Melikgazi havacılık tarihi, kentsel dönüşüm, Hacılar’da orman varlığı artıyor, Kocasinan fonksiyonlu parklar

KAYSERİ’DE HAVACILIK TARİHİ, BAŞLADIĞI NOKTADA YENİDEN YÜKSELİYOR

Melikgazi Belediyesi, Türkiye’nin ilk uçak fabrikasının kurulduğu Kayseri’de, hem havacılık hem de uzay alanında Kayseri’ye çok farklı kabiliyetler kazandıracak olan “Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi”ni eski tayyare fabrikasının kuruluşundan 100 yıl sonra, aynı yerde inşa ediyor.

Melikgazi Belediyesi Mehmet Altun Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi’nde ulusal ve uluslararası havacılık standartlarını bilen, teorik, teknik ve uygulama bilgisine sahip öğrenciler yetişecek ve bu liseden mezun olan öğrenciler Türkiye’nin havacılık ve uzay alanındaki gelişimine yön verecek.

“Havacılık tarihi Türkiye’de ve Kayseri’de başladığı noktada yeniden ayağa kalkıyor!”

1926 yılında kurulup 1942 yılında üretimi durdurulan ilk uçak fabrikası TOMTAŞ’la başlayan Kayseri’nin havacılık tarihinin, Melikgazi Belediyesi Mehmet Altun Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi ile yeniden yazılacağını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “ Türkiye’de ve Kayseri’mizde Türkiye Yüzyılı’na yakışır projelerimizle ses getirmeye, örnek teşkil edecek hizmetlerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu projelerimizden bir tanesi, belki de bizleri en çok heyecanlandıran projemiz: Melikgazi Belediyesi Mehmet Altun Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi. Kayseri’nin en önemli değerlerinden bir tanesi olacak inşallah. Yüzyıl önce havacılık tarihinin başladığı Kayseri’de Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi, gençlerimize umut verecek, geleceğe hazırlayacak, onlara istihdam sağlayacak ve Kayseri’nin de sanayisine zemin hazırlayacak bir lise olacak. Dolayısıyla havacılık tarihi Türkiye’de ve Kayseri’de başladığı noktada tekrar ayaklarının üstüne kalkıyor ve havacılık tarihi yeniden başlıyor.” dedi.

“Havacılık Lisemiz Savunma Sanayi açısından çok önemli bir konumda olacak.”

Hem Kayseri’nin hem Türkiye’nin sanayisine, havacılık ve uzay bilimleri alanında başarılı gençlerin yetişeceğini belirten Başkan Palancıoğlu, “ Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi, meslek liseleri içerisindeki en nitelikli, en önemli liselerinden biri olacak.  Lisemizin 11 tane atölyesi, büyük bir hangarı mevcut. İnşallah tefrişiyle birlikte özellikle Savunma Sanayi Başkanlığı’nın, TAİ, TEİ gibi nitelikli şirketlerinin buraya sponsor olması, öğrencilerimize burs imkanı sağlaması, staj ve iş imkanı vermesi konusunda uğraşıyoruz. Bizim hedefimiz özellikle gençlerimizin İHA’lara SİHA’lara olan ilgisi ile birlikte teknolojik altyapıyı en iyi şekilde sunacak ve atölye faaliyetleri ile bunu pekiştirecek; özellikle havacılık alanında, uzay alanında gençlerimizin çok iyi bir noktaya gelmesini sağlayacak bir meslek lisesi kazandırmak. Kayseri’ye sanayi açısından çok önemli katma değeri olacak.  İnşallah bu lise açıldığında yalnızca Kayseri’nin değil; Türkiye’nin en önemli liselerinden bir tanesi olacak. “dedi.

“Gençlerimiz bu lisede eğitim almak için sıraya girecekler!”

Tarihe adını yazdıracak nice yeni nesiller yetiştirmek için Melikgazi Belediyesi olarak büyük bir görevi üstlendiklerini belirten Başkan Palancıoğlu, “Melikgazi Belediyesi olarak birçok alanda olduğu gibi eğitim yatırımlarımızla da adımızdan söz ettiriyoruz. 5 yıl gibi kısa bir sürede ilçemize rekor hizmetler kazandırdık. Gençlerimizin geleceği, ülkemizin geleceği için nitelikli eğitim sağlamak için ilçemize kazandırdığımız 21 okulun içerisinde en önemlisi Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi. İnşallah burası hem Kayseri’nin hem de ülkemizin geleceğine hitap edecek çok güzel, nitelikli, liyakatli gençleri yetiştirecek bir lise olacak. Yabancı dilde eğitim verecek ve Erciyes Üniversitesi’ne çok yakın bir noktada savunma sanayi açısından çok önemli bir konumda olacak. Kayseri’nin ve ülkemizin sanayisine de inşallah yön verecek diye düşünüyorum. Dolayısıyla gençlerimiz bu liseye girmek için sıraya gireceklerdir diye tahmin ediyoruz. Ülkemize, şehrimize, Melikgazi’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

BAŞKAN ÖZDOĞAN: “HACILAR’DA ORMAN VARLIĞI ARTIYOR”

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, son 10 yılda Lifos, Kefeli ve Kuzey Erciyes bölgelerine yaklaşık 2 milyon ağaç dikildiğini belirterek, ‘Hacılar ilçesinde orman varlığını artırıyoruz’ dedi. Başkan Özdoğan, Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü Erciyes Şefliği bünyesinde bölgenin yüksek rakımlı olmasından dolayı, uygun türler olan sarıçam ve huş ağaçlarının dikildiğini belirtti.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Başkan Özdoğan ilçe genelinde son 10 yıl içinde gerçekleştirdikleri ağaç dikimiyle orman varlığında mesafe kat ettiklerini ifade etti. Hacılar’ın doğası ve yeşiliyle Kayseri’nin gözde ilçelerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Özdoğan, orman varlığını artırmak için çalışmalara devam edeceklerini belirterek, “Belediye olarak hem fidan dikiyoruz hem de vatandaşlarımızın dikmesi için meyve ve çam fidanı dağıtımı yapıyoruz. Bu manada 2019 yılından bu yana 34.000 fidanı toprakla buluşturduk. Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü tarafından son 10 yılda, Erciyes Şefliği bünyesinde Lifos, Kefeli ve Kuzey Erciyes bölgelerine yaklaşık 2 milyon ağaç dikildi. Bu bölgeler, yüksek rakımlı olduğundan buraya uygun türler olan sarıçam ve huş ağaçları dikildi. Bu çalışmalar sayesinde bölgemizin orman varlığı önemli ölçüde arttı” dedi.

Başkan Özdoğan, orman varlığının artırılmasının çevresel faydalarına da dikkat çekerek, “Ormanlarımız, sadece doğayı korumakla kalmıyor, aynı zamanda iklim değişikliğiyle mücadele, hava kalitesini artırma ve biyolojik çeşitliliği destekleme gibi pek çok fayda sağlıyor. Bu nedenle, Hacılar’da orman varlığını artırmak için yaptığımız çalışmalar büyük bir önem taşıyor. Vatandaşlarımızı da bu konuda duyarlı olmaya ve fidan dikme çalışmalarımıza destek vermeye davet ediyorum” dedi.

Orman varlığının daimi olması noktasında orman yangınlarına da vurgu yapan başkan Özdoğan, orman bölgesinde ateş yakılmamasını, yangın çıkmasına zemin hazırlayacak atıkların doğaya bırakılmamasını da dile getirerek vatandaşlık görevlerini bir kez daha hatırlatarak sözlerini noktaladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE MARKA HALİNE GELEN MELİKGAZİ BELEDİYESİ YILDIRIM BEYAZIT’TA 2. ETAP İÇİN BUTONA BASTI 

Kentsel dönüşümde marka haline gelen Melikgazi Belediyesi, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde 6 blok ve 202 daireden oluşan 2. Etap Kentsel Dönüşüm Konutları’nın temel atma törenini gerçekleştirdi.

2029’a kadar rekor hizmetleri Melikgazi’ye kazandıracaklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, temel atma töreninde yeni projelerinin de müjdesini vererek şunları söyledi:

“ Kentsel dönüşümde Melikgazi bir marka haline geldi. Dolayısıyla tüm mesai arkadaşlarımıza gerçekten teşekkür ediyoruz. Yıldırım Beyazıt Mahallemizde 6 bloktan oluşan 1. Etap Kentsel Dönüşüm çalışmamız yaklaşık bir buçuk yıl önce başladı ve şu anda tamamlandı. İnşallah peyzajı yakın zamanda bitecek ve hak sahipleri evlerine oturmaya başlayacaklar. Yıldırım Beyazıt hakikaten çok farklı bir mahalle haline geldi. Dolayısıyla talepler de her geçen gün artıyor. Şu anda temelini atacağımız kentsel dönüşüm blokları 202 daire ve 6 bloktan oluşuyor. Vatandaşlarımız buradaki memnuniyeti gördükleri için talepte bulundular. Müteahhit kardeşlerimiz temellerini atıyorlar. 6 blok üç müteahhit tarafından yapıldı ancak sanki tek müteahhit tarafından yapılmış gibi el ele verdiler. Birbirleriyle dayanışarak, paslaşarak yaptılar. Aynı şekilde inşallah 6 bloğumuz da yeni müteahhitlerimiz tarafından yapılacak. Cenab-ı Allah kaza bela vermesin. Birlik ve beraberlik içerisinde inşallah tamamlamayı nasip etsin. Buradaki hak sahiplerine de sağlık ve huzur içerisinde oturmasını nasip etsin.” dedi.

“Farklı finans metotları geliştiriyoruz!”

Vatandaşların konut sahibi olabilmeleri için farklı finans modelleri geliştirdiklerini belirten Başkan Palancıoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Farklı finans metotları geliştiriyoruz. Geçtiğimiz ay kentsel dönüşümden elde ettiğimiz daireleri yüzde 25 peşin ve 36 ay eşit taksitli olmak üzere faizsiz bir şekilde sattık. Vatandaşlarımız kira öder gibi dairelerini almış olacaklar. Dolayısıyla burada “kazan kazan modeli” uyguladık. Vatandaşlarımız bankaya gidip kredi çekip, faiz ödeyeceğine belediyemizden taksitle alıyorlar. Onlara da sıfır dairelerine 15 gün içinde oturma imkanı veriyoruz. İnşallah 2029’a kadar da yine rekor hizmetleri Melikgazi’ye kazandıracağız.”

“Önümüzdeki günlerde birçok temel atma ve açılış törenlerimizle sizleri yoracağız.”

Melikgazi’de hayata geçirdiği rekor hizmetlere yenilerini ekleyeceklerini belirten Başkan Palancıoğlu yeni temel atma ve açılış törenlerinin olacağını belirterek, “Gençlik, aile yapısı bizim için önemli. O yüzden Türkiye’de rekor sayıda okul yapıyoruz. 21 okul yaptık, şimdi yenilerini yapmak için çalışıyoruz. Aynı şekilde yapmış olduğumuz 15 kütüphanenin de sayılarını artıracağız. 15 adet sağlık ocağı yaptık. Bugün iki adet sağlık ocağı için daha yer bakıyoruz. Kur’an Kursu ve cami sayımız 30’u geçti. Türkiye’de en çok park yapan belediyeyiz. 250’den fazla park yaptık. 4 milyon metrekare alandan fazla yeşil alan kazandırdık. Battalgazi Mahallemizde kentsel dönüşüm kapsamında 20 bloğumuz tamamlanmak üzere. Yakında orada peyzaj çalışmasına başlayacağız. Şimdi Kazım Karabekir 2. etaptayız ve tamamlamak üzereyiz. Temelini atacağımız, ihale yapacağımız bloklar var. Anbar Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ihalesini yaptık. Orası da yükselmeye başladı. Çorakçılar Mahallemizde 2 blokluk güzel bir kentsel dönüşüm çalışması başlatıyoruz. Kayseri’nin depremle ilgili olan endişelerine hakimiz. Eski yapı stoğunu yenileyerek Melikgazi’yi çok daha güzel, yaşanabilir, depreme ve afetlere karşı dirençli hale getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Cenab-ı Allah nice güzel hizmetleri birlikte yapmayı nasip etsin. İnşallah bundan sonra da önümüzdeki günlerde birçok temel atma ve açılış törenlerimizle sizleri yoracağız.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Başkan Palancıoğlu’nu tebrik ederek, “ Bereketli bir çalışmaya imza atılıyor. Değerli Başkanımızı ve ekibini bir kez daha tebrik ediyorum. Kayserimiz hayırseveriyle, imarlı çalışmalarıyla, şehircilik anlayışıyla, hayatı kolaylaştıran yaklaşımıyla her şeyden önce devletine, vatanına, milletine,  bayrağına bağlı insanlarıyla bizim olmazsa olmazımız. Diğer ilçelerimizde de çalışmalar yapılıyor; ama Melikgazi’de çalışmalar bir miktar daha hızlı. Bunu gözlemliyoruz, keyif alıyoruz. Allah razı olsun. Ekibinizin de çalışkan ve gayretli olduğunu biliyoruz. Hayırlı olsun.” dedi.

Melikgazi Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ise emeği geçen herkese teşekkür ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

KOCASİNAN FARKIYLA DAHA FONKSİYONEL PARKLAR, DAHA MUTLU ÇOCUKLAR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Çocuklarımızın hayalini süsleyen yeni ve farklı parklar yapıyoruz” dedi.

İlçedeki parkları son teknoloji oyuncaklar ve spor aletleriyle donatarak daha fonksiyonel hale getirdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, yeni yeşil alanlar kazandırmaya ve vatandaşların hoşça vakit geçirebilecekleri sosyal alanların sayısını artırmaya devam ettiklerini söyledi.

Kamuya ait alanlarda yeşillendirme konusunda titizlikle çalıştıklarını ve imar harekâtıyla birlikte, 1 metrekarelik bir alanın bile kamu mülkiyetine geçmesi durumunda hızla park yaptıklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’ın her bir mahallesinde park, bahçe ve yeşil alan çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Parklarımız, çok sayıda bitki ve ağaç türünü barındırmakta olup, her yaştan insanın rahatlıkla spor yapabileceği, çok fonksiyonlu, kapsamlı, eğlenme, dinlenme ve sohbet alanlarına sahiptir. Bu tür parkların sayısını artırmak için çalışmalarımız sürüyor. İmar problemleri halledilmiş ve mülkiyet sorunları çözülmüş her alanda park yapma konusunda çok hızlı ilerliyoruz. Kocasinan’ın merkez ve kırsal mahallelerinde, 1 metrekarelik bir alan bile imara uygun ve mülkiyet sorunu olmayan bir park alanı olduğunda, buralarda hızla park çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geleceği umut dolu çocuklarımızın özgürce oyun oynayabilecekleri, hayallerini yeşertecekleri ve gönüllerince eğlenebilecekleri konforlu bir ortam sunuyoruz. Hem park yapımı hem de çevre düzenleme ve yenileme çalışmaları ile Kocasinan’a yeni bir soluk katıyoruz. Bu çerçevede, çocuk ve yetişkinlerin günlük yaşamının bir parçası olan alanların bakımı yapılırken, zararlı bakterilerin oluşumunu da mümkün olduğunca önlemeye çalışıyoruz. Bütün gayretimiz ve çabamız, bölge sakinlerine daha mutlu olacakları bir ortam hazırlamak ve daha çevreci yaklaşımlarla onlara hizmet etmektir” ifadelerini kullandı.

Daha güzel yarınlar için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, doğa ile tarihin bir arada yaşandığı, eşsiz güzelliklere sahip Kocasinan’a yakışan yaşam alanları inşa ederek vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erciyes Yüksek İrtifaya övgü, U-16 Milli Takımı kampı, Kadın üreticiler ve 10 bin tavuk, Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi, “Dolandırıcılık” Uyarısı, asfalt yenileme, STK’larla “İstişare” Zirvesi, Büyükşehir Belediye meclisi, Özel Güvenlik Personeline mesaj,

FUTBOLUN YILDIZ İSMİ ARDA TURAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NE ÖVGÜ DOLU SÖZLER Kayseri Büyükşehir …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427