Büyükşehir belediye Meclisi, Şehre zenginlik katacak bir proje, 30 adet yöresel ürün satış büfesi, 3 İlçeye Ek Bütçe, Emniyete 10 araç, Yüzde 100 Ekolojik Pazar, Hacılar’a yakışan projeler, Öğrenci Dostu Belediyecilikte İncesu farkı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NDE ÖNEMLİ KARARLARA İMZA ATILDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Yatırım ve hizmetler için önemli kararlara imza atılan toplantıda 88 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2024 Yılı Ağustos Ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Mecliste 52 asıl, 36 ek olmak üzere toplam 88 gündem maddesi meclis üyelerince müzakere edilerek, karara bağlandı.

“Şehrimize Zenginlik Katacak Bir Proje”

Mecliste, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nın, Melikgazi ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 2,2 hektarlık alanda gerçekleştirilecek dönüşüm projesi ile ilgili, hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri için uygulama esaslarının incelenmesi talebi hususunda hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporu da görüşüldü. Meclis üyeleri, bu talebi oy birliği ile kabul ederken, Başkan Büyükkılıç, “Camii Kebir’in yanındaki o bölge, daha önce burası planlandı, o bölgeyi rahatlatacak, şehrimize zenginlik katacak bir proje” dedi.

Millet Bahçesi Şube Müdürlüğü Oluşturuluyor

Meclis üyeleri, Millet Bahçesi Şube Müdürlüğü oluşturulması amacıyla Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı’nın Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliğinin düzenlenmesi talebi hususunda hazırlanan Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyon Raporunu görüştü. Talep, meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir’den 30 Adet Yöresel Ürün Satış Büfesi

Mecliste, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından imal edilen 30 adet yöresel ürün satış büfesinin Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi olan üreticilere 3 yıllığına verilebilmesi amacıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile S.S. Yemliha Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında protokol imzalamak üzere Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç veya görevlendireceği kişiye yetki verilmesi talebi görüşüldü. Meclis üyeleri, bu talebi oy birliği ile kabul etti.

Gündem maddeleri arasında, Kayseri Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki kırsal mahalle yollarına asfalt serimi ve sıkıştırması işiyle ilgili her türlü işlemi yapmaya Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç veya görevlendireceği kişiye yetki verilmesi talebi de görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir’den 3 İlçeye Ek Bütçe

Hacılar Belediyesi’ne 150 milyon TL, Bünyan Belediyesi’ne 60 milyon TL, Felahiye Belediyesi’ne 20 milyon TL ek bütçe verilmesi taleplerini de görüşen meclis üyeleri, talepleri ayrı ayrı oy birliği ile kabul etti.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’ne 10 Araç

Meclis üyeleri, emniyet ve asayiş hizmetlerini etkin, verimli olarak vatandaşa süratle ulaştırmak, polisin görünürlüğünü arttırmak, kamu düzeni ve güvenliğini daha etkin sağlamak amacıyla Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne alınacak 10 adet araç için destek sağlanması talebini de görüşerek, oy birliği ile kabul etti.

Gündem maddeleri ile ilgili meclis üyelerinin görüşlerinin alındığı meclis toplantısının ardından, Başkan Büyükkılıç, mecliste alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.

KOCASİNAN EKOLOJİK PAZAR İLE KAYSERİ’YE ORGANİK TARIMI SEVDİRDİ

Türkiye’de sayılı pazarlardan biri olan ‘Yüzde 100 Ekolojik Pazar’dan faydalanan Kayserililer, daha sağlıklı bir toplum ve daha sağlıklı yarınlar oluşturmak adına yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a dualar edip teşekkürlerini iletti. İnsan ve toplum yararına çalışmalar yapmaya gayret ettiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar ise her geçen yıl artan başarısıyla adından sıkça söz ettiren pazarın Kayseri’de tek olduğuna dikkat çekti.

“ÖNCE İNSAN SAĞLIĞI”

İnsan ve toplum yararına çalışmalar yapmaya gayret ettiklerini vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” felsefesi ile hareket ederek, sağlıklı toplum, sağlıklı nesil, sağlıklı yarınlar oluşturmak adına organik ürünlerin üretimine ve tüketimine her zaman destek oluyoruz. Bu çerçevede Kocasinan Belediyesi olarak organik tarım konusunda üzerimize düşen her türlü görevi başarıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Organik tarımın içinde yer alan her türlü organizasyonu destekliyor ve bu tür organizasyonların her zaman yanındayız. Bizler, insana hizmet eden bir belediyecilik anlayışının yanı sıra insan sağlığını ön planda tutan her türlü işlevi en önemli görevlerimiz arasında görüyoruz. Organik pazara yaklaşımımızda insan sağlığına verdiğimiz önemden kaynaklanmaktadır. Özellikle Kayseri genelinde yapılan tarım ve ziraatın yüzde 20’si Kocasinan bölgesinde gerçekleşmektedir. Bu noktada çeşitli projeler ve çalışmalar yürütüyoruz. Ata tohumu siyez ve gacer buğdayı ile tıbbi ve aromatik bitkiler projelerimizle Türkiye’ye örnek olduk. Ayrıca organik ürünlerin vatandaşa doğrudan ulaştırılması noktasında organik ürünlerin satıldığı pazar yerimizle bu hizmete aracılık etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Diğer taraftan, ücretsiz olarak dağıttığımız ve ‘Karahıdır’ olarak bilinen yerli tohumlardan oluşan domates fideleri, organik tarımı destekleyici mahiyetteki en önemli faaliyetlerimiz arasında yer almaktadır. Fidelerimizin sürdürülebilir tohumlardan olması bu noktada çok önemlidir. Kocasinan Belediyesi olarak bundan sonraki çalışmalarımızda da insan sağlığını ön planda tutan her türlü organizasyonda yer alacağız. Diğer hizmetlerimiz gibi bu tür çalışmalara öncülük edip ülkemiz ve şehrimize örnek işler yapmaya devam edeceğiz. Gayretimiz, ülkemiz ve şehrimiz içindir. Bu vesileyle geleneksel hale getirdiğimiz organik pazarımızda aldığınız ürünleri sağlıklı, sıhhatli iyi günlerde tüketmenizi diliyorum. Bereketli olsun inşallah. Vatandaşımızın pazara gösterdiği teveccüh, Kocasinan Belediyesi’nin yaptığı bu organizasyonun son derece isabetli olduğunu gösteriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini “Gelecek yıl da bu tür sağlıklı ve organik ürün yetiştirme teşviklerine devam edeceğiz” diyerek noktaladı.

‘Yüzde 100 Ekolojik Pazar’dan alışveriş yapan vatandaşlar ise organik ürünlerin üretimine ve tüketimine her zaman destek olan Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür ederek, “Bu ürünlerde kimyasal gübre kullanılmadığı ve sertifikalı ürünler olduğu için bu pazarı tercih ediyoruz. Özellikle buradaki doğal ürünlerin lezzeti ve görsel olarak diğer ürünlerden ayırt edebiliyoruz. Her yıl özlemle bu pazarın açılmasını bekliyoruz. Fiyat olarak bakıldığında normal konvansiyonel tarım ile arada fark yok. Farklı ürünlerin bulunduğu bu pazarda üreticilerimizin de yüzü gülüyor. Tüm tüketicileri pazara davet ediyoruz” diye konuştular.

Öte yandan, ‘Yüzde 100 Ekolojik Pazar’, Erciyesevler Mahallesi’nde Kasım ayına kadar her hafta pazar günü hizmet verecek.

Öğrenci Dostu Belediyecilikte İncesu farkı

İncesu Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yaklaşan Eğitim-Öğretim dönemi öncesi okulları öğrenciler için hazırladı. Kırsal mahallelerdeki okulların boya, badana, su, elektrik tesisatı ve bahçe düzenlemelerini yaptıklarını ifade eden İncesu Belediye Başkanı Av. Mustafa İlmek “ Yeni eğitim öğretim dönemi için, talepler doğrultusunda okulların eksikliklerini gideriyoruz. Yarınımız olan çocuklarımız için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Eylül ayında başlayacak 2024-2025 Eğitim-Öğretim dönemi için İncesu Belediyesi ekipleri, talep edilen okulların eksikliklerini giderdi. Çevre düzenlemesi çalışması yapan ekipler, okulların şu ana kadar dış ve iç cephe boya, badana, su tesisatı, elektrik tesisatı gibi sorunlarını giderdi. Çalışmalar hakkında bilgi veren İncesu Belediye Başkanı Av. Mustafa İlmek “ İncesu Belediyesi olarak yaklaşan eğitim öğretim dönemi için elimizden gelen gayreti göstererek, öğrencilerin huzurlu, sağlıklı bir ortamda eğitim görebilmeleri için mesai arkadaşlarımla belirlediğim program çerçevesinde çalışıyoruz. Kırsal mahallelerdeki okulların eksiklerini büyük oranda giderdik. İncesu Belediyesi olarak “Öğrenci Dostu Belediyecilik” faaliyetlerimizi her zaman sürdürdük. Yeri geldi ilçemiz içerisinde, yeri geldi deprem bölgesinde kırtasiye yardımında bulunduk. Bizler, Yarınımız olan çocuklarımız için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Yeterli çocuklarımız eğitimden geri kalmasın. İlçemizde maddi durumundan dolayı çocuğunu okutmakta zorlanan insanlarımız varsa, umutsuz olmasınlar. Çünkü İncesu Belediyesi var. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

BAŞKAN ÖZDOĞAN, “HACILAR’A YAKIŞIR PROJELER KAZANDIRIYORUZ”

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Hacılar ilçe merkezinde ekonomik büyümeyi desteklemek ve ticari potansiyeli artırmak amacıyla “Hacılar İlçe Merkezi Ticaret Alanları Projesi”ni başlatacaklarını söyledi. Başkan Özdoğan, bu projeyle, ilçe merkezine yeni ticaret alanları kazandırarak esnafı desteklemeyi hedeflediklerini belirtti.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, yeni ticaret alanlarının kurulmasıyla ilçe merkezinde ekonomik büyümeyi destekleyeceklerini ve ticari potansiyeli artıracaklarını belirterek, “İlçe merkezine yeni ticaret alanları ekleyerek, işletmelerin büyümesine ve yeni girişimcilerin faaliyet göstermesine olanak sağlayacağız. Bu kapsamda, çeşitli sektörlerde dükkânlar ve işletmeler için uygun alanlar oluşturacağız” dedi.

Projenin, modern altyapı ve donatılarla donatılmış, çağdaş mimariye sahip mekânları kapsadığını belirten Başkan Özdoğan, “Yeni ticaret alanlarında modern altyapı ve donatılarla donatılmış, çağdaş mimariye sahip mekânlar oluşturmayı planlıyoruz. İşletmelerin ihtiyaçlarına uygun, işlevsel ve çekici ticaret alanları inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yeşil ve açık alanların da proje kapsamında önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Başkan Özdoğan, “Proje kapsamında, ticaret alanlarıyla birlikte yeşil ve açık alanları da artırarak, ilçe merkezinin estetik ve konforunu güçlendireceğiz. Bu sayede, hem ekonomik canlılığı artırmayı hem de ilçe merkezini daha yaşanabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Talas, Hacılar, Kocasinan, Melikgazi belediye haberleri

TALAS’TA YATIRIM FIRSATINA SAYILI SAATLER Talas Belediyesi’nin Başakpınar Mahallesi’nde 5 parça 4 katlı konut arsası, …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107