan özellikle ana arterlerde belirlenen noktalarda temizlik çalışmalarının periyodik olarak devam edeceğine dikkat çekilirken, her hangi bir mağduriyet ile karşılaşılmaması için KASKİ tarafından yapılan açıklamada mazgallara çöp veya benzeri şeylerin atılmaması gerektiğine vurgu yapıldı.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erciyes Yüksek İrtifaya övgü, U-16 Milli Takımı kampı, Kadın üreticiler ve 10 bin tavuk, Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi, “Dolandırıcılık” Uyarısı, asfalt yenileme, STK’larla “İstişare” Zirvesi, Büyükşehir Belediye meclisi, Özel Güvenlik Personeline mesaj,

FUTBOLUN YILDIZ İSMİ ARDA TURAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NE ÖVGÜ DOLU SÖZLER Kayseri Büyükşehir …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427